Beste parket stofzuigers kopen in 2020 en beoordeling


We hebben de beste parket stofzuigers in kaart gebracht. Deze zijn ontworpen om stof en vuil gemakkelijk te verwijderen, terwijl er nooit, maar dan ook nooit, krassen op het oppervlak worden gemaakt.

Soft rollers, zuiginstellingen en een combinatie van snoer- en accu-aangedreven snoerloze stofzuigers, waarvan sommige een onafhankelijk robotbestaan hebben, staan in de rij om te helpen bij het elimineren van het bewijs van huisdieren, mobiele snacking sessies en de nasleep van linkshandige schoenen.

Wanneer de stapels tapijt de kilometers hout ontmoeten, is niet alle zuigkracht hetzelfde. De taak om de rommel op te ruimen die zich op de ooit ongerepte harde oppervlakken ophoopt, komt neer op details.

Die details zijn onder andere zachte haren en minder weerstand. De stijve en vaak grote open ruimte van een harde vloer vraagt om een vrijere vorm van afzuiging.

Veelzijdigheid is de sleutel tot het vinden van het beste stofzuiger voor parket. Het vermogen van een stofzuiger om snel vervelende en krappe ruimtes te doorkruisen kan de ervaring van een gebruiker efficiënt en soms ook aangenaam maken.

Beste parket stofzuiger kopen in 2020

De Complete parket stofzuiers Kopersgids

De harde feiten over vaste oppervlakte zuiging

U hebt de tapijten gescheurd en de harde vloeren blootgelegd. Wat kan er nu gedaan worden als de puinhopen beginnen te groeien?

De kans is groot dat het vertrouwde traditionele vacuüm dat zich in de halkast bevindt, niet de beste kandidaat voor de klus zal zijn. Het is tijd voor wat nieuw talent, een vacature die is afgestemd op het leveren van een uitstekende zuigkracht zonder krassen of schaven in de knappe groeven en korrels van de vaste vloer.

Om de beste parket stofzuiger voor de klus op nul te zetten, is het belangrijk om rekening te houden met de kenmerken en functies die belangrijk en zelfs van vitaal belang kunnen zijn voor het bereiken van een gladde en glanzende vloergelukzaligheid.

Zijn er naast het parket nog andere vloerbedekkingsmaterialen die gereinigd moeten worden?

De meeste van de stofzuigers in onze ranglijst zijn speciaal ontworpen voor parket vloeren en hebben functies die gericht zijn op het efficiënt verwijderen van alle soorten vuil van een hard oppervlak.

Als een vloerreinigingsapplicatie extra vloerbedekkingen heeft die ook aandacht vereisen, zoals oppervlaktetapijten of een kamer met tapijt in de buurt, kan het belangrijk zijn om de aandacht te richten op de stofzuigers die instelbare zuig- en rolsnelheidsinstellingen en automatische niveau-aanpassingen bieden. Deze functies kunnen gebruikers helpen om de functionaliteit van de stofzuiger aan te passen aan de verschillende variabelen die van toepassing zijn op verschillende oppervlakken.

Lagere zuigniveaus helpen bij het creëren van luchtbewegingen op vlakke en vaste oppervlakken, waarbij vuil en stof naar de bron worden gezogen, terwijl krachtige zuiginstellingen in combinatie met roterende borstels zorgen voor een effectieve verwijdering van diepgeworteld vuil uit tapijtvezels (let op: overweeg om te investeren in een tapijtstoomreiniger na de diepe vac’ing om een echte reiniging te krijgen). Het gebruik van de verkeerde zuiginstellingen of borstelsnelheden kan de prestaties van een stofzuiger sterk beïnvloeden en soms meer schade veroorzaken.

Wat is het primaire doel van de stofzuiger?

Om de vloer te reinigen. Hoewel dit antwoord voor de hand ligt, is het belangrijk om wat dieper te graven in de werkelijke functie die gewenst is bij het overwegen van de verschillende hardhouten vloerzuigopties.

Veel parket stofzuigers zijn licht van gewicht en veelzijdig, met functies zoals de mogelijkheid om de stofzuiger met de hand in te stellen en uitschuifbare handgrepen, zodat gebruikers met gerichte zuigkracht in krappe ruimtes kunnen reiken. U kunt deze stofzuigers meestal gemakkelijk opbergen en zelfs aan de muur bevestigen voor een snelle en gemakkelijke toegang.

Mensen noemen deze vaak stickzuigers. Deze slanke systemen kunnen een standaard huishoudbezem vervangen. Hun voetafdruk is vergelijkbaar en hun functionaliteit kan de oude houten stok ver overtreffen.

De stofzuigers kunnen ook helpen om wat gewicht af te nemen, zodat gebruikers het grootste deel van de reinigingssessie kunnen doorbrengen met behulp van de typische vederlichte handgreep en vloerbevestiging, terwijl de zware motor en het vuilopvangsysteem bij de stofzuiger is ondergebracht. Deze stijl kan soms een beetje vervelend zijn om te hanteren, vooral bij het vervoer van de trap naar boven of naar beneden. Het kan echter dezelfde zware prestaties leveren als een traditionele rechtopstaande zuiger, terwijl het de fysieke inspanning tijdens actieve zuigtijden tot een minimum beperkt.

De robotstofzuigers hebben zich een weg gebaand naar de moderne huishoudelijke schoonmaakmarkt en kunnen de druk van drukke of onderhoudsarme personen die de voorkeur geven aan een vriendelijke en trouwe, geautomatiseerde assistent, echt wegnemen. Deze kleine bots met rits kunnen een grote hap nemen uit de reinigingsbehoeften van een gemiddelde, met vuil beladen woning; ze kunnen het echter niet helemaal knippen als enige afzuigsysteem.

Wat voor soort functies kunnen nuttig zijn?

Bedrijven hebben in veel van de parket stofzuigers die op de markt zijn een aantal mooie functies ingebouwd. Hoewel de zuigkracht het primaire doel is, kunnen sommige van de add-ons echt helpen bij het verwijderen van het puin.

Flitsende LED-koplampen kunnen fijn vuil en haren van huisdieren blootleggen. Ze zijn geweldig voor het bespioneren van ongrijpbare deeltjes onder meubels, bedden en andere plaatsen waar de zon niet schijnt.

Subtiele maar significante aanpassingen aan borstels en rolmaterialen kunnen helpen om vloeroppervlakken te beschermen. Ze verminderen het onderhoud en de algemene hoofdpijn die gepaard gaat met nylon borstelharen in combinatie met pluizig haar van huisdieren.

Bij sommige van de parket stofzuigers zijn de borstels volledig geëlimineerd. Bedrijven hebben andere technieken bedacht om te helpen bij het binnenhalen van vuil in het zuigende gedeelte van de stofzuiger.

Handige functies zoals voetpedaalschakelaars en snoeroprolsystemen kunnen een beetje extra gemak bieden. Ze verminderen een deel van de kleine maar vaak genoemde hoofdpijn die gepaard gaat met het bedienen van de stofzuiger.

Hoe we de beste stofzuigers voor parket hebben gerangschikt

Bij het bepalen van de ranglijst van de zes beste parket stofzuigers hebben we ons op enkele variabelen gericht. De zuigkracht en het gebruiksgemak droegen het grootste deel van het gewicht van de ranglijst, maar andere factoren spelen zeker een rol.

De prijs is altijd een belangrijke overweging, vooral als je de eigenschappen en functies vergelijkt met het prijskaartje van een product. Consumentenbeoordelingen zijn ook een factor in het proces, en vaak kunnen er terugkerende rantsoenen en raves worden opgegraven bij het vergelijken van rapporten van verschillende sites en bronnen.

Opgewaardeerde opties en algemeen vernuft van het productontwerp spelen ook een rol, samen met extra veelzijdigheidsfuncties die kunnen komen in de vorm van hulpstukken en gereedschappen of converteerbare vacuümmogelijkheden.

Stick-style zakloze stofzuigers domineren de lijst voornamelijk vanwege hun lichte gewicht en veelzijdige aard. Echter, andere, meer traditioneel gestileerde stofzuigers kunnen zich staande houden op de ranglijst. U kunt hun vuilopnamecapaciteiten en superieure reinigingscapaciteiten niet over het hoofd zien.

Mobiliteit en veelzijdigheid

Het is minder dan ideaal om een enorme zuiger rond te slepen om het vuile werk te doen. Het gaat bijna niet door. Bijna.

Er is zelfs een reële mogelijkheid dat, als gevolg van de ontmoedigende taak van het worstelen van een enorm vacuüm in omloop, puin een vechtende kans heeft om een langdurige residentie op te nemen. De mogelijkheid om een lichte vacature uit te halen voor een snelle ophaalklus of de immer kant-en-klare bus uit te rijden voor een zware situatie kan helpen om de reinigingsfrequentie te verhogen en een snelle afname van de zich opstapelende deeltjes te ondersteunen.

Soms is de rechtlijnige vloerzuigfunctie gewoon niet genoeg. De hoeken, de plinten, het plafond waar de spinnenwebben graag wonen – ze hebben ook allemaal aandacht nodig. Het vermogen van een stofzuiger om deze krappe en lastige plekken te bereiken met de eenvoudige bevestiging van een gereedschap en het loslaten van een verlengstang kan een vaak gevreesde taak veranderen in een snelle en eenvoudige reinigingssessie.

Opslag en onderhoud

Een vaak over het hoofd geziene overweging bij het uitzoeken van een stofzuiger, of eigenlijk elk ander huishoudelijk onderhoudsgereedschap, is waar het voorwerp zal verblijven wanneer het niet actief de ondergang van vuile, stoffige brokstukken nastreeft. Gereedschap, slangen en andere accessoires kunnen zich snel opstapelen, en ineens heeft u misschien een extra ruimte nodig om alle apparaten in op te bergen.

U kunt meestal stick vacs en andere low-profile vacs aan een muur bevestigen. Ze zijn klein genoeg om ongeveer evenveel ruimte in beslag te nemen als een bezem en een stoffer en blik.

De stofzuigers kunnen het tegenovergestelde effect hebben, en hoewel ze serieuze resultaten kunnen opleveren in het sloopgebied van het puin, kunnen ze twee tot drie keer meer opslagruimte nodig hebben dan een kleinere (minder zware) stofzuiger.

Het totale onderhoud dat nodig is om een stofzuiger op te zuigen kan variëren van vac tot vac, hoewel het meestal gaat om het schoonhouden van de filters en het vrijhouden van vuilopvangzakken en -bakken van overbelasting en verstopping.

Een stofzuigsysteem met zakken bevat meestal het primaire filter in de wegwerpzak. Dat betekent dat elke keer dat u de zak vervangt, u ook de filter vervangt.

Dit betekent dat u minimaal onderhoud moet plegen om deze stofzuigers in bedrijf te houden. Vervangingszakken zullen echter een terugkerende kostenpost zijn gedurende de levensduur van het vacuüm.

Zakloze systemen, terwijl ze kostenbesparend zijn als het gaat om vervangende zakken, vereisen enige interactie van de gebruiker bij elke stap van het deeltjesverwijderingsproces. Stof- of vuilnisbakken vangen het opgezogen vuil op en u zult ze vaak moeten legen.

Er zijn meestal meerdere filters in een stofzuiger zonder zak. Hun vermogen om vrij te ademen heeft een directe invloed op het vermogen van het vacuüm om superieure zuigniveaus te bieden.

De meeste filters zijn wasbaar. U moet ze minstens één keer per maand spoelen en aan de lucht drogen.

Krachtbron

Totdat de vacuümindustrie een voedingsbron vrijgeeft die gevoed wordt door de wrijving van Cheerios en kattenhaar dat voldoet aan de snel roterende rollen van een vacuüm, zullen leegstaande gebruikers de mogelijkheid blijven hebben om te kiezen tussen de tuien van hun voedingsbron.

Een accu-vacuüm kan de gebruiker in staat stellen zich vrij en zonder beperkingen te bewegen… totdat het sap op is. Dus terwijl er geen fysieke snoeren zijn die de mobiliteit beperken, tikt de reinigingsklok vanaf de eerste zuiging.

De levensduur van de batterij is een belangrijke factor bij het vergelijken van snoerloze stofzuigers voor parket vloeren. De meeste snoerloze stofzuigers zouden genoeg stroom moeten kunnen leveren om een redelijke schoonmaakbeurt te kunnen doorstaan, en het ontbreken van een snoer kan helpen bij het scheren van minuten van een stofzuigersessie.

Als het gaat om snoerloze stofzuigers, is er een delicaat evenwicht te vinden in de lengte van het netsnoer. De langste snoeren kunnen de meeste vrijheid bieden tijdens het schoonmaken, maar met dit gemak komen er extra snoeren in bulk en gewicht bij als ze niet volledig zijn uitgeschoven. Het lijkt erop dat een lengte van 25′-30′ de neiging heeft om een comfortabel niveau van verlengd bereik te mengen, terwijl het gewicht binnen een hanteerbare status blijft.

Prijs

Het prijskaartje van een parket stofzuiger is een vrij grote factor bij het bepalen van de rangorde. Bij het afwegen van alle bovenstaande factoren en het toepassen van de uiteindelijke kostenfactor wordt duidelijk welke stofzuigers naar de top van de waardecategorie stijgen.

Het vinden van de balans van zowel de kosten vooraf als de kosten op lange termijn met kenmerken, functies en accessoires kan een beetje uitdagend zijn, maar we hebben geprobeerd om deze belangrijke factoren te sorteren om een soort van … zuigvolgorde binnen de parket stofzuiger markt vast te stellen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom kan ik niet dezelfde stofzuiger gebruiken die ik gebruik om mijn tapijt te reinigen?

Het is duidelijk dat tapijtbekleding en parket vloeren twee totaal verschillende dieren zijn. De technieken en snelheid die een stofzuiger nodig heeft om met succes afval uit de kleine vezels van katoen of synthetisch materiaal te halen, zijn heel anders dan de methode die een stofzuiger nodig heeft om oppervlaktedeeltjes en rollende en terugkerende pluisjes op te vangen.

Klopstaven en rollen zijn noodzakelijk om een effectieve oorlog tegen tapijtpuin te voeren. In combinatie met een gerichte, bijna luchtdichte, supersterke zuigkracht, kan een vacuüm de microscopische deeltjes die in de diepte van de vloer gevangen zitten, scheiden en opzuigen.

Dit specifiek op maat gemaakte systeem kan echter het tegenovergestelde effect hebben als het gaat om het grijpen van het gruis dat zich ophoopt op de vlakken van een grote overspanning van hardhouten vloeren. Als een tornado die over een open veld rolt, heeft een hard oppervlakzuigsysteem enige ruimte nodig om een adequaat vacuümeffect te creëren. Te veel kracht kan de stofzuiger naar het gladde en stevige oppervlak trekken, waardoor deze niet meer kan worden afgezogen.

Aanpasbare zuiginstellingen kunnen gebruikers in staat stellen om zich aan te passen aan hun wisselende terreinen, waarbij de zuig- en rolsnelheden worden verhoogd voor een maximale zuigkracht op tapijtoppervlakken en vervolgens de kracht een beetje wordt teruggedraaid wanneer over de parket vloeren wordt gelopen.

De soms complexe stampers en haren die op een traditionele rechtopstaande stofzuiger te vinden zijn, kunnen bij het opzuigen van parket een ernstig nadeel vormen. Hun snelle rotaties in combinatie met hun enigszins schurende materialen kunnen ernstige krassen veroorzaken op delicate harde oppervlakken en hebben tegelijkertijd de neiging om de zuigsituatie te verpesten door puin te verspreiden in plaats van het knapperig vast te leggen.

Wat is het verschil tussen een zakkensysteem en een zakkenloos systeem?

Een zakvacuümsysteem is ontworpen rond een zak met verzamelde deeltjes in een wegwerpzak die kan worden verwijderd en vervangen wanneer hij vol is. De luchtstroom wordt door de zak geleid, die in principe fungeert als een groot filter, waardoor de lucht erdoorheen kan stromen terwijl het vuil binnen zijn grenzen blijft.

Onderhoud aan een stofzuigerzak is meestal beperkt tot het vervangen van de zak wanneer deze vol is met vuil. Vanwege de dubbele functionaliteit die de zak dient als filter en als vuilafscheider, vervangt u bij het vervangen van de zak in wezen ook de filter.

Door de simplistische en verzegelde aard van een vacuümzaksysteem kan deze vorm van deeltjesruzie essentieel zijn als het gaat om allergiepatiënten en huisdiereigenaren, omdat er bijna altijd geen contact meer is met het vuil als het eenmaal is uitgekristalliseerd.

Een stofzuigsysteem zonder zak vertrouwt op filters, soms een paar, om te helpen bij het creëren van zuigkracht voor een adequate vuilophoping. Deze filters zijn noodzakelijk voor het functioneren van het systeem en er is enig onderhoud nodig om ze op hun beste vuilopvangcapaciteit te houden. Als er microscopische deeltjes doorstromen, zullen veel van deze deeltjes gevangen worden in de kleine vezelbanen van het filter, waardoor ze voor eeuwig worden opgevangen en bewaard (of totdat de gebruiker de filters eruit knalt en ze in de gootsteen spoelt).

Zakloze systemen kunnen een beetje rommelig zijn om te onderhouden, en terwijl het voordeel van het nooit hoeven vervangen van een zak een grote is, moeten gebruikers niet in het bezit gaan in de verwachting alleen maar om de schakelaar te raken en weg te lopen wanneer het puin heeft voldaan aan zijn ondergang. Zelfs het dumpen van de vuilnisbak kan ontmoedigend zijn en vereist soms een meertrapsmethode om het stof en vuil binnen de perken te houden tijdens het ledigen.

Welke functies of upgrades kunnen nuttig zijn in een parket stofzuiger?

Zachtrollen en microvezelplaten zijn een paar van de mooie upgrades die beschikbaar zijn met sommige van de parket stofzuigers die er zijn. Deze kussens kunnen helpen bij het grijpen van microscopische deeltjes, terwijl ze ook kunnen worden verdubbeld als vloerbuffers in het proces.

Koplampen zijn altijd nuttig bij het blootleggen van verborgen stapels haren van huisdieren of fijn stof dat zich in de stofzuiger ophoopt. Deze lampen kunnen ook van pas komen bij het ontduiken in laaggelegen gebieden en in krappe hoeken.

Bij hardhouten vloeroppervlakken komen hoeken, scheuren en spleten tevoorschijn. Hulpstukken zoals spleetgereedschap en afstofborstels kunnen in deze bijna onmogelijk te bereiken plekken terechtkomen om gericht af te zuigen waar dat het meest nodig is.

Wat zijn extra overwegingen voor diegenen die schoonmaken na huisdieren?

Kitty-afval, verbrijzelde brokken brokken en ontmoedigende hoeveelheden wonderbaarlijk isolerende, maar overmatige onderwaterschuren zijn allemaal terugkerende restanten die van een hardhouten huisdiervriendelijke vloer moeten worden verwijderd. Instelbare zuigniveaus kunnen nodig zijn als het gaat om het opzuigen van de verschillende maten zwerfvuil en voedselresten, terwijl zachte rollers van pas kunnen komen bij het opvangen van huidschilfers en haren.

HEPA-filtratie kan ook de moeite waard zijn om prioriteit te geven bij het handhaven van een ruimte die wordt ingenomen door onze favoriete pluizige metgezellen, omdat het microfiltratiesysteem de mogelijkheid heeft om enkele van de kleinste allergie-inducerende deeltjes te bevatten. Dit betekent dat de lucht wordt gefilterd terwijl het vuil op basis van huisdieren wordt verwijderd, dat kamers, leidingen en, natuurlijk, vloeren veel schoner worden gehouden dan voorheen.

Hoe vaak moet u parket stofzuigen?

We raden aan om houten vloeren minstens één keer per week te stofzuigen. Een wekelijks ritueel om uw vloeren te ontdoen van stof, puin en allergenen zou uw vloeren (en uw gezin) in goede conditie moeten houden. Veel vloerenfabrikanten bieden vergelijkbare tijdverbeteringen aan (lees zeker de aanbevelingen/instructies van uw vloerenfabrikant).

Waarschijnlijk bent u op het meer ambitieuze einde van de tijd gekomen, wat suggereert dat u eens in de 3-4 dagen moet stofzuigen. Of, als u huisdieren heeft, dat u dagelijks moet stofzuigen. In een ideale wereld zou u elke dag stofzuigen en toch tijd hebben voor, nou ja… uw leven. Als u dat bent – geweldig! Voor velen van ons, als we wekelijks stofzuigen, lopen we voor op het spel.

Moet je je houten vloeren vegen in plaats van stofzuigen?

Zuigen zal waarschijnlijk effectiever zijn dan het vegen van je parket. Het vegen moet helpen om het vuil en puin van het oppervlak naar een enkele locatie te duwen, waar u vervolgens de smerigheden kunt oppakken en in het afval kunt dumpen. Echter, het stof en vuil in de scheuren, hoeken en gaten van uw parket kan achtergelaten worden door uw bezem.

Een stofzuiger daarentegen zou zowel het ‘verstoppertje’ als het puin van de oppervlakte in één klap wegzuigen. Een snelle schoonmaakbeurt voorafgaand aan het stofzuigen is echter niet per se een slecht idee en kan uw stofzuiger helpen om een grondigere reiniging af te ronden.

Moet u stofzuigen voordat u uw parket opzuigt?

Ja, maar slechts gedeeltelijk. Stof uw hoger gelegen oppervlakken eerst af. Dingen zoals deurkozijnen, uw hogere planken en ventilatorbladen. U zult zich willen concentreren op het opvangen van het stof, zodat het niet op de grond valt of chaotisch rondwaait. Als er wat ontsnapt, is dat prima – je bent nu aan het stofzuigen.

Als u klaar bent met stofzuigen, haalt u uw stofdoek weer tevoorschijn en pakt u de onderste plekken rond uw huis aan die u in de eerste stap niet hebt afgestoft. Deze plekken hebben mogelijk minder stofafzetting dan de hogere plekken die u voor het stofzuigen hebt afgestoft. Echter, het bewaren van deze stap voor de laatste (en het schuren van uw stofzuigersessie met stofzuigen) zou moeten helpen bij het oppakken van het extra stof/dezef dat u in stap 2 heeft opgevangen.

Wat kunt u verwachten als u meer uitgeeft?

Stofzuigers zijn er in alle vormen, maten en prijsklassen. U kunt letterlijk overal tussen de €50 en meer dan €1000 uitgeven aan een stofzuiger voor uw parket vloeren.

Met zo’n gevarieerde prijsklasse, hoe kiest u dan? En is een €1000 echt de moeite waard?

Er zijn een paar dingen om te overwegen. Bent u op zoek naar iets om uw vloeren echt diep te reinigen of heeft u een stofzuiger nodig voor de dagelijkse snelle schoonmaak?

Als u niet veel kracht nodig hebt en u het niet erg vindt om het om de paar jaar te vervangen, dan is een stofzuiger aan de minder dure kant prima.

Als u echter een stofzuiger wilt die echt schoonmaakt en geen vuil en stof terug in uw huis blaast, dan wilt u misschien kijken naar een duurder model.

In deze review vindt u een aantal grote, hardwerkende stofzuigers die ook veel waar voor hun geld bieden.

Recent Content