Beste zitmaaier in 2020 kopen en review


Als u op zoek bent naar de beste zitmaaier, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Deze krachtige machines kunnen het werk uit het maaien van een groot gazon halen en zijn ongelooflijk eenvoudig te bedienen. Ze zijn zeer geschikt voor grote afmetingen en voor gebruikers die geen moeite willen doen om een zware gasmaaier over hun gras te duwen. Bekijk hier de duwmaaiers! Maar beslissen welke optie voor u de juiste is, kan verwarrend zijn. Zitmaaier zijn het perfecte alternatief voor standaard achterloopmaaiers (net als kooimaaiers), waardoor u de machine rond uw erf kunt rijden, net als bij een auto. Als alternatief kunt u kijken naar onze top 10 lijst van elektrische grasmaaiers.

Aangezien u niet verplicht bent om deze modellen te duwen, zijn ze de perfecte optie voor iedereen die tijd en energie wil besparen bij het maaien van zijn of haar grote tuin. Een goede stevige kruiwagen zal u ook tijd besparen! Maar omdat een zitmaaier wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan functies, specificaties en ontwerpen, kan het moeilijk zijn om het juiste model te vinden voor uw behoeften. Winkelen in de wintermaanden? Misschien bent u wel op zoek naar een sneeuwblazer.

En dan hebben we het nog niet eens over het grote aantal gerenommeerde merken. Zet dat allemaal bij elkaar en de aankoop van een van de werfgereedschappen kan net zo moeilijk zijn als de aankoop van een nieuwe auto. Maar gelukkig, hebben we het beenwerk voor u gedaan. We hebben de topmaaiers op de markt bekeken en gekeken naar hun ontwerp, prestaties, kenmerken, specificaties en beoordelingen.

Wat we hebben bedacht is onze lijst met de top 10 zitmaaiers van 2020. Dus als je klaar bent om op een zitmaaier te springen zodat je eindelijk je gras kan maaien, blijf dan gewoon lezen. We zijn ervan overtuigd dat u na het doorlezen van onze lijst het model zult vinden dat perfect voor u is. Bent u op zoek naar de algehele beste grasmaaier?

De beste zitmaaier

MTD OPTIMA Minirider


MTD OPTIMA Minirider

De MTD OPTIMA Minirider 76 RDE heeft een aantrekkelijk design en is veelzijdig in gebruik: hij kan uitwerpen of mulchen. Hij is ideaal voor gefragmenteerde tuinen en is eenvoudig te bedienen. U kunt moeiteloos uw gazon zittend maaien, zelfs tuinen met veel bochten zijn geen probleem. Dankzij zijn kleine afmeting is hij wendbaar en compact en na gebruik kan hij eenvoudig worden opgeslagen.

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Solo by Al-Ko Solo Zitmaaier Premium Model


Solo by Al-Ko Solo Zitmaaier Premium Model

Gemakkelijk grote stukken gazon maaien met de premium Solo zitmaaier. Een snijbreedte van maar liefst 105 cm zorgt voor efficiënt werken. 2 cilinders en een krachtige motor van 724 cc zorgen voor snel werken. De hoogteregeling kan versteld worden in maar liefst 7 posities (30-90 mm).

Waarom we deze leuk vinden

  • Elektromagnetische meskoppeling
  • Hoogteregeling in maar liefst 7 posities (30-90 mm)
  • Met cruise control functie
  • Aandrijving messen door tandriem
  • Inclusief elektronische display

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Vragen van de kopersgids

Wat is de zitmaaier op heuvels ?

Een glooiend of heuvelachtig landschap voegt misschien tonnen karakter toe aan uw eigendom, maar het is zeker niet gemakkelijk om te maaien. In feite kan een gazon met heuvels tot 20 keer harder zijn om dat een vlakke werf te handhaven, vooral als u probeert om een wandelend model te gebruiken om bergop of bergafwaarts te maaien. Gelukkig is dit de reden waarom deze maaiers zo handig zijn. Terwijl deze krachtige modellen het maaien van het gras gemakkelijk maken, is het het beste om ervoor te zorgen dat u er een koopt die perfect is voor oneffen terrein. Dit zal ervoor zorgen dat uw berijder zowel efficiënt is als niet geneigd is om uit te glijden of te kantelen.

Een van de beste opties voor het aanpakken van heuvels op de markt is de Husqvarna GTH52XLS Yard Tractor. Dit merk is toonaangevend op het gebied van tractoren, ruiters en ander buitenmateriaal en dit model is in staat om elk veeleisend gazon gemakkelijk aan te pakken. De GTH52XLS heeft een krachtige 24 PK Briggs & Stratton-motor en een pedaalhydrostatische transmissie waarmee u deze maaier kunt besturen zonder te schakelen.

Een zwaar uitgevoerd chassis en gietijzeren assen zorgen voor de ondersteuning die u nodig hebt om de hellingen van uw grasland te bevaren, terwijl het 52″ maaidek zelfs het grootste stuk grond snel bewerkt. En dankzij het achterste differentieel van dit model biedt hij meer tractie wanneer u op hellingen of nat gras rijdt. Stabiel, betrouwbaar en krachtig, deze indrukwekkende maaier van Husqvarna biedt fantastische prestaties en is een van de beste opties als u op zoek bent naar een maaier die het heuvelachtige terrein aankan.

Wat zijn de beste gazontractormerken?

Aangezien een betrouwbare zitmaaier van hoge kwaliteit tot 3.000 dollar kan kosten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het model waarin u van plan bent te investeren, voldoet aan de eisen. Een slimme manier om ervoor te zorgen dat dit is om vast te houden aan een van de beste merken het maken van zitmaaier vandaag de dag. Door een maaier aan te schaffen die is ontworpen door een van deze gerenommeerde merken, kunt u betrouwbare, hoge prestaties, vermogen en kwaliteitsresultaten verwachten. Enkele van de beste merken die er vandaag de dag zijn, zijn Poulan, Cub Cadet en Husqvarna.

Deze drie toonaangevende fabrikanten hebben alle drie een solide reputatie opgebouwd dankzij hun talent voor het aanbieden van hoogwaardig en krachtig elektrisch gereedschap voor buiten. Alle drie de merken bieden goed ontworpen, gestroomlijnde maaiers die zijn gebouwd van stevige materialen en die in staat zijn om jaren van kwaliteit te leveren. Onder de motorkap bieden al deze fabrikanten indrukwekkende specificaties met krachtige motoren en een soepele, automatische transmissie.

Husqvarna en Poulan ontwerpen hun modellen met toonaangevende Briggs & Stratton motoren, terwijl de modellen van Cub Cadet meestal vertrouwen op het ruime vermogen dat wordt geleverd door betrouwbare Kohler motoren. Dit vermogen stelt u in staat om in een handomdraai elke werf aan te pakken en indrukwekkend nauwkeurige resultaten te leveren. En met de veelzijdigheid en het gebruiksgemak in het achterhoofd, kan het niet fout gaan om een maaier van een van deze merken te kopen.

De meeste bieden de mogelijkheid om een verscheidenheid aan accessoires te gebruiken waarmee uw machine veel meer kan doen dan alleen het maaien van het gazon. En omdat deze merken hun zitmaaiers hebben ontworpen met alle bedieningselementen binnen handbereik van de bestuurder, rijdt u de maaier gewoon als een auto over uw grasveld en laat u de machine al het harde werk doen.

Wat is de motor van de best presterende zitmaaier ?

Een kwaliteitsvolle zitmaaier motor moet een paar checkboxen raken. De motor moet het vermogen hebben dat u nodig hebt om het perfecte maairesultaat te bereiken, zelfs op grote gazons. De motor moet betrouwbaar zijn en constant snel kunnen starten zonder problemen. En hij moet gemaakt zijn van duurzame componenten die het mogelijk maken dat hij jarenlang meegaat. De motoren van Briggs & Stratton voldoen aan al deze eisen en behoren tot de beste motoren voor maaiers op de markt van vandaag. Deze motoren zijn ontworpen om hoogwaardige prestaties te leveren met een minimum aan gedoe.

En met een scala aan beschikbare opties, zoals eencilinder- en v-twin motoren, kunnen deze krachtpatsers basismaaiers, zero-turn maaiers en volwaardige tractoren met grote maaidekken het optimale vermogen geven dat ze nodig hebben om de klus elke keer weer goed te klaren. De betrouwbaarheid en prestaties die B&S biedt, is de reden waarom veel van de topmerken die er zijn, zoals Poulan en Husqvarna, vertrouwen op hun motoren om als ruggengraat te dienen voor hun gazonmaaiende werkpaarden.

Hoe start je een zitmaaier?

Het starten van een ritje op een tractor is eigenlijk ongelooflijk eenvoudig. Dankzij elektronische systemen, krachtige motoren en een soepele automatische transmissie kunnen de meeste modellen die vandaag de dag op de markt zijn, binnen enkele seconden worden gestart. Om uw maaier te starten, hoeft u alleen maar de maaihoogte van uw maaidek aan te passen aan de gewenste instelling. De meeste modellen zijn nu voorzien van spatbordbevestigingshendels waarmee u deze instelling eenvoudig kunt aanpassen.

Klim vervolgens gewoon in het zadel van uw berijder en druk, afhankelijk van het model dat u bezit, op de startknop of zet de aan/uit-schakelaar aan. Dankzij de automatische versnellingsbak hoeft u bij deze maaiers niet te schakelen of een koppeling te bedienen bij het veranderen van de snelheid of het schakelen van vooruit naar achteruit. In plaats daarvan hoeft u normaal gesproken alleen maar een voetpedaal te gebruiken om uw snelheid te verhogen en te verlagen. En dankzij de verschillende modellen die nu cruisecontrol aanbieden, hebben de fabrikanten die taak zelfs gemakkelijker dan ooit gemaakt.

Gerelateerd; Batterijgevoede gazonmaaiers.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een zitmaaier?

Zitmaaiers zijn een van de beste manieren om grote werven gemakkelijk aan te pakken. Ze leveren professionele resultaten, terwijl ze slechts een fractie van de inspanning vergen die vergelijkbare achterloopmaaiers zouden vragen. Maar voordat u er een koopt, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Door te kijken naar elk van deze items, zult u in staat zijn om de juiste optie voor uw gazon te vinden en welk type zitmaaier u wilt kopen.

Motor PK

Het motorvermogen, oftewel PK, is de meting die wordt gebruikt om het vermogen van de motor te beschrijven. Dit vermogen is wat beschikbaar is om te worden gedeeld tussen de verschillende onderdelen van deze maaiers, zoals de aandrijftransmissie en de maaimessen. Hoe meer PK de motor levert, hoe meer vermogen er kan worden verdeeld over taken zoals het verplaatsen van het voertuig over het gazon of op heuvels, terwijl het ook het maaivermogen levert dat nodig is om snel te kunnen werken bij zware grascondities.

Door het vermogen dat nodig is om beide taken tegelijkertijd uit te voeren, zijn maaiers met een vermogen van ongeveer 20 pk of meer meestal perfect voor veeleisende of grote prestaties.

Maaibreedte

De maaibreedte van de maaier meet hoe breed een grasveld in één werkgang kan worden gemaaid. Kleinere, compactere maaiers kunnen een maaibreedte tot 30″ hebben, terwijl grotere maaiers een maaidekbreedte tot 50″ of meer kunnen hebben. Wat moet worden overwogen is de grootte van uw werf. Als u een kleinere woning of een met moeilijk bereikbare plaatsen en obstakels zoals bomen die je nodig hebt om rond te manoeuvreren, dan is een kleinere maaibreedte is geweldig. Zie; Beste grasmaaiers voor kleine werven.

Maar als u een groot terrein hebt met een relatief open indeling, kunt u met een groter model het werk gemakkelijk en in minder tijd aanpakken.

Brandstofcapaciteit

De brandstofcapaciteit van zitmaaiers beschrijft hoeveel gas elk in de tank kan bevatten. Dit komt over het algemeen overeen met de grootte van het model. Het gaat er hier vooral om dat u geen model wilt aanschaffen dat niet de nodige brandstofcapaciteit heeft om uw grasmat adequaat aan te pakken. Het laatste wat u wilt is dat u midden in het maaien moet stoppen om bij te tanken. Daarom zijn maaiers met een kleine brandstofcapaciteit perfect geschikt voor middelgrote werven, terwijl maaiers met een grote brandstoftank beter geschikt zijn voor grote eigenschappen.

Transmissie

De transmissie van een maaier is wat het vermogen van de motor op de wielen overbrengt, waardoor de machine vooruit of achteruit kan rijden. De drie beschikbare opties zijn handgeschakelde, automatische en hydrostatische transmissies. Handmatige transmissies hebben een bereik van ingestelde snelheden die u kunt selecteren. Bij oudere modellen kan het nodig zijn om tussen de snelheden te schakelen door een koppeling te gebruiken of zelfs te stoppen. Dit is niet praktisch. Dus als u een handgeschakeld model kiest, zorg er dan voor dat u gemakkelijk kunt schakelen zonder gebruik te maken van een koppeling terwijl uw grastruimtractor in beweging is.

Net als de transmissie in een auto, kunt u met een automatische transmissie de snelheid van uw werktuig met een gaspedaal regelen. Dit is geweldig als u gemakkelijker controle over uw rit wilt hebben of als u vaak moet vertragen om rond obstakels te rijden. Een hydrostatische transmissie is vergelijkbaar met een automatische transmissie. Het verschil is dat deze systemen vloeistof gebruiken in plaats van riemen om het vermogen van de motoren van de maaiers over te brengen op de wielen. Dit op vloeistof gebaseerde systeem levert de soepelste rit op de markt en vereist normaal gesproken het minste onderhoud.

Recent Content