Beste Kettingzaagslijpers in 2020


Als u veel tijd buiten doorbrengt met het kappen van bomen of het werken met timmerhout, weet u hoe belangrijk het is om een goede kettingzaag te hebben – maar heeft u de beste kettingzaagslijperontdekt die u met uw machine kunt gebruiken? Met een kettingzaagslijperkunt u consistenter en nauwkeuriger werken, omdat u zich nooit zorgen hoeft te maken over saaie messen als u buiten werkt.

Bovendien kunt u de levensduur van uw ketting verlengen en op de lange termijn veel geld besparen. De meeste mensen maken de fout om gewoon hun kettingzaagblad weg te gooien en een nieuwe te kopen, maar dit is uiterst kostbaar en verkwistend.

Door simpelweg te investeren in de beste kettingzaagslijper kunt u veel tijd besparen en meer tijd besteden aan het werken in plaats van aan het zoeken naar nieuwe kettingen. Nog nooit van een kettingzaag gehoord? Dat is oké! In deze gids leggen we de basisgebruiken van een kettingzaagslijper uit, de verschillen tussen een manuele en een elektrisch bediende, en geven we u een lijst van de 10 beste kettingzaagslijpers op de markt van vandaag voor het slijpen van je kettingzaag!

Bekijk hieronder de Beste Kettingzaagslijper voor het geld.

Toolland KETTINGSLIJPER – 220 W

Toolland KETTINGSLIJPER - 220 W

Perfecte kettingslijper om al je kettingzagen opnieuw vlijmscherp te krijgen. Toestel heeft 5 snijhoeken en heeft een vermogen van 220W. Het onbelaste toerental is 7500 rpm.

 • duurzaam
 • makkelijk in gebruik

Silverline Kettingzaag vijl 4,8 mm

Silverline Kettingzaag vijl

Kettingzaag vijl met een ronde vorm voor het snel en nauwkeurig slijpen van kettingzagen. De gelijderplaat houd de vijl op de juiste diepte. De heldere markeringen helpen bij het uitlijnen van de hoek.

 • duurzaam
 • veilig
 • makkelijk in gebruik

Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag slijper 130 W 12999

Brüder Mannesmann Elektrische kettingzaag slijper 130 W 12999

Deze elektrische kettingzaag slijper van Brüder Mannesmann is geschikt voor het slijpen van normale kettingzagen. De slijphoek is verstelbaar in 5 posities (-30°/-15°/0°/15°/30°). De ketting geleidingsrail heeft een verstelbare bevestigingsschroef en verstelbare stop. Levering bevat ook een 100 x 3,2 x 10 mm slijpschijf

Güde Kettingzaag slijpmachine P 1600

Güde Kettingzaag slijpmachine P 1600

Krachtige slijpmachineDeze kettingzaag heeft een slijphoek die gemakkelijk verstelbaar is met de handwiel. Hij heeft een glijrail ketting met een traploos verstelbare aanslag. Fixatie en vastzethandgreep kan door de klemschroeven. De snijtanden zijn makkelijk te slijpen door het uitoefenen van druk op het motorhuis. * Werklicht LED 0,5W * 2 x 30° schaal * Handvat * Diepte-aanslag * Slijpschijf * Aansluiting/frequentie: 230V ~ 50Hz * Motor vermogen: 160 W/P1 * Stationair toerental: 3000 rpm * Slijpschijf: 145 x 3,2 mm * Boring slijpschijf: 22,3 mm * Instelling hoek: 2 x 30° * Aansluitkabel: 2 m * Gewicht Netto/bruto: 4,3 kg/5,5 kg * Afmetingen L x B x H: 320 x 220 x 395 mm

Einhell Zaagkettingslijper 235 W – Met slijpschijf

Einhell Zaagkettingslijper 235 W – Met slijpschijf

De compacte, robuuste en betrouwbare zaagkettingslijper GC-CS 235 E van Einhell is geschikt voor het nauwkeurig slijpen van alle gangbare zaagkettingen. Na het aansluiten van de machine op het netstroom kan deze iedere ketting voor je slijpen. Dankzij het lichte gewicht van de machine is deze eenvoudig mee te nemen.

 • makkelijk in gebruik
 • hoge kwaliteit

Powerplus POWXG1065 Kettingslijper – 220 W

Powerplus POWXG1065 Kettingslijper - 220 W

De POWXG1065 is een krachtige kettingslijper voor het precisieslijpwerk van alle soorten kettingzagen.

 • Deze kettingslijper geeft je mogelijkheid om meerdere zaagbladen te slijpen zonder ze opnieuw vast te zetten in de klem.
 • De klem heeft een breed bereik waardoor je elke kettingzaag uiterst scherp kunt slijpen.
 • Dankzij het transparante raampje en de diepte instelling heb je tijdens het slijpen een goed zicht op de ketting.

Einhell Kettingslijper 85 W – Inclusief slijpschijf

Einhell Kettingslijper 85 W – Inclusief slijpschijf

De Einhell GC-CS 85 E is een compacte, robuuste en betrouwbare Kettingslijper. Met deze machine is het mogelijk om alle gangbare zaagkettingen op een nauwkeurige wijze te slijpen. Het lichte gewicht van de machine maakt het heel eenvoudig om deze mee te nemen.

 • Dieptestop
 • Schaalverdeling voor instelling slijphoek
 • Kleminrichting
 • Inclusief slijpschijf

Scheppach KS1200 – Kettingslijper – 220W

Scheppach KS1200 - Kettingslijper - 220W

De Scheppach KS10000 kettingslijper gebruik je om alle gangbare zaagkettingen te slijpen. De slijper is zeer nauwkeurig en door het lichte gewicht van slechts 1,6 kg neem je hem ook nog eens gemakkelijk mee. De diameter van de slijpschijf is 100mm.

 • Geschikt voor alle standaard type kettingen / kettingzagen
 • Compact en licht voor makkelijk transporteren
 • Robuuste en stevige behuizing
 • 100 mm slijpschijf
 • Zeer nauwkeurig
 • Schaal voor nauwkeurige instelling van de slijphoek
 • Inclusief veiligheidsbescherming

Kopers Gids Vragen

Hoe slijp je een kettingzaag?

Kettingzagen zijn soms intimiderende machines – vooral als het gaat om het onderhoud van het apparaat. Veel mensen maken zich zorgen als het gaat om het reinigen, repareren of onderhouden van hun kettingzaag, maar veel van deze processen zijn eigenlijk vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Dit is vooral waar voor het slijpen van zaagkettingen – misschien wel de meest intimiderende onderhoud vooruitzicht als het gaat om het verzorgen van het apparaat. en het hebben van een kettingzaag slijper is altijd handig om te hebben.

Veel mensen maken de fout om nieuwe zaagbladen te kopen wanneer hun kettingzaag saai wordt en stoppen met het goed doorsnijden van hout, maar het gebruik van een slijper is een eenvoudig proces en zal u helpen om veel geld te besparen in de toekomst! Om te beginnen heeft u een paar dikke en duurzame handschoenen nodig die uw handen kunnen beschermen terwijl u werkt aan het slijpen van de zaag. Vervolgens moet u de kettingrem inschakelen zodat de ketting niet beweegt terwijl u werkt en de neus van het zaagblad stevig vastklemmen zodat u beide handen kunt gebruiken om te werken. Klik hier voor onze volledige handleiding.

Wat u vervolgens doet, hangt af van het type kit dat u hebt. Als u een handmatige kit heeft, moet u de geleider die bij de kit wordt geleverd op de klinknagels van de ketting plaatsen. De pijlen op de geleider moeten naar beneden gericht zijn in de richting van de neus van het stuur. Neem nu de vijl uit de kit en volg de hoek die door de geleider wordt geleid. Het moet slechts een paar slagen duren totdat u een glanzende zilveren glans op het metaal ziet en klaar bent om door te gaan naar de volgende frees.

Hoe slijp je een kettingzaag

Als u een bankwerker gebruikt, moet u de kettingzaag onder het apparaat plaatsen en dan gewoon de motor aanzetten. Nadat de bankwerker genoeg van de frees heeft gevijld, schakelt u de motor uit, stelt u de ketting in en zet u het apparaat weer aan.

U zult dit proces steeds weer voltooien totdat u erin geslaagd bent om alle knippers op de ketting te slijpen. Als u met een elektrische slijper werkt, moet u de geleider gebruiken om de juiste hoek op de knippers te krijgen.

Omdat het handheld is, is het minder precies dan de bankwerker en zal het wat meer moeite kosten om de hoek consistent te houden – wat je nodig hebt als je de grootste resultaten van je zaag wilt. Als u de sectie waarmee u werkt hebt voltooid, moet u uw gereedschap neerzetten, de kettingrem loskoppelen, de ketting naar voren schuiven en het proces herhalen. Zodra u een volledige kant van de kettingzaag hebt voltooid, moet u de kettingzaag omdraaien zodat u de andere kant van de snijkanten kunt slijpen.

Nu u deze stappen hebt voltooid, bent u bijna klaar met het voorbereiden van uw kettingzaag. Het volgende wat u moet doen is een dieptemeter vinden. Het moet komen met de kit en je moet in staat zijn om het te gebruiken om te helpen bij het aanpassen van de hoogte van uw knippers. Houd de dieptemeter tot aan uw maaimachines om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoogte.

Als een van hen zijn te hoog boven de meter, moet u het gereedschap te gebruiken om ze terug te vijlen tot hun juiste hoogte, zodat u in staat zullen zijn om uw kettingzaag goed te gebruiken. Als u dit niet doet en de maaimachines te hoog zijn, kunnen de maaimachines het hout niet bereiken en hebt u een ineffectief gereedschap.

Dat is het! Uw kettingzaag moet goed zijn om te gaan tot de volgende keer dat u hem moet bijtanken. Om ervoor te zorgen dat de messen zo lang mogelijk scherp blijven, moet u proberen te voorkomen dat er vuil op de messen komt. Dit zal de levensduur van de maaimachines ten goede komen en u later helpen om kosten te besparen.

Hoe werkt een kettingzaagschaar?

Er zijn verschillende soorten slijpers – die allemaal zeer effectief werken. Het gebruik van een elektrische kettingzaagslijper is echter nuttiger gebleken omdat deze nauwkeuriger werkt en de levensduur van het blad van uw ketting verlengt. Handmatige kettingslijpers werken door u een gids te geven die u de juiste hoek toont om de messen te vijlen. Vervolgens beweegt u de vijl over de geleider en slijpt u de knippers op deze manier.

Elektrische kettingslijpers werken anders. Er zijn twee soorten elektrische kettingslijpers – bankslijpers en handslijpers. Ze werken allebei op de manier die u zou vermoeden – de bankwerker staat stil (normaal gesproken op een werkplek zoals een bankje) en de handslijper wordt bediend door het apparaat in de hand te houden en te bewegen om de knippers op uw kettingzaag te slijpen.

Er zijn echter nog een paar andere dingen die u moet weten. Bandslijpers zijn nauwkeuriger omdat ze u in staat stellen om uw messen te slijpen terwijl u stilstaat, waardoor u meer controle heeft. Om met een bankwerker te werken, stelt u gewoon uw kettingzaag in en zet u deze vast, zet u de motor aan zodat de knippers kunnen worden gevijld, zet u de motor uit, stelt u de ketting op de kettingzaag af en herhaalt u het proces.

Hoe werkt een kettingzaagschaar

Het is een vrij eenvoudig en ongecompliceerd proces, maar u moet ervoor zorgen dat u de messen niet te laag vijlt – dit kan uw ketting ruïneren of het gevaarlijk maken om te werken. Handheld slijpers werken met behulp van een draaiende schijf te vijlen de kotters op uw kettingzaag en met behulp van een gids om u te helpen een nauwkeurige hoek te houden.

Echter, omdat dit een handheld apparaat, moet u deze taak te geven uw volledige concentratie om ervoor te zorgen dat u in staat zijn om uw taak te voltooien zonder gebruik te maken van de verkeerde hoek. Als je de snijplotters onder de verkeerde hoek plaatst, knoeit het met de nauwkeurigheid en het vermogen van het apparaat, dus je zult willen proberen om dit probleem te vermijden.

Wat is de hoek voor het slijpen van een Stihl kettingzaag?

Als u een Stihl kettingzaag slijpt, moet u precies en nauwkeurig zijn met uw techniek. Om een Stihl kettingzaagblad goed te slijpen, houdt u de vijl in een perfecte rechte hoek (90 graden) en leidt u de vijl over de snijkanten in een hoek van 30 graden. Dit is parallel aan het Stihl servicemerk op hun merk knippers en geeft u de beste resultaten.

Wat is de beste professionele kettingzaagslijper?

Er zijn veel geweldige professionele kettingzaag slijpmodellen op de markt, maar naar onze mening zou het beste het Timberline model moeten zijn. Het ontwerp is klein, licht, compact en gemakkelijk te vervoeren als u op afgelegen locaties werkt. Bovendien is het heel eenvoudig om uw kettingzaagsnijders te slijpen, ongeacht hoeveel ervaring u hebt met de bediening van een kettingzaag. Met de snelle draai aan een handvat worden de messen van uw gereedschap weer perfect scherp en klaar om in een paar minuten weer aan het werk te gaan!

beste professionele kettingzaagslijper

Hoe strak moet een kettingzaag zijn?

Kettingzagen maken op natuurlijke wijze los als u ze gedurende een werkdag gebruikt. Echter, hoewel het een normaal verschijnsel is, moet u zich nog steeds bewust zijn van het gebeuren en maatregelen nemen om uw kettingzaag aan te passen wanneer deze te los raakt. Als u dit niet doet, kan de ketting van de neus van het zaagblad vallen en een gevaarlijke situatie voor u creëren.

Het controleren of een kettingzaag de juiste spanning heeft is een vrij eenvoudig en ongecompliceerd proces. Trek gewoon aan de ketting om te testen hoe deze reageert. Als de ketting los genoeg is om te worden opgetrokken, maar strak genoeg om de aandrijfschakels in de neus van het zaagblad te houden, hebt u een perfecte kettingspanning! Als u echter aan de ketting gaat trekken en deze is te strak om te bewegen of als hij beweegt, worden de aandrijfschakels uitgeschakeld, dan moet u de spanning opnieuw instellen om ervoor te zorgen dat u veilig bent wanneer u de machine bedient (veilige kettingzaagkapjes kunnen helpen).

Hoe zet u de ketting op een kettingzaag vast?

Als u bij het testen van de ketting uw zaag heeft getest en heeft geconstateerd dat de spanning moet worden bijgesteld, dan zet u een stap in de goede richting. Nu is het tijd om te leren hoe u uw kettingzaag kunt afstellen, zodat u weer aan het werk kunt gaan. U moet beginnen met het losdraaien van de moer op het zijpaneel van het zaagblad. Als u werkt met een kettingzaag waarbij de rem aan het zijpaneel is bevestigd, moet u deze eerst ontgrendelen voordat u dit kunt doen.

Als u dat hebt gedaan, zoek dan de spanschroeven. Deze moeten zich aan de zijkant van het zaagblad van uw kettingzaag bevinden. Zodra u ze hebt gevonden, kunt u de nodige aanpassingen doen aan de zaagspanning. Als de kettingspanning te los was, past u de instellingen aan door de schroeven naar rechts te draaien. Hierdoor wordt de ketting vaster.

Als de kettingspanning te hoog was, draait u de schroeven naar links om de spanning los te maken. Zodra u uw aanpassingen hebt gedaan, controleert u de spanning opnieuw. Als u de spanning hebt gecorrigeerd, kunt u de moer op het zijpaneel weer vastdraaien – als dat niet het geval is, kunt u de schroeven aanpassen totdat het probleem is verholpen.

U zult ook voorzichtig moeten zijn met het aandraaien van de moer van het zijpaneel. Het is noodzakelijk dat u de neus van uw kettingzaag optilt terwijl u de moer van het zijpaneel vastdraait. Als u dit niet doet, kan dit schadelijk zijn voor uw machine en een gevaarlijke werking van het apparaat tot gevolg hebben.

Klik hier om uit te vinden welke maat u nodig heeft.

Recent Content