Beste onkruidbrander kopen in 2020


beste onkruidbrander
Een onkruidbrander is de beste vriend van een tuinman. Net als andere tuingereedschappen zoals een snoeischaar maakt het ongelofelijk eenvoudig om onkruid te verwijderen dat uw planten vernietigt en het uiterlijk van uw mooie gazon en tuin bederft.

Populair bij hoveniers en professionele tuinarchitecten is een onkruidbrander een schone, effectieve, efficiënte en betaalbare manier om onkruid te bestrijden. Veilig voor u en het milieu, dit gas aangedreven gereedschap produceert een krachtige vlam die snel onkruid verbrandt, wat betekent dat u geen schadelijke giftige chemicaliën hoeft te gebruiken die in uw irrigatiesysteem kunnen uitlogen.

Een ander voordeel van het gebruik van onkruidbranders is dat u het onkruid niet hoeft weg te graven, wat betekent dat er geen rug- of kniebelasting is. Er bestaan ook 2 soorten onkruibranders namelijk die werken op gas en die werken op elektriciteit.

Beste onkruidbrander die je kan kopen in 2020

Hier is een lijst van de beste onkruidbranders die we gevonden hebben:

Kinzo Onkruidbrander met Gasflessen – Regelbare gastoevoer – Inclusief 8 Gasflessen

Kinzo Onkruidbrander met Gasflessen - Regelbare gastoevoer - Inclusief 8 Gasflessen

Bekijk de dagprijs

De gasbrander is ideaal voor het verwijderen van onkruid en mos in de tuin, buitendeuren, terrassen, parkeerplaatsen en ga zo maar door. Chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden zijn niet meer nodig. Ga nu over op een milieuvriendelijke manier van onkruid verwijderen. Het werkt heel simpel. Je hoeft het onkruid niet volledig zwart te branden, maar het op 5 tot 10 cm afstand enkel te verhitten zodat de vochtuittreding van de bladcellen nog kan plaatsvinden. De behandeling kan 2 tot 3 keer herhaald worden gedurende de zomer en na enkele brandbeurten zal het wortelgestel van het onkruid zodanig verzwakt zijn dat het onkruid ook volledig zal verdwijnen.

Rothenberger Eco Onkruidbrander- Dakbrander – Incl. propaan drukregelaar

Rothenberger Eco Onkruidbrander- Dakbrander - Incl. propaan drukregelaar

Bekijk de dagprijs

Eco dakbrander en onkruidbrander van Rothenberger. De onkruidbrander/dakbrander wordt geleverd inclusief propaan drukregelaar en slang. Ideaal voor het opwarmen, vlammen, afdichten van folies, dakisolatie, betondrogen, maar ook biologische onkruidbestrijding en mos verwijdering. De leiding is 5 meter lang.

Hyundai elektrische onkruidbrander / barbecue aansteker – 3-functies 2000W

Hyundai elektrische onkruidbrander - barbecue aansteker - 3-functies 2000W

Bekijk de dagprijs

Met deze lichtgewicht Hyundai onkruidbrander verwijdert u onkruid op een veilige en duurzame wijze. Houdt de brander enkelen seconden ca 3 cm boven het zichtbare onkruid waarna het onkruid zal uitdrogen en afsterven. Met de hitte van 600 °C verbrand het onkruid direct en valt dit gemakkelijk tussen de bestrating of uit de aarde te halen. Bij hardnekkig onkruid dient u dit een aantal malen te herhalen. Het bekervormige mondstuk voorkomt dat de naast gelegen vaste planten niet worden verbrand. Het bijgeleverde mondstuk maakt deze brander ook geschikt om de houtskool of barbecue briketten aan te steken. De 50 °C stand en de overige 2 mondstukken zijn bedoeld voor het afbranden van verf. Na te zijn afgekoeld (15 min) kan de steel worden afgenomen en compact worden opgeborgen.

HOZELOCK ECOPOWER ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER – milieuvriendelijk – 600°C

HOZELOCK ECOPOWER ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER - milieuvriendelijk - 600°C

Bekijk de dagprijs

Onkruid in de tuin is een van de grootste irritaties voor ieder tuinbezitter. Met de Ecopower elektrische onkruidbrander kun je het onkruid eenvoudig, zonder te bukken en blijvend verwijderen op iedere plaats in de tuin zoals in het gazon, bloembed of tussen de tegels van het terras.

 • De Ecopower kan veilig gebruikt worden op elke ondergrond. Zorg er altijd voor dat u het apparaat nooit te lang op 1 plaats houdt, wees hierop vooral bedacht als u bijvoorbeeld onkruid bij een schutting of hek wilt behandelen.
 • Bij “normaal” onkruid volstaat een behandeling van slechts enkele seconden, bij hardnekkig onkruid zoals zevenblad raden wij aan om de behandeling te verlengen naar maximaal 8 a 10 seconden.
 • Zorg ervoor dat u het onkruid niet compleet verbrand. Verbrande plantresten vormen juist een uitstekende voedingsbodem voor nieuw onkruid.
 • Laat het apparaat na gebruik minimaal 15 minuten afkoelen voordat u het opbergt.

Elektrische onkruidbrander Onkruidvernietiger BBQ aansteker 2000W – Verwijder onkruid in 5 seconden

Elektrische onkruidbrander Onkruidvernietiger BBQ aansteker 2000W - Verwijder onkruid in 5 seconden

Bekijk de dagprijs

Deze onkruidbrander van Wolgang Germany is een elektrische verdelger waarmee u al uw onkruid binnen no-time verwijderd. De brander is een snelle en zeer gemakkelijke manier om van uw onkruid af te komen.
Dankzij de demonteerbare steel en het extra bijgeleverde opzetstuk kunt u deze lichtgewicht onkruidbrander ook gebruiken bij het aansteken van briketten en kolen van de barbecue of het hout voor in de vuurkorf.
Eenvoudig, veilig én multifunctioneel!

Gas onkruidbrander de luxe met piëzo-ontsteking met 2 gasflessen

Gas onkruidbrander de luxe met piëzo-ontsteking met 2 gasflessen

Bekijk de dagprijs

De luxe onkruidbrander heeft boven het handvat een piëzo-ontsteking knop om de brander aan te zetten. De brander verwijdert eenvoudig, gifvrij en zonder chemicaliën onkruid en mos in portieken, op buitentrappen, buitenmuren, opritten, voetpaden, terrassen, parkeerplaatsen enz. Met hoogwaardige aluminium brander en professionele piëzo-ontsteking. Zuinig in gebruik, incl. 2 gasbussen van 330 g. Betrouwbaar en eenvoudig ontsteken door middel van een druk op de knop. Ook ideaal voor het veilig aansteken van uw barbecue.

 • Vlamtemperatuur: 1100 °C
 • Ontsteking: Piëzo
 • Gasbus aansluiting: 7/16” (EN417) – koperen schroefdraad
 • Gasdruk: Regelbaar
 • Hangreep: Ergonomisch
 • Materiaal: Aluminium
 • Lengte: 95 cm

Kemper onkruidbrander met Piezo ontsteking 5 meter gasslang en drukregelaar

Kemper onkruidbrander met Piezo ontsteking 5 meter gasslang en drukregelaar

Bekijk de dagprijs

“Kemper onkruidbrander met Piezo ontsteking 5 meter gasslang en drukregelaar
Professionele onkruidbrander welke zeer compleet geleverd word. De onkruidbrander is voorzien van Piezo ontsteking. Hierdoor is de brander in werking te stellen met slechts één druk op de knop. Aansteker is dus niet benodigd. De onkruidbrander wordt geleverd met een vijf meter gasslang en een drukregelaar van 2.5 bar. De onkruidbrander heeft een complete lengte van circa 95 cm. De diameter van de branderkop is 6 cm. Hiermee kan een werk temperatuur van maar liefs 1600 graden bereikt worden. Deze onkruidbrander dient aangesloten te worden op een grote gasfles van 5, 10 of meer kg. Met als gassoort propaan, butaan of propaan en butaan in de mix. Verhit slechts enkele seconden het onkruid, hierna zal het afsterven.

HOZELOCK ONKRUIDBRANDER inclusief 5 meter slang en gasdrukregelaar

HOZELOCK ONKRUIDBRANDER inclusief 5 meter slang en gasdrukregelaar

Bekijk de dagprijs

Deze onkruidbrander is een uitstekende oplossing om onkruid te verwijderen zonder gebruik van chemicaliën en werkt op alle gangbare modellen Butaan of Propaan gasflessen .De Thermal weeder wordt compleet geleverd inclusief 5 meter gasslang en is geschikt voor grotere oppervlakten. Dit model heeft een steellengte van 90 cm met een gebogen uiteinde voor extra veiligheid tijdens gebruik en is uitgerust met een elektronische piëzo ontsteking, een regelbare gastoevoer en heeft een gewicht van slechts 1,9 kg. De lengte en het lage gewicht van het apparaat zijn zo ontworpen dat u niet hoeft te bukken tijdens gebruik en niet snel vermoeid zult raken. Voor extra veiligheid is de elektronische ontsteker voor het aansteken van de vlam aan de bovenzijde van de steel geplaatst. Zo hoeft u niet in de buurt te komen van de vlam. Ook de kraan voor het instellen van de gastoevoer is voor extra veiligheid en gebruiksgemak vlak onder de handgreep boven aan de steel geplaatst. Het mondstuk van de thermal weeder is speciaal ontworpen voor het produceren van een zeer gerichte en compacte vlam, de kans op beschadiging van andere gewassen is hierdoor nihil.

Elektrische Onkruidbrander / BBQ-starter XL 2000W Wolfgang

Elektrische Onkruidbrander - BBQ-starter XL 2000W Wolfgang

Bekijk de dagprijs

Dankzij deze 2000W elektrische onkruidbrander maken woekerende plantjes, onkruid en algen geen kans meer. Het apparaat is super eenvoudig (en zelfs leuk) om te gebruiken. Oprijlanen, patio’s, betegelde paadjes en de stoep in optima forma. En dat alles zonder bukken, steken en chemicaliën!

Practo Tools – Onkruidbrander – 60 mm – zwart

Practo Tools – Onkruidbrander – 60 mm – zwart

Bekijk de dagprijs

Last van onkruid in je tuin? Practo Tools geeft jou met deze onkruidbrander de mogelijkheid om binnen enkele seconden van je onkruid af te zijn. Je schakelt deze onkruidbestrijder in met behulp van de elektronische ontsteking (piëzo). Het gebruiksvriendelijke handvat houdt het veilig. Practo Tools maakt het nog iets veiliger door de lekkage van gas te voorkomen, door de cilindervergrendeling. De vlam is eenvoudig te reguleren en de onkruidbrander maakt geen gebruik van gevaarlijke chemicaliën. Inclusief drukregelaar (2.5 bar) en gasslang (5 meter).

 • Binnen enkele seconden van je onkruid af
 • Gebruiksvriendelijk handvat
 • Met elektronische ontsteking
 • Cilindervergrendeling tegen lekkage
 • Reguleerbare vlam
 • Productspecifi

CFH GV 900 Gasbrander onkruidbrander met 5m gasslang en drukregelaar

CFH GV 900 Gasbrander onkruidbrander met 5m gasslang en drukregelaar

Bekijk de dagprijs

CFH GV 900 onkruidbestrijder en gasbrander met gasslang (5 meter) en drukregelaar (2,5 bar). Met deze professionele onkruidbestrijder verwijder je zowel onkruid als mossen. TÜV en GS gekeurd, Made in Germany. Een eenvoudige en snelle manier om onkruid te verdelgen.

Hofftech Weed Burner Elektrische Onkruidbrander – 2000W – Max. 600 °C – BBQ Aansteker

Hofftech Weed Burner Elektrische Onkruidbrander - 2000W - Max. 600 °C - BBQ Aansteker

Bekijk de dagprijs

Onkruidbestrijding in je tuin of tussen de tegels van je terras, is nou niet bepaald een klusje dat veel mensen leuk vinden. Vooral in het voorjaar, wil je het buitenseizoen toch graag weer starten met een fris en schoon terras. Zonder onkruid. Dan is deze Hofftech elektrische onkruidbrander echt ideaal. Het is een bijzonder praktisch apparaat waarmee je, op stahoogte, het onkruid effectief verwijdert. Zonder gif.

600°C De onkruidbrander werkt met hitte. Door het onkruid, zoals zevenblad, enkele seconden bloot te stellen aan een temperatuur van ongeveer 650°C, barsten de cellen van het onkruid open en sterft het onkruid binnen een paar dagen af. Eigenlijk hetzelfde principe dat ze toepassen in Azië, Zuid Amerika en Spanje. De velden worden na de oogst plat gebrand, om ze weer vruchtbaar te maken voor de volgende oogst. Een belangrijk doel hierbij is om het aanwezige onkruid definitief te verdelgen. Een onkruidbrander werkt, weliswaar op kleine schaal, volgens hetzelfde principe.

CFH Gasbrander onkruidbrander met slang en drukregelaar voor België

CFH Gasbrander onkruidbrander met slang en drukregelaar voor België

Bekijk de dagprijs

Gasbrander met 5m gasslang en drukregelaar, onkruidbestrijder inclusief 2.5 bar propaangas drukregelaar voor België Professionele onkruidbestijder voor het verwijderen van diverse onkruid en mos. TÜV en GS gekeurd, Made in Germany. Onkruid laat zich eenvoudig en snel verwijderen.

De meegeleverde propaangas drukregelaar is alleen geschikt en goedgekeurd voor propaan gasflessen in België

Gloria Thermoflamm Bio Professional Set – Onkruidvernietiger

Gloria Thermoflamm Bio Professional Set - Onkruidvernietiger

Bekijk de dagprijs

De GLORIA Thermoflamm bio Professional PLUS is met name geschikt voor het verwijderen van onkruid op grotere oppervlakken. De grote vlam, de 5 meter slanglengte en de drukregelaar zorgen ervoor dat de klus snel en eenvoudig is geklaard.

Toolland ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER MET PRECISIEBRANDER

Toolland ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER MET PRECISIEBRANDER

Bekijk de dagprijs

dankzij de precisiebrander vernietigt onkruid in slechts enkele seconden zonder brandstof milieuvriendelijk: geen chemische middelen, geen CO2-uitstootingangsspanning.

Onetools ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER

Onetools ELEKTRISCHE ONKRUIDBRANDER

Bekijk de dagprijs

vernietigt onkruid in slechts enkele seconden zonder brandstof milieuvriendelijk: geen chemische middelen, geen CO2-uitstootingangsspanning

Overwegingen bij het kiezen van onkruidfakkels

Er zijn bepaalde dingen om rekening mee te houden bij het plukken van je wietbrander. We gaan er allemaal onderdoor:

Vlam Volume

Veel onkruidfakkels zijn ontworpen om vlammen van ongeveer 2000 graden Fahrenheit te produceren, ongeacht hun grootte. Het verschil is vooral het volume van de vlam die ze produceren.

Kleinere, lichtgewicht versies kunnen tussen 20.000 en 25.000 BTU lopen. De algemeen gebruikte zijn ongeveer 100.000 BTU, en de 500.000 BTU-versies worden beschouwd als modellen voor zwaar gebruik.

Propaantankafmetingen

Kleinere en lichtgewicht modellen gebruiken vaak de 1-pond propaan cilinder om de dingen gemakkelijk te hanteren en te manoeuvreren. Die hoeveelheid gaat misschien niet al te lang mee, dus u bent de hele tijd bezig met het bijvullen of kopen van nieuwe bussen.

Anderen gebruiken de 20-pond propaantank. Dit kan genoeg zijn om een hele werf te behandelen, afhankelijk van de grootte. Als je veel moet verplaatsen, is het ideaal om een wagen of een dolly op wielen te krijgen, zodat je die zware propaantank niet overal mee naartoe hoeft te nemen.

Veiligheid met gasstroom

Grotere modellen hebben de neiging om een regelaar te hebben zodat de gasstroom consistent is voor betere prestaties. Bovendien is dit een veiligheidsmechanisme zodat u geen grote vlam produceert die de toorts niet aankan.

Hoe het aan te steken

Over het algemeen hebben speciale modellen een drukknopstarter. Dit mechanisme kan heel handig zijn, maar het kan sneller uitvallen dan de andere componenten.

Het is misschien beter om een vonkontsteker te gebruiken. Zoek naar een onkruidbrander die dit gereedschap bevat. Veel van de door ons beoordeelde exemplaren hebben dat gedaan.

Vaak staan kleinere modellen gewoon aan of uit. Sommige bieden echter wel een aantal besturingsopties.

Bij grotere modellen kunnen ook knijpkleppen in het handvat worden ingebouwd. Op die manier kan de toorts inactief zijn, maar een grote vlam produceren als je aan het werk bent.

Hoe gebruik je een toorts om onkruid te verbranden?

Zorg ervoor dat u het gebied afveegt om vuil en eventuele brandbare materialen te verwijderen. Houd een brandblusser klaar of wat zand. Dit kan voorkomen dat er brand ontstaat en dat het uit de hand loopt.

Verzamel al het materiaal en gereedschap dat u nodig heeft. Dit is inclusief persoonlijke beschermingsmiddelen. Overweeg het dragen van een veiligheidsbril, handschoenen en vlamwerende broeken en schoenen.

Als u van plan bent een grotere onkruidbrander te gebruiken met een propaantank van 20 pond, overweeg dan het vervoer van de tank. Zet hem op een dolly of in een kleine wagon om het gemakkelijker te maken om mee te slepen.

Haak de slang aan de onkruidbrander en de propaantank met alles in de uitstand. Zet de propaan langzaam aan tot je het gasgeluid hoort. Stel vervolgens de regelklep op de onkruidbrander in om een vlam te produceren die groot genoeg is voor uw doeleinden.

Om onnodige brandstofverspilling te voorkomen, open je de regelklep niet helemaal. Je hebt waarschijnlijk niet zoveel nodig om onkruid te doden.

Beweeg dan langzaam de toortsbel (waar de vlam vandaan komt) over het onkruid. Laat de vlam niet lang op één plek staan. Het kan knallen en grind en beton beschadigen.

Wees niet verbaasd als het onkruid een beetje opbrandt. Let er goed op dat het vuur uitgaat en wees voorbereid op het smeulen van het dode onkruid.

Als je klaar bent, zet je de regelklep van de onkruidbrander in de uit-stand. Zet dan de propaantank uit en maak de slang los. Bewaar deze artikelen op een veilige plaats volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

TIPS

Houd een brandblusser of water bij de hand. De vlam van een onkruidbrander kan bijna onzichtbaar zijn – vooral in fel zonlicht. Het is een goede gewoonte om een brandblusser of emmer water bij de hand te hebben voor het geval u per ongeluk het licht op het dek of het hek zet. Gebruik nooit een onkruidbrander in de buurt van tondeldroge plantmateriaal, hooi of stro.

Gebruik geen lucifers om uw onkruidbrander aan te steken. Het zet uw handen te dicht bij de vlam.

Bescherm planten met een tuinschop. Als je onkruid hebt dat je wilt verbranden in de buurt van planten die je wilt beschermen, is een tuinschop een nuttig schild.

Gebruik nooit een onkruidbrander op giftige planten. Hierdoor kunnen de giftige stoffen in de lucht terechtkomen, waardoor u het risico loopt ze op de huid te krijgen of in te ademen.

Bewaar de onkruidbrander veilig. Het handvat blijft koel, dus je hoeft geen handschoenen te dragen. De brandende tip wordt echter wel erg heet, dus wees voorzichtig met waar je hem neerzet als je net klaar bent met werken.

FAQ

V. Hoe lang heb ik nodig om de vlam op het onkruid te houden?

A. Mensen die nieuw zijn met onkruidfakkels denken soms dat je de plant moet verschroeien tot een knapperig stompje. Dat doe je niet. Wat de vlam eigenlijk doet is het water in de cellen van de plant koken. De cellen storten in en het onkruid sterft.

Met fakkels van een paar duizend graden Fahrenheit is de klus meestal in minder dan een seconde geklaard. De vlam vrij snel over je onkruid bewegen is niet alleen effectief, maar ook veel veiliger dan proberen om er een hoopje as van te maken.

V. Ik heb gehoord dat onkruidfakkels niet werken op overblijvend onkruid. Is dat waar?

A. Onkruidfakkels doden alleen het deel van de plant dat bovengronds is, zodat overblijvend onkruid terug kan komen. De oplossing is om ze te raken zodra ze weer opduiken. Je zult het meerdere keren moeten doen, maar zonder bladeren voor de fotosynthese, zullen de wortels uiteindelijk sterven. Het vergt wel geduld, maar veel mensen denken dat dat beter is dan het gieten van herbiciden in de grond, vooral rond groenten.

V. Kan ik een onkruidbrander gebruiken om onkruid in mijn gazon te doden?

A. Dat kan, zolang het gras maar weelderig en groen is. Gezond gras heeft een buitenste laag die het beschermt, dus het is verrassend goed bestand tegen verbranding. Maar houd de vlam niet te lang boven het onkruid, want je gras zal uiteindelijk verschroeien. Behandel het onkruid snel, controleer het na enkele dagen en trek het eventueel terug.

Samenvatting

Daar heb je het! Mijn lijst van de beste wietbranders 2020. Er zijn veel onkruidbranders op de markt, maar het is belangrijk dat je een goede kiest om je werk efficiënter te maken.

Het vinden van een goede onkruidbrander betekent ook dat je lichaam niet versleten raakt. Een van de problemen bij het wieden is de druk die het op je rug legt als je te veel buigt. Zorg ervoor dat dit niet gebeurt met de juiste onkruidbrander.

Tot slot, met een onkruidbrander hoef je je geen zorgen te maken over de chemicaliën die schadelijk zijn voor planten en huisdieren, als je die hebt. Ook maakt u uw huis en uw gazon veiliger voor uw kinderen als u de onkruidverdelgers verwijdert.

Inhoudsopgave

Recent Content