Beste tuinsproeiers in 2020


Het onderhouden van een gezond gazon dat er geweldig uitziet kan vaak als een klusje voelen, vooral in de warmere maanden, en als je een grote tuin hebt zal het veel tijd kosten om met de hand te besproeien. Met tuinsproeiers is het niet nodig om elke dag tijd te besteden aan het besproeien van uw tuin met de hand, vooral niet als u een groot gebied hebt waar u de neiging hebt om te besproeien. Of u nu een groot gazon hebt dat te veel tijd nodig heeft om te besproeien of probleemgebieden die gewoon wat extra hulp nodig hebben, tuinsproeiers besparen u tijd en moeite terwijl u uw gazon altijd groen en weelderig houdt, zodat u meer tijd kunt besteden aan het genieten van uw tuin dan ooit tevoren.

Deze gids zal u helpen om te beslissen wat voor soort gazonsproeier het meest geschikt is voor uw tuin. Of u nu een grote, permanente sproeier nodig hebt, die u het hele jaar door kunt weglaten, of een kleinere die u naar wens kunt verplaatsen, wij hebben u alle informatie verstrekt over de beste tuinsproeiers op de markt. Dit betekent dat u hun eigenschappen kunt vergelijken en snel de beste beslissing kunt nemen.

Bekijk de Beste gazonsproeier, hieronder.

GARDENA Aquazoom 250/2 Zwenksproeier

GARDENA Aquazoom 250/2 Zwenksproeier

Gebruik de GARDENA Aquazoom Zwenksproeier voor het gelijkmatig besproeien van kleinere rechthoekige oppervlakken. Traploos instelbare reikwijdte en regelbare sproeibreedte voor het perfect besproeien van uw gazon zonder dat er waterplassen ontstaan.

De GARDENA Comfort Aquazoom 250/2 is de ideale sproeier voor het besproeien van kleinere, rechthoekige oppervlakken van 25 tot maximaal 250 m². Deze sproeier heeft een traploos instelbaar bereik van 7 m tot maximaal 18 m en een afzonderlijk instelbare sproeibreedte van 3,5 m tot maximaal 14 m. U kunt de sproeier bevestigen op een GARDENA Sproeierstatief, zo kunt u uw planten van bovenaf besproeien – voor een gelijkmatige besproeiing van grotere planten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Voor het besproeien van 25 m² tot maximaal 250 m²
 • Traploos instelbaar bereik van 7 m tot maximaal 18 m, sproeibreedte van 3,5 m tot maximaal 14 m

Onze beoordeling

Door de instelbaarheid van de zwenksproeier kan je goed doseren en een rechthoekig gazon effectief besproeien.

GARDENA Zwenksproeier ZoomMaxx – 9 tot 216 m²

GARDENA Zwenksproeier ZoomMaxx - 9 tot 216 m²

Of het besproeiingsgebied nu groot en breed, klein of lang, of smal is deze variabele zwenksproeier past zich aan uw wensen aan. Met zijn stevige voet kan de sproeier veilig worden geplaatst, daar waar nodig op het gewenste oppervlak met een maximaal hellingspercentage van 15%. Ideaal voor oppervlakken van 9 tot 216 m2. De waterdoorvoer is traploos regelbaar voor een nauwkeurige instelling van het besproeiingsgebied. De sproeibreedte is eenvoudig in te stellen met een schuif van 3 tot 12 meter en de reikwijdte kan worden aangepast met de stelring van 3 tot 18 meter.

Waarom we deze leuk vinden

 • Het fijnmazige filter beschermt tegen zand en vuil zodat de sproeimondjes niet verstoppen.
 • Het filter is eenvoudig te verwijderen om schoon te maken.
 • U kunt meerdere sproeiers achter elkaar aansluiten.

Onze beoordeling

Door zijn instelmogelijkheden perfect te gebruiken zelfs op een bepekt in de stad te besproeien ruimte.

GARDENA Classic Polo 220 Zwenksproeier – 90 tot 220m²

GARDENA Classic Polo 220 Zwenksproeier - 90 tot 220m²

De GARDENA Classic Zwenksproeier 220 is perfect voor gazons van 90 tot 220m². De sproeier is makkelijk te installeren, heeft een traploos instelbaar bereik en verbeterde ergonomie. De kwalitatieve materialen beschermen de sproeier niet alleen tegen roest maar ook tegen UV straling. Dit zorgt voor een lange gebruikersduur.

Waarom we deze leuk vinden

 • De sproeier is traploos instelbaar.
 • Het filter is gemaakt van roestvrij staal.
 • Het reinigen van de spuitmonden is zeer eenvoudig door de verbeterde ergonomie van de reinigingsnaald.

Onze beoordeling

Must have voor elke gazonliefhebber. Gardena dus kwaliteit. Werkt goed en ook leuk voor de kids. Wel alleen kraanwater gebruiken.

GARDENA Cirkelsproeier samba – 250 m2

GARDENA Cirkelsproeier samba - 250 m2

Praktische sproeier voor kleine tot middelgrote oppervlakken. U kunt gebieden van maximaal 250 m² besproeien met een sproeidiameter van 3 m tot maximaal 18 m. De sproeier heeft draaiende, zeer precieze spuitmonden, die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het water, zonder plassen. Er worden twee robuuste metalen spikes meegeleverd, voor een veilige en optimale plaatsing op hellingen en in ongelijkmatige grond. De stevige basis garandeert een stabiele werking, maar kan ook mobiel worden gebruikt. Met praktisch uitneembaar vuilfilter. Het programmeren van de sproeier is eenvoudig. Besproeien kan zo gemakkelijk zijn.

Waarom we deze leuk vinden

 • makkelijk in gebruik
 • hoge kwaliteit
 • mooi design

Onze beoordeling

Simple in gebruik makelijk op een klein stuk gras te gebruiken.

Kärcher Premium Sproeilans

Kärcher Premium Sproeilans

Sproeilans met 6 sproeipatronen, van zachte nevelstand tot harde straal.

Gemakkelijk met 1 hand te bedienen.

Waarom we deze leuk vinden

 • handig in gebruik
 • duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit

Onze beoordeling

Prima sproei apparaat en mooie verdeling van het water. Stevig. Uitgebreide mogelijkheden om verschillende standen in te stellen om te sproeien

GARDENA Premium Pulserende sektor -en cirkelsproeier

GARDENA Premium Pulserende sektor -en cirkelsproeier

De GARDENA Premium Pulserende sector- en cirkelsproeier besproeit zonder moeite grote oppervlakken. De sproeier is gemaakt van een robuuste combinatie van metaal en kunststof. Hierdoor is de sproeier zeer stabiel. Met de stelringen kunt u eenvoudig instellen welke sector er moet worden besproeid, met fijne instelmogelijkheden van 25° tot 360°. De geselecteerde sector kan altijd vanaf deze stelringen worden bekeken. De zeer precieze, koperen spuitmond zorgt voor een precieze verdeling van het water.

Waarom we deze leuk vinden

 • Bereik gemakkelijk in te stellen met de grote draaiknop. Instelbaar van 5 m tot maximaal 12,5 m. Er kan een oppervlak van 75 m² tot maximaal 490 m2 worden besproeid.
 • De schroefdraad wordt op de sproeikop geschroefd en heeft een diameter van 21 mm (G 1/2).
 • De sproeier wordt op een metalen spike gemonteerd. Deze heeft drie metalen inzetstukken, waardoor de spike zeer robuust is. De kunststof houder garandeert een zeer goede stabiliteit. De sproeier is voorzien van het verbindingsstuk en de einddop van het GARDENA System. U kunt hem meteen gebruiken.
 • Met het GARDENA Kraanaansluitstuk (art. nr. 901) kunnen er meerdere sproeiers op elkaar worden aangesloten. Grote oppervlakken kunnen zonder problemen worden besproeid.

Onze beoordeling

Bevalt prima omdat de sproeier goed en redelijk precies in te stellen is (360 graden), dus ideaal als je geen ‘rechte’ tuin hebt maar toch bepaalde hoeken ook wil besproeien.

PREMIUM Multifunctional Sprinkler Tuin Sproeier – Water Sprinkler

PREMIUM Multifunctional Sprinkler Tuin Sproeier

Ben jij teveel tijd kwijt aan het bewateren van jouw tuin omdat je steedsweer de sprinkler moet verzetten of handmatig water moet geven? Wil jij graag de hele tuin in éénkeerbewateren of juist maar ééngedeelte van de tuin of toch alleen de bloemetjes?

Waarom we deze leuk vinden

 • Snel & makkelijk te installeren
 • Water, geld & tijd besparend
 • Tot wel 35m² bereik
 • Buig de 12 kopjes om makkelijk kleine stukjes grond te besproeien of juist alles in één keer
 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Geschikt voor je gazon, plantenbak of border
 • Ook leuk voor de kids!

Onze beoordeling

Deze unieke water sprinkler is de ideale sproeier voor elke tuin! Richt de losse sproeikopjes naar welke richting jij dat wilt. Heel het gazon, iedere plant of bloem zal vanaf nu tegelijkertijd besproeit kunnen worden door een bereikbaarheid van circa 35m².

CELLFAST – PROFESSIONELE PULSERENDE SPROEIER

CELLFAST - PROFESSIONELE PULSERENDE SPROEIER

* Professionele XXL metalen, pulserende gazonsprinkler met robuuste grondspies * Extra poten zorgen voor maximale stabiliteit en voorkomen dat de sprinkler kantelt tijdens irrigatie * Maximaal irrigatiegebied 530 m² * Instelling op sectorniveau van 20 ° tot 360 ° * Het is mogelijk om meerdere sprinklers in serie aan te sluiten * Geschikt voor alle standaard plug-insystemen

Waarom we deze leuk vinden

 • sterk
 • sproeibereik traploos instelbaar
 • goed geprijst

Onze beoordeling

Geweldige sproeier. Geschikt voor krachtige grondwaterpomp. Zeer goed geprijst.

Kärcher Zwenksproeier Best OS 5.320 SV

Kärcher Zwenksproeier Best OS 5.320 SV

Zwenksproeier Best OS 5.320 SV

Waarom we deze leuk vinden

 • makkelijk in gebruik
 • mooi design

Onze beoordeling

Grote actieradius mogelijk, maar instellingstoetsen
verspringen nogal makkelijk bij de minste aanraking

Hozelock Zwenksproeier PLUS 180 m²

Hozelock Zwenksproeier PLUS 180 m²

Zwenksproeier met stabiele basis. Met een instelbaar sproeibereik voor een oppervlakte van maximaal 180 m² of 14 x 13 meter ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen. Eenvoudig instelbare sproeibreedte en voorzien van speciale spuitkoppen voor een zeer gelijkmatige waterverdeling zonder plasvorming.

Waarom we deze leuk vinden

 • handig in gebruik
 • Fraai design
 • Goede prijs/kwaliteit

Onze beoordeling

Hozelock producten worden ontwikkeld dóór tuinliefhebbers vóór tuinliefhebbers. Door goed te luisteren naar de ideeën en ervaringen van alle tuinliefhebbers, hobbyist of specialist, zijn we in staat producten te ontwikkelen die aan alle wensen en behoeftes van iedere tuinbezitter zullen voldoen.

Gids voor tuinsproeiers

Soorten sproeiers

Het soort sproeier dat u nodig hebt, hangt af van het type gazon dat u hebt. De reizende sproeiers zijn ideaal voor grotere gebieden, omdat u ze kunt programmeren om de afstand te overbruggen, zodat u dat niet hoeft te doen. Er zijn ook andere soorten sproeiers, zoals impact sproeiers die 360 graden draaien als ze water vrijgeven, in plaats van te bewegen in de tuin. Ze hebben vaak het grootste bereik van de waterdistributie.

De oscillerende sproeiers hebben een rijtje van meerdere openingen die het water in een halve cirkel vrijgeven. De kop beweegt van de ene naar de andere kant om meer ruimte te bestrijken dan de stilstaande modellen, die maar ongeveer 15 meter hoog zijn. Deze zijn het beste voor kleine tuinen.

gazonsproeier

Instellingen

Verschillende sproeiers hebben verschillende instellingen voor timing en waterdruk. Het is handig om een sproeier met de meest uiteenlopende instellingen te selecteren, zodat u het meeste uit de sproeier kunt halen zonder water te verspillen of het risico te lopen uw tuin te besproeien als de instelling te lang duurt terwijl u weg bent. Sommige hebben een nachtstand die ideaal is voor degenen die de tuin liever overdag niet besproeien terwijl hij in gebruik is, en voor degenen die zich houden aan de waterbeperkingen.

Sommige sproeiers hebben een automatische afsluiter, wat handig is als u niet wilt wachten tot uw tuin klaar is met besproeien, zodat u de dag met gemak kunt doorbrengen.

Bereik

Sprinklers hebben allemaal een ander bereik en een andere waterdruk. Het is nuttig om het bereik te controleren voordat u koopt om er zeker van te zijn dat u een groot genoeg bereik hebt voor grotere gazons, of dat het bereik niet te groot zal zijn als u een kleinere ruimte hebt. De waterdruk is ook nuttige informatie omdat het van invloed is op de hoeveelheid water die wordt gebruikt en de manier waarop uw tuin wordt besproeid. Sommige sproeiers hebben instellingen waar deze functies kunnen worden aangepast, maar niet allemaal.

Kenmerken

Sommige sprinklers hebben extra functies toegevoegd waar andere niet voor zijn uitgerust. Als u problemen heeft om zich te ontdoen van ongewenst ongedierte in uw tuin, zijn er sproeiers met specifieke timers die ontworpen zijn om ze af te schrikken. Als u kinderen heeft die graag in de sprinkler spelen op warme dagen, zijn er ook sprinklers die zijn ontworpen om veilig en praktisch te zijn voor dit ook.

Hoe vaak moet ik mijn gazon besproeien met een sproeisysteem?

U kunt uw gazon besproeien als en wanneer uw gazon dat nodig heeft. U zult merken dat het gazon tijdens de warmere maanden meer water nodig heeft en eventuele gebieden die er bijzonder droog uitzien, kunnen meer aandacht krijgen van sproeiers die opties hebben om probleemgebieden te besproeien.

kenmerken grassproeier

Deskundige tip

Zorg er altijd voor dat u uw sproeier schoon houdt voor het beste resultaat. Als uw sproeier vuil wordt, kan hij verstopt raken met vuil, waardoor hij uw gazon niet meer kan besproeien. Neem een kleine naald om de verstopte plug te verwijderen en vergeet niet om af en toe te spoelen na gebruik.

Wist u dat?

Obstakels kunnen de productiviteit van een sproeier belemmeren. Dingen waar u op moet letten, zijn gras, onkruid, grind of modder, waardoor uw sproeier niet goed werkt. Het is altijd de moeite waard om dit in de gaten te houden, omdat de hindernissen in het begin misschien niet merkbaar zijn.

Recent Content