Beste veiligheidsbril in 2020


Of u nu werkt in de bouw of in andere gevaarlijke omgevingen of gewoon deelneemt aan hobby’s die uw ogen in gevaar brengen, een veiligheidsbril is een essentieel onderdeel van uw arsenaal. Door de beste veiligheidsbril te kopen die u kunt vinden, kunt u uw zicht in elke omgeving veilig houden, uw ogen beschermen en, als u het juiste paar krijgt, voorkomen dat uw zicht wordt belemmerd of dat u zich ongemakkelijk voelt bij het dragen van een veiligheidsbril. De beste veiligheidsbril beschermt u tegen letsel en houdt gevaarlijk afval uit de buurt van uw ogen, zodat u in elke gevaarlijke situatie zo veilig mogelijk bent.

Het vinden van de best mogelijke veiligheidsbril kan moeilijk zijn, daarom hebben we al het onderzoek gedaan om uw leven zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Hieronder vindt u onze beste beoordelingen van veiligheidsbrillen, met uitleg over onze top 10 van veiligheidsbrillen en waarom we elke bril zo mooi vinden. Met behulp van onze gids kunt u een goed beeld krijgen van de markt voor veiligheidsbrillen en gemakkelijk de juiste veiligheidsbril voor u en uw persoonlijke behoeften vinden.

Gerelateerd: Beste werkhandschoenen beoordeling.

Bekijk de Beste Veiligheidsbril, Hieronder.

3M Virtua CCS veiligheidsbril


3M Virtua CCS veiligheidsbril

De 3M Virtua CCS Veiligheidsbril is een hoogwaardige veiligheidsbril met uitstekende beschermende eigenschappen en een aantal extra designkenmerken voor een meer comfortabele en natuurlijke ervaring.

De anticondenslaag op de lenzen helpt om ze helder en gemakkelijk te zien zonder krassen op het oppervlak te maken, zoals bij andere veiligheidsbrillen het geval is. De uitneembare, met schuimstof gevoerde pakking van deze veiligheidsbril helpt uw ogen te beschermen tegen stof in de lucht en biedt tegelijkertijd een gewatteerd comfort aan uw gezicht.

Deze pakking is ontworpen met kleine, ademende openingen om te voorkomen dat uw bril bij het langdurig dragen ervan opstoomt, waardoor uw zicht zo helder en comfortabel mogelijk blijft, zelfs in een warme, vochtige omgeving.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoge slagingskans
 • Koordbesturingssysteem
 • Lichtgewicht frame
 • Anticondenslaag
 • Afneembare, met schuimstof gevoerde pakking

Onze beoordeling

De 3M Virtua CCS beschermende bril biedt een hoog niveau van comfort en bescherming en is een premium veiligheidsbril die een veilige en onopvallende vorm van oogbescherming belooft in elke situatie.

Bekijk de dagprijs

Uvex Honeywell Hypershock veiligheidsbril


Uvex Honeywell Hypershock veiligheidsbril

De Uvex van Honeywell Hypershock Veiligheidsbril is een gelikte, op sport geïnspireerde veiligheidsbril die een stijlvol, agressief ontwerp biedt met een gestroomlijnd zijprofiel en een hoog niveau van duurzame oogbescherming zonder afbreuk te doen aan het zicht.

Deze veiligheidsbril is voorzien van een anti-fog en anti-kras Uvex lens coating om uw zicht helder te houden, zelfs na zwaar gebruik, en is lang genoeg om deze coating te behouden, zelfs na langdurig gebruik of herhaaldelijke reiniging.

Dit model veiligheidsbril is ontworpen voor zowel comfort als bescherming, met een voorgevormd neusstuk en slanke slapen met zachte, voorgevormde elementen zodat de veiligheidsbril comfortabel kan blijven, zelfs bij langdurig, ononderbroken gebruik.

Waarom we deze leuk vinden

 • Anticondenslaag
 • Lichtgewicht constructie
 • Sportief geïnspireerde styling
 • Comfortabel gevormd neusstuk
 • Veelzijdige getinte lenzen

Onze beoordeling

Stijlvol en beschermend is de Uvex van Honeywell Hypershock Safety Glasses een veiligheidsbril die een hoog niveau van oogbescherming biedt zonder een grote bulk of zware bouw.

Bekijk de dagprijs

Dewalt DPG59-120C Reinforcer Rx-Bifocal bril


Dewalt DPG59-120C Reinforcer Rx-Bifocal Glasses

De Dewalt DPG59 120C Reinforcer Rx Bifocale Glazen zijn Rx veiligheidsbrillen met ingebouwde leesbril ruimtes voor de functionaliteit van bifocale veiligheidsbrillen op recept.

Met deze veiligheidsbril kunt u zich tijdens het werk concentreren op de tekst, zonder afbreuk te doen aan de bescherming van uw ogen, zodat u te allen tijde veilig bent en toch het maximale zicht behoudt dat van een gewone bifocale bril wordt verwacht.

Daarnaast beschikt deze veiligheidsbril over 99,9% UV-bescherming, wat een extra veiligheidszonnebril functie biedt en uw ogen beschermt tegen schade door zonlicht en tegen vuil tijdens het werken in een gevaarlijke omgeving.

Waarom we deze leuk vinden

 • Bifocaal ontwerp
 • 99,9% UV-bescherming
 • Vervormingsvrije lens
 • Slagvast
 • Ergonomische handgrepen

Onze beoordeling

De Dewalt DPG59 120C Reinforcer Rx Bifocale Bril combineert de functionaliteit van leesglas met het beschermende karakter van veiligheidsbrillen en behoort daarmee tot de beste veiligheidsbrillen op recept.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DPG82-11C veiligheidsbril


DEWALT DPG82-11C veiligheidsbril

De DEWALT DPG82 11C veiligheidsbril is een grote, industriële kwaliteitsbril voor hoogwaardige oogbescherming in alle situaties. Deze zware veiligheidsbril is voorzien van een sterke, heldere kunststof lens met een DEWALT harde coating om extreme bescherming te bieden tegen krassen, waardoor uw zicht tijdens de lange levensduur van deze sterke veiligheidsbril zo helder mogelijk blijft.

Bovendien is de zachte, geïnjecteerde rubberen gelaatspakking voorzien van ventilatiekanalen, waardoor uw gezicht kan ademen en het risico op condensatie bij het werken in een warme of vochtige omgeving wordt beperkt, waardoor uw zicht nog steeds zo helder mogelijk is en uw ogen nog steeds worden beschermd tegen gevaren uit alle richtingen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Elastische hoofdband
 • DEWALT tough coat hard gecoate lens
 • Zachte geïnjecteerde rubberen gezichtspakking
 • Duurzame, zware constructie
 • Ventilatiekanalen

Onze beoordeling

De DEWALT DPG82 11C veiligheidsbril is groter en zwaarder van ontwerp dan de meeste modellen veiligheidsbrillen op deze lijst, en is een model van beschermende brillen die ontworpen zijn voor maximale oogbescherming in alle omstandigheden.

Bekijk de dagprijs

Bollé veiligheidsbril – Axis contrast coated


Bollé veiligheidsbril - Axis contrast coated

De AXIS is beschikbaar in de versie Contrast en biedt een aangepaste bescherming voor elke gebruiker dankzij zijn verstelbare kant en vermindert in grote mate de visuele gezichtsvermoeidheid.

Waarom we deze leuk vinden

 • Bescherming bovenaan
 • Verstelbare kant
 • Antiglijd TIPGRIP-armen
 • Verstelbare antiglijdneus
 • Antistatisch
 • Gewicht: 27gram

Bollé AXCONT Axis veiligheidsbril met sportieve inspiratie. Kunststof montuur, scharnierende veren met antislip TIPGRIP-armen. Verstelbare anti-slip neusbrug, bescherming aan de bovenkant. Contrastlens 100% UVA, UVB tot 400 Nm, antispiegelende coating die warmte tegenhoudt, verhoogt contrast, filtert 30% blauwlicht (tl- verlichting) waardoor de ogen rustiger blijven, minder vermoeidheid en minder hoofdpijn! EN 172 – Solaires (100% UV) 5-1.4/1.1 Anti-kras en antistatische coating. Kenmerken: EN 166 EN 172

Onze beoordeling

Ik gebruik mijn veiligheidsbril vrij intensief en ben er erg blij mee. Wat mij positief echt opviel was dat hij erg goed op mijn hooft blijft zitten.

Bekijk de dagprijs

Bollé Veiligheidsbril Contour


Bollé Veiligheidsbril Contour

Licht en doeltreffend! 21 gram kracht: sterkte, bescherming, design, comfort en lichtheid Nonslip neusbrug Tipgrip-non slippoten Antistatisch Polycarbonaat lenzen Gewicht: 21 gram

Waarom we deze leuk vinden

 • duurzaam
 • handig in gebruik
 • veilig

Onze beoordeling

Zit erg prettig en voel nauwelijks dat de bril aanwezig is.

Bekijk de dagprijs

Swiss Eye Bril Attac 40393 groen


Swiss Eye Bril Attac 40393 groen

Aerodynamisch model veiligheidsbril. Tevens te gebruiken als zonnebril/sportbril. Kenmerken: * Verstelbare neuspads * Krasbestendige glazen (polycarbonaat lenzen met anti-condenslaag) * 100% UVA-, UVB-und UVC-bescherming. * Ballistische Glazen – Getest volgens STANAG 4296 (NATO) . Inclusief: * Een extra set transparante en oranje lenzen * Microfiber zakje/poetsdoekje

Onze beoordeling

Zeer goede veiligheidsbril, zit perfect.het zou wel handig zijn moest er een handleiding bij zitten om de glazen te verwisselen.

Bekijk de dagprijs

Hofftech Benson veiligheidsbril


Hofftech Benson veiligheidsbril

Bescherm je ogen bij allerlei werkzaamheden, klussen en activiteiten met deze handige veiligheidsbril van Benson. De bril is in 4 standen instelbaar, zodat deze altijd goed op je gezicht aansluit. De gele glazen verhogen het contrast, je diepteperceptie en laten donkere omgevingen lichter lijken. Daarnaast blokkeren de gele glazen blauw licht waardoor je minder snel vermoeide ogen krijgt. Deze bril is ook geschikt als vuurwerkbril.

Onze beoordeling

Top bril voor die prijs

Bekijk de dagprijs

Cat Tread104Caterpillar Veiligheidsbril


Cat Tread104Caterpillar Veiligheidsbril

Deze zonnebril is tegelijkertijd als werkbril te gebruiken, omdat deze voldoet aan de norm EN 166:2001. Kenmerken: * Cool design * Krasvast en beslaat niet * Ergonomische anti-slip pootjes * 99% UB-bescherming * Voldoet aan EN 166:2001

Bekijk de dagprijs

Makita P-66341 Veiligheidsbril


Makita P-66341 Veiligheidsbril

Makita MForce veiligheidsbril met grijs getint glas. Geleverd inclusief brillendoekje, opbergcase, nekkoord en een paar herbruikbare oorpluggen in handige sleutelhanger box. Makita P-66341 Veiligheidsbril grijs getint

Bekijk de dagprijs

Veiligheidsbril Kopershandleiding

Polarisatie

Wanneer het licht op een oppervlak valt, reflecteert het in een groot aantal verschillende richtingen. Als het een vlak oppervlak raakt, zoals sneeuw, water, glas of metaal, kan het voornamelijk op een horizontale manier reflecteren, wat problematische schitteringen veroorzaakt die verblindend werken en problemen met het zicht veroorzaken. Om dit te voorkomen, blokkeren gepolariseerde lenzen het licht dat in een horizontale richting wordt doorgelaten, waardoor het verblindingseffect van deze reflecterende oppervlakken aanzienlijk wordt verminderd.

Gepolariseerde lenzen kunnen echter problemen veroorzaken bij het lezen van LED- of LCD-schermen, omdat deze vaak licht uitstralen in voornamelijk horizontale patronen.

Comfort

Als u uw veiligheidsbril waarschijnlijk voor langere tijd zonder pauze draagt, moet u rekening houden met het comfortniveau bij de aankoop van een nieuwe veiligheidsbril. Als u een te strakke bril draagt, zal deze oncomfortabel zijn en kan deze uw concentratie aantasten en hoofdpijn veroorzaken, terwijl een te losse bril niet stevig op zijn plaats blijft zitten en mogelijk onvoldoende bescherming biedt.

doorschijnende veiligheidsbril

Om het comfort van uw veiligheidsbril te maximaliseren, probeert u een veiligheidsbril te kopen die voorzien is van rubberen stukjes op de slaap en de neusbrug, wat zal dienen om de druk en het ongemak op deze belangrijke en gevoelige gebieden van uw hoofd te verminderen.

Het kan ook de moeite waard zijn om een bril met verstelbare functies te overwegen, zodat deze comfortabeler past op verschillende maten van het hoofd. Dit is met name de moeite waard als uw hoofd toevallig ongewoon groot of klein is, omdat de meeste veiligheidsbrillen zijn ontworpen voor een bepaalde reeks hoofdmaten en slecht geschikt kunnen zijn voor hoofden die buiten een bepaalde maatvoering vallen.

Ultraviolette bescherming

Als u verwacht uw veiligheidsbril te gebruiken voor activiteiten in de buitenlucht, zult u UV-bescherming nodig hebben. Activiteiten die deze bescherming nodig hebben, zijn alle vormen van buitenwerk zoals bouwen, maar ook fietsen, jagen of vissen. Fysieke objecten zijn niet het enige dat uw ogen kan beschadigen; UV-straling kan aanzienlijke schade veroorzaken, waardoor uw gezichtsvermogen aanzienlijk wordt aangetast als u bepaalde veiligheidsmaatregelen niet neemt.

Bepaalde soorten UV-licht, met name UVB-straling, kunnen ervoor zorgen dat uw ogen staar ontwikkelen; dit zijn troebele vlekken op de lens van uw ogen die uw zicht vertroebelen en uiteindelijk blindheid veroorzaken. Een deel van deze schade kan volledig onbehandelbaar zijn, dus het voorkomen van deze schade voordat deze zich kan ontwikkelen is van vitaal belang voor de veiligheid en gezondheid van uw ogen.

De meeste modellen van beschermende brillen bieden UVA-bescherming, maar als u van plan bent om buitenshuis te werken, zult u op zoek moeten gaan naar UVB-bescherming en, idealiter, UVC-bescherming in aanvulling hierop. Getinte veiligheidszonnebrillen kunnen u helpen om duidelijk te zien wanneer u buiten werkt, maar niet al deze zonnebrillen bevatten een effectieve bescherming tegen UV-straling, dus het is altijd belangrijk om te controleren of een veiligheidsbril al dan niet sterke UV-bescherming heeft voordat u ze koopt.

Bescherming van de randapparatuur

Alle stijlen veiligheidsbrillen beschermen uw ogen tegen direct vuil en stof tegen de voorkant van uw gezicht, maar er kan nog steeds schade ontstaan door vuil dat van opzij op uw gezicht valt, zoals in het geval van terugkaatsende fragmenten. Randdoek kan uw ogen beschermen tegen onverwachte zijdelingse inslagen, waardoor u zich nog één ding kunt ontnemen waar u zich anders zorgen over zou kunnen maken.

Ultraviolette veiligheidsbril

Dit maakt zijschilden of wraparound-lenzen tot een belangrijk kenmerk van veel modellen van beschermende brillen, omdat het de moeite waard is om alles te doen wat mogelijk is om het niveau van de bescherming van uw ogen te maximaliseren in elke situatie, hoe voorzichtig u ook denkt te zijn.

Hoe kunt u voorkomen dat uw veiligheidsbril beslaat?

Het dragen van oogbescherming is belangrijk wanneer u aan het werk bent of hobby’s doet die een risico op rondvliegend vuil, schadelijke felle lichten of gevaarlijke chemische spatten met zich meebrengen. Het dragen van een veiligheidsbril kan echter uw zicht belemmeren; een veiligheidsbril beslaat vaak bij langdurig gebruik, wat problemen veroorzaakt en mogelijk verdere veiligheidsrisico’s met zich meebrengt wanneer u niet volledig kunt zien wat er om u heen gebeurt.

Gelukkig hebben we een aantal nuttige tips die u kunnen helpen om uw veiligheidsbril helder te houden, zodat u zelfs tijdens de langste en meest intense periodes van voortdurend gebruik perfect kunt zien. Mistdoekjes zijn gemakkelijk aan te schaffen op een groot aantal plaatsen. Door simpelweg één van deze doekjes over de glazen van uw bril af te vegen, kunt u voorkomen dat er mist ontstaat, waardoor uw zicht voor een lange periode helder blijft.

Als u deze niet kunt vinden, of gewoon een simpel trucje voor thuis wilt gebruiken, kunt u een laagje zeep of scheerschuim over de lens vegen, een tijdje laten zitten en het dan schoonwrijven. Dit zal een gelijkaardig effect hebben als anti-mistdoekjes, al is het wel wat rommeliger en zullen de resultaten niet zo lang duren.

Wanneer moet de veiligheidsbril worden gedragen?

Oogletsels op de werkplek komen vaak voor, met oorzaken die variëren van fysieke schade aan het hoornvlies of de oogbol, vet- en olieverbrandingen, verbranding door stoom, schade door infrarood- of ultraviolette straling, of rondvliegend puin. Sommige werknemers, zoals laboratorium- en conciërgepersoneel en gezondheidswerkers, lopen ook het risico om besmettelijke ziekten op te lopen via de slijmvliezen van het oog.

Dit betekent dat er een groot aantal verschillende situaties is waarin altijd een veiligheidsbril moet worden gedragen, hoewel verschillende soorten veiligheidsbrillen het meest geschikt zijn voor verschillende omgevingen en omstandigheden. Als u werkt in een omgeving met een hoog risico op rondvliegende voorwerpen, puin, deeltjes of stof in de lucht, moet u op zijn minst een veiligheidsbril met zijschermen dragen om uw ogen te beschermen tegen gevaren die van opzij komen.

Als u met gevaarlijke chemicaliën werkt, moet u altijd een volledige veiligheidsbril met volledige dekking dragen. Als u werkt met gevaarlijke straling, zoals die rond het lassen, lasers of glasvezeltechnologie, zijn speciale veiligheidsbrillen, brillen, helmen of gelaatsschermen vereist; de meeste in de handel verkrijgbare veiligheidsbrillen zullen niet voldoende zijn voor dit specifieke type gevaar.

In geval van twijfel moet u altijd oogbescherming dragen, want het is veel beter om overbeschermend te zijn dan om letsel te riskeren en spijt te hebben van het niet dragen van voldoende bescherming!

Waaruit bestaat de veiligheidsbril

Waaruit bestaat de veiligheidsbril?

De meeste veiligheidsbrillen zijn gemaakt van polycarbonaat, een extra sterk type kunststof dat een uitzonderlijk hoge bescherming biedt voor uw ogen zonder uw zicht te vertroebelen. Polycarbonaat plastic is minder dan de helft van het gewicht van glas, waardoor uw veiligheidsbril zo licht, onopvallend en comfortabel mogelijk is om het dragen ervan voor een lange periode comfortabeler te maken.

Lenzen van polycarbonaat zijn ook schokbestendiger dan glas en beschermen uw veiligheidsbril tegen schokken door bijvoorbeeld het laten vallen van uw veiligheidsbril op de vloer of scherpe stoten tegen rondvliegend puin.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat polycarbonaat plastic niet zo hard is als glas; zelfs met een krasbestendige coating zullen polycarbonaatlenzen voor veiligheidsbrillen gemakkelijker krassen maken dan glazen lenzen.

Het lichtere gewicht en de hoge slagvastheid maken dit echter de moeite waard, en daarom is polycarbonaat plastic een veel gebruikelijker materiaal voor veiligheidsbrilglazen dan glas, en dit is waar bijna alle commercieel verkrijgbare lenzen voor veiligheidsbrillen van gemaakt zijn.

Deskundige tip

Kleine krasjes op het oppervlak van uw veiligheidsbril kunnen uw zicht vertroebelen, waardoor u minder helder kunt zien en er mogelijk veiligheidsrisico’s ontstaan. Om dit te voorkomen, moet u de glazen van uw bril uit de buurt van schurende oppervlakken houden wanneer u ze opbergt!

Wist u dat?

Veiligheidsbrillen van kunststof polycarbonaat een hoge mate van weerstand bieden tegen chemische corrosie, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die regelmatig met potentieel gevaarlijke chemicaliën werkt.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “10 beste veiligheidsbrillen in 2020”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content