Beste Oscillerende Gereedschappen en multitools


Wat is het beste multitool of oscillerende gereedschap of  ? Als u zich die vraag stelt, is dat waarschijnlijk omdat u zich realiseert wat voor een verbazingwekkend elektrisch gereedschap deze compacte krachtpatsers werkelijk zijn. Een oscillerend multigereedschap is een van de meest veelzijdige gereedschappen die u ooit zult tegenkomen. Deze compacte krachtpatsers kunnen schuren, stampen, schoonspoelende sneden maken, voegmiddel wegschuren, lijm en verf afschrapen, en duiksnedes maken, en zijn perfect voor een grote verscheidenheid aan projecten in huis.

Met een klein front-end profiel en messen die tot voorbij de rand van het product reiken, kan het gemakkelijk op krappe plekken komen die andere gereedschappen gewoonweg niet kunnen bereiken. Of u nu een ervaren houtbewerker bent of een beginnende doe-het-zelver, een oscillatieapparaat is een van de grootste en meest effectieve gereedschappen die u ooit zult toevoegen aan uw werkplaats.

Maar met zoveel modellen die er zijn, kan het erg verwarrend zijn om te bepalen welk gereedschap voor u geschikt is. Gelukkig hebben we het onderzoek gedaan, dus dat hoeft u niet te doen. We hebben alle beschikbare modellen bekeken, de functies, het vermogen, de prestaties en de veelzijdigheid vergeleken en zijn gekomen met onze lijst van de 10 beste oscillerende gereedschappen van 2020.

Bekijk hieronder het beste oscillerende gereedschap voor het geld.

Powerplus POWX1347MC Multitool – Oscillerend – 300 W – Incl. 36 accessoires in metalen opbergdoos


Powerplus POWX1347MC Multitool - Oscillerend - 300 W – Incl. 36 accessoires in metalen opbergdoos

Bij deze oscillerende multitool krijg je maar liefst 36 accessoires, allemaal mooi opgeborgen in een stevige metalen opbergdoos.

Deze multitool is een echte allrounder. Met de vele opzetstukken kan je enorm veel klusjes in en rondom het huis uitvoeren, zoals schuren, zagen, ruimen, polieren, ruwen, snijden, afkorten, graveren enzovoort.

Waarom we deze leuk vinden

 • Dankzij de snelle ontgrendeling van de klem kan je de accessoires snel en eenvoudig verwisselen. Je hebt geen extra sleutel nodig en je hoeft je werk nauwelijks te onderbreken.
 • De multitool kent zes verschillende snelheden, zelf gemakkelijk te regelen door aan het wieltje te draaien. Zo kies je voor elke klus altijd de juiste snelheid (tussen 15000 tot 22000 min-1).
 • Een extra zijwaartse handgreep geeft je meer greep en verhoogt ook je comfort. Dit betekent tegelijk ook meer nauwkeurigheid tijdens het werken.
 • Dankzij de stofafzuiging kan je via een stofzuiger het stof en zaagsel opvangen. Je behoudt op die manier een goed zicht op de klus, wat op zijn beurt de veiligheid vergroot.
 • De aan-schakelaar kun je voorwaarts vast zetten, zodat je deze niet continu in hoeft te drukken en je je kan concentreren op de klus.
 • Ook Bosch multitool accessoires passen op deze POWX1347MC Multitool.

Onze beoordeling

Na het lezen van diverse positieve reviews overgegaan tot de aanschaf.
Had nog nooit met een multitool gewerkt en weet nu dat een gemis was.
Bladen zijn makkelijk te verwisselen en krachtig. Voelt ook stevig aan in de hand.

Bosch PMF 350 CES Multitool – Oscillerend – 350 Watt – Inclusief 8 accessoires en kunststof koffer


Bosch PMF 350 CES Multitool - Oscillerend - 350 Watt - Inclusief 8 accessoires en kunststof koffer

Dankzij de oscillerende Bosch PMF 350 CES Multitool kan je zelfs op moeilijk bereikbare plekken zagen, slijpen, schuren en schrapen. Bovendien onderscheidt de Bosch PMF 350 CES Multitool zich van andere multitools doordat je vliegensvlug kan wisselen van accessoires dankzij het geavanceerde AutoClic systeem. Hiermee kan je binnen de drie seconden van accessoire wisselen en dat zonder een inbussleutel te gebruiken! Daarnaast werd de Bosch PMF 350 CES Multitool uitgerust met een 180° led-verlichting. Zo heb je steeds een helder zicht op je project!

Waarom we deze leuk vinden

 • Het grote aantal vernieuwde Starlock en Starlock Plus accessoires biedt je bijkomende hoogwaardige toepassingsmogelijkheden en optimale veelzijdigheid in gebruik.
 • Wissel in amper 3 seconden gemakkelijk en zonder extra tools van accessoires dankzij het nieuwe AutoClic-systeem.
 • Verlicht je werkvlak dankzij de 180° led-verlichting.
 • Sluit de stofafzuiging aan op een alleszuiger en schuur stofarm.
 • Hou een exacte zaagdiepte aan dankzij de 4-trapsdiepteaanslag.
 • Val nauwkeurig en voorzichtig in dankzij de afgeronde snijranden van de invalzaagbladen met Curved-Tec
 • Bosch Constant Electronic voor gelijkblijvend hoog vermogen, zelfs onder belasting.
 • Optimale geleiding dankzij optioneel aanbrengen van extra handgreep.
 • De hoogste bewerkingssnelheid dankzij een krachtige motor (350 watt).
 • Werk afgestemd op je materiaal en toepassing dankzij de traploze instelling van het aantal zaagbewegingen.

Onze beoordeling

Solide en betrouwbaar. Accessoires niet echt goedkoop maar van goede kwaliteit.

Trotec PMTS 10-230V Multitool – Oscillerend – 300W – Incl. 5 accessoires


Trotec PMTS 10-230V Multitool - Oscillerend - 300W - Incl. 5 accessoires

De in serie ingebouwde zachte aanloop van de PMTS 10-230V verzekerd een start zonder schokken van de sterke 300-W-motor, die zelfs bij de moeilijkste doe het zelf gelijkblijvende capaciteit toont. Een keer ingeschakeld oscilleert hij constant en betrouwbaar tot 21.000 keer per minuut – ten alle tijden trapsloos te reguleren voor een optimale afstemming op het desbetreffende materiaal en klus.

Dankzij de motor met stekker van de PMTS 10-230V zijn tijdrovende renoveringsklussen geen probleem, er moet immers niet op de batterij-capaciteit gelet worden.

Of het nu gaat om laminaat zagen, voegen van tegels uitfrasen, mortelresten verwijderen of de meest verschillende oppervlaktes afslijpen – ook bij grote doe het zelf in het eigen huis is het apparaat een onmisbare hulp. Daarbij biedt de centrale softgrip-inleg optimale houvast, terwijl de doordachte schakelaar-rangschikking een flexibel eenhand-gebruik met traploze aanpassing van het toerental mogelijk maakt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige 300-W-motor met gelijkblijvend hoge capaciteit ook onder belasting
 • Profesionele oscillatietechniek voor het slijpen,schaven,zagen en scheiden
 • Traploze toerental-keuze met softstart
 • Snelspansysteem met het wisselen van accesoires zonder gereedschap en binnen seconden
 • Gereeschap variabel in 12 verschillende werkposities in te stellen
 • Extra handgreep voor precies en vibratiegedempt werken
 • Monteerbare stofafzuiging

Onze beoordeling

Goede machine, direct mee aan de slag gegaan, vooral het handige kliksysteem om de messen te wisselen is een uitkomst (zie je eigenlijk allen bij duurdere merken). Verpakt in een koffer, met veel hulpstukken.

VONROC S_OT501DC Multitool – Oscillerend – 20V – complete set met accu, sneloplader, accessoires


VONROC S_OT501DC Multitool - Oscillerend - 20V - complete set met accu, sneloplader, accessoires

Deze complete set bevat een Accu Multitool, een 20V – 2.0Ah VPower accu, een sneloplader, 1 hout invalzaag, 1 schraper, 1 schuurpad, 2 schuurpapieren en een handige opbergtas. De 20V Accu Multitool is onderdeel uit het VONROC VPower 20V accuplatform.

Het VPower accuplatform van VONROC bestaat uit een veelzijdig assortiment powertools met een uitwisselbare accu en universele sneloplader. Heb je de VPower 20V oplader en accu al eens aangeschaft? Dan hoef je alleen nog maar de ontbrekende machine te kopen. Op deze manier heb je een complete set powertools tot je beschikking voor een voordelige prijs!

Waarom we deze leuk vinden

 • Accu’s zijn uitwisselbaar tussen de machines van het Vonroc VPower 20V Platform
 • Snelspansysteem voor het snel verwisselen van accessoires zonder gereedschap
 • Variabele snelheidsinstelling (6 snelheidsstanden)
 • LEDlicht voor verlichting van werkstuk ook op donkere werkplekken
 • Ergonomisch compact design en een krachtige machinespanning van 20V
 • Softgrip verhoogt je werkcomfort

Onze beoordeling

Mooie solide machine die erg lekker in de hand ligt. Functioneert als een echt A-merk, ik kan er niets anders van maken. Dus als je kijkt naar prijs-kwaliteit kan ik eenieder deze machine en dit merk aanraden.

BLACK+DECKER MT300KA-QS Multitool – Oscillerend – 300W – Incl. koffer en 11 accessoires


BLACK+DECKER MT300KA-QS Multitool - Oscillerend - 300W - Incl. koffer en 11 accessoires

De BLACK+DECKER 300W Oscillerende Multitool met Superlok(TM) sleutelvrije accessoirewissel. Eenvoudiger dan elke vergelijkbare machine. Sneller klaar met uw klus en zonder gebruik van een inbussleutel. Robuuste body, ontworpen voor een lange levensduur en comfortabel gebruik. Slank ontwerp van de handgreep en voorzien van softgrip voor de perfecte balans tijdens langdurig gebruik. 10.000-22.000 t.p.m. variabele snelheid biedt de optimale controle tijdens elke klus. De schuuraccessoire heeft geïntegreerde stofafzuiging, voor een schonere werkomgeving. Inclusief handige opbergkoffer en verschillende accessoires.

Waarom we deze leuk vinden

 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
 • veelzijdig

Onze beoordeling

Als klusser vindt ik dit een apparaat wat je niet vaak nodig zult hebben, maar als je het voor een klusje nodig hebt is het super handig. Onmisbaar tussen je gereedschap. Dus kopen zou ik zeggen. Voor prijs hoef je het niet te laten

FERM OTM1005 Multitool – Oscillerend – 280W – Incl. koffer en 16 accessoires


FERM OTM1005 Multitool - Oscillerend - 280W - Incl. koffer en 16 accessoires

Een enorm veelzijdige machine en inzetbaar voor een enorme verscheidenheid aan doe het zelf! Dat is de OTM1005 multitool van FERM. Schuren, zagen, snijden, slijpen en meer. en dat met één machine. Met 280-watt aan motorvermogen en een onbelast toerental van 20.000 trillingen per minuut ontbreekt het de multitool niet aan kracht en kan hij menig klus aan. Dankzij de variabele snelheidsregeling is de machine daarnaast ook nog eens perfect aan te passen aan het te bewerken materiaal. Dit zorgt voor de meest optimale resultaten. Daarnaast is de multitool voorzien van LED-werkverlichting voor optimaal zicht in elke situatie, zelfs in het donker.

Waarom we deze leuk vinden

 • Variabele snelheidsregeling voor optimale resultaten in elke situatie
 • LED werkverlichting voor optimaal zicht, ook in het donker
 • Slank en ergonomisch design met softgrip voor optimaal werkcomfort
 • Geleverd in een stevige opbergkoffer voor het eenvoudig opbergen en vervoeren van machine en accessoires

Onze beoordeling

Ik heb de FERM OTM1005 nu een tijdje en ben zeer tevreden. Gemakkelijk in gebruik, krachtig apparaat met werkverlichting (ideaal!) en regelbare snelheid. Kortom, een prima klushulp.

Makita Multitool 18V Dtm51Zjx3 zonder Batterij


Makita Multitool 18V Dtm51Zjx3 zonder Batterij

Oscillerende Multitool dat kan: schuren, schrapen, snijden en zagen.
Veelzijdige machine: breed verbruiksartikelen assortiment voor diverse bewerkingen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ideale machine voor renovatie- en verbouwingswerkzaamheden.
 • Hoog werkcomfort dankzij optimale ergonomische handgreep.
 • Uitgerust met een stofafzuiging dat stofvrij werken mogelijk maakt.
 • Uitgerust met toerenregeling (draaiknop) voor bewerken verschillende materialen.
 • Uitgerust met een soft start: zorgt voor een rustige start in het materiaal.
 • Voorzien van herstartbeveiliging: om na stroomstoring ongewild starten te voorkomen.
 • Eenvoudig werken in de kleinste hoekjes en ruimten: bladen te plaatsen in 12 verschillende hoeken.

Onze beoordeling

Alleen maar positief: duurzaam, hoge kwaliteit en handig in gebruik.

Bosch Professional GOP 18V-28 Batterij multitool – Oscillerend – Zonder batterij en lader – Met L-BOXX


Bosch Professional GOP 18V-28 Batterij multitool - Oscillerend - Zonder batterij en lader - Met L-BOXX

Onze beoordeling

Apparaat werkt goed en met het nieuwe starlock systeem kunnen de messen snel gewisseld worden.
Nadeel is dat de oude messen niet meer passen.

Skil – 1470AA Multitool


Skil - 1470AA Multitool

De Skil 1470 AA Multitool is geschikt voor schuren, zagen en snijden en dat allemaal in slechts één stuk gereedschap. Kortom, een ‘must have’ voor iedere DHZ’er! De Skil 1470 heeft een sterke 200W motor, maar heeft desondanks een zeer slanke vormgeving. Dit zorgt ervoor dat de machine lekker in de hand ligt en je op ieder moment volledige controle hebt. De snelheid is instelbaar en zodoende aan te passen aan de specifieke klus. Het universele accessoiresysteem OIS maakt gemakkelijk wisselen van accessoires mogelijk en zorgt er tevens voor dat er voldoende accessoires in de markt beschikbaar zijn om na te kopen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Schuren, zagen en snijden met maar één gereedschap
 • Multifunctioneel gereedschap dat een groot aantal toepassingen kan uitvoeren
 • De krachtige 200 watt motor levert voldoende vermogen om de klus te klaren
 • Traploos verstelbare variabele-snelheidsregeling
 • Universeel accessoiresysteem voor snel en eenvoudig wisselen van accessoires
 • Stofafzuighulpstuk voor schoner werke
 • Ergonomisch ontwerp en softgrip voor optimaal comfort en controle
 • 3 meter kabel voor een optimale werkvrijheid

Onze beoordeling

prima apparaat – goeie prijs kwaliteitverhouding – doet zeker niet onder voor Bosch en vergeleken met goedkopere “B merken is deze qua accessoires zeer compleet.

Dewalt Oscillerende multitool 35-dlg dwe315kt-qs (Prijs per stuk)


Dewalt Oscillerende multitool 35-dlg dwe315kt-qs (Prijs per stuk)

De DeWALT DWE315KT oscillerende multitool is een ontzettend krachtige machine en weegt toch maar 1,475 kg. Hierdoor is deze multitool eenvoudig mee te nemen in je gereedschapskoffer en gebruik je deze ook lang achter elkaar zonder klachten te krijgen. Deze machine ligt namelijk ook nog eens aangenaam in de hand voor een goede grip en een comfortabel gebruik. De multitool heeft een 300W motor en werkt op stroom. Daarnaast heeft deze machine een handig lampje waardoor je goed ziet waar je mee bezig bent.

De DWE315KT oscillerende multitool van DeWALT is een onmisbare machine voor de verschillende klussers onder ons. De multitool is namelijk op veel verschillende momenten inzetbaar. Je verwisselt slechts de hulpstukken en plaatst degene die je nodig hebt. Of je nu wilt schuren of zagen, met de multitool kan het allemaal. Hierdoor heb je ook maar weinig ruimte nodig voor het opbergen van je gereedschap en neem je je spullen gemakkelijk mee.

Waarom we deze leuk vinden

 • Sleutelvrije wissel van accessoires. Hierdoor is deze oscillerende multitool zowel snel als gemakkelijk in het gebruik.
 • Regelbare snelheid van 0-22000 bpm, waardoor je nauwkeurige controle hebt over je apparaat.
 • Deze machine heeft een oscillerende hoek van 1,6⁰.
 • Deze multitool heeft een 37-delige accessoireset. Hierdoor kan je deze tool voor werkelijk allerlei soorten klusjes gebruiken.

Onze beoordeling

Prima apparaat: duurzaam, hoge kwaliteit, handig in gebruik

Black & Decker BD200MTB Oscillerende Multi-Tool

Black & Decker BD200MTB Oscillerende Multi-Tool

Met iets minder dan $60 is de Black & Decker BD200MTB Oscillating Tool een zeer betaalbare optie die veel van de duurdere modellen die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn, verslaat. Met een indrukwekkende 2,5 ampère motor kan dit gereedschap met gemak door bijna elke toepassing heen. En de variabele snelheidsknop biedt 6 instellingen – van 10.000 tot 20.000 OPM – waardoor u optimale prestaties in elk project kunt bereiken.

De BD200MTB Oscillating Tool is eenvoudig te gebruiken en is ontworpen om hoogwaardige en efficiënte resultaten te leveren. De comfortgreep van het gereedschap biedt een betere hantering en precisie, terwijl de trillingen worden verminderd. En met de functie voor het losmaken van de messen zonder gereedschap kunt u snel accessoires verwisselen met behulp van een snelspanhendel.

Met 13 beschikbare accessoires kunt u dit oscillerende gereedschap eenvoudig aanpassen voor gebruik in verschillende projecten. Bovendien wordt dankzij de welkome toevoeging van een gereedschapsadapter de veelzijdigheid van dit gereedschap nog verder uitgebreid, waardoor dit gereedschap ook kan worden uitgebreid met een assortiment accessoires dat door verschillende andere fabrikanten wordt aangeboden, wat de bruikbaarheid ervan vergroot.

Waarom vinden we deze leuk

 • 2,5 Ampère motor is in staat om elk project aan te drijven
 • 6-instelling van een variabele snelheidsknop met een bereik van 10.000-20.000 OPM
 • Comfortabele grip vermindert trillingen en zorgt voor nauwkeurigheid
 • Gereedschapsloos accessoirewisselsysteem verhoogt uw snelheid en efficiëntiev

Onze conclussie

Gebouwd met een eenvoudig, comfortabel ontwerp, is deze budgetvriendelijke optie simpelweg een van de beste aankopen in zijn prijsklasse. Terwijl veel modellen in deze prijsklasse kunnen bezuinigen op vermogen en prestaties, biedt de BD200MTB Oscillating Tool voldoende snelheid en veelzijdigheid om het een geweldige, economische aanvulling te maken op elke werkplaats.

Bosch MX30EC-31 Multi-X 3.0 Amp. Oscillerend gereedschap

Bosch MX30EC-31 Multi-X 3.0 Amp. Oscillerend gereedschap

Bosch staat bekend om hoogwaardig en krachtig gereedschap en heeft met de Bosch MX30EC-31 Multi-X onze lijst van de 10 beste oscillerende gereedschappen van 2020 samengesteld. Dit oscillerend gereedschap met 4 lb snoer is een van de best presterende die er zijn en werd zo ontworpen dat zelfs een beginner consistente, kwalitatieve resultaten kan bereiken. Met een 3 ampère motor die wordt ondersteund door Constant Response-schakelingen, biedt de MX30EC-31 een indrukwekkend vermogen en is hij in staat om de snelheid onder belasting te handhaven.

En voor optimale resultaten kunt u met een variabele snelheidsschakelaar de snelheid van het oscillerende gereedschap afstemmen op de toepassing of het materiaal waar u mee werkt. De MX30EC-31 is ontworpen met een slanke grip en beschikt over verschillende softgripzones die u meer controle, comfort en stabiliteit bieden, ongeacht het beoogde project.

En met een stevige accessoirewisselhendel zonder gereedschap kunt u uw oscillerende accessoires eenvoudig in 12 posities bevestigen of verplaatsen. Voeg dit alles toe aan een eenvoudig te gebruiken aan/uit-schakelaar die het ingedrukt houden van de trekker overbodig maakt, en u hebt een zeer veelzijdig oscillerend gereedschap in uw handen.

Waarom vinden we deze leuk

 • 3 Ampère motor is in staat om een grote verscheidenheid aan materialen en toepassingen aan te pakken
 • Slim-line grip is gemakkelijk te hanteren en zorgt voor meer mobiliteit en stabiliteit
 • Wisselhendel voor accessoires zonder gereedschap
 • Met de variabele snelheidsknop kunt u de snelheid aanpassen aan uw project

Onze conclussie

De Bosch MX30EC-31 is eenvoudig te gebruiken, betrouwbaar en in staat om uitzonderlijke resultaten te leveren, en is bestand tegen jaren van intensief gebruik. Met een indrukwekkend vermogen en het vermogen om snelheden onder belasting te handhaven, is het een van de beste modellen in zijn klasse.

Makita TM3010CX1 Multi-Tool

Makita TM3010CX1 Multi-Tool

De Makita TM3010CX1 Multi-Tool is een van de best presterende die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar is. Makita staat bekend om de verkoop van duurzaam, hoogwaardig elektrisch gereedschap en deze vermelding op onze lijst is daarop geen uitzondering. Met zijn solide constructie is hij bestand tegen jaren van intensief gebruik. En met een indrukwekkende motor en een aantal zeer nuttige functies, is het perfect voor het aanpakken van een grote verscheidenheid aan toepassingen.

De TM3010CX1 draait op een krachtige 3 ampère oscillerende motor met een softstartfunctie, die een soepele start en betere prestaties biedt bij diverse projecten, zoals snijden, schuren, schrapen en voegen verwijderen. Met een variabele snelheidsregelaar kunt u de bedieningssnelheid aanpassen aan uw toepassing en variëren van 6.000 tot 20.000 OPM. En met een oscillatiehoek van 3,2 graden is hij ontworpen om sneller te kunnen snijden en schuren.

Dit model is gebouwd met elektronische snelheidsregeling en kan de snelheid onder belasting handhaven, waardoor de resultaten soepeler en consistenter zijn. Bovendien is hij ontworpen om trillingen en geluid te minimaliseren, waardoor hij een betrouwbaar en stiller alternatief is voor veel van de andere modellen die er zijn. Met een kleine diameter van de cilindergreep biedt hij een superieure hanteerbaarheid en comfort. En de aan/uit-schuifschakelaar is ontworpen met een vergrendelingsfunctie, zodat u zich kunt concentreren op precisie tijdens langdurig gebruik.

Waarom vinden we deze leuk

 • Indrukwekkende 3 ampère motor
 • Variabele snelheidsregelaar biedt snelheden van 6.000 tot 20.000 o.p.m.
 • Handhaaft de snelheid onder belasting voor betere prestaties en efficiëntie
 • Comfortabele vatgreep en vergrendelingsfunctie zorgen voor kwaliteitsprestaties, zelfs bij langdurig gebruik.

Onze conclussie

De TM3010CXI is eenvoudig te bedienen en wordt geleverd met een eenvoudige functie voor het verwijderen van gereedschap, die 12 aanhaalinstellingen biedt voor meer grip en stabiliteit. En om de veelzijdigheid te vergroten, wordt hij geleverd met een adapter waarmee u de meeste accessoires van andere toonaangevende merken kunt gebruiken.

Vragen van de kopersgids

Hoe werkt een oscillerend gereedschap?

Deze gereedschappen krijgen hun naam door hun zijwaartse beweging. De beweging is licht, meestal tussen 3 tot 5 graden, en ongelooflijk snel, met de meeste modellen die tot 20.000 slagen per minuut bieden. Bij bediening is de beweging zo snel dat het voelt als een vibratie in plaats van een zaagbeweging.

Ze zijn in staat om een verscheidenheid aan hulpstukken aan te nemen en kunnen in verschillende toepassingen worden gebruikt, vandaar de bijnaam “multi-tool”. Het accessoire van uw keuze wordt dankzij een vergrendelmechanisme in het product gemonteerd. De meeste modellen bieden nu snelle, gereedschapsloze mechanismen die het mogelijk maken om accessoires snel te vervangen met een minimum aan gedoe.

De snelle heen-en-weer slingerbeweging zorgt voor de wrijving die nodig is voor het schuren (klik hier voor onze bandschuuroverzicht), snijden en slijpen.

Zijn de oscillerende gereedschapsmessen onderling verwisselbaar?

Zijn de oscillerende gereedschapsmessen onderling verwisselbaar?

Er is een reden waarom sommige mensen het oscillatie-apparaat het Zwitsers Legermes van handgereedschap noemen. Met een assortiment van optionele messen, schrapers en andere opzetstukken zijn deze veelzijdige gereedschappen een van de beste opties die beschikbaar zijn voor het aanpakken van verschillende projecten en toepassingen.

Hoewel er talloze messen en accessoires beschikbaar zijn, moet u rekening houden met het vermogen van uw specifieke gereedschap om al deze opties te accepteren. Deze gereedschappen zijn ontworpen met houders die het mogelijk maken het accessoire op zijn plaats te houden en de oscillatiebeweging uit te voeren die nodig is voor de prestaties.

Sommige fabrikanten gebruiken hun eigen, unieke gereedschapshouder. Dit betekent dat er weliswaar een grote verscheidenheid aan hulpstukken zal zijn om uit te kiezen, maar dat ze alleen compatibel zijn met dat accessoire dat door dat specifieke merk is vervaardigd.

Andere merken zoals Makita, Bosh en Black en Decker bieden enkele modellen aan die zijn ontworpen met universele houders en die bijna elk op de markt verkrijgbaar hulpstuk kunnen accepteren. Het goede nieuws is dat, of u nu een OMT met een eigen of universele houder hebt, elke fabrikant een breed scala aan gereedschappen biedt om de veelzijdigheid te vergroten.

Elke fabrikant biedt houten en metalen snijbladen, schuurpads, schuurpapier, schraap-, schraap-, voeg- en polijstaccessoires aan die uw product tot in het oneindige openen.

Kan een oscillerend gereedschap metaal snijden?

Kan een oscillerend gereedschap metaal snijden

Oscillatiegereedschappen werken door zo snel heen en weer te trillen dat uw ogen de beweging waarschijnlijk niet kunnen volgen. Met variabele instelwieltjes kunt u de prestaties nauwkeurig afstellen, zodat u kunt kiezen voor een hogere snelheid voor dunne metalen platen of een langzamere beweging voor dikke, koperen buizen.

Om optimale prestaties te bereiken, hoeft u alleen maar een geschikt blad aan te schaffen dat is ontworpen voor de taak die u op het punt staat aan te nemen. Het bovenmes voor het snijden van metaal is een metalen snijmes met hardmetalen punt.

Deze bladen zijn nu veel betaalbaarder dan vroeger en ze zijn ontworpen om de hitte en de druk te weerstaan die gepaard gaan met het doorsnijden van metaal. Het hardmetalen mes kan veel langer meegaan dan de traditionele roestvrijstalen bladen en heeft de voorkeur voor het snijden van metaal en maakt snelle snedes in elke metalen snijtoepassing mogelijk.

Oscillerend gereedschap vs. decoupeerzaag?

Oscillerend gereedschap vs. decoupeerzaag

U vraagt zich misschien af welk product voor u het handigst is – een oscillerend gereedschap of een decoupeerzaag. Beide zijn ongelooflijk veelzijdige elektrische gereedschappen. Maar omdat ze op verschillende manieren werken, is elk gereedschap het meest geschikt voor verschillende soorten projecten en toepassingen. Het komt er dus op aan om te bepalen wat beter is, hoe u het gereedschap wilt gebruiken.

De decoupeerzaag

Decoupeerzagen zijn compacte, handzame elektrische gereedschappen die uitstekend geschikt zijn voor diverse toepassingen (klik hier voor de volledige handleiding). Ze creëren een snelle heen-en-weer zaagbeweging waardoor het blad snel door het materiaal van uw keuze kan snijden. Met verschillende speciale zaagbladen kan de decoupeerzaag gemakkelijk door bijna elk materiaal heen zagen, zoals hout, metaal, kunststof, aluminium en tegels.

Een van de grootste voordelen die decoupeerzagen bieden is de mogelijkheid om gladde, gebogen zaagsneden te maken of een duikvlucht te maken waardoor u uitsparingen in het midden van uw werkstuk kunt maken. Hoewel zeer veelzijdig, zijn decoupeerzagen beperkt in functie.

Zeker, ze kunnen schone, precieze zaagsneden maken in een verscheidenheid van materialen, waardoor ze oneindig nuttig zijn. Maar omdat deze gereedschappen alleen ontworpen zijn om te snijden, missen ze een deel van de extra veelzijdigheid die oscillatiegereedschappen bieden.

Oscillerende Multi-Tools (OMT)

Een oscillatieapparaat werkt door een snelle, korte heen-en-weer-beweging te maken. Met tot 21.000 oscillaties per minuut is deze beweging zo snel dat de meeste mensen het niet eens zullen zien. Met deze gereedschappen, die met een prieel zijn ontworpen, kunt u verschillende accessoires bevestigen, waardoor er een onbeperkt aantal mogelijke toepassingen mogelijk zijn. De fabrikanten van deze modellen bieden verschillende hulpstukken aan.

Enkele van de meest populaire en nuttige accessoires zijn onder andere het vlakknippen van hout en metalen messen die perfect zijn voor het snijden van buizen of het knippen van deurstijlen voorafgaand aan het leggen van een nieuwe vloer, messen voor het verwijderen van voegmortel van tussen tegels, schuurhulpstukken en schraapmessen die lijm, vloerbedekking en oude verf wegschrapen.

Zeker, al deze taken kunnen worden uitgevoerd met specifieke gereedschappen, maar het gebruik van een oscillatie-apparaat zorgt gewoon voor een betere efficiëntie en snelheid. Bovendien zal het, door de plaats in te nemen van talloze andere gereedschappen, helpen om onnodige rommel in uw werkplaats te voorkomen.

Dus wat is beter?

Decoupeerzagen zijn geweldig. Het zijn veelzijdige gereedschappen die perfect zijn voor houtbewerking, het uitsnijden van werkbladen en het snijden van metaal. Maar als u slechts één van deze gereedschappen kunt kiezen, is een hoogwaardig gereedschap zeer aan te bevelen. Niet alleen kunt u hiermee schone zaagsneden in hout maken, maar met de grote verscheidenheid aan hulpstukken die beschikbaar zijn, kunt u ze ook in een grotere verscheidenheid aan projecten gebruiken.

Of u nu wilt zagen, schuren, spanen, slijpen of trimmen, deze handgereedschappen zijn eenvoudig te bedienen, leveren indrukwekkende prestaties en zijn veel veelzijdiger dan welke decoupeerzaag dan ook.

Waarvoor wordt een oscillerend gereedschap gebruikt?

Waarvoor wordt een oscillerend gereedschap gebruikt?

Een oscillatieapparaat is een van de nuttigste elektrische gereedschappen die er zijn. Dankzij de vele verwisselbare accessoires zijn deze dynamische gereedschappen geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen en materialen. Hier zijn slechts enkele van de manieren waarop deze veelzijdige machines kunnen worden gebruikt.

Hout schuren

Een van de meest voorkomende toepassingen van multi-tools is die van een schuurmachine. Deze gereedschappen kunnen gebruik maken van schuurpapier of schuurpads die perfect zijn voor het gladstrijken van hout, afwerkingen en vulmiddelen. Plus, met pads die in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kunt u zelfs randen en krappe ruimtes aanpakken.

Trimmen Deuromhulsels

Meestal, wanneer u op het punt staat een nieuwe vloer te installeren, moet u de onderkant van uw deuromhulsels en deurstijlen trimmen zodat de vloer past. Leg gewoon een stuk nieuwe vloer ondersteboven (zodat u het gezicht niet beschadigt) naast de behuizing en bevestig een vlak zaagblad aan uw OMT. Vervolgens snijdt u de behuizing door en verwijdert u deze. Uw nieuwe vloer past nu perfect onder de behuizing en de jamb. Als u kijkt naar het doen van wat werk aan uw deurkozijn, dan heeft u een geweldige framenagel nodig, zoals deze afwerkingsnagels hier.

Verwijderen van verf of lijm

Multi-tools maakt het verwijderen van oude, scheurende verf of lijmen veel gemakkelijker dan met een handbediende schraper. Bevestig gewoon een schraapmes aan de houder van het gereedschap en laat de motor al het harde werk doen.

Grout verwijderen

Fabrikanten bieden speciale carbide-korrel voegmessen aan die bijna elk gereedschap kunnen overtreffen als het gaat om het uitslijpen van oud voegmateriaal. Met hun snelle slingerbewegingen verwijderen deze messen snel en eenvoudig de hardnekkige voeg tussen vloer- en wandtegels.

Zagen in gipsplaten

Als u een nieuwe elektriciteitskast in uw muren installeert of gewoon een opening moet maken, is een OMT perfect om gipsplaten klaar te maken. Bevestig gewoon een metalen of houten snijmes en maak een duik in de gipsplaat. U kunt eenvoudig rechthoekige sneden maken die perfect zijn voor elektriciteitskasten op deze manier, terwijl het stof wordt verminderd en de vermoeidheid wordt geminimaliseerd.

Verwijderen van oud breeuwen

Als u een keuken- of badproject op zich neemt en u moet de oude ketel verwijderen, leg dan de manuele schraper weg en bevestig een metalen schraapmes aan uw OMT. De beweging van het blad zal zelfs de meest hardnekkige breeuw in enkele seconden snel en schoon verwijderen, waardoor het een van de topopties is voor dit soort projecten.

Spoelpijpsnedes maken

Wat loodgieterswerk doen onder een kast of achter een gootsteen? Deze gereedschappen zijn perfect. Met een compact ontwerp en de mogelijkheid om onder een hoek te knippen, kunnen ze in krappe ruimtes komen waar veel andere gereedschappen gewoon niet kunnen komen. En met het juiste metalen snijmes kunt u gemakkelijk door verschillende buismaterialen snijden, waaronder koper, gegalvaniseerd metaal en kunststof.

Inhoudsopgave

Recent Content