Beste Kettingzaag kettingen in 2020


Uw kettingzaag is het elektrische gereedschap bij uitstek als het gaat om het aanpakken van zware projecten voor woningverbetering, zoals het snoeien van takken, het snoeien van ledematen of zelfs het omhakken van een boom. U zult de beste kettingzaag nodig hebben om de ketting te spikkelen en te spannen. Of u nu een huiseigenaar bent die een huisverzorgingsproject in uw tuin aanpakt of professionele gebruikers zoals een boomverzorger of hovenier, als u zwaar hout snijdt (gebruik in plaats daarvan een metaalzaag voor metaal), is uw kettingzaag een van de belangrijkste hulpmiddelen in uw arsenaal. Voor elektrische kettingzagen klik hier.

Maar als u met de verkeerde ketting wegzaagt, zal het werk niet alleen zwaar zijn en eeuwig duren, maar loopt u ook het risico dat de ketting wordt gebonden of dat u een gevaarlijke terugslag krijgt. Daarom is het kiezen van de juiste zaagketting voor uw gereedschap zo essentieel.

Maar met hoeveel opties die er zijn, hoe weet u welk product de bovenste kettingzaag ketting voor u is? Verschillende merken beweren dat hun kettingzaag kettingen de beste zijn die er zijn. En met opties zoals beitel, semi-beitel, en overslaan beitelkettingen beschikbaar, uit te zoeken welke ketting te kopen voor uw kettingzaag kan een vrij intimiderende taak zijn. Gelukkig hebben we een blik geworpen op de beste kettingzaag kettingen op de markt.

We evalueerden ze op basis van hun prestaties, ontwerp, constructie, beoordelingen, en controleerden de prijs en kwamen met onze lijst van de top 10 kettingzaag kettingen voor het zagen van brandhout op de markt van vandaag. Na het lezen van onze lijst, en kettingen kopers gids; we zijn er vrij zeker van dat je in staat om de kettingzaag ketting die perfect is voor uw behoeften te vinden.

Bekijk de beste kettingzaag ketting op de markt, hieronder.

Makita zaagketting


Makita zaagketting

Makita biedt een uitgebreid programma zaagkettingen voor alle Makita modellen en praktisch alle modellen van overige merken.

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER 35cm Zaagketting


BLACK+DECKER 35cm Zaagketting

De BLACK+DECKER 35cm Zaagketting 0.050″ (1.3mm) semi Chisel ketting met dieptestop- Low Profile 3/8″ extended pitch. Blijvend scherp en duurzaam. Speciale bumperschakeling om terugslag te verminderen (53 schakels). Voldoet aan de ANSI lage terugslag eis. Eenvoudig te vijlen en onderhouden met de Black and Decker slijpset

Waarom we deze leuk vinden

  • duurzaam
  • veilig
  • makkelijk in gebruik

Onze beoordeling

Wat ik goed vind aan dit artikel: makkelijk in gebruik.

Bekijk de dagprijs

Hitachi Zaagketting


Hitachi Zaagketting

Hikoki Zaagketting voor CS33EB 30cm 781122| Afname Per: 1 Stuk| Merk: Hikoki | Korte beschrijving: Hikoki Zaagketting voor CS33EB 30cm 781122

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWACG4231 Zaagketting


Powerplus POWACG4231 Zaagketting

Deze kwaliteitsvolle Oregon zaagketting heeft een verbeterde geometrische aanscherping. De tuimelende schakels geven minder wrijving en verzekeren een erg zuivere snede. De zaagketting heeft een gepatenteerde staalkwaliteit met lange levensduur.

De ketting is geschikt voor de Powerplus kettingzagen POW6410, POW6426, POW64110, POW64115, POW64120, POWXG1006, POWXG1015, POWXQG4040 en POWXG1021 en voor kettingzagen met een zwaardlengte van 400 mm (16”).

Bekijk de dagprijs

EINHELL Ketting


EINHELL Ketting

Ketting 35cm / 52T – Geschikt voor GE-LC 36/35 Li Solo

Bekijk de dagprijs

Maxx Ketting voor kettingzaag


Maxx Ketting voor kettingzaag

Maxx 1 st. Ketting voor kettingzaag 50cm 325″ – 1,5mm – 76 schakels

passend op Maxx en Timberpro kettingzagen

Bekijk de dagprijs

GARDENA Zaagketting


GARDENA Zaagketting

Vervangende zaagketting voor de Gardena Kettingzaag (8866).

Bekijk de dagprijs

Batavia Titanium gecoate ketting


Batavia Titanium gecoate ketting

Titanium gecoate ketting voor Nexxsaw éénhands accuzaag

Speciaal voor de Nexxsaw éénhands accuzaag.

Titanium gecoate reserve ketting in blister verpakking.

Waarom we deze leuk vinden

  • Aandrijfschakels: 32
  • Steek: 1/4″

Bekijk de dagprijs

Wat te zoeken bij het kopen van een kettingzaag ketting?

Uw kettingzaag is een veelzijdig elektrisch gereedschap, waarmee u een verscheidenheid aan projecten kunt aanpakken, zoals het snoeien van bomen, het doorsnijden van takken, het kantelen van bomen en het verwijderen van boomstronken. Maar zonder de juiste zaagketting krijgt u niet het gewenste resultaat. Maar het kiezen van de juiste ketting kan verwarrend zijn omdat er veel verschillende dingen zijn om te overwegen.

Voordat u een ketting kiest, is het nuttig om te kijken naar de verschillende dingen waaruit een kettingzaag bestaat, zodat u weet waar u op moet letten. We gaan hier alles uitleggen waar je rekening mee moet houden.

Over de kettingzaag ketting

De ketting van uw kettingzaag is het onderdeel dat de zaagactie daadwerkelijk uitvoert. Hoewel het belangrijk is dat de zaagketting zo diep en snel mogelijk zaagt, is het belangrijk dat deze niet te diep in het hout zaagt. Als een tand te diep in het hout zaagt, kan deze vast komen te zitten en het gereedschap terugslaan en mogelijk de gebruiker verwonden. Daarom is een soepele, gecontroleerde werking een eigenschap die net zo belangrijk is als snelheid als het gaat om het kiezen van de juiste ketting.

kettingzaag ketting

Staaflengte

Kettingzagen zijn er in verschillende lengtes. U kunt modellen vinden die zo kort zijn als 10″ en zo lang als 24″ online en bij de meeste bouwmarkten.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze meting omdat kettingen geen “one-size-fits-all” accessoires zijn en een ketting die te strak of te los zit, niet goed zal presteren en een groot gevaar voor de veiligheid kan opleveren, zoals deze studie suggereert.

Als u niet zeker bent van de lengte van het zaagblad van uw gereedschap, kunt u het beste uw kettingzaag meten. Voer gewoon een meetlint uit vanaf de punt van het zaagblad tot aan het punt waar het zaagblad uit de behuizing van het gereedschap steekt.

Welk getal u ook aankomt, u hoeft alleen maar af te ronden naar het volgende even getal en dat is uw meting. Enkele van de meest voorkomende zaagbladlengtes van vandaag zijn 16″, 18″ en 20″.

Meter

De meter van uw ketting is een term die wordt gebruikt om de dikte van de aandrijfschakels van de ketting te beschrijven. Als u wilt dat uw ketting veilig en efficiënt werkt, moet de dikte van de ketting exact overeenkomen met de dikte van het zaagblad van de kettingzaag. Als de ketting te dun is, zal hij wegglijden en slecht doorsnijden. En een te dikke ketting past niet eens op uw gereedschap. Een goede kettingzaag werkbroek is ook een goed idee!

De meeste kettingen zijn vandaag de dag ontworpen van .050″ tot .063″, maar er zijn nog enkele andere maten beschikbaar. Dit nummer is meestal afgedrukt op het zaagblad van uw gereedschap, maar als u moeite heeft om het te vinden, kunt u de gebruiksaanwijzing raadplegen.

Aandrijfverbindingen

De aandrijfschakels zijn de onderste delen van de kettingzaag die in het zaagblad van uw kettingzaag passen. Deze segmenten worden gebruikt om een nauwkeurigere meting te krijgen als het gaat om het kiezen van een goed passende vervangende ketting voor uw gereedschap. Hoewel bij sommige kettingzagen het aantal vereiste aandrijfschakels ergens op het zaagblad is afgedrukt, zal dat bij de meeste niet het geval zijn.

Als u niet zeker bent van deze meting, is het eenvoudigst om de ketting te verwijderen en gewoon de aandrijfschakels te tellen. Door het hebben van de meter, de lengte van het zaagblad en de aandrijfschakels die nodig zijn voor uw kettingzaag, hebt u nu alle informatie die u nodig hebt om een vervangende ketting te vinden die perfect past bij uw gereedschap.

De volgende stap is het overwegen van de prestaties van de ketting. Als het gaat om de prestaties, wilt u vooral rekening houden met het ontwerp van de tanden van de ketting. Elke stijl heeft een aantal voor- en nadelen.

Knipperontwerp

Het type tand is een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij de aankoop van een vervangende kettingzaag, omdat het de grootste invloed zal hebben op de mogelijkheden en prestaties van uw gereedschap.

De drie meest voorkomende typen tanden die vandaag de dag beschikbaar zijn, zijn versnipperaars, halve beitels en volledige beiteltanden. Bekijk deze versnipperaars.

Verliezerskettingen waren ooit de meest voorkomende kettingstijl, maar vandaag de dag worden ze meestal gebruikt voor vuile taken en zijn ze perfect voor het snel snoeien van dunnere takken en ledematen.

Semi beitelkettingen zijn een geweldige all-around optie en zijn voorzien van afgeronde beiteltanden die door zowel zacht als hardhout snijden.

Deze tanden kunnen iets langer duren om zware taken uit te voeren, maar staan bekend om hun superieure duurzaamheid en om het feit dat ze een scherpere snijkant langer behouden dan de andere stijlen.

Volledige beitelkettingen zijn voorzien van vierkante tanden die zelfs het hardste hout snel kunnen bewerken. Ze zijn geweldig voor snel, veeleisend werk, maar de vierkante tanden verliezen hun rand sneller dan halve beitelkettingen, waardoor ze inefficiënt zijn voor langdurig gebruik of voor het zagen van vuil of bevroren hout.

Door de meetvereisten van uw kettingzaag te noteren en rekening te houden met de manier waarop u uw gereedschap wilt gebruiken, is het vinden van de perfecte vervangingsketting voor uw kettingzaag ongelooflijk eenvoudig. Met de juiste ketting geïnstalleerd, kunt u erop rekenen dat uw kettingzaag snel, efficiënt en veilig werkt.

Wat is de Top kettingzaag ketting?

Het bepalen van de top kettingzaag is moeilijk. Kettingen zijn ontworpen met verschillende toepassingen in gedachten. Een ketting die ontworpen is om zachthout aan te pakken is misschien niet betrouwbaar als het tijd is om wat zwaar werk te doen. Bovendien zijn er verschillende maten beschikbaar, waardoor de kettingen compatibel zijn met kettingzagen met zaagbladlengtes van ongeveer 10 inch tot ongeveer 24 inch. Maar er zijn enkele merken die boven de rest van het pakket staan als het gaat om prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Kijkend naar deze categorieën, is het veilig om te zeggen dat Oregon enkele van de beste kettingen maakt die vandaag de dag beschikbaar zijn. Oregon maakt sinds 1947 kettingzagen, geleidebalken, kettingen en ander buitenmateriaal. Het merk wordt geproduceerd door Blount, Inc. uit Portland, Oregon, en produceert hoogwaardige bosbouwgereedschappen en accessoires die wereldwijd in meer dan 100 landen worden verkocht. Oregon’s kettingen zijn ontworpen met hardverchroomde, warmtebehandelde messen die zorgen voor een optimale houtbeet, een snellere slijping en een indrukwekkende duurzaamheid.

Plus, in tegenstelling tot andere vergelijkbare merken zoals Husqvarna, zijn veel van de beste Oregon kettingen ontworpen om goed te passen op een verscheidenheid aan merken en modellen. Dit betekent dat u veel van hun knippers kunt gebruiken met een aantal van de meest populaire kettingzaagmerken op de markt. Oregon-kettingen zijn eerlijk geprijsd, waardoor ze voor iedereen die geïnteresseerd is in waarde een goede prijs hebben. En als het op prestaties aankomt, staan ze bekend om hun soepele, betrouwbare zaagkracht met een laag trillingsniveau en minimale terugslag.

Oregon kettingen staan bekend om hun vermogen om hun scherpe snijkant te behouden voor een lange levensduur en wanneer het tijd is om hun tanden te slijpen, zijn ze ook ongelooflijk gemakkelijk te slijpen. Met opties die beschikbaar zijn voor bijna elk merk en model kettingzaag op de markt, is de aankoop van een Oregon-kettingzaag een van de beste investeringen die u kunt doen.

Welke maat kettingzaag ketting heb ik nodig?

kettingzaag ketting maat

De lengte van uw kettingzaag is gebaseerd op de lengte van het zaagblad van het gereedschap. U kunt vervangende kettingen voor de kettingzaag proberen en kopen op basis van alleen de zaagbladlengte. Maar als u wilt dat een ketting perfect op uw kettingzaag past, kunt u het beste rekening houden met twee andere factoren.

Het eerste wat u moet doen is de afstand meten van het uiteinde van het zaagblad tot de plek waar het zaagblad uit de behuizing van de kettingzaag steekt.

Rond het getal af naar het dichtstbijzijnde even getal en dit geeft u de lengte van het zaagblad van de kettingzaag. De meest populaire lengtes zijn 14″, 16″, 18″ en 20″, hoewel u vrij gemakkelijk modellen kunt vinden die zo kort zijn als 10″ en zo lang als 24″. Neem vervolgens uw oude ketting af en leg deze op uw werkbank. Tel de aandrijfschakels die uit de onderkant van de ketting steken. Deze aandrijfschakels zijn de mechanismen die worden gebruikt om de ketting aan te drijven en u moet er rekening mee houden hoeveel er aanwezig zijn als u de perfecte pasvorm wilt.

Noteer vervolgens de toonhoogte van uw ketting. Dit wordt normaal gesproken weergegeven op het zaagblad van uw gereedschap. Maar als u het nummer niet kunt vinden, meet dan gewoon de afstand tussen 3 opeenvolgende klinknagels op uw ketting en deel dit nummer door 2.

Aangezien de ideale kettingzaag vervangende kettingen ‘lengte is een combinatie van de toonhoogte en het aantal aandrijfschakels, de som van deze twee nummers is wat je nodig hebt om te zoeken naar als je wilt de perfecte vervangende ketting te kopen voor uw gereedschap.

Wat is de beste kettingzaag ketting voor hardhout?

Zagen door hardhout kan een moeilijke taak zijn, maar niet als u uw kettingzaag uit te rusten met de juiste ketting. Sommige zaagkettingen zijn speciaal ontworpen om snel en met minimale inspanning door hardhout te scheuren. Als u op zoek bent naar een van de beste kettingen voor het zware werk, kunt u niet verkeerd gaan met een hoogwaardige semi-beitelvormige ketting zoals de Oregon S56 16inch Semi Chisel Chainsaw Chain Chain of, afhankelijk van de grootte van uw kettingzaag, een vergelijkbare semi-beitelvormige ketting die compatibel is met uw gereedschap.

Sommige mensen zullen zweren bij volle beitelkettingen als het gaat om het doorzagen van hardhout. Hoewel deze kettingen zijn ontworpen om gemakkelijk door hardhout te scheuren, kunnen ze zeer snel dof worden. Dit betekent dat u meerdere kettingen nodig hebt of dat u ernstige stilstand zult ondervinden omdat u uw ketting moet stoppen en slijpen tijdens langere perioden van gebruik (lees de studie).

En als je door vies hardhout heen snijdt, zal je ketting zijn snijkant sneller verliezen omdat de vierkante vorm van de tanden de neiging hebben om grote happen uit het hout te nemen, maar ze slijten gemakkelijk. Daarom raden veel experts een goede semi-beitelachtige ketting aan voor het bewerken van hardhout.

Terwijl de afgeronde snijkant van de tanden er misschien iets langer over doet om door taaie materialen heen te zagen, bieden deze kettingen veel meer duurzaamheid omdat ze hun scherpte zeer goed behouden. Dit betekent dat de meeste kwalitatief hoogwaardige beitelkettingen door zware werkzaamheden kunnen komen zonder hun scherpte te verliezen.

Deze verbeterde duurzaamheid betekent minder stilstand en een soepelere werking tijdens lange periodes van veeleisend werk. Terwijl het kiezen van de juiste semi-beitelketen voor u zal afhangen van de grootte van uw kettingzaag, is de Oregon S56 een uitstekend voorbeeld voor iedereen die een 16″ model bezit.

Deze kettingen zijn ontworpen om een uitzonderlijke duurzaamheid te bieden dankzij het feit dat ze warmtebehandeld en hardverchroomd zijn. De halve beiteltanden snijden met gemak door het hardhout heen met behoud van de snijkant, beter dan een volledige beiteloptie. En zijn dubbele zaaghoeken zijn ontworpen om uitzonderlijke prestaties te leveren met een laag trillingsniveau en minimale terugslag.

Voor iedereen met een kleinere kettingzaag of een grotere kettingzaag, zoekt u gewoon een vergelijkbare semi-beitelvormige ketting die voldoet aan de meetvereisten van uw specifieke gereedschap. Door een van deze snelsnijdende, duurzame kettingen op uw gereedschap uit te rusten, is het aanpakken van zelfs het hardste hout verrassend eenvoudig.

Hoe lang gaat een kettingzaag ketting mee?

hoe lang gaat een kettingzaag ketting mee

Een hoogwaardige kettingzaag kan jaren meegaan, zolang hij maar goed wordt onderhouden. De meeste kettingen zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen corrosie en roest. Dit betekent dat het gebied van de ketting dat de meeste slijtage zal zien, de tanden zullen zijn. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw ketting bestand is tegen jaren van veelvuldig gebruik.

Aangezien er een hoge mate van wrijving op de ketting is geplaatst bij het doorsnijden van hout, is het eerste wat je moet doen ervoor zorgen dat je genoeg bar en kettingolie aan je ketting voedt. Dit zal voorkomen dat overmatige wrijving en warmteophoping, waardoor de levensduur van uw ketting, terwijl het behoud van de scherpe snijkant langer. Het volgende waar u op moet letten is hoe u uw gereedschap gebruikt.

Als u stumpwerk doet en uw ketting op de grond, puin of rotsen slaat, kunnen de tanden slijten of zelfs permanent beschadigd raken. Maar met een beetje ervaring kunt u uw kettingzaag met meer controle hanteren, zodat u door hardhout en boomstronken kunt zagen zonder per ongeluk de ketting van uw gereedschap in de grond te graven.

U moet ook herkennen wanneer uw ketting saai wordt. Het juiste onderhoud en het slijpen zorgt ervoor dat elke taak zo snel en veilig mogelijk wordt uitgevoerd en verlengt tegelijkertijd de levensduur van uw ketting. De beste manier om te bepalen wanneer uw ketting moet worden geslepen is om de prestaties ervan te meten.

Een scherpe ketting maakt dunne, grote snippers als het zich door het hout trekt. Een doffe ketting produceert zaagsel en vereist dat u de zaag door het hout duwt. Als u vindt dat het een aanzienlijke hoeveelheid moeite kost om door het hout te snijden en de ketting is het lossen van zaagsel in plaats van chips, is het tijd om de tanden van uw ketting te slijpen.

Door ervoor te zorgen dat uw ketting goed geolied is met de juiste kettingolie, zodat deze geen vaste voorwerpen raakt en scherp blijft, kunt u er jarenlang op rekenen dat u de ketting zonder vervanging kunt gebruiken.

Wat betekenen de getallen op een kettingzaag?

Bij de aankoop van een nieuwe kettingzaag zijn er drie metingen die elke gebruiker moet weten als hij de juiste maat ketting voor zijn gereedschap wil kopen. Deze drie getallen – de steek, de meter en een aantal aandrijfschakels – zijn te vinden op de verpakking van elke kettingzaag op de markt.

Pitch

nummer op kettingzaag ketting

De toonhoogte verwijst naar hoe dicht de schakels van je ketting bij elkaar liggen. Als je moeite hebt met het vinden van de toonhoogte van je huidige ketting, kun je eenvoudigweg de afstand tussen 3 klinknagels op je ketting meten en dat getal door 2 delen.

Pitch maten zijn beschikbaar in 1/4″, .325″, 3/8″, 3/8″ laag profiel, en .404″. De meest voorkomende meting is laag profiel 3/8″, gevolgd door reguliere 3/8″ steekkettingen. De 3/8″ low profile ketting heeft een smalle zaagbreedte of zaagsnede die het vermogen dat nodig is voor het zagen vermindert.

Deze steek wordt vaak gevonden in de meeste kettingzagen op de markt gebracht naar huiseigenaren of semi-professionals – zie de top kettingzagen voor professionals hier. Aan de andere kant van het spectrum is de .404″ steekketting.

Deze kettingen hebben een grotere afstand tussen de schakels, waardoor ze agressiever door hout kunnen zagen. Deze meting is normaal gesproken te vinden in commerciële kettingzagen en in modellen die gebruikt worden door hulpverleners en reddingswerkers.

Meter

De meter heeft betrekking op de dikte van de aandrijfschakels van de ketting. Deze aandrijfschakels passen in het zaagblad van de zaag en het is belangrijk om de juiste kettingmeter aan te passen aan uw zaag zodat de ketting in het zaagblad past. kettingzaag kettingen worden geleverd met een kaliber van .043″, .050″, .058″ en .063″, waarbij .050″ de meest voorkomende is. Normaal gesproken kunt u de maataanduiding vinden op het uiteinde van het zaagblad van de kettingzaag.

Aantal aandrijfschakels

Het laatste nummer waar u rekening mee moet houden is het aantal aandrijflinks. Het nemen van een totale lengte meting van uw kettingzaag is niet nauwkeurig bij het winkelen voor de juiste ketting, omdat de totale lengte eigenlijk wordt bepaald door een combinatie van het aantal aandrijfschakels en de toonhoogte van de ketting.

Daarom gebruiken de geproduceerde kettingen nu de methode van de aandrijfschakels, omdat dit een nauwkeurigere manier is om hun kettingmaten op orde te houden. In tegenstelling tot de toonhoogte en de meter, wordt het aantal schakels niet weergegeven op uw gereedschap, dus als u niet weet hoeveel aandrijfschakels uw ketting heeft, is het slimste om ze te tellen.

Top Kettingzaag Ketting

Nu u weet wat u moet zoeken in een kwaliteitsketting van een kettingzaag, laten we eens kijken naar enkele van de beste producten die er vandaag de dag zijn. Deze kettingen scoorden hoge cijfers op basis van prestaties, duurzaamheid, beoordelingen, veelzijdigheid en waarde. Door uw kettingzaag uit te rusten met een compatibele zaagketting die in onze lijst voorkomt, wordt uw gereedschap een houtkrachtige krachtpatser.

Het vinden van de juiste ketting voor uw kettingzaag

Uw kettingzaag is een veelzijdig elektrisch gereedschap dat een aantal taken kan uitvoeren, van het snoeien van takken en ledematen tot het omhakken van bomen. Maar om de beste prestaties, duurzaamheid en veiligheid uit uw kettingzaag te halen, is het belangrijk dat u de juiste zaagketting kiest. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u een nieuwe ketting koopt. Het eerste wat u moet overwegen is de lengte van de ketting die nodig is. Zodra u weet hoe de juiste lengte, moet u overwegen de compatibiliteit van de ketting.

Sommige kettingen kunnen worden geïnstalleerd op verschillende merken en modellen, terwijl andere alleen veilig kunnen worden gemonteerd op een specifiek merk gereedschap. Het volgende dat u moet overwegen is het soort eisen dat u aan uw zaag stelt, de soorten kettingzaag die u gebruikt. Een laag profielzaag is zeer geschikt voor basis snoeiwerkzaamheden en landschapsarchitectuur.

Semi beitelkettingen snijden langzamer dan beitelkettingen, maar behouden hun rand langer, waardoor ze ideaal zijn voor het zagen door zachte houtsoorten. En volle beitels knippen sneller dan halve beitels, maar ze zijn wel sneller dof, waardoor ze het favoriete wapen zijn bij het aanpakken van hardhout.

Deskundige tip

Het slijpen van je ketting is relatief eenvoudig. Maar met zoveel tanden kan het behoorlijk verwarrend zijn om bij te houden welke tanden je al hebt geslepen. Een geweldige truc is om elke tand die je hebt geslepen gewoon te markeren met een stift. Dit zorgt ervoor dat je je ketting zo efficiënt mogelijk slijpt.

Wist je dat?

Bepalen wanneer het tijd is om je ketting te slijpen is vrij eenvoudig. Een scherpe ketting zal door het meeste hout snijden met zeer weinig druk op het gereedschap. Maar een saaie ketting rijdt mee in de zaagsnede in plaats van deze te verdiepen. Als u merkt dat u probeert te dwingen je gereedschap in het hout te snijden, of als uw kettingzaag is spugen uit zaagsel in plaats van houtsnippers, dan is het tijd om uw ketting te scherpen.

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over de Beste Kettingzaag kettingen, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content