Beste takkenscharen kopen en review in 2020


Velen van jullie daarbuiten hebben misschien een paar bomen die zich voorover buigen in jullie tuinen. Als u een van deze personen bent, dan weet u hoe belangrijk het is om deze bomen/struiken in toom te houden, zodat u niet alleen uw tuin schoon houdt, maar het ook een veel veiligere plek maakt om te bewegen. Nu zal elke groene duim die er is u vertellen dat u al het beste gereedschap nodig heeft om het werk goed te kunnen doen, maar welk gereedschap is het beste voor het werk? Naar onze mening moet u met een of andere takkenschaar gaan!

De omvang van de takkenschaar is afhankelijk van de branches/takken waar u mee te maken heeft. Velen van u hebben misschien al eens eerder een tang gebruikt om de truc uit te voeren, maar tangen kunnen erg lastig zijn, vandaar dat dit artikel bestaat: om u allen te informeren over de voordelen van takkenscharen! We hebben geprobeerd om dit artikel zo toegankelijk mogelijk te maken voor veel verschillende mensen. Laten we nu, zonder nog meer onderbrekingen, in een aantal van de beste takkenscharen van vandaag gaan!

Dus voordat we beginnen, willen we er graag op wijzen dat deze lijst niet in een bepaalde volgorde staat, wat betekent dat u naar elk product moet kijken alsof het een eigen geheel is, niet als een vergelijkingspunt voor sommige van de andere producten die hier worden genoemd. Ja, takkenscharen lijken allemaal erg op elkaar, maar ze kunnen niet van elkaar verschillen qua grootte en de kracht die ze bezitten!

Beste takkenschaar kopen in 2020 overzicht

GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670 B – verstelbare lengte

GARDENA TeleCut Telescopische Takkenschaar 520-670 B - verstelbare lengte

Bekijk de dagprijs

De GARDENA takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie.

 • De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden.
 • Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken.
 • Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen.
 • De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit

Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar – 63-89 cm totale lengte – . Ø39 mm knipdiameter

Kreator KRTGR4013 Telescopische Takkenschaar - 63-89 cm totale lengte - . Ø39 mm knipdiameter

Bekijk de dagprijs

Met deze telescopische takkenschaar bereik je probleemloos de hoogste takken vanaf de begane grond. Je kan de aluminium takkenschaar verlengen tot wel 89 cm, waardoor je een heel groot bereik krijgt. Met deze takkenschaar haal je tot 180% meer kracht dankzij een ingenieus hefboomsysteem. Je knipt soepel en snel doorheen jonge en groene takken tot 3,9 cm dik.

Het ovale frame bestaat uit sterk en licht aluminium, waardoor het een plezier is om met dit lichtgewicht te tuinieren. De ergonomische handgrepen hebben bovendien ook een soft grip, zodat je altijd een goede greep behoudt en efficiënt kan werken.

De scherpe messen bestaan uit het sterke en harde SK5-staal en geven elke keer weer een glad en precies snoeiresultaat. De snoeischaar biedt hierdoor een hoge weerstand tegen slijtage en corrosie en kent een lange levensduur.

De snoeischaar is ten slotte ook voorzien van een antikleeflaag tegen wrijving. Er blijft hierdoor niets aan het mes plakken. Snoeien met deze takkenschaar is een plezier.

Fiskars Snoei-giraffe Telescopisch – UP86 – 240-400 cm

Fiskars Snoei-giraffe Telescopisch - UP86 - 240-400 cm

Bekijk de dagprijs

Fiskars telescopische snoeigiraffe UP86.
Niets is vervelender dan een tak die net buiten je knipbereik is.
Met deze snoeigiraffe heb je hier geen last meer van.
Groter bereik om vers vers hout te snoeien
Lengte van de steel instelbaar

Kreator KRTGR4023 Takkenschaar – Telescopisch – 59-78 cm totale lengte – Ø 45 mm knipdiameter

Kreator KRTGR4023 Takkenschaar - Telescopisch - 59-78 cm totale lengte - Ø 45 mm knipdiameter

Bekijk de dagprijs

Deze premium takkenschaar is verlengbaar tot 78 cm, waardoor je ook gemakkelijk hoge takken snoeit vanaf de begane grond. De kracht is indrukwekkend: hij haalt tot 220% meer snoeikracht dan een standaardmodel. Om die extra kracht comfortabel op te vangen en toch een lichtgewicht te behouden waarmee je makkelijk boven je hoofd werkt, is voor het frame is speciaal gekozen voor aluminium en een achthoekige vorm. Je krijgt zo een uiterst sterke, maar erg lichte takkenschaar.

De scherpe messen bestaan uit het duurzame SK5-staal, dat ook nog eens gehard is met een titaniumcoating. Ze zijn hierdoor extra stevig en scherp en volledig beschermd tegen roest of slijtage. De superieure takkenschaar snijdt probleemloos jonge en groene takken tot 4,5 cm dik. De antikleeflaag zorgt er dan weer voor dat er zich geen snoeisel ophoopt tussen de messen, er blijft niets plakken.

De ergonomische handvaten met aangename soft grip maken het plaatje compleet.

 • Type: bypass= voor jong, groen hout
 • Knipdiameter: max. Ø45 mm
 • Lengte: 590-780 mm
 • Materiaal messen: SK5-staal + titaniumlaag + antikleeflaag
 • Achthoekig aluminium frame
 • Handvat: soft grip

GARDENA Telescopische stokzaag Li-18 / 20 – bereik van max 4 m – zonder accu

GARDENA Telescopische stokzaag Li-18 - 20 - bereik van max 4 m - zonder accu

Bekijk de dagprijs

De telescopische accu-snoeizaag Li-18/20 is de giraffe onder de Gardena tuingereedschappen. U kunt hiermee alles eenvoudig staande vanaf de grond snoeien, comfortabel zonder ladder. De telescoop snoeizaag kan worden gebruikt voor het uitdunnen van boomtoppen en het snoeien op hoogte.

 • Dankzij de telescopische steel kunt u bij moeilijk bereikbare takken komen.
 • De steel is licht van gewicht, zodat u gemakkelijk en moeiteloos plaatsen bereikt waarvoor u anders halsbrekende toeren voor zou moeten uithalen. Schuif eenvoudig de steel uit tot de benodigde lengte.
 • Een bereik van maximaal 4 meter is mogelijk. Met de lichtgewicht en slanke zaagkop van de telescoop accu-snoeizaag is het zelfs mogelijk takken af te zagen in dichtbegroeide boomtoppen.
 • Omdat de zaagkop kantelbaar is, kunt u de gewenste zaaghoek eenvoudig aanpassen voor eenvoudige hantering.
 • Dankzij het 2 in-1 systeem, is de telescopische snoeizaag zowel geschikt voor het werken op hoogte als dicht bij de grond snoeien zonder te hoeven bukken.
 • De zaagondersteuning op de punt van het zaagblad helpt bij het afzagen van takken van onder af en beschermt de ketting bij het laag bij de grond snoeien.

GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B – bypass snoeitechniek – 42 mm snoeidiameter – 25 jaar garantie

GARDENA Takkenschaar EasyCut 680B - bypass snoeitechniek - 42 mm snoeidiameter - 25 jaar garantie

Bekijk de dagprijs

De Gardena classic takkenschaar 680B met een totale lengte van 68 cm is een klassieke bypass takkenschaar voor het snijden van jong hout met een maximale takdiameter van ca. 35 mm.

Dankzij het precisiegeslepen bovenmes met antikleefcoating en de beproefde snijgeometrie voor optimale krachtoverbrenging, wordt een uitzonderlijke vloeiende en zuivere snit verkregen. Met robuuste druppelvormige hefboomarmen om comfortabel en veilig te werken. Door de uitstekende hefboomwerking is er minder kracht nodig bij het snijden. De ergonomisch gevormde handgrepen met speciale wijsvinger ondersteuning zorgen voor comfortabel werken en een veilige grip. Samen met de zachte componenten van speciaal kunststof met geoptimaliseerde grip, staan ze garant voor een comfortabel en veilig gebruik. Het nieuwe stootbuffer systeem met één grote aanslagdemper ontziet uw polsen.

 • 25 jaar garantie
 • Maximale knipdikte 35 mm
 • Voorzien van antikleefcoating

Wolf-Garten Boomschaar – Takkenschaar – MS RC-M

Wolf-Garten Boomschaar - Takkenschaar - MS RC-M

Bekijk de dagprijs

Met de WOLF-Garten Multi-Star RC-M Boomschaar kun je makkelijk vanaf de grond takken snoeien tot een diameter van maar liefst Ø38 mm. Met de RC-M boomschaar heb je nooit meer een ladder nodig om hoge takken te kunnen snoeien. Je sluit de snoeischaar aan op een uitschuifbare Vario Steel uit het Multi-Star assortiment en je gemakkelijk snoeien tot 5.5 meter hoog

De RC-M Takkenschaar is makkelijk te bedienen, zelfs wanneer je deze op de kleinere ZM-V VARIOSTEEL 90 – 150 CM bevestigd. In het verlengde van je eigen lichaamslengte behaal je dan met de kleinste Vario Multi-Star steel een bereik tot wel 3 meter. Met de ZM-V4 VARIOSTEEL 220 – 400 CM kun je met gemak op een hoogte van 5.5 meter snoeien. De boomschaar past op elke Vario telescopische WOLF-Garten steel. Dankzij het 4-voudige katrolmechanisme is er tijdens het snoeien met RC-M ongeveer 50% minder spierkracht nodig.

 • ZM-V VARIOSTEEL 90 – 150 CM
 • ZM-V3 VARIOSTEEL 170 – 300 CM
 • ZM-V4 VARIOSTEEL 220 – 400 CM

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR*** 900 T – lengte 650-900mm – telescoop – aluminium hefboomarmen – 4x meer kracht – messpanning instelbaar

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR

Bekijk de dagprijs

De WOLF-Garten takkenscharen hebben een maximale krachtoverbrenging dankzij het POWER CUT systeem. De technologie voor deze takkenscharen verveelvoudigd de krachtoverbrenging van de geleverde energie. Zodat ook takken met een grote doorsnede moeiteloos kunnen worden gesnoeid. Van instapmodel tot een met professionele uitvoering, voor elke tuin de juiste schaar.

GARDENA Takkenschaar EasyCut 500B – bypass snoeitechniek – 25 jaar garantie – 42 mm snoeidiameter

GARDENA Takkenschaar EasyCut 500B - bypass snoeitechniek - 25 jaar garantie - 42 mm snoeidiameter

Bekijk de dagprijs

Takkenschaar EasyCut 500 B. De GARDENA takkenschaar EasyCut 500 B is een klassieke bypass snoeischaar voor het snoeien van vers hout. Uit onze collectie gereedschap. Van het merk Gardena, dit is een goed merk welke diverse producten verkoopt voor uw Gereedschap. Het gaat om 1 artikel, tenzij anders aangeven. U bestelt een prachtige Takkenschaar EasyCut 500 B, uit het assortiment tuingereedschap, koop hem gemakkelijk en goedkoop online!

GARDENA Takkenschaar EnergyCut 600B – 25 jaar garantie

GARDENA Takkenschaar EnergyCut 600B - 25 jaar garantie

Bekijk de dagprijs

De takkenschaar EnergyCut 750 B is een bypass snoeischaar voor zwaarder snoeiwerk.Het hefboommechanisme bespaart enorm veel kracht, zelfs bij het snoeien van dikkere takken. Het lage gewicht en de uitstekende hefboomwerking maken de bediening nog eenvoudiger. Stootbuffers van speciaal kunststof beschermen uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met anti-kleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. Vervangbaar mes. 25 jaar garantie.

 • Ultralicht en ergonomisch
 • Snoeidiameter max 42 mm
 • De dubbelsnijdende schaar is ideaal voor vers hout
 • ErgoTec handgrepen
 • Ovale aluminium hefboomarmen
 • Precisiegeslepen messen
 • Geïntegreerde transmissie (lage inspanning) 3x meer snoeikracht
 • Verwisselbaar bovenmes
 • Anti-kleeflag (roestbescherming)

GARDENA SlimCut takkenschaar – met hefboommechanisme

GARDENA SlimCut takkenschaar - met hefboommechanisme

Bekijk de dagprijs

Met zijn lange aluminium steel heeft de GARDENA takkenschaar SlimCut een enorm bereik, ideaal voor het snoeien van dichte struiken en heesters. Het geïntegreerde hefboommechanisme zorgt voor een optimale snoeikracht. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. Het hefboommechanisme kan worden geschakeld van een 1:12 transmissie voor dikke takken naar een 1: 6 transmissie voor het snel snoeien van dunne takken.

Gardena EasyCut takkenschaar 68B + Classic snoeischaar 8754 display 12 stuks 12003-30

Gardena EasyCut takkenschaar 68B + Classic snoeischaar 8754 display 12 stuks 12003-30

Bekijk de dagprijs

De GARDENA takkenschaar EasyCut 680 B is een klassieke bypass snoeischaar voor het snoeien van vers hout. De aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken.

Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten.

Deze takkenschaar wordt met de 8764 snoeischaar aangeboden als set. Deze snoeischaar is krachtig, modern en ergonomisch, en vooral geschikt voor het snoeien van bloemen en jonge scheuten.

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RS 650 – lengte 650mm – aluminium hefboomarmen – 2x meer kracht – messpanning instelbaar – aambeeld

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RS 650 - lengte 650mm - aluminium hefboomarmen - 2x meer kracht - messpanning instelbaar - aambeeld

Bekijk de dagprijs

De WOLF-Garten takkenscharen hebben een maximale krachtoverbrenging dankzij het POWER CUT systeem. De technologie voor deze takkenscharen verveelvoudigd de krachtoverbrenging van de geleverde energie. Zodat ook takken met een grote doorsnede moeiteloos kunnen worden gesnoeid. Van instapmodel tot een met professionele uitvoering, voor elke tuin de juiste schaar.

BLACK+DECKER 3-delige snoeiset – met takkenschaar, heggenschaar en snoeischaar

BLACK+DECKER 3-delige snoeiset - met takkenschaar, heggenschaar en snoeischaar

Bekijk de dagprijs

Met deze 3-delige snoei set van Black+Decker heb je in een mum van tijd jouw tuin weer zomerklaar. De set bestaat uit een snoeischaar, een heggenschaar en een takkenschaar. Alle drie uiteraard in het kenmerkende stoere BLACK+DECKER design en met de kwaliteit die je gewend bent. Met deze krachtige en flexibele scharen is geen takje of twijgje meer veilig en werk je efficiënt door de tuin heen.

Telescopische Hand Takkenschaar 450- 800mm – Max Diameter ø40mm

Telescopische Hand Takkenschaar 450- 800mm - Max Diameter ø40mm

Bekijk de dagprijs

Met deze telescopische takkenschaar bereik je probleemloos de hoogste takken vanaf de begane grond. Je kan de aluminium takkenschaar verlengen tot 80 cm, waardoor je een heel groot bereik krijgt. Met deze takkenschaar haal je tot 180% meer kracht dankzij een ingenieus hefboomsysteem. Je knipt soepel en snel doorheen oude en dode takken tot 5 cm dik.

De scherpe messen bestaan uit het sterke en harde SK5-staal en geven elke keer weer een glad en precies snoeiresultaat. De snoeischaar biedt hierdoor een hoge weerstand tegen slijtage en corrosie en kent een lange levensduur.

Het ovale frame bestaat uit sterk en licht aluminium, waardoor het een plezier is om met dit lichtgewicht te tuinieren. De ergonomische handgrepen hebben bovendien ook een soft grip, zodat je altijd een goede greep behoudt en efficiënt kan werken.

De snoeischaar is ten slotte ook voorzien van een antikleeflaag tegen wrijving. Er blijft hierdoor niets aan het mes plakken. Snoeien met deze takkenschaar is een plezier.

 • Type: aambeeld= voor oud, dood hout
 • Knipdiameter: max. Ø40 mm
 • Lengte: 450-800 mm
 • Materiaal messen: SK5-staal + antikleeflaag
 • Ovaal aluminium frame
 • Handvat: soft grip

Kreator KRTGR4014 Takkenschaar – Telescopisch – 59-81 cm totale lengte – Ø 39 mm knipdiameter

Kreator KRTGR4014 Takkenschaar - Telescopisch - 59-81 cm totale lengte - Ø 39 mm knipdiameter

Bekijk de dagprijs

Met deze telescopische takkenschaar bereik je probleemloos de hoogste takken vanaf de begane grond. Je kan de aluminium takkenschaar verlengen tot 81 cm, waardoor je een heel groot bereik krijgt. Met deze takkenschaar haal je tot 180% meer kracht dankzij een ingenieus hefboomsysteem. Je knipt soepel en snel doorheen oude en dode takken tot 3,9 cm dik.

De scherpe messen bestaan uit het sterke en harde SK5-staal en geven elke keer weer een glad en precies snoeiresultaat. De snoeischaar biedt hierdoor een hoge weerstand tegen slijtage en corrosie en kent een lange levensduur.

Het ovale frame bestaat uit sterk en licht aluminium, waardoor het een plezier is om met dit lichtgewicht te tuinieren. De ergonomische handgrepen hebben bovendien ook een soft grip, zodat je altijd een goede greep behoudt en efficiënt kan werken.

De snoeischaar is ten slotte ook voorzien van een antikleeflaag tegen wrijving. Er blijft hierdoor niets aan het mes plakken. Snoeien met deze takkenschaar is een plezier.

 • Type: aambeeld= voor oud, dood hout
 • Knipdiameter: max. Ø39 mm
 • Lengte: 595-810 mm
 • Materiaal messen: SK5-staal + antikleeflaag
 • Ovaal aluminium frame
 • Handvat: soft grip
 • Absorbeert trillingen

Takkenschaar – 80x125cm

Takkenschaar - 80x125cm

Bekijk de dagprijs

Silverline Telescopische aambeeld snoeischaar, 645 mm

Silverline Telescopische aambeeld snoeischaar, 645 mm

Bekijk de dagprijs

Telescopische ‘Heavy-Duty’ aambeeld snoeischaar met een niet-klevende bladcoating en veiligheidsvergrendeling. Uitschuifbare handvaten met een antislip plastic coating. Verlengt van 645 tot 970 mm.

Gardena TeleCut takkenschaar 650-900 B – Uitschuifbare armen – tot max 90 cm

Gardena TeleCut takkenschaar 650-900 B - Uitschuifbare armen - tot max 90 cm

Bekijk de dagprijs

De Gardena takkenschaar TeleCut 650-900 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie.

 • Uitschuifbaar tot 90cm
 • Knipdikte max Ø42mm
 • Hoogwaardig en licht aluminium

Aambeeld Telescoop Takkenschaar – Boomschaar – Boom Snoeier – Totale lengte 74 tot 115 cm – Takdikte max 50mm – 3-Traps – Aluminium – Professioneel

Aambeeld Telescoop Takkenschaar - Boomschaar - Boom Snoeier - Totale lengte 74 tot 115 cm - Takdikte max 50mm - 3-Traps - Aluminium - Professioneel

Bekijk de dagprijs

Aambeeld Telescoop Takkenschaar 3-Traps Aluminium
Deze 3-traps takkenschaar is geschikt voor het moeiteloos snoeien van takken tot 50mm dik.
Deze snoeischaar heeft gesmede messen van hoogwaardig en volledig geharde staal en zijn voorzien van een teflon coating. Deze coating zorgt ervoor dat de scharen gemakkelijk zijn schoon te maken. Deze takkenschaar heeft anti-slip handvaten voor een extra goede grip. Het knippen met deze takkenschaar bespaart tot wel 20% energie in vergelijking met traditionele methoden en bied uitstekende snij efficientie. De lange, op sterke niveau, buisvormige stalen grepen zijn ovaal gevormd voor een extra sterk hefboomeffect.
De handvaten van deze takkenschaar zijn in lengte verstelbaar, dat maakt het extra makkelijk om bijvoorbeeld takken te snoeien die wat hoger hangen.

Silverline ‘Heavy-Duty’ aambeeld snoeischaar, 690 mm

Silverline 'Heavy-Duty' aambeeld snoeischaar, 690 mm

Bekijk de dagprijs

Heavy-Duty’ aambeeld snoeischaar met niet-klevende blad coating. Ovaalvormig stalen frame en antislip plastic handvaten.

GARDENA Comfort Takkenschaar 500 BL – Max knipdiameter 35 mm

GARDENA Comfort Takkenschaar 500 BL - Max knipdiameter 35 mm

Bekijk de dagprijs

Dankzij de nieuwe, gepatenteerde tandwieloverbrenging heeft deze takkenschaar 38 % meer snoeivermogen. De precisiegeslepen messen zijn voorzien van een antikleefcoating en hun geoptimaliseerde snoeigeometrie zorgen dat u eenvoudig en scherp kunt snoeien. De zeer lichte, ergonomisch gevormde kunststof handgrepen en grips maken het werk comfortabel en moeiteloos. Met 25 jaar garantie.

 • Maximale knipdiameter 35 mm
 • Totale lengte 50 cm
 • Gewicht 620 gr
 • Met ergonomische handgrepen
 • Aanslagdempers

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR* 650 – lengte 650mm – aluminium hefboomarmen – 2x meer kracht – messpanning instelbaar

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT RR 650 - lengte 650mm - aluminium hefboomarmen

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten Takkenschaar POWER CUT** RR 650 heeft een perfecte snijkwaliteit en een solide, robuuste papegaaienbek. De takkenschaar heeft ergonomisch gevormde handvatten en stabiele hefboomarmen van hoogwaardig geëloxeerd aluminium. Deze takkenschaar zorgt voor een zeer zuivere snede van takken tot circa 40 millimeter Ø. Dankzij de nieuwe snijkop technologie geeft deze snoeischaar 2x meer kracht tijdens het snoeien. De schaar heeft een lengte van circa 550 millimeter. Eloxeerde aluminium hefboomarmen. Ergonomisch gevormde handgrepen gemaakt van 1-K kunststof. Stootbuffers van vlakke schroeven. Messen met antikleeflaag.

 • Eloxeerde aluminium hefboomarmen zijn licht in gewicht.
 • Stelen zijn gecoat.
 • Ergonomische 1-K kunststof handgrepen.
 • Papegaaienbek snoeitechniek.
 • Messenspanning instelbaar.
 • Tot 2x meer kracht dankzij nieuwe snijkop techniek, dikke takken snoeien gaat moeiteloos.
 • Vlakke schroeven om de takkenschaar goed wendbaar te maken maar ook om de boom niet te beschadigen tijdens snoeiwerkzaamheden.
 • Stootbuffers om de terugslag op te vangen tijdens snoeien.
 • De messen hebben een anti-kleeflaag om te voorkomen dat snoeiafval en plantensappen aan het mes blijven plakken.
 • Slijtende delen zijn vervangbaar, zoals messen en/of aambeeld.

Takkenscharen Kopersgids

In dit gedeelte gaan we een aantal belangrijke overwegingen bij de aankoop van een takkenschaar doornemen, evenals een paar vragen die u misschien heeft bij dit soort producten, maar laten we eerst eens kijken hoe we bij de bovenstaande lijst terecht zijn gekomen, zodat u een idee heeft waar we op dit moment staan. Zoals u kunt zien, hebben we geprobeerd om een lijst te maken die een groot aantal basisprincipes omvatte, passend bij een consument die misschien veel eisen stelt aan het doen van een aankoop als deze. We zijn begonnen met het samenstellen van deze lijst door elke bron die we konden vinden door te nemen om een lijst te maken van enkele van de beste takkenschaar types die vandaag de dag beschikbaar zijn!

We moeten in totaal ongeveer 40 producten hebben verzameld, wat een enorme lijst was, zoals u waarschijnlijk kunt zien. Vanaf dat moment zijn we begonnen met het doornemen van honderden, zo niet duizenden commentaren en gebruikersbeoordelingen die ons hielpen om onze lijst opnieuw te beperken. Uiteindelijk bleven we over met 15 producten, pas nadat we ze hadden gekocht en zelf hadden uitgeprobeerd op meerdere filialen, hadden we toen onze definitieve lijst voor u hier vandaag!

Vind wat voor u werkt!

Met elk gereedschap moet u er een kopen die u gaat helpen met uw eigen situatie. Het is zinloos dat u een product koopt omdat u denkt dat het gaat helpen zonder na te denken over waar u het gaat gebruiken op uw eigen land! Vergeet de prijs terwijl wij ook over dit onderwerp bezig zijn. Alleen maar omdat we hebben gekoppeld aan een paar dure producten betekent dat niet dat je moet springen en gewoon het duurste product moet kopen dat meteen in je opkomt.

Neem altijd een beslissing die u ten goede komt en vergeet al het andere! Het feit dat Steve hiernaast de grotere takkenschaar heeft, betekent niet dat je nog groter moet gaan!

Ga voor gerenommeerde merken! Bij voorkeur met een Garantie!

Als u vindt dat u nog steeds in de war bent aan het einde van dit artikel, maar nog steeds geïnteresseerd bent in de aankoop van een takkenschaar voor jezelf, dan moet u uw intuïtie gebruiken, oh en terwijl je op het gebruik van een snufje gezond verstand ook! We geven toe dat we in dit artikel alleen het oppervlak hebben gekrast als het gaat om takkenschaar, we zijn ons er terdege van bewust dat er talloze andere producten zijn die het werk net zo goed doen, om er een keuze uit te maken!

Als u uit eigen beweging een takkenschaar gaat kopen, dan raden wij u aan uw onderzoek grondig te doen of misschien te kiezen voor een merk dat u kunt vertrouwen, een merk dat u misschien al eens eerder heeft gekocht en weet dat de kwaliteit er wel degelijk is! Als u het type bent om u zorgen over te maken, dan raden wij u aan om ook een product te vinden met een garantie, dit zal ervoor zorgen dat alle producten die u koopt gedekt zijn en dat u het geld terugkrijgt als ze niet van een bepaalde standaard zijn die u voor uzelf heeft ingesteld!

Veiligheid bij gebruik van takkenschaar

Bij het gebruik van een tool wordt een lijst met veiligheidseisen meegeleverd waar u rekening mee moet houden. Takkenscharen kunnen ongelofelijk scherp zijn en daardoor een gevaar voor u, uw handen in het bijzonder, vormen. U hoort van allerlei griezelverhalen over mensen die hun vingers verliezen door met takkenscharen te rommelen. Als u graag tot 10 vingers telt, raden wij u aan om uw handen in een paar zware handschoenen te houden, zodat u ze in bedwang houdt; dit zal ook helpen als u ook met planten met doornen omgaat!

Als je met enkele van de grotere takkenscharen op de markt werkt, raden we je aan om een of andere hoes aan te schaffen, zodat je dit gereedschap gemakkelijk kan opbergen als je er klaar mee bent. Iets wat zo snel en moeiteloos is als het wegzetten kan het grootste verschil maken, vooral als je kleintjes hebt die rondrennen!

Hoe kan ik de takkenschaar slijpen?

Er zijn veel verschillende manieren om uw takkenschaar te slijpen, die u uiteindelijk moet kiezen op basis van uw type takkenschaar. De meeste takkenscharen kunnen worden geslepen met behulp van een of andere slijpsteen. Voordat u zelfs maar denkt aan het gebruik van de slijpsteen, moet u eerst alle roest wegspoelen die op uw takkenschaar zou kunnen blijven hangen! Nat zeepwater of de juiste spray zorgt ervoor dat uw takkenschaar volledig vrij is van roest en daarom de volgende keer goed te gebruiken of te slijpen met het juiste gereedschap.

Het gebruik van een slijpsteen zal de meest gebruikte methode zijn om uw takkenschaar te slijpen! Vergeet niet om uw slijpsteen te koppelen aan een of ander glijmiddel, zodat u uw takkenschaar niet gewoon bekrast zonder hem te slijpen. In de meeste gevallen doet u meer kwaad dan goed door uw takkenschaar te ‘reinigen’, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek op voorhand doet om er zeker van te zijn dat u uw takkenschaar met de juiste reinigingsmethoden kunt reinigen/slijpen!

Waarvoor worden takkenscharen gebruikt?

Een takkenschaar wordt het meest gebruikt bij het knippen/snoeien van takken die zich verspreiden op plaatsen waar ze in de weg zitten! De takkenschaar is het meest effectieve gereedschap om takken te knippen, omdat deze is geoptimaliseerd om dat te doen! Velen gebruiken een tang of schaar om het werk te doen, maar deze gereedschappen vragen veel te veel inspanning om als nuttig te worden beschouwd. Een takkenschaar maakt uw leven een stuk gemakkelijker, vooral als u rekening houdt met de lichtgewicht grip die u op de meeste van deze producten kunt vinden!

Er zijn verschillende soorten en maten takkenscharen. Ze zijn stuk voor stuk geweldig om een bepaalde takmaat te knippen, dus denk maar niet dat er een universele takkenschaar is die voor iedereen geschikt is! Sommige hebben dezelfde grootte als uw traditionele tangen, terwijl andere dezelfde grootte hebben als uw veenstandaardtang, die u koopt hangt volledig af van uw eigen persoonlijke voorkeur en wat u met uw takkenschaar in het algemeen gaat knippen!

Hoe kan ik een takkenschaar repareren?

Het is heel gemakkelijk om uw takkenscharen te breken als u ze niet verzorgt of als u ze op een verkeerde manier gebruikt. Takkenscharen zijn erg stevig, dat is waar, maar ze zullen altijd breken als u ze niet in bedwang houdt en uw werk doet, dat is ze vrij van roest houden en ze uit de buurt houden van locaties waar ze waarschijnlijk gaan roesten. We raden u aan uw takkenschaar in een gereedschapskist te bewaren, zodat u ze uit de buurt houdt van vloeistoffen die ze kunnen laten roesten.

Als u vindt dat een tak veel te stevig is en uw takkenschaar daardoor breekt, kunt u overwegen om een nieuw paar te kopen, afhankelijk van de ernst van de veroorzaakte schade. U zult merken dat sommige van de grotere takkenscharen die er zijn niet echt gemakkelijk breken, het zijn normaal gesproken de kleinere takkenscharen die waarschijnlijk breken omdat zo velen denken dat ze takken kunnen knippen die bedoeld zijn voor veel grotere takkenscharen! We kunnen u alleen adviseren om een paar met garantie te vinden als u denkt dat ze gaan breken! Gebruik uw gezond verstand, het is echt eenvoudig!

Deskundige tip

Wij raden u aan meer dan één takkenschaar aan te schaffen als u meerdere vormen van bomen/struiken op uw terrein heeft, waarom vraagt u dat? Eenvoudig, hoe beter u dit probleem kunt aanpakken, hoe gemakkelijker het zal zijn om het juiste gereedschap te vinden voor het werk. Een zware, veel grotere takkenschaar gebruiken om een kleinere tak te knippen lijkt zinloos, terwijl het hebben van de juiste grootte van een takkenschaar een stuk minder frustrerend klinkt, vindt u niet?

Wist u dat?

De takkenschaar wordt vooral gebruikt door houthakkers en wordt in de koudste omstandigheden gevonden, volgens een onderzoek dat in 2013 is uitgevoerd, en zij gebruiken deze gereedschappen om de verschillende bomen die er waarschijnlijk omheen zullen groeien te kappen. Studies hebben aangetoond dat dit gereedschap ongelooflijk nuttig is en dat het in elke overlevingsgids moet worden opgenomen als je je in diep beboste gebieden bevindt!

Inhoudsopgave

Recent Content