Beste Krijtverf in 2020


Bij het upcyclen van uw meubelen is krijtlak de moderne, eigentijdse keuze voor u om een mooie uitstraling en een gladde, professionele afwerking te bereiken. Op dit moment zijn er vele krijtlakken beschikbaar, van kant-en-klare verf, tot verfspuiten en mengsels die aan de meeste andere standaardlakken kunnen worden toegevoegd.

Voor elke smaak, elk budget en elke eis is er wel iets te vinden, zodat er telkens weer een gladde krijtafwerking wordt bereikt! We hebben tien van de beste krijtverven die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn doorgenomen, om u te helpen beslissen welke krijtverf voor u en uw project geschikt is.

Gerelateerd; spuitverf voor plastiek.

Bekijk hieronder de Beste Krijtverf.

Schoolbordverf 0,25 liter

Schoolbordverf 0,25 liter

Bekijk de dagprijs

Deze schoolbordverf van is leuk, handig en ook nog eens makkelijk toepasbaar in de (kinder-) kamer, de keuken of op leuke objecten. De matte schoolbordverf is aan te brengen op verschillende ondergronden en meestal al dekkend in 1 laag. Handig in de keuken, maar ook leuk in de kinderkamer, laat kinderen tekenen op hun eigen krijtmuur.

Amazona ECO krijtverf 0,75 liter Antiek Wit

Amazona ECO krijtverf 0,75 liter Antiek Wit

Bekijk de dagprijs

Breng sfeer in uw interieur met Amazona ecologische krijtverf!
De keuze van verf is bepalend voor de sfeer in uw interieur. De uitstraling van de kleur wordt immers bepaald door de manier van pigmenteren. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Er zijn veel nuanceverschillen die elk een duidelijk ander effect geven eenmaal toegepast op grote muren.

Fitex Krijtverf Aqua 2,5 liter wit

Fitex Krijtverf Aqua 2,5 liter wit

Bekijk de dagprijs

Fitex Krijtverf Aqua is een zeer matte, waterverdunbare verf voor binnen die gebruikt kan worden op vrijwel alle ondergronden.Fitex Krijtverf Aqua wordt gebruikt om meubels, deuren, kozijnen en muren een authentieke uitstraling te geven.

Pure & Original Classico Regular Krijtverf Silverplate 2.5 L

Pure & Original Classico Regular Krijtverf Silverplate 2.5 L

Bekijk de dagprijs

Met de supermatte en poederachtige Pure and Original Silverplate krijtverf creëert u een zachte uitstraling met een aaibaar effect. Alsof de ruimte wordt bedekt met fluweel. Een betere dekking, langer kleurbehoud, unieke uitstralingen en het voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen zijn excellente voordelen die allemaal worden behaald door het gebruik van 100% natuurlijke en organische kleurpigmenten met de hoogste kwaliteit.

Perfection Krijtverf Extra Mat – Antiek Wit – 1 liter

Perfection Krijtverf Extra Mat - Antiek Wit - 1 liter

Bekijk de dagprijs

De unieke samenstelling van dit product verzekert u van een extra matte afwerking met een ongekende kleurintensiteit. Kan zowel op hout als muren worden aangebracht Biedt een langdurige bescherming. Combineer en probeer met verschillende kleuren en breng hiermee de trend van krijtverf naar uw huis.

Autentico Vintage 1 L White Cliff INCLUSIEF 370 ml Soft Wax

Autentico Vintage 1 L White Cliff INCLUSIEF 370 ml Soft Wax

Bekijk de dagprijs

Autentico Paint is in korte tijd uitgegroeid tot marktleider van Engeland, hét “chalk paint” land bij uitstek.
Autentico Paint is zeer eenvoudig in gebruik, heeft een uitstekende dekkracht en is beschikbaar in meer dan 150 prachtige kleuren. Door de uitgekiende formules, waarin zeer veel krijt is verwerkt, het uitgebalanceerde kleurenpalet en het feit dat de meeste producten volkomen veilig zijn voor gebruik op kinderkamers en meubelen werd Autentico Paint al snel bijzonder populair.
Autentico Paint vormt geen vervelende klonten onderin het blik en je hoeft ook niet zelf kleuren te mengen. Kortom, of je nu van start wilt gaan met een creatief idee of je hele huis wilt schilderen, Autentico heeft voor elk project een perfecte verf.

PTMD acrylverf swish grey

PTMD acrylverf swish grey

Bekijk de dagprijs

PTMD Paint collection maakt gebruik van verschillende kleuren acrylverf. PTMD paint is een matte op watergebaseerde, hoogkwalitatieve, acrylaatverf voor binnen op minerale ondergronden.

Deze verf heeft een diepmat effect wat goed afdekt en sneldrogend is. 0.75L is geschikt voor ongeveer 6-7m2. De verf van PTMD is zeer mat, kan goed worden afgewassen, droogt snel, dekt goed en heeft een goede hechting op minerale ondergronden. Het leuke aan PTMD Paint collection is dat alle kleuren met elkaar gemend kunnen worden. Zo kan je jou eigen persoonlijke kleurtint maken.

Krijtverf Kopersgids

Krijtverf is de moderne en eigentijdse verf bij uitstek voor vintage upcyclers die hun saaie meubels willen omtoveren tot mooie en unieke upcycled meubels met behulp van verf voor meubels. Krijtverf zorgt voor een gladde, kalkachtige afwerking die prachtig staat op ladekasten, tafels en stoelen, waarbij unieke tinten en speciale kleurencombinaties worden gebruikt om uw droomhuis te bereiken.

krijtverf soorten

Soorten krijtverf

Voor mensen die een snelle en consistente afwerking willen, kan een spuitapplicatie van krijtverf de beste optie zijn. Spuitkrijtverf zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking, maar voor mensen die een meer vintage krijtverflook willen, kan een traditionele krijtverf een verstandiger optie zijn.

De consistentie van de krijtverf is afhankelijk van de samenstelling. Een vinyl-latex basis of een acryl-latex basis zal zorgen voor verschillende consistenties. Dunnere consistenties kunnen een meer vintage, realistischer krijtverf uiterlijk geven, terwijl een dikkere consistentie in slechts één laag een meer eigentijdse uitstraling kan geven.

Bovendien kunnen dunnere consistenties gemakkelijk worden aangebracht met een spuitpistool, wat kan helpen bij het bereiken van een meer professionele uitstraling.

Toepassing

Bij het aanbrengen van uw krijtverf op uw meubilair of voorwerp naar keuze, kan het zijn dat u bij het aanbrengen van krijtverf met een verfkwast een grondige applicatie nodig hebt, hoewel u erop moet letten dat u geen zichtbare penseelstreken over uw meubilair achterlaat. Als u een houten stuk schildert, kan het nuttig zijn om de nerf van het hout te volgen om een meer natuurlijke toepassing te bereiken.

Het gebruik van een roller is een snellere methode, en handig voor grote meubels zoals kasten. Echter, afhankelijk van de consistentie van de krijtverf kan de verf te dik zijn voor gebruik met verfrollers. Een verfpistool kan een verstandige optie zijn voor dunnere verven, waarbij een gladde afwerking wordt bereikt, zolang u maar een vaste en professionele hand heeft.

krijtverf toepassingen

Kleuren

De kleur die u kiest voor uw krijtverf zal volledig afhankelijk zijn van het kleurenschema in uw huis, naast uw smaak en voorkeuren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle off-white als subtiele krijtverfkeuze, als u het veilig wilt spelen.

Wilt u brutale kleuren uitproberen, dan zijn blauwe en groene tinten op dit moment de heetste tinten in het interieur, van prachtig turquoise tot wintertalingen en muntgroen, tot diepe, rijke marineblauwe tinten.

Als u de voorkeur geeft aan bloemmotieven, pasteltinten en een huiselijk gevoel in uw kamer, dan zal misschien een groenblauwe krijtverf uw huis effectief accentueren. Hoewel, als u de voorkeur geeft aan traditionele kleuren en meubels, geïnspireerd door Amerikaanse en Britse traditionele tinten en stijlen, dan zou een rijk marineblauw er subliem uitzien in uw huis.

Meubilair

Wat is het beste meubilair om te upcyclen met krijtverf? Het eerlijke antwoord is elk houten meubelstuk dat je in huis hebt, vooral als de tint van het hout is vervaagd en het lijkt alsof het zou kunnen doen met een vernis of een of andere algemene tedere liefdevolle verzorging.

Veel mensen maken koffietafels, boekenkasten en kisten in hun woonkamer, eettafels en stoelen in hun eetkamer, en vervolgens kasten en ladenkasten in hun slaapkamers. Elke kleur krijtverf kan worden gevonden om uw kleurenschema en het specifieke meubelstuk, het transformeren van uw huis door middel van een stuk geüpcycled meubilair op een moment.

Hoe maak je krijtverf?

Er zijn veel verschillende soorten krijtverf op de markt, die beschikbaar zijn in de vorm van verf of spuitverf. Deze krijtverven zijn snel en efficiënt te gebruiken en aan te brengen op uw ondergrond, hoewel het mogelijk is om thuis uw eigen krijtverf te maken.

Meng gewoon een ⅓ kopje Gips van Parijs samen met een ⅓ kopje koel water, roerend tot het mengsel helemaal glad is. Combineer dit mengsel met 1 kopje latexverf en roer grondig.

gebruik van krijtverf

Hoe gebruik je krijtverf?

Voordat u krijtverf gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u het voorwerp en het oppervlak grondig hebt gereinigd. Zorg ervoor dat het voorwerp volledig droog is. Voor de meeste krijtverf hoeft u het voorwerp niet te schuren of een primer te gebruiken. Een dergelijke extra voorbereiding kan echter geen kwaad en kan het resultaat ten goede komen.

Wanneer u uw krijtverf gebruikt, gebruik dan een penseel om eerst eventuele randen en kleine, gedetailleerde gebieden op te vullen, gevolgd door een veloursroller om een gladde laag over de grotere gebieden van het voorwerp te schilderen. Voor sommige krijtverf is slechts één laag nodig, maar ook dit is afhankelijk van de verf en het geschilderde voorwerp.

Wat is krijtverf?

Krijtverf wordt vooral gebruikt op meubels om voorwerpen te upcyclen, waardoor een gladde, kalkachtige uitstraling ontstaat. Krijt verf moet echter niet worden verward met krijtbordverf; krijtverf kan niet worden geschreven als krijtbordverf en wordt gebruikt om een vintage en klassiek uiterlijk te creëren.

Deskundige tip

Voor de ultieme onberispelijke afwerking gebruikt u een veloursroller. Zo krijgt u een gladde en duurzame professionele uitstraling op al uw geüpcyclede meubelen.

Wist u dat?

Als u uw meubels wilt waxen na het gebruik van krijtverf, wacht dan minstens 24 uur. Het duurt ongeveer 30 dagen voordat uw met krijt geverfde meubels volledig zijn uitgehard, hoewel u ze na 24 uur in de was moet kunnen zetten.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “Beste Krijtverf in 2020”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content