Beste momentsleutel kopen in 2020


Momentsleutels zijn een vaak over het hoofd geziene gereedschap dat ongelooflijk nuttig kan zijn voor het aandraaien van moeren en bouten, wat een van de meest frustrerende, tijdrovende en soms zelfs pijnlijke ervaringen van elk bouwproject kan zijn, ongeacht of het nu gaat om een klein meubelstuk of een heel tuinhuisje.

Met een goede momentsleutel kunt u bouten in een handomdraai los- en vastdraaien om grote objecten en meubelstukken in veel minder tijd te monteren – er zijn echter nog steeds verschillende merken en ontwerpen die hun eigen specifieke ontwerpkenmerken en -eigenschappen bieden.

Hieronder vindt u een lijst van tien verschillende momentsleutels die een plekje in uw gereedschapskist waardig zijn, evenals de redenen dat ze meer zijn dan een doorsnee gereedschap.

Gerelateerd: Gereedschapssets in overzicht.

Bekijk de beste momentsleutels hieronder

Momentsleutel in koffer 40-210 Nm 1/2″ aansluiting

Momentsleutel in koffer 40-210 Nm
Bekijk de dagprijs

Pech onderweg? Dan is het handig om de momentsleutel van ProPlus bij de hand te hebben. De sleutel heeft een bereik tot maar liefst 210 nM.

Mighty Momentsleutel Set

Mighty Momentsleutel Set
Bekijk de dagprijs

HOFFTECH Momentsleutel – 1/4 Inch/6,35 mm – 5 tot 25 NM

HOFFTECH Momentsleutel
Bekijk de dagprijs

Hofftech Momentsleutel (1/4 Inch = 6,35 mm) van 5 tot 25 NM Moment sleutel altijd weer opbergen in laagste stand in een moment sleutel zit een druk veer! Bij een te langen spanning kan de veer in spanning afnemen.

HBM 1/2 Momentsleutel 28-210 NM

HBM 1/2 Momentsleutel 28-210 NM
Bekijk de dagprijs

Top kwaliteit Taiwanese Momentsleutel. Technische gegevens van de HBM 1/2 Momentsleutel 28-210 NM. Bereik Van 28 tot 210 NM. Opname 1/2 Totale lengte 450 mm.

Brüder Mannesmann – Momentsleutel 28-210 – Nm 1/2″ – 5-delig

Brüder Mannesmann - Momentsleutel 28-210
Bekijk de dagprijs

De Brüder Mannesmann momentsleutel met een 1/2″ vierkant aandrijving is ontworpen voor het nauwkeurig aandraaien van verschillende bevestigingsmiddelen. De sleutel is gemaakt van duurzaam metaal en is gebouwd om lang mee te gaan. De momentsleutel heeft een instelbaar bereik van 28 tot 210 Nm en kan dus moeiteloos bouten en moeren met een specifiek koppel vastdraaien. De meegeleverde 125 mm lange verlenging biedt gemakkelijke toegang tot laaggelegen wielbouten. De momentsleutel en de accessoires worden geleverd in een robuuste kunststof opbergkoffer. De levering bevat 1 verlenging van 125 mm, 3 doppen (17, 19 en 21 mm) en 1 momentsleutel.

Brüder Mannesmann Momentsleutel 1/2″ 18145

Brüder Mannesmann Momentsleutel 1/2 18145
Bekijk de dagprijs

Deze 1/2″ momentsleutel van Brüder Mannesmann is zeer handig voor in uw garage of werkplaats. De capaciteit varieert van 40 tot 210 Nm. De waarde kan duidelijk worden gezien door het vergrootglas en de vergrendeling op het handvat voorkomt het per ongeluk veranderen van de instellingen tijdens het werken. De momentsleutel wordt geleverd in een stevige opbergkoffer.

IMPAQT Momentsleutel 28 tot 210 Nm 1/2 ” inclusief opbergkoffer en 5 doppen

IMPAQT Momentsleutel 28 tot 210 Nm 1/2
Bekijk de dagprijs

Momentsleutel van het merk IMPAQT voor professioneel onderhoud en reparaties aan bijvoorbeeld uw auto, camper, caravan etc.

Moment / Dynamometrische Sleutel in koffer

Moment / Dynamometrische Sleutel in koffer
Bekijk de dagprijs

Gereedschap voor professioneel onderhoud en reparaties aan auto, camper, caravan etc.

Silverline Momentsleutel (28 – 210 Nm, 1/2″ Aandrijving)

Silverline Momentsleutel
Bekijk de dagprijs

Chroom vanadium stalen sleutel met 28-210 Nm koppelbereik. Inclusief 125 mm verlengstuk, 1/2″ naar 3/8″ adapter en een handige opbergdoos.

AOK 5 Delige 1/2″ Professionele Momentsleutel 40-210 Nm Inclusief 3 Krachtdoppen en Verlengstuk

AOK 5 Delige 1/2 Professionele Momentsleutel
Bekijk de dagprijs

Top kwaliteit Taiwanese -Momentsleutel.
Geleverd inclusief officieel kalibratierapport.

1/2″ Momentsleutel 28-210 NM – Verchroomd – Metaal

Momentsleutel 28-210 NM
Bekijk de dagprijs

Höfftech momentsleutel 1/2 inch

Höfftech momentsleutel
Bekijk de dagprijs

Veel bouten en moeren moeten op een exact moment worden vastgezet, zoals die van de wielen van een auto. Dat doe je gemakkelijk met deze Höfftech momentsleutel ½ inch! Door de handgreep te draaien stel je het juiste koppel (in Nm) in. Met de zwarte knop aan de onderzijde vergrendel je de handgreep.

HBM 5 Delige 1/2 Momentsleutel 28-210 NM

HBM Momentsleutel 28-210 NM
Bekijk de dagprijs

Top kwaliteit Taiwanese Momentsleutel. Technische gegevens van de HBM 5 Delige 1/2 Momentsleutel 28-210 NM. Bereik Van 28 tot 210 NM. Opname 1/2 Totale lengte 460 mm. De HBM 5 Delige 1/2 Momentsleutel 28-210 NM wordt standaard geleverd inclusief. Doppen 17 – 19 – 21 mm. 125 mm. 1/2 Verlengstuk.

3/8″ Momentsleutel 19-110 NM – Verchroomd – Metaal

Momentsleutel 19-110 NM
Bekijk de dagprijs

Proxxon Momentsleutel opname 1/4″ 6-30Nm

proxxon Momentsleutel opname 6-30Nm
Bekijk de dagprijs

Momentsleutel van Proxxon met een opname van 1/4″. Met grote, goed leesbare schaal voor het nauwkeurig instellen van de gewenste draaimomenten. Makkelijk in te stellen door te draaien aan de gekartelde ring aan het uiteinde van de handgreep. Instelbaar van 6 tot 30 Nm.

Brüder Mannesmann Momentsleutel 1/4 inch 5-25 Nm set 8-delig 18314

Brüder Mannesmann Momentsleutel
Bekijk de dagprijs

De momentsleutel van Brüder Mannesmann is erg handig voor in uw garage of werkplaats. Met deze momentsleutelset bevestigt u makkelijk en accuraat bouten, in elke situatie waar de juiste aandraaispanning van belang is. Levering bevat 8 bitdoppen: 7 x bitdop inbus: 3/4/5/6/8/10 mm en 1 x bitdop torx: T25.

Momentsleutel 1/2 opname 30-345 Nm

Momentsleutel 1/2 opname 30-345 Nm
Bekijk de dagprijs

Luxe 1/2 momentsleutel die geschikt is voor het vastzetten van auto-onderdelen. Deze momentsleutel is van hoge kwaliteit.Deze momentsleutel is in te stellen in Nm en in lb/ft en u ontvangt deze al goed afgesteld en gekalibreerd. De momentsleutel is fijn in gebruik en dankzij het stevige en ergonomische handvat heeft u veel grip. Deze momentsleutel wordt ook veel gebruikt in autowerkplaatsen en garages.De momentsleutel is rechtsom instelbaar vanaf 30 Nm t/m 345 Nm en zeer geschikt voor bijv. het wisselen van wielen, ook lichtmetalen velgen.Deze gebruiksvriendelijke momentsleutel heeft een omschakelbare ratel met 36 kliks en meet van 30 t/m 345 Nm. Dit is een precisie momentsleutel die wordt geleverd in een kunststof bewaarkoffer inclusief een omrekentabel, handleiding en een kwaliteitscertificaat.De momentsleutel is duidelijk afleesbaar en in te stellen op 0.1 Nm nauwkeurigheid.De momentsleutel is 65 cm en weegt 4 kg. U heeft op dit stuk kwaliteit gereedschap 5 jaar garantie.

Draaimomentversterker, 5-delig

Draaimomentversterker 5-delig
Bekijk de dagprijs

Onontbeerlijk voor het geregeld aandraaien van moeren

Deze draaimomentversterker voor 1/2 “vierkante aandrijving is onontbeerlijk voor het geregeld aandraaien van moeren.

De gewenste koppelwaarde wordt snel en veilig ingesteld door de anti-slip handgreep te draaien en de borgschroef te bevestigen.

Met de omschakelhefboom kunt u de ratel-functie gemakkelijk van links naar rechts schakelen.

KraftMuller 1/2 Momentsleutel 28-210 NM

KraftMuller Momentsleutel 28-210 NM
Bekijk de dagprijs

TOOLCRAFT 1525319 Momentsleutel 1/4 (6.3 mm) 6 – 30 Nm

TOOLCRAFT 1525319 Momentsleutel
Bekijk de dagprijs

6,3 mm 1/4″ momentsleutel 6 – 30 NM

Een betrouwbare momentsleutel is een belangrijk hulpmiddel bij vele reparatie- en montagewerkzaamheden en mag om die reden ook in geen enkele werkplaats ontbreken.

Deze Toolcraft momentsleutel blinkt uit door zijn hoogwaardige vervaardiging en robuuste materialen. Deze combinatie biedt gegarandeerd de hoogste nauwkeurigheid bij uw toepassing.

De anti-slip 2 componentengrip biedt extra comfort en nog meer veiligheid tijdens het werken.

Momentsleutel (8 – 105 Nm 3/8″ Aandrijving)

Momentsleutel 105 Nm
Bekijk de dagprijs

Chroom vanadium stalen momentsleutel met omkeerbare ratelkop. Gekarteld handvat en vergrendling ring voor nauwkeurig draaimomentstandenIdeaal voor het vastdraaien van bouten met moeren met een specifieke

BBB BTL-119 momentsleutel torquefix 5nm. Zwart/blauw

BBB BTL-119 momentsleutel torquefix
Bekijk de dagprijs

Ingestelde momentsleutel met 1/4″ inbussleutel.

Klik-mechanisme wanneer met de klok mee gedraaid wordt om aan te geven wanneer moment is bereikt.

Inclusief inbussleutels 2, 3, 4, 5, 6 en T25 torx.

Goed voor het juist aandraaien en installeren van carbon delen zonder beschadigingen.

Verkrijgbaar in vooraf ingestelde 4, 5 of 6 Nm (apart verkocht).

Momentsleutel + Bandenmarkeringsset Voordeelpakket

Momentsleutel Bandenmarkeringsset Voordeelpakket
Bekijk de dagprijs

Momentsleutel + Bandenmarkeringsset Voordeelpakket

Pech onderweg? Of uw banden verwisselen? Dan is het handig om de momentsleutel van ProPlus bij de hand te hebben. De sleutel heeft een bereik tot maar liefst 210 nM.

HBM Profi 1/4″ Momentschroevendraaier 2-10 NM Model 2

HBM Profi 1/4 Momentschroevendraaier
Bekijk de dagprijs

Koppelsleutel Kopersgids

Momentsleutels zijn ingewikkelder dan veel van de kleine gereedschappen die je in je gereedschapskist hebt, dus het kiezen van de juiste is belangrijk om een uitstekend niveau van nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid te krijgen wanneer je probeert om de bevestigingsmiddelen goed aan te passen.

Extra functies

Sommige momentsleutels worden geleverd met LED-schermen en ingebouwde waarschuwingssystemen, die ongelooflijk nuttig kunnen zijn in specifieke situaties, maar niet iedereen zal deze functies consequent gebruiken. Er is een grote kans dat bepaalde functies gewoon nooit gebruikt worden, en dit kan zich vaak vertalen in een verspilling van geld of een gebrek aan verschillende of meer bruikbare functies die werden vervangen door de bestaande.

Hoewel de meeste van deze functies van ondergeschikt belang zullen zijn, kunnen ze ook het basisontwerp van de tool zelf veranderen – instelknoppen zijn een goed voorbeeld omdat veel van deze knoppen instelsystemen op andere onderdelen van het ontwerp verwijderen, waardoor ze in bepaalde omstandigheden lastiger te gebruiken kunnen zijn.

Aan de andere kant kunnen sommige functies nuttiger zijn zonder echte nadelen – een LED-scherm met achtergrondverlichting zorgt voor extra zichtbaarheid zonder problemen, afgezien van het batterijverbruik, zodat veel mensen het zullen zien als een directe upgrade, vooral als ze vaak werken in gebieden met weinig licht.

Duurzaamheid

Zoals bij veel gereedschap is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van zowel uw ervaring met het gebruik van een momentsleutel als het soort situaties waarin het het beste werkt. Veel momentsleutels zijn gemaakt van roestvrij staal, met als enige belangrijke niet-stalen onderdelen het handvat, maar andere gebruiken een mix van materialen die niet in dezelfde mate afbreken. Sommige ontwerpen kunnen zelfs gebruik maken van beschermende verf of een toplaag, waardoor het gereedschap duurzamer wordt zonder dat het er echt anders uitziet.

momentsleutel duurzaamheid

Niet alle materialen zijn echter even goed – metalen handvatten kunnen glad zijn, vooral als ze nat worden of als je zweterige handen hebt, en plastic onderdelen kunnen gemakkelijk breken onder druk. Het kiezen van de juiste materialen is ongelooflijk belangrijk voor iedereen, zelfs voor de meest ervaren professionals.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid is een van de belangrijkste meetcriteria voor momentsleutels, omdat dit bepaalt hoe groot de kans is dat u het doelkoppel in een bepaalde situatie raakt. Een grotere nauwkeurigheid leidt tot betere koppelniveaus en minder kans op iets dat breekt of uit elkaar valt, terwijl bij lagere sleutels een veel grotere foutmarge overblijft die niet altijd gemakkelijk kan worden gecorrigeerd.

Waarschuwingsfuncties kunnen hierbij soms helpen, maar bij veel sleutels staat de nauwkeurigheidskalibratiewaarde ergens vermeld. U kunt er zelf een kalibreren, maar dat kost tijd en zal bij bepaalde ontwerpen of modellen niet altijd 100% betrouwbaar zijn.

Waarvoor wordt een momentsleutel gebruikt?

Momentsleutels worden vooral gebruikt voor het vast- en losdraaien van bevestigingsmiddelen, die meestal in de vorm van bouten en moeren worden gebruikt. Ze dienen een vergelijkbaar doel als gewone sleutels in termen van functionaliteit, het draaien van de sluiting naar een strakker of losser niveau, maar ze verschillen nog steeds in een aantal belangrijke opzichten. Zo gebruiken velen elektrische of mechanische systemen om een bepaald aanhaalmoment te “markeren” en u vervolgens te waarschuwen via geluid, trillingen of verlichting wanneer u in de buurt bent.

In veel gevallen zal een momentsleutel een schaal hebben die de exacte hoeveelheid koppel op elke bevestiging meet, waarbij de meest voorkomende metingen voetponden (ft.lb) of newtonmeters (n.m) zijn, die vaak tussendoor kunnen worden omgerekend, met behulp van grafieken of ingebouwde schalen met twee eenheden. Ze zijn meestal ook gekalibreerd tot een bepaalde mate van nauwkeurigheid, dus bepaalde sleutels zullen in staat zijn om nauwkeurigere koppelwaarden te bereiken dan andere, puur op basis van hun ontwerp.

Hoe gebruik ik een momentsleutel?

Momentsleutels zijn verrassend eenvoudig te gebruiken, maar bepaalde ontwerpen lijken niet erg intuïtief voor beginnende gebruikers.

De meeste momentsleutels moeten bovenop het bevestigingsmiddel worden geplaatst dat je al in een specifiek gat of een specifieke bevestiging hebt gekregen – wat je vaak met een grotere sleutel hebt gedaan, of misschien zelfs alleen met je blote handen. Zorg ervoor dat je een stevige grip hebt op het handvat van de momentsleutel en plaats het uiteinde rechtop op de sluiting. Beweeg hem van daaruit gewoon met de klok mee (of tegen de klok in, afhankelijk van het ontwerp en de situatie) totdat u het beoogde of vooraf bepaalde koppelniveau hebt bereikt.

Afhankelijk van het specifieke ontwerp en het type van uw sleutel, kan de procedure enigszins variëren – voor sommige moet u giswerk gebruiken, terwijl andere zullen zoemen, klikken of oplichten om u te vertellen dat u zich dicht bij het gekozen koppeldraaimoment bevindt. Sommigen zullen het huidige koppelniveau naast de door u gekozen waarde weergeven, terwijl anderen dat misschien niet doen.

Bij sommige specifieke modellen is het mogelijk dat u een handmatige instelknop moet gebruiken, in plaats van er een apart in te stellen. Zorg er in dit geval voor dat u de knop op het door u gekozen koppel hebt ingesteld voordat u hem gebruikt, en stel hem vervolgens opnieuw in als u hem niet meer nodig hebt om ervoor te zorgen dat geen van de interne onderdelen onder hoge druk of spanning komen te staan.

momentsleutel afbeelding

Hoe kan ik een momentsleutel kalibreren?

Het kalibreren van een momentsleutel kost wat moeite, maar kan op de lange termijn de moeite waard zijn, vooral als u meer nauwkeurigheid nodig heeft dan het originele product u recht uit de doos gaf.

Om het kalibratieproces te starten, meet u de lengte van het gereedschap vanaf de handgreep tot aan de vierkante schijf (het punt dat u zou gebruiken om het bevestigingsmiddel daadwerkelijk aan te passen). Zorg ervoor dat u dat punt markeert met een klevend etiket of een verwijderbare pen, aangezien dit een belangrijk onderdeel is van het kalibratieproces.

Zet de moersleutel met vierkantaandrijving eerst in een bankschroef en zet hem vast, zodat hij niet uit zichzelf kan bewegen. Zorg ervoor dat u hem niet te strak vastmaakt, want dit kan het gereedschap beschadigen – u hebt echter de rest van de sleutel nodig om een beetje te kunnen bewegen, dus probeer de vice-held sectie te beperken tot de vierkante schijf (en niets anders) als dat mogelijk is.

Om de juiste kalibratie-instellingen te berekenen, vermenigvuldigt u de afstand die u eerder meet met 20 pond en hangt u vervolgens een gewicht van 20 pond (of een gelijkwaardig voorwerp) aan het handvat met een dun touw, waarbij u ervoor zorgt dat het niet in aanraking komt met de grond. Beweeg dit gewicht rond en luister uit voor klikgeluiden – zodra ze stoppen, markeer je de plek.

Meet de afstand tussen deze plek en de vierkante schijf en vermenigvuldig deze met 20 pond, gebruik dan de formule “Koppelinstelling x (1e gemeten afstand / 2e gemeten afstand)” om het toegepaste koppel te berekenen.

Deskundige tip

Zet uw draaimomentsleutelknoppen of regelknoppen altijd weer op nul als u ze gebruikt. Dit voorkomt dat ze zichzelf beschadigen of vast komen te zitten, vooral als ze op veren gebaseerd zijn en een vergrendelsysteem gebruiken dat je zou kunnen vergeten uit te schakelen.

Wist u dat?

Veel professionals stellen voor om de moeren achter elkaar aan te draaien, vooral op de wielen van auto’s of andere, soortgelijke voorwerpen – dit maakt niet altijd veel verschil, maar het kan soms wel helpen om ervoor te zorgen dat u niets onder een lastige hoek aanhaalt dat het oppervlak eronder zou kunnen beschadigen.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “beste momentsleutels”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content