Beste kruiwagens kopen en review in 2020


Heb je je ooit afgevraagd welke kruiwagen de beste is? Waarschijnlijk niet, aangezien deze tool al sinds 100AD bestaat, hebben we de neiging om het voor lief te nemen. Kruiwagens hebben een lange weg afgelegd sinds ze in China al die eeuwen geleden zijn uitgevonden, en we hebben een lijst samengesteld van de tien beste kruiwagens die we konden vinden. Stel je het leven voor zonder de nederige kruiwagen? Je zou zware ladingen puin van de ene hoek van de tuin naar de andere moeten slepen; een eenvoudig project zou uren duren. Om tijd te besparen tijdens het maaien van het gras, kunt u overwegen om te investeren in een rijdende grasmaaier – zie onze gids.

Met de juiste kruiwagen kunt u de klus snel en eenvoudig klaren, zonder al te veel moeite. Het spreekt voor zich dat een kleine oude dame die graag voor haar petunia’s zorgt, geen zware Jackson kruiwagen nodig heeft. Gelukkig zijn er talrijke kruiwagens en tuingereedschap op de markt, en dankzij onze lijst kunt u nu de beste voor uw behoeften kopen. Tuiniers kunnen een kantensnijder nuttig vinden. Als u op dit moment sneeuw ondervindt, is een sneeuwblazer of sneeuwschuiver wellicht geschikter. Bekijk hier de bovenste sneeuwschoppen.

Bekijk de beste kruiwagen voor het geld, Hieronder

Homra kruiwagen gegalvaniseerd 80 liter


Homra kruiwagen gegalvaniseerd 80 liter

De kruiwagen is uitgevoerd in gegalvaniseerd staal en dankzij zijn slimme constructie is hij ondanks zijn lage gewicht erg robuust. Dit zorgt er voor dat je zelfs met een volle belading altijd makkelijk kan manoeuvreren met de kruiwagen. De kruiwagen heeft een laadvermogen van 120 Kg en een capaciteit van circa 80 liter.

Waarom we deze leuk vinden

 • handig in gebruik
 • lichtgewicht
 • goedkoop

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Kruiwagen 180L Dubbel Wiel Gegalvaniseerd


Kruiwagen 180L Dubbel Wiel Gegalvaniseerd

Kruiwagen 180L Dubbel Wiel Gegalvaniseerd frame

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Kruiwagen 180 liter Enkel Wiel Gegalvaniseerd


Kruiwagen 180 liter Enkel Wiel Gegalvaniseerd

Kruiwagen met een kunststof bak met een inhoud van 180 liter. Het onderstel is stevig uitgevoerd en de kruiwagen is voorzien van een velg met luchtband.

Waarom we deze leuk vinden

 • Stevig gegalvaniseerd frame
 • Extra zwaar uitgevoerde kunststof bak
 • Inhoud 180 liter
 • Wielen met rollager
 • Universele luchtband 400 x 8
 • Deze 180 liter kruiwagen wordt geleverd als bouwpakket.

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

kruiwagen universeel 80 liter


kruiwagen universeel 80 liter

Standaard kruiwagen voor puin

Waarom we deze leuk vinden

 • duurzaam
 • sterk
 • handig in gebruik

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Vabor kruiwagen 100L PE bak


Vabor kruiwagen 100L PE bak

Waarom we deze leuk vinden

 • 100 L PP bak
 • Onderstel groen gelakt
 • Kiep- en steunbeugel
 • Pp velg
 • 2 Ply band
 • Naaldlager

Onze beoordeling

Precies wat je ervan verwacht. Heel licht om te gebruiken en toch zeer stevig.

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

relaxdays opvouwbare kruiwagen, tuinwagen, vouwkruiwagen, klapbaar, krui wagen


relaxdays opvouwbare kruiwagen

De opvouwbare kruiwagen is vergeleken met een normale kruiwagen een praktische oplossing als je een kleine tuin hebt. De wagen heeft een capaciteit van ca. 56 liter en laat zich na gebruik makkelijk samenvouwen en met klittenband veilig opbergen. Door de extra greep kun je de kruiwagen niet alleen makkelijk transporteren maar ook ruimtebesparend ophangen.

Onze beoordeling

Netjes, gemakkelijk neemt weinig ruimte in. Mogelijk een iets comfortabeler bandje, voordeel is dat hij niet lek kan gaan.

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Kruiwagen 160 liter 1-wiel


Kruiwagen 160 liter 1-wiel

Stalkruiwagen, met 1 wiel. voor gebruik in de grotere tuin, kwekerij, manege of andere agrarische toepassingen. Geschikt voor alle materialen, met name voor voedsel, hooi enz. diepe, rechte bak van polyethyleen (hdpe) kunststof, slagvast en u.v. gestabiliseerd en met voedselgoedkeuring. onderstel uit ronde stalen buis, thermisch verzinkt, uit 1 stuk gebogen, met totale ondersteuning van de bak. aangelaste dwarsversteviging tussen de poten en anti-slijtsloffen aan de poten. bak is d.m.v. roestvaststalen boutjes op het onderstel gemonteerd. wiel bestaande uit polypropyleen kunststof velg, kleur groen rollager met vetvulling, stofdoppen en massieve as. geprofileerde kunststof handvatten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Inhoud: 160 liter
 • 2-ply luchtband met kunststof velg
 • Frame is uit één stuk gebogen
 • Gelakt onderstel
 • Geschikt voor alle materialen
 • Kunststof kuip

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Altrad Kruiwagen 100L


Altrad Kruiwagen 100L

Kruiwagen geschikt voor allerlei doelen. Kleur groen bak van PP met gelakt onderstel. Voorzien van veiligheidshandvaten. Kwaliteit voor een aangename prijs.

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Altrad Fort Kruiwagen – 2 Wielen


Altrad Fort Kruiwagen - 2 Wielen

Stalkruiwagen, met 2 wielen. Voor gebruik in de grotere tuin, kwekerij, manege of andere agrarische toepassingen. Geschikt voor alle materialen, met name voor voedsel, hooi enzovoorts. Diepe, rechte bak van polyethyleen (HDPE) kunstof, slagvast en ultraviolet gestabiliseerd en met voedselgoedkeuring. Onderstel uit ronde stalen buis, thermisch verzinkt, uit 1 stuk gebogen, met totale ondersteuning van de bak. Aangelaste dwarsversteviging tussen de poten en anti-slijtsloffen aan de poten. Bak is door middel van roestvaststalen boutjes op het onderstel gemonteerd. Wielen bestaande uit polypropyleen kunststof velg, kleur groen, met tubeless buitenband 16 x 4 inch – 4 PLY. Rollager met vetvulling, stofdoppen en massieve as. Geprofileerde kunststof handvatten.

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Waar moet je naar zoeken als je een kruiwagen koopt?

Grootte

grote kruiwagen

Voordat u de eerste kruiwagen die u ziet gaat kopen, moet u weten dat ze in allerlei soorten en maten komen, en dit alles wordt behandeld in onze koopgids. De grootte van een kruiwagen moet een van de eerste dingen zijn waar je naar kijkt bij het kopen van een kruiwagen. Als u een gemiddeld persoon bent, dan moeten de meeste kruiwagens passen bij uw lengte. Als u echter groot bent, kan het zijn dat u stopt en zich over de kruiwagen uitrekt.

Maar als u kort bent, kan het zijn dat u moeite heeft om een standaard kruiwagen hoog genoeg op te tillen om hem te legen. De meeste kruiwagens worden voorgemonteerd verkocht, maar sommige moeten eerst worden gemonteerd. Noteer de hoogtematen, of geef de demo indien mogelijk een testrit rond de ijzerwarenwinkel.

Materiaal

Ten tweede is ook het soort materiaal waarvan een kruiwagen is gemaakt het overwegen waard. Sommige zijn gemaakt van weer- en roestbestendig materiaal, andere van PVC-doek. Als u van plan bent om een paar zware lasten te vervoeren, koopt u natuurlijk geen kruiwagen van canvas.

Ontwerp

Sommige kruiwagens zijn gewoon duurzamer dan andere, hoewel ze uiteindelijk allemaal hetzelfde doel dienen. De banden op een kruiwagen zijn daar een goed voorbeeld van en u moet zo mogelijk kiezen voor lekke banden. Een comfortabele grip op het stuur is een pluspunt, maar niet noodzakelijk, en de houten handvatten zullen minder snel buigen of knikken.

Duurzaamheid

duurzaamheid kruiwagen

Het is logisch dat als je aannemingswerk moet doen, dan moet je een aannemerskruiwagen hebben. Een plastic kuip is niet van plan om een lading bakstenen te dragen zoals een naadloze stalen kuip dat wel zal doen. Ook zal uw oma geen superduurzame kruiwagen nodig hebben om haar bloemen te verzorgen.

Je zou denken dat als je één kruiwagen hebt gezien, dat je ze dan wel hebt gezien? We hebben een lijst van tien zeer verschillende kruiwagens samengesteld, en elke kruiwagen heeft zijn eigen unieke kenmerken.

Conclusie

Het beste wat u kunt doen bij het kiezen van een kruiwagen is deze te testen in de ijzerwarenwinkel. Als je moeite hebt om hem te duwen en te trekken in de winkel, dan is de kans groot dat je nog meer moeite hebt als hij volgeladen is. U zult ook in staat zijn om te bepalen of het een solide, stevig gevoel heeft of een holle wankele. Het kopen van een plastic kruiwagen alleen al omdat het een goedkopere optie is, kan je op de lange termijn veel meer kosten voor reparaties, of een vervanging.

Na het lezen van ons artikel zou u min of meer een beter idee moeten hebben van wat u moet zoeken in een kruiwagen. Het zal een groot verschil maken als u precies weet waarvoor u de kruiwagen gaat gebruiken. Dit is niet een product dat u on the fly wilt kopen en moet worden gezien als een investering op lange termijn.

Deskundige tip

Als u de kruiwagen niet gebruikt, ga dan op het puntje staan en leun tegen een muur, bij voorkeur onder de overhang van een dak. Regenwater dat zich in de kruiwagen verzamelt, kan er uit roesten. Dit geldt niet voor een kruiwagen met een plastic schaaltje, maar toch neemt het de druk van de rubberen band weg en voorkomt het een broedplaats voor muggen. Als u afval in uw tuin heeft, helpt dit niet. Probeer te investeren in een compostbak om alles uit de buurt te houden van het aantrekken van vliegen.

Wist u dat?

Laat in de jaren 1800, toen het werk schaars was en het vervoer beperkt, reisden mijnwerkers vaak met een kruiwagen door de regio om al hun bezittingen te vervoeren. In 2004 werd de weg tussen Mareeba en Chillagoe, als eerbetoon aan deze vroege pioniers en ter ere van hun verbazingwekkende trail-blazing prestaties, de Wheelbarrow Way genoemd. Lees meer over de geschiedenis van de kruiwagen hier, of in deze studie hier.

Recent Content