Beste infraroodkachel kopen in 2020


Als het bijna winter is, heeft u waarschijnlijk al veel aandacht besteed aan het vinden van de beste Infraroodkachel op de markt. Immers, als het koud wordt, wilt u niet urenlang zitten wachten tot uw traditionele kachel genoeg warmte genereert om u en uw huis te verwarmen.

Infraroodkachels zijn geweldig om u het extra sap te geven om dingen op te warmen zonder dat u te veel uit uw zak hoeft te komen. En naast de geweldige prijs vindt u deze kachels vaak op bijna de helft van de grootte van een traditionele kachel met net zo veel vermogen!

Bekijk de beste infraroodkachels hieronder

Elektrische convector ELDOM 2000W 230V met digitale thermostaat en open raam detectie

Elektrische convector ELDOM 2000W 230V

Bekijk de dagprijs

De Eldom convector zijn ideaal toe te passen om ruimtes zoals in de woningbouw, utiliteitsbouw en de industrie deze te verwarmen. Elke convector is voorzien van een digitale electronische (nauwkeurigheid van 0,1’C) thermostaat programmeerbaar welke is voorzien met een aparte draad voor externe aansturing, aansluitsnoer met stekker (150cm) en een montage beugel.

Infrarood heater met afstandbediening 1800Watt

Infrarood heater met afstandbediening 1800Watt

Bekijk de dagprijs

QHCCR18 Infrarood heater kan worden toegepast in de tuin als terrasverwarming, badkamer, woon of slaapkamer. Na het aanzetten van deze heater begint deze binnen enkele seconden warmte uit te stralen. Wordt standaard geleverd met afstandbediening Aan/Uit en is voorzien van een montage beugel set.

TROTEC Infrarood warmtestraler IR 3010

TROTEC Infrarood warmtestraler IR 3010

Bekijk de dagprijs

De warmtestraler IR 3010 overtuigt met alle comfortabele voordelen van de IR-serie. Daarbij horen bijvoorbeeld de schone en condensvrije, geurvrije en stille opwekking van weldadige warmte evenals de gelijkmatige en doelgerichte warmteverspreiding zonder voorverwarmen en – ideaal voor mensen met een allergie – zonder opdwarrelend stof.

TecTake – Infrarood verwarming 600 x 600 mm- 450 W + thermostaat – 401706

TecTake - Infrarood verwarming 600 x 600 mm- 450 W + thermostaat

Bekijk de dagprijs

Zeer geschikt voor grote ruimtes met hoge plafonds, zoals kantoren of magazijnen. Ook ideaal om te gebruiken in de bouw, om pleisterwerk te drogen bijvoorbeeld.

Smart spiegel met led verlichting infrarood verwarming 60X120 500Watt

Smart spiegel met led verlichting infrarood verwarming

Bekijk de dagprijs

Nieuw de smart spiegel infrarood voorzien van sfeer led verlichting, tijd, datum is voorzien van een prachtig design en is ontwikkeld voor in de badkamer of woonkamer. Deze infrarood verwarming in design uitvoering is simpel te monteren aan de wand met de bijgeleverde onzichtbare bevestigingsbeugel. Led verlichting kan apart Aan/Uit worden geschakeld, met de schakelaar soft touch aan de oppervlakte.

TROTEC Infrarood-verwarmingsplaat TIH 1100 S inclusief standvoeten & Stopcontact thermostaat BN30

TROTEC Infrarood-verwarmingsplaat TIH 1100 S

Bekijk de dagprijs

De Infrarood-verwarmingsplaat TIH 1100 S is onze beste aanbeveling als ruimtes die langere tijd onverwarmd zijn geweest moeten worden voorzien van een effectieve verwarmingsbron of als u het thuis ergens doelgericht en goedkoop aanvullend lekker verwarmd wilt hebben.

Infrarood verwarmingspaneel met aluminium kader 580Watt 60 x 100 incl. PLUG-in thermostaat

Infrarood verwarmingspaneel met aluminium kader 580Watt

Bekijk de dagprijs

De Quality Heating paneel infrarood design verwarmingspaneel is zeer strak vormgegeven met een geborsteld aluminium rand en is zeer geschikt voor toepassing in uw gang, woonkamer, hobbyruimte of badkamer. Deze infrarood verwarming in design uitvoering is simpel te monteren aan de wand voor een aangename warmte.
Dankzij de IP54 klasse is dit paneel tevens zeer veilig en waterbestendig, dus u kunt het bijvoorbeeld ook buiten onder een veranda toepassen. Dit paneel is volledig opgebouwd uit aluminium en daardoor zeer licht van gewicht.

QH infrarood paneel met aluminium kader 350Watt 60X60 incl. PLUG-in thermostaat

QH infrarood paneel met aluminium kader 350Watt

Bekijk de dagprijs

De infrarood paneel met aluminium omkader is zeer strak vormgegeven en is zeer geschikt voor toepassing in uw gang, woonkamer en tuinhuis. Dit paneel is eenvoudig te monteren aan de wand voor een aangename warmte.
Dankzij de IP54 klasse is dit paneel waterbestendig, dus u kunt het bijvoorbeeld ook buiten onder de veranda toepassen met slechts een dikte van 22mm is dit een ideale oplossing. Dit paneel is volledig opgebouwd uit aluminium en daardoor zeer licht van gewicht.

Sinbo Infrarood heater 2500W grijs

Sinbo Infrarood heater 2500W

Bekijk de dagprijs

De Sinbo infrarood verwarmer is een snelverwarmer die ruimtes snel op kan warmen of als extra verwarming gebruikt kan worden wanneer dat gewenst is.

Eurom Infraroodstraler – 450/900 Watt

Eurom Infraroodstraler

Bekijk de dagprijs

Een strak vormgegegeven infraroodstraler. De infrarood straler is voorzien van twee kwartslampen die samen een vermogen hebben van 900 watt. De lampen zijn los van elkaar te bedienen door de 2 lossen on en off knoppen. De kachel beschikt over een handvat waardoor de kachel gemakkelijk verplaatst kan worden. Daarnaast beschikt de kachel over omvalbeveiliging.Afmetingen (lxbxh): 37x32x12,5 cm. Vermogen: 450/900 Watt. Gewicht: 1,1 kilo. Kleur: Zwart. Materiaal: Kunststof.

Spiegel met led verlichting infrarood verwarming 60X120 700Watt Quality Heating

Spiegel met led verlichting infrarood verwarming

Bekijk de dagprijs

Nieuw de spiegel infrarood voorzien van sfeer led verlichting is voorzien van een prachtig design en is ontwikkeld voor in de badkamer of woonkamer. Deze infrarood verwarming in design uitvoering is simpel te monteren aan de wand met de bijgeleverde onzichtbare bevestigingsbeugel. Led verlichting kan apart Aan/Uit worden geschakeld, met de schakelaar achter het paneel.

Infralia THC2400D – Black – Design Infraroodverwarming

Infralia THC2400D

Bekijk de dagprijs

De Slimline Infrarood Radiant Heater is een slanke infrarood verwarmer met nieuw design, die uw kamer, kantoor, winkel of overdekt terras opwarmt zoals de zon de aarde opwarmt.

Veito verstelbare telescoop-voet voor Infarood Heater

Veito verstelbare telescoop-voet

Bekijk de dagprijs

Veito verstelbare telescoop-voet voor Infarood Heater. Verstelbaar van 110 – 180 CM.

Ecosun infrarood paneel met korrel structuur 850×1200 1000Watt

Ecosun infrarood paneel met korrel structuur 850x1200 1000Watt

Bekijk de dagprijs

De Ecosun paneel met granol structuur kan eenvoudig worden gemonteerd aan de wand of aan het plafond. Dit paneel is uitgevoerd met een witte structuur verf, wat ervoor zorgt dat de warmte zorgvuldig wordt verdeeld over de gehele ruimte.

TROTEC Infrarood-verwarmingsplaat TIH 400 S (LET OP: exclusief standvoeten)

TROTEC Infrarood-verwarmingsplaat TIH 400 S

Bekijk de dagprijs

Infrarood verwarmingsplaat TIH 400 S De Infrarood – verwarmingsplaat TIH 400 S is onze beste aanbeveling, als tot nu toe onverwarmde ruimtes met een effectieve verwarmingsbron moeten worden voorzien of als u het binnen uw eigen vier muren punctueel en goedkoop lekker verwarmd wilt hebben.
Want niet als andere, klassieke verwarmingen die met convectiewarmte werken waarbij als wamtebron de ruimtelucht wordt gebruikt, verwarmt en dan terug in de ruimte wordt gestoten, werkt de TIH 400 S zonder convectie-verlies met directe warmte per infraroodstraling naar het natuurlijke principe van de zon.

Veito S2500 Zilver Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood verwarming Blade S2500 in de kleur zilver

Veito S2500 Zilver Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood verwarming Blade S2500

Bekijk de dagprijs

Deze nieuwste techniek (middellange golf infrarood low glare) genereert veel meer voelbare warmte en lagere energiekosten! Ontdek de vele voordelen van onze S2500 Carbon Infrarood Heaters! Dit is de ‘Silver Brushed Steel’ uitvoering; er is ook een zeer fraaie Black versie beschikbaar.

Argoclima Ambient Zwart, Grijs 1000W

Argoclima Ambient Zwart

Bekijk de dagprijs

Argoclima Ambient. Verwarmingselement type: Koolstofvezel, Oscillatie bereik: 70°. Plaatsingsopties: Vloer, Kleur van het product: Zwart, Grijs. Verwarmingsvermogen: 1000 W, Verwarming power (min): 500 W, Geschikt voor ruimtes tot: 40 m³. Breedte: 380 mm, Diepte: 250 mm, Hoogte: 700 mm. Warmtebron: Electrisch

Infrarood verwarming paneel

Infrarood verwarming paneel

Bekijk de dagprijs

De TecTake 400699 infraroodverwarmingspaneel is zeer geschikt voor grote ruimtes met hoge plafonds, zoals kantoren of magazijnen. Ook ideaal om te gebruiken in de bouw, om pleisterwerk te drogen bijvoorbeeld en is inclusief muurbeugel.

Infralia THB2200D- Black – Design Infraroodverwarming – THB 2200D

Infralia THB2200D

Bekijk de dagprijs

De Flatscreen Infrarood Radiant Heater is een infrarood verwarmer met nieuw design, die uw kamer, kantoor, winkel of overdekt terras opwarmt zoals de zon de aarde opwarmt.

Infrarood bureau verwarming fiber plaat zelfplakkend 150Watt inclusief dimmer – Quality Heating

Infrarood bureau verwarming fiber plaat zelfplakkend 150Watt

Bekijk de dagprijs

Elektrische zelfplakkende bureauverwarming Quality Heating fiber met carbon techniek inclusief stekkerdimmer, dikte van slechts 6mm en zelfplakkend (geen gereedschap nodig voor montage). Ben u opzoek naar warmte onder uw bureau dan is de zelfplakkende fiberplaat bureauverwarming zeer geschikt als bijverwarming. Gewenste temperatuur kunt u gaan instellen met de bijgeleverde dimmer.

Veito CH1800 XE – Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood verwarming in de kleur zwart

Veito CH1800 XE

Bekijk de dagprijs

Man & Wood introduceert unieke Carbon Infrarood Heater Techniek
Deze nieuwste techniek genereert veel meer voelbare warmte en lagere energiekosten!
Ontdek de grote voordelen van onze Indoor Carbon Heaters!

Infrarood straler quartz verwarming 2500w met afstandsbediening

Infrarood straler quartz verwarming 2500w

Bekijk de dagprijs

Deze infraroodradiator zorgt voor voldoende warmte zonder de lucht uit te drogen. In tegenstelling tot gas- of olieverwarmingssystemen verwarmt infraroodverwarming niet de lucht in de kamer, maar verwarmt het omliggende objecten zoals muren en meubels. Met deze methode wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld, wat resulteert in minder luchtturbulentie, wat voorkomt dat stof rondvliegt. Hierdoor biedt infraroodverwarming “gezondere warmte” en een aangenamere atmosfeer.

Stanley – Heavy Duty Heater ST-222A-240-E

tanley – Heavy Duty Heater

Bekijk de dagprijs

De Stanley ST-222A-240-E heeft variabele verwarmingstanden, en om te ventileren gebruik je de FAN stand.

Terrasheater infrarood verplaatsbaar 1600Watt AH161 Quality Heating

Terrasheater infrarood verplaatsbaar 1600Watt AH161 Quality Heating

Bekijk de dagprijs

De terrasverwarmer AH161 is een uitkomst wanneer het niet mogelijk is om in uw tuin of serre een vaste verwarming te plaatsen, maar u wel behoefte heeft aan een goede terrasheater. Deze heater is voorzien van een Aan/Uit schakelaar en heeft een vermogen van 1600Watt. Door het lichte gewicht is de heater gemakkelijk verplaatsbaar. Het verwarmingselement is voorzien van carbon infrarood voor een intense warmte-uitstraling.

Simfer S1850WTB Quartz Infraroodverwarming

Simfer S1850WTB Quartz Infraroodverwarming

Bekijk de dagprijs

Vragen van de kopersgids

Wat is een infraroodkachel?

Een infraroodkachel is een type verwarming dat werkt door gebruik te maken van alternatieve verwarmingstechnologieën om warmte te creëren in een bepaalde ruimte. infraroodkachels maken gebruik van dezelfde soort energie die door de zon wordt gebruikt om warmte te creëren – infraroodstralen. Deze infraroodstralen worden door infraroodkachels gebruikt om een warmtebron te produceren die werkt door objecten te verwarmen in plaats van alleen de lucht te verwarmen. Dit maakt de temperatuur in een bepaalde omgeving veel evenwichtiger en beter geschikt voor de mens dan voor een benauwde en overmatige verwarming – het resultaat dat veel traditionele kachels produceren.

Werken infraroodkachels goed?

Ja! Infraroodkachels werken eigenlijk heel effectief. Ze gebruiken infraroodstralen om de inwendige temperatuur van objecten te verwarmen in plaats van alleen maar de lucht in uw huis op te warmen. Dit betekent dat ze eigenlijk meer consistente en comfortabele warmte produceren dan veel traditionele kachels.

Een bijkomend voordeel van het investeren in infraroodkachelen is dat ze de warmte in uw huis beter in balans brengen. Ze werken door warmte naar uw huis te verspreiden via de objecten die u in huis heeft – niet door de lucht ondraaglijk benauwd te maken. Naast het zorgen voor veel draaglijker lucht, betekent het gebruik van een infraroodkachel dat de temperatuur van uw vloer en de temperatuur van uw plafond veel beter op elkaar aansluiten.

Normaal gesproken, met oudere kachels, zou de temperatuur van uw plafond warmer zijn dan de vloer – en veel van uw meubels en diverse items in uw huis. Dit komt omdat traditionele kachels werken door simpelweg warmte in de lucht op te wekken. Die warmte stijgt dan, waardoor uw vloeren een paar uur lang ondraaglijk koud blijven (klik hier voor buitenverwarmers voor het terras) totdat ze voldoende warme lucht in uw kamer kunnen pompen. Maar tegen die tijd voelt u zich al ongemakkelijk omdat de lucht in uw huis benauwd en overweldigend is – niet het soort warmte waar u naar op zoek was.

infraroodkachels lossen dit probleem op omdat ze in staat zijn om een kamer te verwarmen door infraroodgolven uit te zenden om objecten te verwarmen in plaats van zich te concentreren op de lucht. Dit betekent dat wanneer u midden in de winter over uw tegelvloer loopt, u zich goed voelt – de vloer zal een van de eerste dingen zijn die de infraroodstralen opwarmen in plaats van een van de laatste dingen. De stralen richten zich niet alleen op uw vloer, maar ook op uw muren, meubels, dekens, plafond, etc., totdat het zich heeft verspreid naar alles in uw kamer.

Geleidelijk aan, als alle muren en objecten in uw kamer beginnen op te warmen, zullen ze op natuurlijke wijze warmte afgeven op hun eigen manier. In een mum van tijd zit je in een warme, geroosterde kamer – zonder dat je te maken krijgt met ondraaglijk dikke en benauwde lucht.

Gebruiken infraroodkachels veel elektriciteit?

Deze vraag is afhankelijk van de grootte van de kachel en het wattage. Maar zelfs met deze variabelen zouden we nee zeggen. infraroodkachels kunnen technisch gezien net zo veel energie verbruiken als een traditionele kachel – maar er zijn enkele zeer belangrijke verschillen waar we op willen wijzen.

De eerste is de grootte van de kachel waar je mee werkt. infraroodkachelen zijn zeer efficiënt – vooral als het gaat om het benutten van de ruimte (klik hier voor onze review over Space Heaters). In feite zijn infraroodkachels in staat om hetzelfde verwarmingscomfort te produceren als een traditionele kachel, terwijl ze slechts 40% van de ruimte in beslag nemen die de traditionele kachel nodig heeft. Dit betekent dat u kleinere kachels kunt gebruiken om uw huis op de door u gewenste warme temperaturen te brengen en dat u kunt besparen op zowel het vermogen als de prijs per eenheid.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat u zich realiseert waar u op bespaart. U krijgt eigenlijk veel meer dan extra ruimte en een lager wattagegebruik wanneer u investeert in een infraroodkachel – u zult waarschijnlijk veel minder tijd besteden aan het opwarmen van uw huis. Traditionele kachels werken door te proberen de lucht op te warmen. We weten allemaal dat het moeilijk is om die tocht uit uw huis te houden tijdens de wintermaanden.

Bovendien, als je een gezin hebt dat constant in beweging is, zul je rekening moeten houden met alle warme lucht die verloren gaat elke keer als iemand de deur opent met hun komen en gaan. Tel dit alles op en het zorgt voor één dure elektriciteitsrekening aan het einde van de winter.

Infraroodkachels zijn echter een heel ander verhaal. Ze werken door de objecten in uw huis (ook u) op te warmen en die objecten vervolgens warmte te laten produceren die de lucht om hen heen opwarmt. Je kunt hier en daar wat warmte verliezen als je onderweg bent of je kunt die tocht niet lijken op te vangen, maar het is niets vergeleken met wat je zou verliezen met een traditionele kachel.

Zijn infraroodkachels gevaarlijk?

Deze vraag moet meestal worden opgesplitst in twee delen. Maar nee, infraroodkachels zijn niet gevaarlijk. Dit betekent niet dat u ze gewoon kunt gebruiken zonder veiligheidsmaatregelen te nemen, maar het betekent wel dat u niet op iets ongewoons hoeft te letten.

De meeste mensen maken zich zorgen over infraroodkachels als ze zich zorgen maken over het gebruik van een vorm van straling om hun huis te verwarmen of als ze niet zeker weten wat voor gevaar ze kunnen verwachten van een binnenhuisverwarmingstoestel.

Beide zorgen verdienen hun eigen antwoorden, die we uitvoerig zullen toelichten. Als u zich zorgen maakt over het woord ‘straling’ heeft u waarschijnlijk voorkennis die van invloed is op deze zorg. Hoewel straling een ongelooflijk efficiënte energiebron is gebleken, weten we dat er soms slechte dingen kunnen gebeuren als de stralingsbron in kwestie niet volledig gestabiliseerd is.

Het goede nieuws is dat de straling waar je je zorgen over maakt en de straling die gebruikt wordt om infraroodstralers van stroom te voorzien, heel andere dingen zijn! Goed om te weten, toch? Maar wat is het verschil? We zijn blij dat je het vraagt. Er zijn veel soorten straling. Er is het soort straling dat afkomstig is van stoffen als uranium en plutonium en dan is er straling die afkomstig is van een elektromagnetische bron.

Het type in kwestie komt van een elektromagnetische bron (het type straling dat verantwoordelijk is voor het creëren van ultraviolette stralen en röntgenstraling). Hoewel er enig gevaar verbonden is aan specifieke soorten elektromagnetische straling, zijn infrarode stralen volkomen veilig. Ze lijken het meest op het type elektromagnetische straling dat het natuurlijke licht creëert dat ons in staat stelt om te zien, waarvan we weten dat het ons helemaal geen kwaad doet.

Dus als je je zorgen maakt omdat je geen onveilig stralingsapparaat in huis wilt halen, kun je gerust zijn. Als u zich om algemene redenen zorgen maakt over een infraroodkachel, is dat prima, zolang u maar een paar dingen in gedachten houdt. Het eerste is dat u als warmtebron niets te dicht bij het oppervlak van uw verwarming wilt laten – vooral geen doek of ander brandbaar materiaal. Als u dit doet, bestaat er brandgevaar voor elk apparaat en is het niet verstandig om dit te doen.

Het tweede wat u in gedachten moet houden is dat u niet te dicht bij de verwarming moet zitten. Dit is iets wat u in gedachten zou willen houden bij elke verwarming, maar het is vooral relevant vanwege het type verwarming waar we mee werken. infraroodkachelen stralen energie uit die kan worden geabsorbeerd door alles wat in contact komt met de stralen. Dit werkt goed omdat de infrarode stralen een grote afstand moeten afleggen om de energie over te brengen.

Als u echter recht voor de verwarming zit, hoeven de stralen helemaal niet ver te reizen en kunnen ze uw huid irriteren of zelfs verbranden omdat ze te veel energie naar uw lichaam overbrengen. Je hoeft niet aan de andere kant van de kamer te zitten om dit te voorkomen, maar houd wel een respectabel verschil tussen jezelf en de warmtebron.

Ten slotte, maar niet in het minst, zorg ervoor dat het stopcontact waar je je verwarming op hebt aangesloten niet overbelast is. Als u te veel apparaten heeft die met elkaar concurreren om elektriciteit, zal uw circuit overbelast raken en kan dit mogelijk leiden tot een stroomstoring of brand. Als u vragen hebt over hoeveel wattage een stopcontact aankan of waar een nieuw stroomcircuit in uw huis begint, raadpleeg dan de blauwdrukken van het huis of bel uw lokale elektricien om hulp te vragen.

Kunnen infraroodkachels een huis verwarmen?

Dat kan absoluut! infraroodkachels werken door het uitzenden van infraroodstralen. Deze stralen reizen op hun beurt door uw kamer (of huis) en geven hun energie door aan objecten. Zodra die objecten opwarmen, geven ze hun eigen natuurlijke warmte af en verwarmt uw huis tot een lekkere, geroosterde, warme temperatuur.

Als u een klein huis heeft, kunt u gemakkelijk uw hele huis verwarmen door een slimme plaatsing van uw kachel, of door de kachel van kamer naar kamer te verplaatsen om ervoor te zorgen dat alles een kans krijgt om gelijkmatig op te warmen. Als uw huis wat groter is, kunt u het nog steeds verwarmen met een infraroodkachel, maar het proces gaat veel sneller als u investeert in meerdere kachels.

Zijn infraroodkachels veilig om onbewaakt te laten?

Net als bij alle andere verwarmers is het af te raden om een infraroodkachel onbeheerd achter te laten. Ze stoten veel energie uit in korte tijd en moeten goed worden onderhouden. Dit zou echter geen probleem moeten zijn, want infraroodkachels zijn in staat om ruimtes snel op te warmen. U kunt zich enkele minuten na het doorlopen van de voordeur en het inschakelen van de schakelaar van de verwarming comfortabel ontspannen.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “De Beste Elektrische Bladblazers”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Inhoudsopgave

Recent Content