Beste hogedrukreiniger in 2020 kopen


Hogedrukreinigers zijn een van de handigste manieren om een oppervlak te reinigen, of het nu gaat om een buitendek of om de muren van uw huis zelf. Dat betekent echter niet dat u gewoon een willekeurig model kunt kiezen en kunt beginnen met schoonmaken – zelfs het eenvoudigste verschil tussen twee verschillende ontwerpen of merken kan de manier waarop u ze moet gebruiken volledig veranderen, en het kopen van het verkeerde ding kan leiden tot meer ergernis en stress dan u verwachtte.

In sommige situaties kun je zelfs jezelf of je huis in gevaar brengen als je een hogedrukreiniger koopt die bedoeld is om op een zeer specifieke manier te worden gebruikt. Hieronder vindt u tien van de beste hogedrukreiniger modellen op de markt op dit moment, evenals de redenen waarom ze de moeite waard zijn om te kopen voor jezelf.

Bekijk hieronder de beste hogedrukreinigers.

Karcher K5 Premium Elektrisch Full control plus

Karcher K5 Premium Elektrisch Full control plus

De Karcher K5 biedt een krachtige 2000 PSI-spray die met verschillende gereedschappen kan worden gericht – de standaard 25 voet slang, de veelzijdige Vario-spuitstok of de zware DirtBlaster-spraystok. Dit geeft u drie manieren om vuil op te nemen zonder dat u meer dan een wasmachine nodig heeft, en de betrouwbare N-COR-pomp zorgt ervoor dat alle drie een constante stroom water produceren die sterk genoeg is om zelfs de zwaarste vlekken weg te spoelen.

De ingebouwde detergentententank en de watergekoelde motor maken van een efficiënt ontwerp een volledige reinigingsset, die allemaal gemakkelijk op twee stevige wielen kunnen worden gerold.

Waarom we deze leuk vinden

 • 2000 PSI motor.
 • Twee verschillende optionele sproeiers.
 • Ingebouwde detergententententank.
 • Ontworpen voor minimaal onderhoud.
 • Duurzaam ontwerp en frame.

Onze beoordeling

Als u op zoek bent naar veelzijdigheid, dan is de Karcher K5 misschien wel de beste hogedrukreiniger in de hele catalogus van het bedrijf.

Bekijk alles modellen van de karcher hogedrukreinigers.

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

Karcher K7 Premium Full Control Plus Home

De Karcher K7 Premium Full Control is een grote, robuuste en zeer betrouwbare hogedrukreiniger. Hij is efficiënt en effectief in het reinigen van de meest hardnekkige vuilvlekken op patio’s en auto’s, en geweldig als hij gebruikt wordt om uw terras er weer helemaal nieuw uit te laten zien. Het verwijdert algen en vuil en haalt zelfs het onkruid op, zonder de voegen te beschadigen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Het geeft een krachtige prestatie
 • Het is fantastisch voor het schoonmaken van auto’s

Onze beoordeling

De Karcher K7 Premium Full Control levert krachtige prestaties en we vonden hem ideaal om zelfs de meest hardnekkige gedroogde vlekken van auto’s te krijgen en zelfs onkruid tussendoor te voegen. Hij bevat een indrukwekkende reeks accessoires, van een LED–display-trekkerpistool tot een terrasreinigingsapparaat.

Karcher K4 Full Control Car en Home

Karcher K4 Full Control Car en Home

Een grote hogedrukreiniger die door Karcher naar een hoger niveau is getild. De nieuwe functies en meegeleverde items zijn een geweldige aanvulling, het is gemakkelijk te gebruiken en het gemak van het opslaan van alle bits helpt ook om het allemaal bij elkaar te houden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • Geweldig voor gebruik op uw auto of het schoonmaken van uw terras
 • Krachtig en toch stil in werking
 • Kan gebruikt worden met een waterkont
 • Wordt geleverd met een goede patio-schoonmaakhulpstuk
 • Goed geprijsde allround hogedrukreiniger
 • Wordt geleverd met 3 jaar garantie

Onze beoordeling

We houden van de Karcher K4, het is een goede allrounder die genoeg kracht heeft voor de meeste taken zonder te veel kosten. Perfect voor het schoonmaken van auto’s en het afwassen van uw terras.

Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger – 110 bar – 20 m² per uur

Kärcher K2 Compact Car Hogedrukreiniger - 110 bar - 20 m² per uur

Als u op zoek bent naar een instapmodel of een budget hogedrukreiniger dan is dit een goede keuze. Het is ideaal voor het schoonmaken van auto’s, kleine patio’s en buitenmeubilair. Hij is compact genoeg om niet te veel ruimte in beslag te nemen in uw schuur of garage, en is gemakkelijk te verplaatsen met de toevoeging van wielen en telescopische handgreep.

Waarom we deze leuk vinden

 • Een geweldige instapmodel hogedrukreiniger voor een goede prijs, compact en gemakkelijk te gebruiken, ideaal voor het schoonmaken van uw auto en fiets, of om uw terrasmeubilair en BBQ klaar te maken voor de zomer.
 • 2 jaar garantie. De Karcher K2 wordt geleverd met een volledige garantie van 2 jaar die alles dekt, inclusief defecten of defecten in materiaal en afwerking.
 • De K2 is licht van gewicht, gemakkelijk te verplaatsen en perfect voor in de tuin, een geweldig basismodel dat een geweldige eerste hogedrukreiniger is.

Onze beoordeling

De Karcher K2 is al vele jaren een populair model en deze nieuw ontworpen versie zal dit zeker voortzetten. Hoewel de specificatie hetzelfde blijft, verbeteren de ontwerpwijzigingen dit model wel, de toevoeging van wielen maakt het makkelijker om te bewegen, de instellingen op de variërende lans maken het makkelijker om te gebruiken en de opbergruimte aan boord maakt het makkelijker om de boel op orde te houden.

NILFISK C 110.7-5 HOME X-TRA Hogedrukreiniger – 110 bar – 440 l/u

NILFISK C 110.7-5 HOME X-TRA Hogedrukreiniger - 110 bar - 440 l/u

Een geweldige allrounder en een geweldige optie weg van de Karcher-serie, lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, maar toch stevig en goed gebouwd, en wordt standaard geleverd met een grote selectie van aanbouwdelen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Eenvoudig, stevig en gemakkelijk te gebruiken, wordt geleverd met wielen, handgreep en opbergruimte aan boord voor alle toebehoren die standaard worden meegeleverd en zorgt voor een gemakkelijke mobiliteit. Een geweldige instapmodel hogedrukreiniger die zeer geschikt is voor het reinigen van auto’s.

Onze beoordeling

De Nilfisk C110 is een uitstekend, geweldig en zeer aan te bevelen apparaat dat het meest geschikt is voor uw huis en auto’s.
Als instapmodel hogedrukreiniger in deze prijsklasse kunt u er echt niets mis aan doen! Als u iets simpels wilt dat goed werkt en robuust is, dan is dit degene die u moet bekijken.

Bosch Universal Aquatak 135 hogedrukreiniger – 1900 W – 135 bar

Bosch Universal Aquatak 135 hogedrukreiniger - 1900 W - 135 bar

Deze Bosch hogedrukreiniger Advanced Aquatak 135 is een werkpaard voor uw huis of uw bedrijf. Met snel verwisselbare accessoires kunt u eenvoudig overschakelen tussen optimale drukinstellingen door eenvoudigweg snelkoppelpunten uit te wisselen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige machine met een druk van meer dan 135 bar.
 • Energie- en nutsbedrijfsefficiënt, waardoor de constante waterstroom wordt gestopt om u alleen de kracht te geven die u nodig hebt op commando.
 • Gemakkelijk te gebruiken – begin met wassen zodra u de machine uit de doos haalt.

Onze beoordeling

Deze Bosch Advanced Aquatak 135 hogedrukreiniger is een werkpaard voor uw huis of uw bedrijf. Met snel verwisselbare accessoires kunt u eenvoudig overschakelen tussen optimale drukinstellingen door eenvoudigweg snelkoppelpunten uit te wisselen. Bespaar geld door alleen stroom en water te krijgen wanneer u het nodig heeft. Deze indrukwekkende hogedrukreiniger, ondersteund door een krachtige 1900 watt elektromotor, kan elke reinigingsklus die u nodig hebt gemakkelijk aan.

Bosch AQT 37-13+ Hogedrukreiniger

Bosch AQT 37-13+ Hogedrukreiniger

Dit is een goede allround hogedrukreiniger die geweldig is om elk weekend uit te rijden, hij heeft genoeg vermogen om de meeste taken uit te voeren en is zeker goed genoeg om uw auto schoon te maken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Deze hogedrukreiniger verdeelt 370 nesten water per uur. De reiniging is dus snel en eenvoudig
 • Minimale montage vereist. Wat betekent dat, zodra je het uit de doos haalt, je het gewoon aan moet sluiten op de elektriciteit en dat het goed is om te gaan.
 • Het is veelzijdig. Gebruik het om uw voertuigen, patio’s, tuinmeubilair, dak, bakstenen muren, enz. te wassen.
 • Automatische uitschakeling. Hiermee bespaart u niet alleen energie, maar helpt u ook de levensduur van deze apparatuur te verlengen. Het zal dus zeker lang meegaan.
 • Deze hogedrukreiniger is voorzien van een wasmiddelneus, zodat u de machine kunt reinigen met wasmiddel voor vlekken die moeilijker te verwijderen zijn.
 • Hij wordt geleverd met een garantie van 2 jaar. Dit betekent dat u in vertrouwen kunt kopen in de wetenschap dat uw hogedrukreiniger voor de komende 2 jaar gedekt is.
 • Hij wordt ook geleverd met wielen en is licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is.

Onze beoordeling

Ik zou de Bosch AQT 37-13 Plus hogedrukreiniger zeker aanraden aan iedereen die een krachtige, lichte maar compacte hogedrukreiniger nodig heeft die gegarandeerd aan al uw behoeften aan hogedrukreiniging voldoet. Met de waterstromingsdruk die hij vrijgeeft, kan deze hogedrukreiniger in een handomdraai het hardnekkigste vuil verwijderen. Zorg dat uw muren, terras, tuinmeubilair, rijbaan en voertuigen er weer schoon en nieuw uitzien met deze prachtige Bosch hogedrukreiniger. Met een garantie van 2 jaar koopt u dit artikel in vertrouwen en u zult er zeker geen spijt van krijgen.

Sun Joe SPX3000 hogedrukreiniger

Sun Joe SPX3000 hogedrukreiniger

De Sun Joe SPX3000 is een tweetankwasmachine met een verrassende veelzijdigheid, die tot 1,8 liter reinigingsmiddel kan dragen, of kan worden verdeeld over twee verschillende soorten reinigingswerkzaamheden waarbij meerdere verschillende oppervlakken betrokken zijn. Het ingebouwde Total Stop System stopt de pomp zodra de trekker wordt losgelaten, waardoor het hele mechanisme langer meegaat en er energie wordt bespaard zonder dat er handmatige invoer nodig is.

Dankzij een motor van 1800 watt kan de wasmachine tot 2030 PSI bereiken, waardoor er een ongelooflijk sterke waterstraal ontstaat die zelfs het meest aangekoekte vuil in enkele ogenblikken kan verwijderen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Sterke motor.
 • Automatisch totaalstopsysteem.
 • Twee wasmiddelreservoirs.
 • 35-voet voedingskabel.
 • 34-inch sproeistok voor afgelegen gebieden.

Onze beoordeling

De twee tanks van deze hogedrukreiniger maken het reinigen van meer dan één oppervlak veel gemakkelijker, vooral als ze geheel andere reinigingsmiddelen of reinigingsoplossingen nodig hebben.

DEWALT DH4240B Gasgestuurde hogedrukreiniger

DEWALT DH4240B Gasgestuurde hogedrukreiniger

Deze gasgestookte wasmachine maakt gebruik van een krachtige Honda-ketelwagenmotor die tot 4500 PSI genereert, waardoor hij gemakkelijk vuil en vlekken van de meeste vaste oppervlakken kan wegstralen in een kwestie van seconden. De Triplex-pomp zorgt voor een hogere druk dan de meeste andere ontwerpen, zodat u een constante stroom water hebt die niet in moeilijk te controleren uitbarstingen komt.

Het stevige stalen frame en subframe houden de hele unit beschermd tegen fysieke schade, waarbij de verlengde voor- en achterkant het gemakkelijk maken om de pomp op te stutten zonder het risico te lopen dat hij terugvalt en de motor of andere belangrijke onderdelen beschadigt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Sterk frame.
 • Kan op zijn kant staan.
 • Hoge druk 4500 PSI-spuiten.
 • Duurzame banden.
 • Compatibel met snelkoppelbare sproeiers.

Onze beoordeling

De sterke motor van deze hogedrukreiniger wordt alleen geëvenaard door zijn even sterke frame, waardoor het een geweldig heavy-duty gereedschap is voor zware reinigingsklussen.

Greenworks GPW1501 hogedrukreiniger

Greenworks GPW1501 hogedrukreiniger

De Greenworks GPW1501 maakt gebruik van een compact en draagbaar ontwerp dat gemakkelijk te verplaatsen is, zodat u brede gebieden en grote oppervlakken kunt schoonmaken zonder dat u een grote hogedrukreiniger hoeft te verslepen. De 1500 PSI-spray komt uit een hogedrukslang van 2,5 meter, waardoor het vuil van een afstand wordt vernietigd met behoud van veel reinigingskracht. Hoewel hij geen interne tank heeft, wordt de wasmachine geleverd met een aparte zeepapplicator die net zo draagbaar is, en het vijfendertig meter lange stroomsnoer kan direct worden aangesloten op buitencontactdozen zonder dat er een adapter van een derde partij nodig is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hogedrukslang.
 • Zeepbakje.
 • Lang stroomsnoer voor gemakkelijker bewegen.
 • Uiterst draagbaar.
 • Werkt zowel verticaal als horizontaal.

Onze beoordeling

Deze kleine wasmachine verpakt veel kracht in een klein en lichtgewicht frame, waardoor het gemakkelijk op te bergen is in kasten, auto’s en zelfs grote rugzakken.

CRAFTSMAN CMXGWAS021021 hogedrukreiniger

CRAFTSMAN CMXGWAS021021 hogedrukreiniger

De 163 cc motor van deze hogedrukreiniger is ontworpen voor gemak en betrouwbaarheid, en start ongeacht de situatie zolang hij brandstof heeft. De 25 voet slang en de hogedruk waterstroom maken hem ideaal voor het opnemen van grotere oppervlaktes, inclusief de muren of de roosters van hele gebouwen.

Het ontwerp biedt twee manieren om reinigingsmiddel toe te voegen: ofwel een systeem voor directe toepassing ofwel een hevelslang. Ongeacht welke u gebruikt, u kunt het direct mengen om hogedrukspuiten van zeepwater te creëren voor de behandeling van extreem hardnekkige vlekken en soorten vuil. Dankzij de compacte neerklapbare vorm is het opbergen ervan ongelooflijk handig.

Waarom we deze leuk vinden

 • Vier snelkoppelbare sproeiers voor verschillende soorten sproeiers.
 • Kan zepen en reinigingsmiddelen spuiten zonder aanpassingen van derden.
 • 25-voets slang voor een groter bereik.
 • Betrouwbare 163cc motor.
 • Nooit meer platte wielen voor een betere mobiliteit.

Onze beoordeling

Deze hogedrukreiniger is klein maar krachtig, en kan worden opgevouwen tot een handige doosvorm, terwijl hij toch sterk genoeg is om zeepwater op allerlei soorten vuil en vlekken te blazen.

Ryobi RY141612 Elektrische hogedrukreiniger

Ryobi RY141612 Elektrische hogedrukreiniger

Deze elektrische hogedrukreiniger is ongelooflijk draagbaar, met zijn langste zijde die minder dan dertien centimeter breed is. De krachtige hogedrukhandschoen is echter in staat om vuil weg te stralen met uiterst nauwkeurige en eenvoudig te controleren waterstralen. De drie verschillende sproeiers geven u meerdere manieren om een schoonmaakklus te klaren: een standaard 15-graden sproeier, een zeepspuit voor het snel verspreiden van schoonmaakproducten en een turbo-sproeier die het water 50% sneller dan normaal afvoert. Bovendien is hij door zijn kleine afmetingen ideaal om bijna overal op te slaan, zelfs in voertuigen of buitenmeubilair.

Waarom we deze leuk vinden

 • Uiterst compact.
 • Gemakkelijk te gebruiken en te controleren.
 • Drie verwisselbare sproeiers.
 • Zeer licht in gewicht.
 • Optionele turbomondstuk voor 50% sterkere waterstralen.

Onze beoordeling

De uitstekende mix van een compacte behuizing en een krachtige elektromotor maakt deze hogedrukreiniger verbazingwekkend voor reinigingsklussen op korte termijn.

SIMPSON reiniging MSH3125 MegaShot

SIMPSON reiniging MSH3125 MegaShot

Deze Honda GC190-gedreven hogedrukreiniger maakt gebruik van een sterke pomp en een reeks verschillende snelkoppelende sproeiers om u extra veelzijdigheid te bieden, zelfs terwijl u bezig bent met het reinigen van iets.

De 25-voet Morflex-slang geeft u een uitstekende mate van flexibiliteit met de manier waarop u hem richt, waardoor het mogelijk is om oppervlakken in de hoeken te reinigen zonder dat u zelfs het hoofdlichaam van de wasmachine hoeft te verplaatsen.

Maar als u dat doet, maken het duurzame frame en de schokdempende tien-inch luchtbanden een ruwe of oneffen ondergrond veel minder problematisch en kunt u de slang aan de voorkant van het frame laten rusten voor extra stabiliteit.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige motor van topkwaliteit.
 • 25-voet MoreFelx-slang.
 • Duurzaam frame van echt gelast staal.
 • Gepoedercoat om corrosie te verminderen.
 • Schokdempende tien-inch luchtbanden.

Onze beoordeling

De hoge kwaliteit en de duurzame behuizing van deze hogedrukreiniger maken hem ideaal voor gebruik buitenshuis, vooral bij slecht weer.

WORX WG625 20V Hydroshot draadloze reiniger

WORX WG625 20V Hydroshot draadloze reiniger

Deze extreem draagbare hogedrukreiniger comprimeert alle belangrijke kenmerken van een standaard elektrische hogedrukreiniger tot een klein, draagbaar sproeitoestel in de vorm van een staafje dat water kan opnemen uit bijna elke bron, hetzij rechtstreeks, hetzij uit gevulde containers en emmers.

Met de 5-in-1 sproeier kunt u gemakkelijk wisselen tussen verschillende sproeibreedtes, waardoor zowel gerichte waterstralen als bredere sproeiers op belangrijkere gebieden mogelijk zijn, terwijl de interne motor tot 320 PSI kan bereiken voor de meeste standaard reinigingsklussen en -situaties.

Dankzij het snoerloze ontwerp hoeft hij niet te worden aangesloten op een stroombron, zodat hij op afstand en onderweg kan worden gereinigd.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ongelooflijk draagbaar en opbergbaar.
 • Draadloos.
 • Kan water uit elke waterbron halen.
 • 5-in-1 mondstuk dat gemakkelijk te verwisselen is.
 • Minimaliseert het waterverbruik en de verspilling.

Onze beoordeling

Deze wasmachine kan bijna overal worden gebruikt zonder dat er een permanente stroombron of een specifiek type stopcontact nodig is, waardoor hij ideaal is voor het reinigen van vrijwel overal, zelfs op de weg.

Generac SpeedWash 7122 3200 Hogedrukreiniger

Generac SpeedWash 7122 3200 Hogedrukreiniger

De Generac SpeedWash is ontworpen om het comfort en de efficiëntie te maximaliseren, waarbij oppervlakken tot 50% sneller worden gereinigd dan bij de meeste modellen zonder dat er extra water wordt verspild. De ingebouwde 196cc kopklepmotor verhoogt de prestaties, waardoor er 3200 PSI-waterstromen ontstaan die kunnen worden geregeld via de 30 voet flexibele slang.

Bovendien kunt u met de instelbare vermogensknop eenvoudig schakelen tussen vier verschillende drukken, die vooraf zijn ingesteld voor het wassen van auto’s, hout en beton of voor het verspreiden van de zeep. Dit, samen met de turbomondstuk voor een snellere reiniging, maakt het veel gemakkelijker om snel vuil te verwijderen voor elk oppervlak.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoogwaardige motor.
 • Genereert tot 3200 PSI.
 • Turbostraalpijpen voor snellere waterstraal.
 • Vermogensknop voor snelle drukaanpassingen.
 • Gebruiksvriendelijke bediening en ontwerp.

Onze beoordeling

Deze hogedrukreiniger vermijdt het vertrouwen in gimmicks en werkt gewoonweg als een krachtige, krachtige hogedrukreiniger die de meeste situaties even goed aankan.

Stanley SHP2150 Elektrische hogedrukreiniger

Stanley SHP2150 Elektrische hogedrukreiniger

De Stanley SHP2150 heeft een lekvrij ontwerp dat niet alleen water bespaart, maar ook de duurzaamheid en de prestaties op lange termijn enorm verbetert. Het meegeleverde schuimkanon maakt het aanbrengen van zeep en andere schoonmaakmiddelen ongelooflijk eenvoudig, terwijl de 25 voet hoge drukslang een flexibele en controleerbare reiniging mogelijk maakt op zowel kale als zeepachtige oppervlakken.

De wasmachine wordt ook geleverd met een reeks hulpstukken voor het omgaan met typische schoonmaakklussen en problemen, waaronder snelkoppelmonden en een adapter voor standaard messing tuinslangen, zodat hij gemakkelijk kan worden gemengd met uw bestaande apparatuur in plaats van een zelfstandige set die u niet naast iets anders kunt gebruiken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtig schuimkanon voor het aanbrengen van reinigingsmiddelen.
 • Creëert sterke 2150 PSI waternevels.
 • Compatibel met vele standaard accessoires.
 • 25-voet flexibele slang.
 • Wordt geleverd met een adapter voor tuinslangen.

Onze beoordeling

Deze wasmachine is relatief compact, gemakkelijk te gebruiken en compatibel met vele andere standaard accessoires, waardoor hij verrassend veelzijdig is als je andere spullen hebt die je ernaast kunt gebruiken.

De koopgids van de hogedrukreiniger

Het kopen van een hogedrukreiniger is niet zo eenvoudig als het kiezen van het model met de grootste slang of de grootste kabel – er zijn een heleboel verschillende factoren die kunnen gaan in uw aankoop, waarvan u zich misschien niet eens bewust bent van wanneer u uw eerste hogedrukreiniger koopt.

Druk

De druk en PSI die uw wasmachine genereert is geen glijdende schaal van “hoger is beter”. In veel gevallen kan een te hoge druk een oppervlak dat u probeert schoon te maken, beschadigen en kan zelfs het vuil verwijderen op een manier die sommige van de originele oppervlakken met zich meebrengt.

Dit is vooral belangrijk op oppervlakken van gemengde materialen – een bakstenen buitenmuur kan veel druk verdragen, maar een glazen raam of houten hek zal niet noodzakelijkerwijs onder dezelfde omstandigheden bij elkaar kunnen blijven, en het is gemakkelijk om per ongeluk iets te breken, zelfs als je de spray niet direct op het oppervlak richt.

Het tegenovergestelde kan soms ook waar zijn. Een lagere druk kan niet genoeg zijn om bepaalde soorten vuil of vlekken te verwijderen, en je zou kunnen eindigen met het natter te maken zonder ook maar iets schoon te maken.

Het vinden van een goede drukbalans (of, indien mogelijk, het vinden van een sluitring waarmee u de druk kunt aanpassen) kan deze problemen verlichten, vooral als u nauwkeurigere sproeiers hebt die het gemakkelijker maken om de spuit te richten.

hogedrukreiniger

Compatibiliteit

De meeste ringen maken gebruik van standaard sproeier- en opzetstukken die met de meeste optionele apparatuur kunnen werken, maar andere zijn wellicht ontworpen om uitsluitend gebruik te maken van bepaalde gereedschappen. Dit kan een probleem zijn als u een andere sproeier moet bevestigen of de wasmachine moet aansluiten op een ander type stroombron, en er kunnen zelfs situaties zijn waarin u de wasmachine niet goed kunt gebruiken omdat hij niet compatibel is met de stopcontacten of watertanks die u ter beschikking hebt.

Zeep kan ook een probleem zijn – niet alle wasmachines zijn ontworpen om zeep te gebruiken, en er zijn verschillende manieren om wasmiddelen toe te voegen die niet alle ontwerpen ondersteunen. Zo kan het zijn dat een ontwerp dat het mogelijk maakt om het rechtstreeks in de tank te doen, geen tweede watertank ondersteunt, en vice versa.

Het toevoegen van wasmiddelen op de verkeerde manier (of gewoon het toevoegen van de verkeerde wasmiddelen op de juiste manier) kan de interne werking van de hogedrukreiniger beschadigen, en kan deze zelfs volledig breken.

U kunt deze beperkingen soms omzeilen met een apart gereedschap, zoals een stand-alone spuitpistool of zeepspuit, maar deze zullen niet altijd vrij toegankelijk zijn en kunnen meer ruimte innemen dan de hogedrukreiniger zelf.

Veelzijdigheid

Sommige mensen hebben alleen een hogedrukreiniger nodig voor één of twee verschillende doeleinden, maar anderen hebben een universeel gereedschap nodig dat alles in één oogopslag kan reinigen. Niet alle hogedrukreinigers zijn gebouwd met veelzijdigheid in het achterhoofd, dus u zult moeten proberen te beslissen op basis van de informatie die u beschikbaar heeft van de fabrikanten.

Hogedrukreinigers met meerdere sproeiers zijn bijna altijd beter aanpasbaar dan die zonder, en sommige hebben zelfs een extra slang of watertank voor het sproeien van reinigingsmiddelen of water met een reinigingsmiddelmengsel.

Echter, hoe meer functies ze toevoegen, hoe complexer een hogedrukreiniger kan worden, dus het is goed om te proberen en te focussen op het kiezen van iets dat veelzijdig is, terwijl je toch binnen je vaardigheidsniveau blijft. Hoe gecompliceerder iets het is, hoe minder handig het kan zijn voor snelle reinigingswerkzaamheden.

Hoe gebruik ik een hogedrukreiniger?

Wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt voor het reinigen, zijn er bepaalde dingen die u in gedachten moet houden over hoe u hem moet gebruiken. Richt nooit een hogedrukreiniger op een levend ding, vooral niet op iets dat in de buurt van u is – de hoge druk kan daadwerkelijk leiden tot snijwonden en kan zelfs kleinere wezens van dichtbij doden.

Je moet er ook voor zorgen dat je hem niet gebruikt als je op iets als een ladder of een ongelijkmatige trede gebalanceerd bent, want de terugslag kan meer dan genoeg zijn om je omver te werpen. Stroomleidingen en kabels kunnen ook gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat je minstens een halve meter verwijderd bent als je er naartoe sproeit.

Dit geldt ook voor situaties waarin de mist uit het water naar hen toe wordt geblazen – dit kan soms genoeg zijn om een blootliggende draad of kabel op te vangen en zou u kunnen schokken als u te dichtbij bent. Als het tijd is om de wasmachine uit te schakelen, zorg er dan voor dat u de watertoevoer heeft afgesloten voordat u de motor uitschakelt – als ze allebei uitgeschakeld zijn, houdt u de trekker of de knop ingedrukt om al het water dat zich nog in het systeem bevindt te legen, voor het geval dat.

Zodra u klaar bent, moet u altijd alle sloten of veiligheidsmodi inschakelen als u ze hebt om te voorkomen dat de trekker weer wordt ingeschakeld.

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger werkt eenvoudigweg door een motor te gebruiken om het water in het systeem te versnellen, waardoor er druk wordt opgebouwd totdat het water weer met een hogere snelheid kan worden afgevuurd. Dit zorgt voor een veel sterkere waterstraal die bedoeld is om vuil en vlekken op een veel snellere en gemakkelijkere manier te verwijderen – maar soms kunnen ze ook reinigingsmiddelen en zeep, afzonderlijk of gemengd met het water, afvuren, om wat extra reinigingskracht toe te voegen aan elke spray.

beste hogedrukreiniger

Hoe maak ik een Beton patio schoon zonder een hogedrukreiniger?

Beton is een van de veiligste en gemakkelijkste materialen om te reinigen, omdat maar weinig hogedrukreinigers schade aanrichten, vooral hogedrukreinigers van commerciële kwaliteit die niet de extreem hoge druk bereiken die nodig is om het te laten barsten.

Er zijn echter een aantal efficiëntere manieren om ze te reinigen – een van de meest voorkomende is bijvoorbeeld het mengen in wat bakpoeder en wasmiddel om een aangepaste reinigingsoplossing te creëren die later kan worden afgewassen, waarbij eventuele vlekken en vuil worden meegenomen.

Wat voor soort zeep kan ik gebruiken in mijn hogedrukreiniger?

Bij het kiezen van een zeep voor uw hogedrukreiniger moet u er altijd voor zorgen dat u weet of het een zeep of een wasmiddel is – hoewel het lijkt alsof ze op elkaar lijken, zijn ze bedoeld om in verschillende situaties te worden gebruikt en zullen ze niet altijd op dezelfde manier reageren op bepaalde oppervlakken of watersoorten.

Zepen worden over het algemeen gezien als de “zachtere” optie, die fungeert als een algemeen toepasbare en biologisch afbreekbare chemische stof die u in principe in elke situatie kunt toevoegen voor extra reinigingskracht. Detergenten zijn specifieker, vaak ontworpen om een bepaald soort vuil of vlek aan te pakken, of werken op een specifiek oppervlak – ze zijn ook zelden biologisch afbreekbaar en kunnen schadelijk zijn voor planten of dieren in de buurt als ze niet zorgvuldig worden gebruikt.

Er zijn geen harde regels die gebruikt kunnen worden, maar verschillende modellen en fabrikanten zullen vaak hun voorgestelde types uitleggen in de handleidingen. Sommige hogedrukreinigers kunnen ook worden geleverd met alternatieve slangen of een apart spuitpistool dat is ontworpen om deze extra oplossingen toe te passen, terwijl andere het mogelijk maken om het direct in het waterreservoir te mengen. Controleer altijd de gebruiksaanwijzing of de veiligheidshandleiding voordat u ze probeert te gebruiken, voor het geval dat.

Deskundige tip

Elektrisch aangedreven motoren zijn over het algemeen stiller dan gasaangedreven hogedrukreinigers, dus ze zouden de voorkeur kunnen krijgen in drukke buurten of voor laat in de nacht of voor de ochtend schoonmaak.

Wist u dat?

Zwart gekleurde sproeiers vaak 65 graden zijn, die een lichte sproeier produceren die niet erg efficiënt schoonmaakt – ze zijn echter geweldig in het maken van oppervlakken die nat zijn als voorbereiding op andere reinigingsmethoden.

Inhoudsopgave

Recent Content