Beste oordopjes voor 2020


Oordopjes worden enorm verwaarloosd, onderschat en genegeerd, maar iedereen kan er wel wat aan hebben, of het nu gaat om het gehoorbescherming of om het genieten van wat slaap. In feite zijn oordopjes een van de weinige producten die waardevol zijn voor zowel de liefhebbers van heavy metal als voor de liefhebbers van een beetje rust ’s avonds of tijdens het slapen.

De voordelen van oorbescherming lijken voor de meeste mensen vrij duidelijk, maar veel mensen willen ze nog steeds niet gebruiken. Als je iemand bent die denkt dat het een goed idee zou zijn, maar niet weet waar je ze moet kopen, of waar je naar moet zoeken, dan ben je aan het juiste adres. Dit artikel zal je door de beste oordopjes leiden en hoe je ze moet zoeken.

Bekijk de beste oordopjes, hieronder.

2 Sets oordoppen – gehoorbescherming


2 Sets oordoppen - gehoorbescherming

Twee sets oordoppen inclusief bewaardoosje.

Geschikt bij gebruik op muziekfestivals, bij het klussen, tegen snurkgeluiden of bij het zwemmen.

De siliconen oordoppen zijn gemakkelijk in te brengen en handig op te bergen of mee te nemen in de bijgeleverde doosjes. Ook zijn de oordoppen gemakkelijk schoon te houden, dankzij het siliconen materiaal.

Zorg dat u altijd gepast omspringt met uw gehoor, bij hele heftige geluiden zijn deze exemplaren wellicht niet dempend genoeg.

Onze beoordeling

Oordoppen dempen erg goed muziek en herrie, aan te raden!

Bekijk de dagprijs

Oak’s First Oorpluggen 20 dB filter


Oak's First Oorpluggen 20 dB filter

Elke dag loop je gevaar op gehoorbeschadiging. Gelukkig is dit gemakkelijk te vermijden. Oak’s First oordoppen zijn een zeer hoogwaardige en kosteneffectieve oplossing voor alle luide omgevingen.

In tegenstelling tot schuimpinnen of gehoorbeschermers, die alle geluiden blokkeren en je eruit laten zien als een piloot, vermindert de Oak’s First gehoorbeschermer het geluidsniveau gelijkmatig en behoudt het de volledige geluidskwaliteit. De gepatenteerde Oak’s First isolatiefilters bieden optimale bescherming voor uw oren. De persoonlijke volumeregeling voor uw leven, altijd bij u. Je hoort alles, maar op een aangenaam en plezierig niveau. Ideaal voor muzikanten die repetities uitvoeren met luide drums of orkest.

De Oak’s First earplugs zijn ook geschikt om te slapen. Ze zijn aangenaam.

Het conische ontwerp met 3 bladen past perfect bij uw oor en kan eenvoudig worden verwijderd met een geïntegreerd treklipje. Binnen in de earplugs ligt het hart: ons gepatenteerde membraanfilter, geoptimaliseerd voor gelijkmatige verzwakking en betrouwbaarheid, met behoud van de kwaliteit en het volledige spectrum van muziek en stemmen.

Veel alledaagse geluiden zijn te luid voor je trommelvliezen: stofzuigers, grasmaaiers, druk verkeer. Op feestjes en in disco’s bescherm je het gehoor discreet en bijna onzichtbaar. Met de nobele en waterdichte Oak’s First oor pluggen heb je altijd de volumeregelaar bij je.

Waarom we deze leuk vinden

 • Deze oordopjes bestaan uit een huidvriendelijk silicone.
 • De silicone oordopjes is herbruikbaar en makkelijk te reinigen.

Onze beoordeling

De oortjes doen precies wat ze beloven en ook voor een goede prijs.

Bekijk de dagprijs

3M Oordop classic ear doos van 250 doppen


3M Oordop classic ear doos van 250 doppen

3M Oordop classic ear doos 250 stuks| Afname Per: Doos| Uitvoering: Oortjes | Korte beschrijving: Zeskant vlechtwerk.

Waarom we deze leuk vinden

 • goed geluidsdemping
 • mooie vormgeving
 • veilig

Onze beoordeling

Ze zijn zacht en op maat te knippen en zo te vormen dat ze zich aan jou gehoorgang aanpassen zodat je geen klachten krijgt dat er toch nog geluid doorheen komt.

Bekijk de dagprijs

Moldex 745001 Contours Oordoppen Dispenser 35 Db


Moldex 745001 Contours Oordoppen Dispenser 35 Db

De vorm van de gehoorgang is zeer individueel en verandert in verloop van de tijd. Schuimstof oordopjes passen zich perfect aan deze veranderingen aan. Contours in de standaardmaat zijn geschikt voor de meeste oren. Wanneer het plaatsen lastig mocht zijn, zijn er dopjes leverbaar in een kleinere maat. Schuimstofdopjes hebben geen onderhoud nodig en hoeven niet te worden gereinigd of gedesinfecteerd.

Waarom we deze leuk vinden

 • Highlights & Details
 • Taps toelopende punt
 • Hoog draagcomfort
 • Zeer flexibel
 • SNR-waarde 35 dB

Uitvoering

Taps toelopende punt voor meer comfort in de drukgevoelige omgeving

Extra schuimstof bij het belangrijke afsluitende deel voor een doorlopende bescherming tegen geluid, ook tijdens kaakbewegingen

Slanke taille voor hoge flexibiliteit en minder druk in de bochten

Extra breed uiteinde voorkomt dat het dopje te diep in de gehoorgang wordt gedrukt.

Onze beoordeling

Handig voor bedrijven waar veel geluid bij komt kijken. Dit zal dat in decibels zal dalen. Echt handig voor wegwerp.

Bekijk de dagprijs

FLACC – Siliconen Gehoorbescherming Oordoppen


FLACC – Siliconen Gehoorbescherming Oordoppen

High Fidelity gehoorbeschermers voor een unieke luisterervaring tijdens concerten en andere luide evenementen. De nieuwste revolutie op siliconen gehoorbescherming met akoestisch filter van natuurlijk filtergaas.

Ontworpen met een uniek akoestisch filtermembraam van akoestisch katoen biedt deze gehoorbeschermers van FLACC demping van 20dB. Waar de eenvoudige gehoorbeschermers enkel geluid tegenhouden door middel van algehele blokkade van zowel lage as hoge tonen, zijn de speciale oordoppen van FLACC ontworpen voor een natuurlijke demping van deze tonen. Dit allemaal terwijl er minimaal wordt ingeleverd aan geluidskwaliteit en helderheid. Door het behoud van de natuurlijke helderheid van het weergegeven geluid, kunnen gebruikers nu volop genieten van concerten, raves en andere potentieel schadelijke evenementen. Dit allemaal zonder in te hoeven leveren aan geluidskwaliteit. De oordoppen van FLACC zijn ontworpen met 3 ledige siliconen lamellen waardoor deze een comfortabele pasvorm hebben. Zorg dat jouw oren goed beschermd zijn zonder compromissen te hoeven sluiten op geluidskwaliteit!

Deze gehoorbeschermers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en worden standaard geleverd met aluminium cilinder voor opslag.

Bekijk de dagprijs

M-Safe gehoorprop schuimstof


M-Safe gehoorprop schuimstof

Waarom we deze leuk vinden

 • goedkoop
 • veel in een verpakking
 • ze werken

Onze beoordeling

Is er veel omgevingslawaai, snurkt je partner de pannen van het dak zodat je uren de slaap niet kunt vatten? Dan zijn deze soepele, zachte oorstopjes een ideale oplossing.

Bekijk de dagprijs

QY Foam Oordoppen set – Gehoorbescherming -37 dB


QY Foam Oordoppen set - Gehoorbescherming -37 dB

Voorkom permanente gehoorbeschadiging!

Deze perfect passende foam oordoppen van QY zorgen voor een vermindering tot wel 37db.

De zachte hypoallergene PU foam voorkomt irritatie en is zeer licht van gewicht, hierdoor kunnen deze oordoppen langdurig en zeer zeer comfortabel gedragen worden. Door de conische vorm passen de doppen perfect in de gehoorgang van uw oren.

U krijgt er een handig blikje met schroefdeksel bij zodat u altijd makkelijk een paar schone oordoppen met u mee kunt nemen.

Handig voor de werkplaats, garage, bouwplaats of elke andere plek waar harde geluiden zijn.

Maar natuurlijk ook zeer geschikt om mee te slapen zodat u van een goede nachtrust kunt genieten in een lawaaierige omgeving.

Het geluidsniveau wordt door het dragen van deze oordop dusdanig verminderd dat de oordop zelfs bij zeer hard geluid ingezet kan worden·

Waarom we deze leuk vinden

 • Set van 6 paar Foam oordopjes.
 • Geluidsdemping: 37 dB (SNR).
 • Hypoallergeen PU foam.
 • Conische vorm voor eenvoudig inbrengen.
 • Per paar apart verpakt in een plastic zakje.
 • Inclusief blikken bewaardoosje.
 • Eenvoudig te reinigen met warm water.
 • Diverse kleuren.

Onze beoordeling

Bekijk de dagprijs

3M E-A-R Classic oordoppen Gehoorbescherming


3M E-A-R Classic oordoppen. Gehoorbescherming

3M E-A-R Classic oordoppen. 5 paar. Verpakt in handig kartonnen doosje.

De bekend en ontzettend veel gebruikt oordopjes van 3M, Deze oordopjes zijn gemaakt van zacht polymeerschuim en makkelijk samenrolbaar. Hierdoor kan je ze eenvoudig in het oor plaatsen. door de warmte zal het oordopje iets gaan uitzetten, waardoor de gehoorgang afgesloten wordt en je oren beschermd zijn tegen overmatig geluid.

Waarom we deze leuk vinden

 • goed geluidsdemping
 • veilig

Bekijk de dagprijs

3M Oordoppen 1100 Wegwerp 31dB


3M Oordoppen 1100 Wegwerp 31dB

3M™ Oordoppen

Het assortiment oordoppen strekt zich uit van onderhoudsvrij tot herbruikbare oordoppen en gehoorbeugels. Binnen de onderhoudsvrije en herbruikbare oordoppen kunt u kiezen of u wel of geen verbindingskoord wilt.

Waarom we deze leuk vinden

 • demping 37 dB
 • kleur oranje
 • eigenschappen onderhoudsvrij
 • 3M OORDOPPEN 1100 WEGWERP 31DB 200PR/DS

Onze beoordeling

Doen wat ze moeten doen en door de vormgeving zitten ze comfortabeler dan gemiddeld

Bekijk de dagprijs

Alpine – Work Safe – Werk – Gehoorbescherming – Oortjes


Alpine - Work Safe - Werk - Gehoorbescherming - Oortjes

Zeer veel mensen doe het zelf regelmatig in huis of werken dagelijks in te veel lawaai. Het risico om gehoorbeschadiging op te lopen is groot voor deze groep. Voor iedereen die werkt of klust in teveel lawaai is het noodzakelijk om goede gehoorbescherming te dragen. Boren, zagen, slijpen, schuren, timmeren en grasmaaien in en rondom het huis wordt uiterst comfortabel met de speciale WorkSafe oortjes. De unieke AlpineAcousticFilters dempen schadelijke geluiden, maar zorgen dat gesprekken en waarschuwingsgeluiden hoorbaar blijven. Ideaal voor elke doe-het-zelver die zijn veiligheid en gehoor serieus neemt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Voorkomt gehoorschade
 • Waarschuwingsgeluiden en gesprekken blijven hoorbaar doorunieke AlpineAcousticFilters™
 • Makkelijk in en uit doen door verlengde steel
 • Zeer comfortabel door zacht AlpineThermoShape™ materiaal
 • Probleemloos de hele dag draagbaar tijdens klussen/werk
 • Handig compact opbergdoosje
 • Met Alpine Draagkoord tegen verlies
 • Geen siliconen
 • Herbruikbaarv

Onze beoordeling

Dempt geluid uitstekend. Daarnaast blijft radio luisteren en praten goed uitvoerbaar.

Bekijk de dagprijs

JSP Maxifit Pro oordoppen


JSP Maxifit Pro oordoppen

Herbruikbare oordoppen van het merk JSP Maxifit Pro. Deze geluiddempende oordoppen zijn voorzien van een koord en beschermdoosje zodat de doppen schoon blijven.

Waarom we deze leuk vinden

 • Comfortabele oordoppen
 • Zorg voor hygiëne middels kunststof beschermdoos
 • Wasbaar
 • SNR 26dB
 • EN 352-2

Bekijk de dagprijs

Oordopjes Kopersgids

Nu we een aantal van de beste opties hebben gezien, is het een goed idee om na te denken over waarom je de oordopjes wilt hebben, zodat je weet welke functies belangrijk zijn. Of u nu een professionele muzikant bent die zijn gehoor wil beschermen, of u wil gewoon lekker uitrusten zonder uw partner te horen snurken, er zijn verschillende eigenschappen die het comfort, het geluidsniveau en de pasvorm beïnvloeden.

Comfort

Ten eerste is het bij de aankoop van oordopjes belangrijk dat ze goed passen en dat je het hoogst mogelijke comfort hebt. Een goedkopere, wegwerp oordopje lijkt misschien oké, maar zal u na lange tijd gaan irriteren. Dit is oké als je er niet mee hoeft te slapen, maar het kan anders een probleem zijn.

Een van de beste dingen van schuimrubberen oordopjes is dat ze vrij gemakkelijk knijpen en zich aanpassen aan de vorm van je oren. Tenzij je een bijzonder grote of kleine gehoorgang hebt, moeten ze het prima doen. Als u deze echter vaak of om professionele redenen wilt dragen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een product van hogere kwaliteit om de beste resultaten te krijgen.

Sommige high-end oordopjes zijn zelfs kneedbaar. Dit betekent dat ze, nadat ze zijn opgewarmd, kunnen worden gevormd zodat ze perfect in uw oren passen. Dit is ideaal als u bereid bent om wat geld uit te geven aan oordopjes die u elke dag draagt, of voor meerdere verschillende doeleinden, omdat ze niet uit uw oren mogen vallen.

Geluidsreductie

Elk paar oordopjes, zoals een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking, heeft een ruisonderdrukkingspercentage. De ruisonderdrukking geeft aan hoeveel decibel u kunt verwachten dat het achtergrondgeluid wordt verminderd door het dragen van oordopjes. Over het algemeen hebben de beste producten een hogere ruisonderdrukkingsgraad, maar dit is niet altijd het geval omdat er sommige gevallen zijn waarin u het lawaai niet te veel wilt onderdrukken.

Als u bijvoorbeeld in de bouw werkt, wilt u waarschijnlijk het geluid van machines zoveel mogelijk elimineren. U zult echter niet willen vergeten dat uw collega’s aan het praten zijn of uw aandacht trekken. Een nog beter voorbeeld zijn musici en mensen die naar concerten gaan. Hoewel u het geluid tot een veilig niveau zult willen reduceren, verlaagt een hoog geluiddempingspercentage vaak de kwaliteit van wat u hoort. Voor de beste natuurlijke geluidskwaliteit kan het een idee zijn om te investeren in een betere oordop met een lagere Noise Reduction Rating.

Een andere tip zou zijn om NRR te nemen met een snufje zout. Hoewel een merk zegt dat het hoog is, is het in de praktijk misschien niet zo effectief, omdat het afhangt van het geluid dat je hoort. Impulsgeluiden als schieten worden bijvoorbeeld niet gereduceerd door eenvoudige schuimrubberen oordopjes.

Deskundige tip

Mensen hebben verschillende maten oren, en het kan ongemakkelijk zijn om te proberen de verkeerde maat oordopje te passen. Mensen met een thermoplastische vorm moeten de beste pasvorm voor uw gehoorgang hebben.

Wist u dat?

Naast het beschermen van uw gehoor, kan een oordopje ook gebruikt worden om uw hygiëne te handhaven en u te beschermen tegen infecties.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “10 Beste Oordopjes voor 2020”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content