Beste Kettingzaag werkbroek in 2020


Bij het bedienen van krachtige machines zoals kettingzagen moet een aantal beschermende werkkleding worden gedragen, zoals een helm, een veiligheidsbril, oorbeschermers en werkhandschoenen. Iets dat kan worden vergeten uit deze lijst is echter de kettingzaag werkbroeken – een beschermende broek gemaakt van zware stoffen die bestand zijn tegen de impact van een lopende kettingzaag. Zoals u zich kunt voorstellen, is normale stof niet geschikt voor een machine die door hout kan snijden, dus het is noodzakelijk om veiligheidsuitrusting voor de benen van de kettingzaag te dragen voor het geval er zich een ongeluk zou voordoen.

Om uw benen te beschermen bij het gebruik van een kettingzaag, zijn hoogwaardige veiligheidswerkbroeken voor de houtkap een noodzakelijke investering. Ze kunnen het best worden omschreven als ‘broekenkappen’ en worden over de eigen broek gedragen. De meeste bieden alleen extra bescherming aan de voorkant van de benen, dus dragers moeten voorzichtig zijn dat de achterkant van de benen nog steeds wordt blootgesteld aan schade.

We hebben deze gids samengesteld van de 10 beste Kettingzaag werkbroeken die verkrijgbaar zijn in de winkel, rekening houdend met factoren als comfort, veiligheid en materiaal. We hopen dat u de beste oplossing voor u vindt op basis van onze diepgaande beoordelingen van de kettingzaagchtcapsules.

Bekijk de Beste Kettingzaag werkbroeken, hieronder.

Sip BasePro 1RP1 Kettingzaagbroek


Sip BasePro 1RP1 Kettingzaagbroek

De Sip Basepro is een eenvoudige en comfortabele zaagbroek. Voorzien van zes beschermingslagen en daarmee toch soepel en lichtgewicht. Deze zaagbroek heeft een elastische taille met lussen voor een riem of voor bretels. De gulp heeft een ritssluiting en een knoop. Voorzien van meerdere zakken waaronder 2 steekzakken, een opgezette achterzak met rits en een opgezette materiaalzak. De tussenbeenlengte is 82 centimeter bij alle maten. Kleur: zwartgrijs. De Sip Basepro voldoet aan CE EN 381-5, Klasse 1, Type A.

Waarom we deze leuk vinden

 • Type werkbroek: Zaagbroek
 • Kledingmaat: M
 • Geslacht: Voor unisex
 • Merk: SIP
 • Kleur: zwart/grijs
 • Materiaal: Katoen | Polyester

Onze beoordeling

Sip Protection kettingZaagbroek Tradition klasse 1


Sip Protection kettingZaagbroek Tradition klasse 1

Bosbouwbroek van de eerste Innovation generatie.

De looks van het Tradition gamma gecombineerd met een stevige PA/COT buitenstof op de voorkant.

Waarom we deze leuk vinden

 • Type werkbroek: Zaagbroek
 • Kledingmaat: S
 • Geslacht: Voor unisex
 • Merk: VDSteenXXL
 • Kleur: groen oranje
 • Materiaal: Katoen | Polyester

Sip BasePro 1RQ1 Kettingzaagbroek – HiVis Geel


Sip BasePro 1RQ1 Kettingzaagbroek - HiVis Geel

De Sip Basepro is een eenvoudige en comfortabele zaagbroek. Voorzien van zes beschermingslagen en daarmee toch soepel en lichtgewicht. Deze zaagbroek heeft een elastische taille met lussen voor een riem of voor bretels. De gulp heeft een ritssluiting en een knoop. Voorzien van meerdere zakken waaronder 2 steekzakken, een opgezette achterzak met rits en een opgezette materiaalzak. De tussenbeenlengte is 82 centimeter bij alle maten. Kleur: zwart–grijs. De Sip Basepro voldoet aan CE EN 381-5, Klasse 1, Type A.

Waarom we deze leuk vinden

 • Type werkbroek: Zaagbroek
 • Kledingmaat: M
 • Geslacht: Voor unisex
 • Merk: SIP
 • Kleur: fluo geel | zwart
 • Materiaal: Katoen

Husqvarna 587160704 Technical


Husqvarna 587160704 Technical

Deze kettingzaag veiligheidsuitrusting geproduceerd door Husqvarna is gemaakt van PVC-gecoat polyester met extra beschermende lagen van Tek warp. Het doel van deze materiaalcombinatie is om lang genoeg weerstand te bieden aan schokken om de ernst van een blessure te verminderen en de drager meer reactietijd te geven. In tegenstelling tot sommige andere werkbroeken, bedekken deze ook de onderrug van de benen voor extra veiligheid.

De stof heeft een levendige oranje kleur voor extra zichtbaarheid en de werkbroeken zijn ook voorzien van reflecterende strips rond de enkels. Ze hebben ook zakken, gespen voor het aanpassen van de grootte en zijn alleen wasbaar met koud water om de integriteit van het materiaal te behouden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoge zichtbaarheid
 • Innovatieve snijdvertragende stof
 • Sterke, verstelbare gespen
 • UL-gecertificeerd
 • Voldoet aan de OSHA-voorschriften (The Occupational Safety and Health Act 1970)
 • Ruggenbeschermer ‘omwikkeld’.
 • Gemaakt van PVC-gecoat polyester en Tek warp
 • Taillewijdte verstelbaar tot 42″

Onze beoordeling

De Husqvarna werkbroeken bieden 360-graden bescherming van de onderbenen, en de voorkant van de dijen en taille. Het slimme materiaal is gelaagd om ‘draden’ los te maken en het mechanisme van een kettingzaag te verstoppen als het in contact komt met de stof, waardoor ernstig beenletsel wordt voorkomen.

Labonville Full-Wrap


Labonville Full-Wrap

De Labonville Full-Wrap Kettingzaagkapjes bestaan uit 5-laagse Kevlar-lagen met enkelomhulsels om de hoogste veiligheid en comfort te bieden. De binnenste en buitenste schil van de werkbroeken is gemaakt van sterk 1000-denier Cordura, en klanten kunnen kiezen tussen een kleurkeuze van oranje of groen.

Zoals bij alle werkbroeken, moet er een gewone broek onder worden gedragen, omdat dit product bedoeld is als een overlay. Extra functies zijn onder andere een gereedswerkbroekenetui, een riem en been- en taillegespen, zodat de maatvoering kan worden aangepast aan de drager.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemaakt van Kevlar en 1000-denier cordura
 • Volledig aanpasbaar aan de grootte
 • Veel zakken en buidels voor het organiseren van gereedschap

Onze beoordeling

Deze kerels hebben geweldige recensies van klanten gekregen en het is gemakkelijk te zien waarom. De bescherming die deze Kevlar werkbroeken bieden is een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding, maar de prijs zou geen enkel object mogen zijn als het om veiligheid gaat.

Kettingzaag werkbroeken Kopers Gids en Uitsplitsing

We hopen dat we u een beter idee hebben gegeven van waar u op moet letten bij het aanschaffen van kettingzaagwerkbroeken met deze reviews van enkele van de beste Amerikaanse merken. Wanneer u zware, gevaarlijke machines zoals kettingzagen gebruikt, is het noodzakelijk dat u uw onderzoek doet naar hoe u uzelf en anderen veilig kunt houden tijdens het werk. Sterke en goed onderhouden kettingzagen zijn slechts één van de belangrijkste veiligheidsuitrustingen die u moet dragen.

Gezondheid en veiligheid zouden de hoogste prioriteit moeten hebben boven de kosten – hoewel we verschillende paren onder de $100 op deze lijst hebben opgenomen, evenals veel paren onder de $50. In deze volgende sectie zullen we de belangrijkste factoren opsplitsen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van kettingzagen:

werkbroek materiaal

Materiaal

De beste elektrische Kettingzaag werkbroeken zijn ontworpen met als enig doel de roterende ketting te stoppen met het maken van contact met uw huid. Wees echter duidelijk of het product dat u koopt en draagt geschikt is voor gebruik met elektrische kettingzagen of met benzinezagen. U zult een verscheidenheid aan verschillende materialen die gemaakt zijn om letsel te voorkomen in onze beoordelingen opmerken, waaronder:

 • Kevlar: Sterke, hittebestendige vezel die werd ontwikkeld in 1965 en daadwerkelijk werd gebruikt als een stalen alternatief in racebanden.
 • Nylon: Synthetisch polymeer dat vervormbaar en rekbaar is.
 • PVC: PVC coatings zijn een synthetische plastic laag die meestal wordt gebruikt om water en olie af te buigen.

In het algemeen geldt dat hoe meer lagen er in het weefsel zitten, hoe beter. Dit geeft de werkbroeken een betere kans om het kettingzaagmechanisme te verstoppen.

Schort VS Wrap-Around

De pasvorm van de werkbroeken is belangrijk. Schortstijlen beschermen de kuiten niet, terwijl de wikkels de dijen, schenen en kuiten bedekken. Volledige bescherming kan echter wel worden gekocht in de vorm van een veiligheidskettingzaagbroek, hoewel deze vooral in de zomer warm kan worden om te dragen.

De werkbroeken in schortstijl zijn ontwikkeld omdat ze de drager in staat stellen om koel te blijven door het dragen van alleen jeans/broeken op de rug, terwijl ze nog steeds de delen van het been bedekken die het meest waarschijnlijk worden afgeknipt.

Werknemers moeten worden gewaarschuwd dat het bedienen van zware machines terwijl ze extreem heet zijn een slechte combinatie is en kan leiden tot flauwvallen/slippen/andere fouten.

Afmetingen

Alle fabrikanten zijn er duidelijk over dat wanneer u wordt gemeten voor werkbroeken, u moet meten vanaf uw taille tot aan uw wreef. Op deze manier wordt de hele voorkant bedekt, en geeft het extra voordeel van het bedekken van de bovenkant van uw schoenen om zaagsel af te weren.

kettingzaag werkbroek

Bij het dragen moet u een jeans of andere beschermende broek aan de onderkant hebben. De riemen moeten worden aangepast om goed te passen – de spullen mogen niet los zitten, omdat dit kan vastlopen op de zaag of andere dingen om je heen.

Veiligheidsvoorschriften

Controleer altijd of de veiligheidsuitrusting die u koopt door de betreffende instanties als volledig beschermend is gecertificeerd. In dit geval moeten uw kettingzagen gecertificeerd zijn door UL en moeten ze voldoen aan de OSHA-regelgeving van 1970. Dit betekent dat ze streng zijn getest op de kwaliteit van de materialen, dat ze geschikt zijn voor het beoogde doel en dat ze u waarschijnlijk zullen beschermen in een noodsituatie.

Compatibiliteit van de machine

U zult merken dat de werkbroeken op deze lijst niet worden aanbevolen voor gebruik met een elektrische kettingzaag – de machines in elektrische modellen werken op een heel andere manier, en zullen werkbroeken doorsnijden die alleen voor gaszagen zijn gemaakt.

De versnellingen op deze lijst zijn alleen geschikt voor benzinezagen. Als u van plan bent om over te schakelen op een elektrische motorzaag, neem dan geen risico’s: koop de beste kettingzaagbroek of werkbroeken die expliciet zijn gemaakt voor elektrische motorzagen.

FAQ’s van de kopersgids

Hoe werken Kettingzaag werkbroeken?

Kettingzaag werkbroeken werken door lagen sterk, beschermend materiaal te bevatten, zoals nylon en Kevlar, die in elkaar storten en de roterende kettingzagen verstoppen wanneer ze onderling contact maken. Dit voorkomt dat de machine in het been van de drager snijdt, waardoor levensgevaarlijke verwondingen of zelfs de dood kunnen worden voorkomen.

Wat doen de kettingzagen?

Kettingzaag werkbroeken beschermen de drager tegen ernstig letsel. Ze moeten altijd worden gedragen bij het gebruik van een kettingzaag, naast andere veiligheidsuitrustingen zoals oorbeschermers en een oogbril.

Hoe moet ik kettingzaag werkbroeken meten?

Als u zelf een nieuwe Kettingzaag werkbroek meet, laat dan iemand van uw taille tot aan uw wreef meten terwijl u rechtop staat. Koop dan een speciaal voor die maat gemaakt paar. Dit is belangrijk zodat de werkbroeken goed passen – de werkbroeken van de kettingzaag mogen nooit los of te klein zijn.

speciale kettingzaag werkbroek

Om zich aan te passen tijdens het dragen, trekt u aan alle riemen zodat ze comfortabel maar strak zitten. Maak ze stevig vast met de gespen. Als ze niet passen, of de riemen of gespen breken, koop dan een nieuw paar.

Conclusie

Tuurlijk, het kan een beetje kosten om al uw kettingzaag veiligheidsuitrusting in het begin, maar de kosten van het redden van uw leven is de moeite waard elke cent. Onderschat nooit de kracht van zware machines, en kijk uit voor uzelf en de mensen om u heen tijdens het gebruik ervan. De werkbroeken voor kettingzagen zijn net zo gemakkelijk te krijgen als het drukken op ‘betalen’ op Amazon. Alle hier genoemde producten zijn afkomstig van gerenommeerde retailers en hebben bewezen effectief te zijn in het voorkomen van potentiële rampen.

Lees gewoon het commentaar op elke lijst om recensies en foto’s te zien van mensen die een ernstige verwonding hebben ontweken door ze te dragen. Als u van plan bent om een motorzaag of een ander gereedschap te gebruiken, is ons advies om dit niet te doen totdat u de juiste uitrusting hebt. Uw leven kan er van afhangen!

Deskundige tip

Naast het dragen van hoogwaardige beschermende Kettingzaag werkbroeken, investeer je in een helm, kettingzaaghandschoenen, oorbeschermers, oordopjes, veiligheidsbril, een beschermend omhulsel en speciale staal-teen laarzen gemaakt met extra beschermende stof. Kras niet op uw veiligheid!

Wist je dat?

U altijd een nieuw paar Kettingzaag werkbroeken moet kopen als u uw huidige paar tijdens het gebruik doorzaagt. Als het materiaal eenmaal op enigerlei wijze gebroken is, zal het u voor de tweede keer niet meer kunnen beschermen.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “10 Beste Kettingzaag werkbroeken in 2020”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content