Beste miele stofzuigers kopen in 2020 en beoordeling


Het is veilig om te zeggen dat de meesten van ons verwachten dat een stofzuiger bij normaal gebruik een aantal jaren meegaat als we een nieuw model kopen. Hoe meer we er aan besteden, hoe langer we verwachten dat hij zonder problemen zal werken. Gelukkig zijn de beste Miele stofzuigers voorzien van de hoge kwaliteit en stevige constructie die we van de Duitse techniek zijn gaan verwachten.

Het merk Miele staat het best bekend om zijn blikkenvacuümmodellen op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Het bedrijf heeft zich een tijdje terug vertakt tot rechtopstaande modellen en biedt een aantal van die modellen met verschillende eigenschappen. Op het gebied van de stok en de robot biedt het bedrijf elk één model aan. Miele maakt geen oplaadbare modellen, behalve de robot.

Als u een Miele koopt, kunt u verwachten dat u meer betaalt voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid die de reputatie van het bedrijf verankert. Dit gezegd zijnde, zijn er verschillende modellen die uitblinken in bepaalde schoonmaaksituaties. Laten we eens kijken naar de beste Miele stofzuigers die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Beste miele stofzuiger kopen in 2020

De complete Miele stofzuigers Kopersgids

Wat maakt Miele een Premium stofzuiger?

Laten we beginnen met iets fundamenteels: de naam. Uitgesproken als “ME-la”, staat deze Duitse fabrikant van kleine apparaten bekend om zijn geavanceerde engineering en kwaliteitsproductietechnieken. In de wereld van de mixed-review massaproductie zijn ze misschien wel de Mercedes van de stofzuigers.

Stijlen van de stofzuigers

Zoals de meeste fabrikanten vandaag de dag doen, geeft Miele u opties om uit te kiezen in termen van het type stofzuiger. Hun stofzuigers zijn er in verschillende stijlen, hoewel de meesten van ons bekend zijn met hun stofzuigers. Elke stijl is goed voor een bepaald soort reiniging.

stofzuigers met zak

De stofzuigers zijn de grootste en krachtigste in termen van afzuiging onder uw keuzes. De borstelkop van het model is verbonden met de bus waar de monteurs en de stofzuiger leven door een slang van aanzienlijke lengte. U sleept de bus achter u terwijl de lichte borstels het werk doen.

Deze stofzuigers staan bekend om hun superieure zuigkracht, makkelijk voor te stellen omdat Miele zich geen zorgen hoeft te maken over het totale stofzuigergewicht. Een groot deel ervan ligt op de vloer. Ze worden geleverd met wegwerpzakken die kunnen worden vervangen, en ze hebben een veel grotere capaciteit van de stofzuiger dan een staand of staafmodel kan bevatten.

Gebruik een bus voor zware schoonmaakwerkzaamheden, grote ruimtes die regelmatig moeten worden schoongemaakt, of als u aanzienlijke allergieproblemen hebt en regelmatig diep moet worden schoongemaakt. Hoewel u dit waarschijnlijk voor tapijt zou willen, werken bussen ook goed op vaste vloeren.

Zodner zak

Beschouw deze als de lichtere, kleinere bussen. De vorm van een bagless systeem verschilt van het bagged model. Bagless vereist toegang tot een stofbak die gewoonlijk aan de achterkant (tegenover de slang) van de vloerkuip is bevestigd.

Bagless-bakken hebben een kleinere capaciteit dan hun broers en zussen in zakken. Ze kunnen ook iets minder krachtig zijn door hun kleinere formaat. Echter, alles wat zich uitstrekt van de slang tot de kop en de accessoires varieert over het algemeen niet.

Het voordeel van deze systemen is de totale grootte. Kleinere opslagruimtes, kleinere huizen en minder vaak stofzuigen zijn allemaal aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Als uw reinigingsbehoeften niet zwaar zijn, is deze stofzuiger meer dan geschikt voor uw uitdagingen.

Staanders

Staande stofzuigers veroveren met gemak de overgangen van zwaar belopen vloerbedekking naar hardhout en massieve vloeren. In de afgelopen jaren zijn veel van deze vroegere zakjessystemen overgegaan op zakloze systemen, hoewel niet alle Miele modellen de verandering hebben gemaakt.

Ze worden geleverd met een verscheidenheid aan borstelkoptypes en -ontwerpen, sommige met lift-off telescopische toverstokken die zijn ingebouwd om uw bereik te vergroten.

Bekend om de sterke zuigkracht en de kracht, zijn de staanders voorzien van een compleet systeem dat aan een enkele steel is bevestigd. Wanneer u zich wilt verplaatsen, beweegt u alles, en dat kan voor sommige mensen vervelend zijn. Het geeft u echter ook de ultieme controle, inclusief verstelbare borstelrollen en hoogte-instellingen voor dicht gestructureerd tapijt of fijne houtoppervlakken.

Het is veel minder omslachtig om in uw huis van vloer tot vloer te verhuizen. Als u de mogelijkheid nodig heeft om snel van oppervlak te wisselen of te richten op de plek waar u liever stofzuigt, dan is een staander een goede oplossing voor u. Miele staanders hebben de neiging om stijf te zijn, wat een goede zaak is als je rond meubels of over die in de grond gelegen vuilnisplekken heen gaat.

Steelstofzuigers

Steelstofzuigers zijn een nog kleinere versie van een staander met alle mechanica en de stofbak in een lichtgewicht pakket. Ze zijn zowel met als zonder snoer verkrijgbaar bij stofzuigerfabrikanten in het algemeen. Een systeem met snoer, de enige die Miele aanbiedt, heeft de neiging om meer zuigkracht te hebben en tegelijkertijd iets meer gewicht te dragen.

De meeste van deze stofzuigers van andere fabrikanten worden geleverd met een verwijderbare stofzuiger zonder zak; Miele’s enige aanbod is een model met zakken. Sommige hebben afwasbare filters en verschillende accessoires voor opstapjes, meubels en krappe hoeken. Stofzuigers zijn zeer geschikt voor ruimtes met veel meubels om te ontwijken of voor vloeren om tussen te bewegen.

Ze staan niet bekend om hun super zuigkracht, dus stokjes werken het beste in huizen die geen grote rommel genereren. Ze werken ook goed voor tussen de grote dieptereinigingen door. Huizen met huisdierproblemen willen misschien wel twee keer nadenken over het maken van hun primaire stofzuiger.

Robotstofzuiger

Mensen geloven graag dat een robotstofzuiger genoeg is om zelf voor hun vloerreinigingsbehoeften te zorgen. De stofzuiger draait dagelijks of met welke frequentie u ook programmeert, en het is slim genoeg om niet van de trap af te vallen en tegelijkertijd de ruimtes onder het meubilair schoon te houden. Het is echter bekend dat robots vast komen te zitten in badkamers of tegen dezelfde meubelpoten aan blijven stoten zonder om de obstakels heen te gaan.

Als u iets wilt om uw minimale rommel onder controle te houden en u heeft niet veel tijd om te stofzuigen, dan is het programmeren van een robot om dit aan te pakken een goed compromis. Hij leert uw lay-out en ontwikkelt een reinigingspatroon om het toegewezen vloeroppervlak te bedekken. Het programmeren van een dagelijkse schoonmaakbeurt of een regelmatige schoonmaakbeurt voor een langzamere, grondigere pick-up dekt uw algemene behoeften.

Misschien wilt u nog steeds een diepe reiniging doen met een groter systeem op een regelmatig schema. Robots hebben niet de zuigkracht voor zwaar verkeer of veel puin. Hun vuilnisbakken zijn vaak klein, en omdat ze niet draaien als de bak vol is, kan het zijn dat ze een cyclus niet voltooien omdat ze uw menselijke interventie nodig hebben om opgehoopte vuilnis te legen.

PowerLine

PowerLine is de naam voor de hoogste afzuigsystemen van Miele. Stofzuigers met dit label bieden de sterkste reinigingskracht en zijn bijzonder geschikt voor huishoudens met huisdieren of actieve vuilsporen. Dit is niet bij alle Miele modellen inbegrepen.

Een vingertouchbediening voor de hoeveelheid zuigkracht die de stofzuiger levert, is ook aanwezig in de meeste modellen van de canister en de rechtopstaande modellen. Dit betekent dat u het systeem kunt draaien met minder kracht over oppervlakken die geen diepe reiniging nodig hebben en aanpassen voor delicate vaste vloeren. Combineer dit met wat Miele de comfortgreep noemt voor ergonomische positionering tijdens het stofzuigen.

DynamicDrive

Je zou kunnen denken dat dit label iets te maken heeft met de automatische beweging van je stofzuiger, maar het zijn de wielen die je vloeren raken. Deze wielen draaien volledig 360 graden en zijn voorzien van een rubberen coating die geen krassen op uw vaste vloerbedekking maakt. Ze passen zich aan het terrein aan, zodat u niet vast komt te zitten in diepere specievelden of veranderingen in oppervlakken of verhogingen.

Als u gevoelig bent voor schouderklachten, zorgen Miele’s schokdempers op de wielen voor minder schokkende bewegingen. Dit systeem is ook stiller dan de standaard wielen die we meestal op stofzuigers zien. Wanneer u een machine wilt die gemakkelijker te hanteren is, zoek dan de aanduiding DynamicDrive op uw keuze.

AirClean filter

Als je met huisdieren leeft, heb je huisdiergeuren en huidschilfers. Binnenshuis roken produceert ook muffe of onaangename, aanhoudende geuren door residuen in de lucht. In beide gevallen wilt u de koolstofreinigingsefficiëntie van een Miele Active AirClean filter in uw stofzuiger, een luchtafvoersysteem dat de lucht van de meeste geuren afveegt.

Miele biedt ook een HEPA AirClean filter aan voor mensen met ernstige allergieën. Het filter verwijdert stof en allergenen uit de uitlaat en houdt deze vast in het filter. Vervang deze wanneer de gepatenteerde timestrip® aangeeft dat het filter vol is.

FAQ’s over Miele stofzuigers

Elke fabrikant heeft kleine eigenaardigheden in zijn stofzuigersystemen, en Miele is daarop geen uitzondering. Zuigen is krachtig, maar dat is niet altijd goed, zoals je hier zult leren. De verscheidenheid aan hulpstukken en accessoires helpt u precies te vinden wat u nodig hebt voor elk uniek reinigingsdoel, maar u moet toch iets aan de machine veranderen.

We beantwoorden hier enkele van de meest gestelde vragen over Miele stofzuigers. Weet dat hun website zoveel informatie biedt, dat het soms moeilijk is om het antwoord op uw vraag te achterhalen zonder dieper te graven. U zult echter veel leren over de specifieke kenmerken van elke machine als u door hun gereedschap bladert om u te helpen bij het kiezen van een model.

Kan Miele’s krachtige zuigkracht te veel zijn voor gestoffeerde meubelen?

Ja, Miele heeft veel zuigkracht, en bij verkeerd gebruik kan het de bekleding direct van die bank of stoel zuigen, samen met het stof en de haren van de huisdieren. Daarom heeft Miele op de meeste modellen een instelbare afzuiging. Combineer dat met een stofferingshulpstuk voor de meest gunstige reinigingscombinatie.

Een ander geval om rekening mee te houden is de extreme zuigkracht bij het gebruik van een standaard borstelkop op laagpolige tapijten. In deze gevallen zal de zuigkracht de kop aan het tapijt bevestigen en zal het apparaat niet meer werken. Het wijzigen van het energieniveau via de draaiknop of de hendelbediening moet voldoende zijn om door te gaan zodra u het apparaat opnieuw opstart.

Kunnen Miele borstelkoppen krassen maken op hardhout?

Elke conventionele borstelwals kan te hard zijn voor sommige afwerkingen van massieve oppervlakken, meestal hardhout. Als u een bepaalde soort houtafwerking heeft, wilt u een borstelkop die zachtere haren heeft en/of in hoogte verstelbaar is om die oppervlakken met succes te kunnen verwerken. U hebt echter ook nog steeds een stijvere borstel nodig die in diepgepolijst tapijt kan graven om vuil te verwijderen.

Binnen de Miele opzetstukken vindt u een Parketzwenkkop die ontworpen is om zacht te zijn voor gevoelige oppervlakken. De natuurlijke haren glijden over het hout en de tegel zonder te krassen. Let op: u installeert en gebruikt deze kop voor uw delicate reinigingsbehoeften en schakelt vervolgens weer over op de standaard tapijtkwastkop.

Werken alle Miele power attachments op alle stofzuigers?

Nee, de geautomatiseerde gereedschappen en accessoires zijn gemaakt om te werken met modellen die de automatiseringsaansluiting in de kop hebben. Ze werken bijvoorbeeld niet met de stok, en ze werken niet met de telescoopstang op staanders. Als u een geautomatiseerd hulpstuk vindt dat u belangrijk vindt voor uw reiniging, koop dan een machine met dezelfde mogelijkheden.

Maakt Miele een allergeenverwijderaar tot stofzuiger?

Miele heeft een HEPA AirClean filter op sommige van haar systemen. Dit allergeenopvangfilter moet regelmatig worden vervangen omdat het de geschrobde huidschilfers en pollen binnenin houdt. De indicator geeft aan wanneer het filter vol is.

Hoe vaak is dit? Deskundigen raden aan om de HEPA- of Active AirClean-filters minstens één keer per drie maanden te vervangen, of elke vier stofzakken. Dat vertaalt zich in ongeveer elke vijftig uur gebruik, maar met behulp van de indicator kunt u zeker weten of uw reinigingssituatie frequentere vervangingen rechtvaardigt.

Merk op dat tot frustratie van sommige gebruikers, vervangende stofzakken worden verkocht in verpakkingen van zestien stuks met een enkel filter inbegrepen. Dat betekent dat u ofwel meer filters afzonderlijk koopt, ofwel beide componenten afzonderlijk koopt. Waarom wordt aanbevolen om het filter vaker te vervangen, maar ze zijn niet verpakt om dat te kunnen opvangen, is een mysterie.

Wikkelt huisdierenhaar op de borstelkoppen?

Huisdierenharen (en de menselijke soort, en touwtjes en vezels) kunnen bijna elke borstelkop verstoppen. Hoewel Miele geen geautomatiseerd knipsysteem in haar borstelkoppen heeft, is het eigenlijke reinigingsproces niet zo yucky als het zou kunnen zijn. Er zijn video’s beschikbaar op hun website die u de beste manieren tonen om dit verwarde vuil van de borstelkop op de door u geselecteerde stofzuiger te verwijderen.

Hoe stevig is de slang die aan de bus vastzit?

Slangen worden beoordeeld als stevig en duurzaam, volgens belangrijke tests die zijn uitgevoerd door Miele en onafhankelijke beoordelaars. Hun hoge flexibiliteit betekent dat u ze in een knoop kunt binden tijdens het schoonmaken of proberen te verpletteren en het zal nog steeds werken.

Vervangingen zijn beschikbaar als u de kitslang op de een of andere manier vernietigt, en voor sommige machines kunt u de slang vervangen door een langere of kortere slang als dat uw plezier is.

Slangen zijn er in verschillende lengtes, en u zult een beetje detectivewerk moeten doen om te vinden wat er met uw machine gebeurt. Over het algemeen geldt dat hoe duurder het model, hoe langer de slang. Machines die als compact worden beoordeeld, hebben kortere slangen.

Wat is er niet leuk aan Miele zuigers?

Hoewel de mechanische en technische kwaliteit van deze zuigers high-end is, heeft Miele haar garanties niet verder ontwikkeld dan de industrienorm – ze bieden een beperkte garantie, over het algemeen één tot twee jaar op onderdelen en arbeid, en zeven jaar op de motor en de behuizing.

Dit is misschien geen probleem voor u, omdat de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze zuigers hoog zijn, maar het is nog steeds een teleurstelling op dit duurdere prijspunt. Denk aan een Miele als investering voor de lange termijn, want hij is ontworpen om jarenlang zonder noemenswaardige problemen te draaien.

Naast een aanzienlijke vertegenwoordiging in (of zeg maar het bezit van) de blikkenmarkt, kunnen Miele’s andere productlijnentry’s zich beperkend voelen. Er is slechts één stok beschikbaar en slechts één robot, en beide zijn op de hogere prijspunten van die stofzuigerstijlen. Door gebruik te maken van hun canisters met de vele opzetstukken die beide bij de machines worden geleverd en die kunnen worden toegevoegd, kunnen verschillende reinigingssituaties worden afgedekt.

Selectiecriteria voor Miele stofzuigers

Onze selectiecriteria zijn vrij standaard voor onze stofzuigermachinevergelijkingen. We hebben echter een aantal voor Miele unieke kenmerken opgenomen, zoals het filtersysteem. Hier zijn de feiten voor onze Miele-keuzes, en we breiden deze uit in het commentaar bij elke machine.

Stijl

Sommige stijlen werken beter in sommige schoonmaaksituaties dan andere. Als opslagruimte voor u een probleem is, noteren we eventuele beperkingen of unieke behoeften in de commentaren. De meeste Miele stofzuigers staan bekend om hun kleinere voetafdruk als ze uit elkaar worden gehaald (bijvoorbeeld een slang uit een bus).

Ergonomie/gebruiksgemak

Miele stofzuigers hebben over het algemeen een goed ergonomisch ontwerp, wat betekent dat ze gemakkelijk moeten kunnen bewegen binnen het domein (vooruit en achteruit, draaien) van wat ze moeten doen.

Voor sommigen van ons met schouder- of rugklachten kan het gebruiksgemak worden beïnvloed door de hoge zuigkracht die de stofzuiger aan het oppervlak onder de stofzuiger houdt. Vanwege deze potentiële problemen wijzen wij een lettercijfer toe en in onze opmerkingen gaan wij hier dieper op in.

AirClean Filter

Als uw huishouden te maken heeft met aanzienlijke allergieën, wilt u het HEPA-filter in uw stofzuiger hebben. Het actieve filter werkt bijna net zo goed, maar heeft geen HEPA-classificatie. Merk op dat deze filters niet afwasbaar zijn, maar vervangbaar.

Stofbak

De meeste stofzuigers bevatten vervangbare wegwerpzakken als hun stofreservoir. Miele heeft enkele machines die zakloos zijn. Deze worden niet aanbevolen voor huishoudens met een hoge allergie.

Accessoires

Hoewel de wereld van Miele accessoires uitgebreid is, zijn niet al hun machines compatibel met alle keuzes. Een lettertype geeft hier aan hoeveel er bij de machine hoort en of u er later nog aan kunt toevoegen. We verduidelijken iets minder dan een perfect cijfer in onze commentaren.

Gewicht

Als u uw stofzuiger tussen de verschillende niveaus in uw huis verplaatst of als u last heeft van krachtproblemen, zult u aandacht willen besteden aan het totale gewicht van het systeem. Merk op dat bij de canister-modellen het gewicht alles omvat, van de borstelkop tot de canister. Voor alle stofzuigers is het gewicht van het apparaat minus de opzetstukken.

Recent Content