BLACK+DECKER Lithium Ion kettingzaag Review


BLACK+DECKER Lithium Ion kettingzaag

Inleiding

Met alle prestaties van een gas-aangedreven kettingzaag, maar het gemak van draagbare, snoerloze wendbaarheid geeft deze Black & Decker 12″ LCS1240 40-volt Lithium Ion Cordless kettingzaag een gerespecteerde plaats in onze top tien van elektrische kettingzagen. We bekijken dit snoerloze, door accu’s aangedreven model van dichtbij en schetsen alle kenmerken en voordelen die het biedt in zijn prestaties, veiligheid en totale uithoudingsvermogen.

Kenmerken

Voor degenen die een hekel hebben aan veel voorbereiding of die te maken hebben met omslachtige verlengsnoeren, is deze zaag de perfecte pasvorm en maakt zelfs de boosste houthakker gegarandeerd een glimlach op zijn gezicht met zijn handige, slimme technologie. Het meest opvallende en voor de hand liggende kenmerk van deze Black en Decker 40V kettingzaag zou de zijwaartse accu zijn, die de zaag aandrijft, waardoor er geen tweecyclussen brandstof nodig is.

Er is een 12-inch zaagblad en een ketting met een gereedschaploos kettingspanningsysteem om krachtig te kunnen zagen met snelle, efficiënte zaagsneden. Het starten en activeren van de zaag is eenvoudig – plaats gewoon de opgeladen 40V-accu, gebruik uw duim om de vergrendelknop terug te trekken en haal de trekker over. Er zal ongeveer een tweede vertraging in de activering zijn, maar dan brult het in actie.

Ideaal voor die klusjes in huis, zoals snoeien, ledematen of knippen, hij is voorzien van een 12-inch staaf die een flinke stoot kan opvangen als er om gevraagd wordt. Kan het grotere klussen aan? Ja, met een beetje geduld. Dit is geen grote zaag – maar het zal goed presteren met een beetje zorg en tijd. Zolang de batterij is opgeladen, is dit kleine werkpaard altijd klaar om te gaan – en kan het overal naartoe.

De volledige omwikkelbare handgreep is gemaakt van kunststof en biedt een comfortabele, ergonomische grip voor het zagen in veel verschillende richtingen, waardoor er minder algehele vermoeidheid optreedt. En met iets meer dan acht pond is de zaag zeer licht en supergemakkelijk te hanteren, en u zult dit waarderen terwijl de zaag op een hoogte van vijfentwintig meter hoog staat en tot hoog in de takken reikt.

Om kettingolie toe te voegen, verwijdert u gewoon de vuldop en giet u de olie in totdat u deze gevuld ziet door het doorzichtige plastic reservoirraam dat zichtbaar is aan zowel de linker- als de rechterkant van de kettingzaag. Als de kettingzaag eenmaal gevuld is, hoeft hij niet meer in de grondverf te worden gezet en blijven het zaagblad en de ketting automatisch gesmeerd. Er is ook een geïntegreerd filter voor het opvangen van grote vuilspetters.

De 40V MAX Lithium Ion Accu die bij deze kettingzaag wordt geleverd, is gebouwd om een lading tot 18 maanden vast te houden en beweert dat hij per lading gemiddeld meer dan 60 4×4 sneden dennenhout kan verwerken. Een mooi kenmerk van deze accu is de laadtoestandindicator die het huidige laadniveau aangeeft. Dit is een lichtgewicht, duurzame batterij die geen geheugeneffect heeft – wat betekent dat het opladen van deze batterij niet leidt tot verlies van de energiecapaciteit.

Het is moeilijk om de gebruiksfrequentie te bepalen met zo’n variabele in het gebruik, maar bij matig werk verwacht deze accu zo’n 30-60 minuten continu te kunnen snijden. Natuurlijk zult u de zaag niet constant gebruiken, omdat deze tussen de zaagsneden in stilstaat, zodat de werkelijke levensduur kan variëren.

De werkelijke levensduur van de batterij zal dus variëren. De warme temperaturen zullen de levensduur van de batterij verkorten, evenals de hardheid van het hout waarmee u werkt. Voor het zagen in grotere 11″-stammen zijn bijvoorbeeld ten minste 10 rechte zaagsneden nodig voordat de accu moet worden opgeladen. Wanneer het tijd is om schoon te maken en te onderhouden, heeft Black and Decker deze kleine kettingzaag gemakkelijk te demonteren en weer in elkaar te zetten.

Een milieuvriendelijke keuze

Het hebben van een snoerloze kettingzaag elimineert de nabeschouwing van het dansen rond een snoer tijdens het werken. Met slechts 10,4 pond is deze kettingzaag veel lichter dan een gasgestookte zaag, waardoor hij veel handiger is voor de poort. Combineer dat met alle voordelen van het niet moeten knoeien met een vluchtige brandstofmix, of het vervangen van luchtfilters, en je hebt die stresspunten voorgoed uit je leven geëlimineerd.

Vertrouwd merk

De handleiding van Black and Decker bevat illustraties die duidelijk en informatief zijn, samen met de gedetailleerde instructies voor een goede leesbaarheid. Er is ook een sectie over het oplossen van problemen die beknopt is en die de essentie behandelt van wat er mogelijk fout kan gaan, wat zeer nuttig is voor gebruikers van kettingzagen die voor het eerst een kettingzaag gebruiken.

Waarom we het leuk vonden

Voor een snoerloze kettingzaag maakt deze BLACK+DECKER Lithium Ion kettingzaag zijn merk waar door ons snoerloze, op batterijen werkende technologie te geven in een krachtige kleine zaag die goed bestand is tegen de concurrentie. De algemene draagbaarheid van deze kettingzaag maakte het erg handig om die moeilijk bereikbare ledematen te doen. De 40V MAX Lithium Ion accu ging lang mee en gaf ons een consistente zaagervaring.

Conclusie

Voor die lichte tot middelgrote werfklussen en raamwerken is deze kleine draagbare, draadloze kettingzaag een krachtpatser van prestaties die op een missie is om het zagen weer geweldig te maken. Zoals gezegd, als je eenmaal snoerloos gaat, ga je nooit meer terug – en de BLACK+DECKER Lithium Ion kettingzaag zal je verleiden tot de snoerloze kant.

  • Draadloze
  • Batterijgevoed, verwisselbaar
  • Veel veiligheidskenmerken
  • Rustig aan
  • Lichtgewicht

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Recent Content