Beste Heteluchtpistolen in 2020


Heteluchtpistolenzijn apparaten die een stroom geconcentreerde hete lucht uitzenden, een beetje zoals een haardroger, maar dan veel heter en intensiever. Heteluchtpistolen worden gebruikt voor een breed scala aan verschillende activiteiten, variërend van doe-het-zelf, ambachten en bouwwerkzaamheden tot meer geavanceerde chemie-, ingenieurs- en natuurkundige taken, en het maakt niet uit wat uw doel bij het kopen van een Heteluchtpistool is, u wilt er zeker van zijn dat u het beste heteluchtpistool koopt dat u kunt vinden om de best mogelijke prestaties te krijgen.

Deze pistolen worden over het algemeen thuis gebruikt voor taken zoals het strippen van verf, het uitdrogen van vochtig hout en het ontdooien van bevroren leidingen, en al deze taken vereisen andere eigenschappen dan het Heteluchtpistool in kwestie. Het kan moeilijk zijn om uit te zoeken welk model van het Heteluchtpistool het beste is voor uw specifieke behoeften. Daarom hebben we een aantal van de beste modellen van het Heteluchtpistool 2020 op een rijtje gezet om erachter te komen wat de beste prestaties in bepaalde situaties oplevert.

Gerelateerd: Beste lijmpistolen.

Hieronder vindt u onze beste Heteluchtpistoolbeoordelingen, waarbij u de belangrijke kenmerken van onze 10 favoriete Heteluchtpistolen in 2020 onderzoekt en alles wat u over elk pistool moet weten op een rijtje zet. Er is ook een kopersgids, waar u een introductie vindt van alle dingen die u moet weten over elk type Heteluchtpistool om te begrijpen waar u op moet letten, voor uw specifieke behoeften.

Bekijk het beste Heteluchtpistool, hieronder.

VONROC Heteluchtpistool – Verfafbrander 2000W


VONROC Heteluchtpistool - Verfafbrander 2000W

Het multi-inzetbare VONROC hete luchtpistool inclusief 3 mondstukken heeft een vermogen van 2000W. Ideaal voor het verwijderen van verfresten, buigen van PC buizen of het versnellen van lijm en verf processen. Een belangrijk voordeel van dit heteluchtpistool is dat deze stationair is te gebruiken. Zo heb je twee handen vrij om bijvoorbeeld een PVC buis om te buigen of om kabels te laten krimpen. Daarnaast heeft deze verfafbrander 2 verschillende temperatuurstanden; 400°C en 600°C. Dit is ideaal om de juiste temperatuur te kiezen voor jouw toepassing.

Waarom we deze leuk vinden

 • Stationair te gebruiken, zo heb je twee handen vrij om bijvoorbeeld een PVC buisje te buigen
 • 2 temperatuur standen, ideaal als je niet te warm wilt werken.
 • 3 mondstukken om nog preciezer te werk te kunnen gaan. (lucht concentreert zicht meer op 1 plek)
 • “Licht“ gewicht (simpel en elegant design)
 • Over verhit beveiliging. Zorgt er voor dat als de machine te warm word hij uit gaat.

Onze beoordeling

it heteluchtpistool wordt geleverd met 3 verschillende mondstukken. Gebruik het breedstraalmondstuk voor het verwijderen van verf over grote oppervlakken. Het gereduceerde mondstuk creëert een hittestraal op 1 punt voor nauwkeurig werken in hoeken. Een glasbeschermingsmondstuk zorgt voor een ombuiging van de hittestraal. Dit is handig voor het beschermen van glazen ruiten bij het verwijderen van verf of kit op een raamkozijn.

Einhell TH-HA 2000 Heteluchtpistool – 2000 W – Incl. koffer – Incl. 4 mondstukken en schraper


Einhell TH-HA 2000 Heteluchtpistool - 2000 W - Incl. koffer - Incl. 4 mondstukken en schraper

Het Einhell TH-HA 2000/1 Heteluchtpistool is een krachtige machine die doe-het-zelvers bij het verwijderen van oude lak en verf, bij soldeerwerken, bij het inpassen van kunststofbuizen en nog veel meer, zeer goede diensten levert. Het vermogen kan tweetraps worden ingesteld om de temperatuur en hoeveelheid lucht aan te passen aan de wensen en eisen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Vermogen: 2000 W
 • 2 temperatuurstanden/luchtstromen
 • Stand I: temperatuur 350 graden en luchtstroom 300 l/min.
 • Stand II: temperatuur 550 graden en luchtstroom 500 l/min.
 • Softpainted
 • Veilig en solide neer te zetten
 • Geleverd met 4 verschillende mondstukken en verfkrabber
 • Geleverd in kunststof opbergkoffer
 • Deze machine maakt deel uit van de Einhell Classic-productlijn
 • 2 jaar fabrieksgarantie

Onze beoordeling

Ik ben zeer tevreden met dit product. De verfbrander heeft 2 standen en bij de Max stand wordt de verf snel heet waardoor er binnen seconden bellen onder het verf ontstaan en je heel makkelijk zeer snel meerdere lagen verf weg kan schrapen…en met de geleverde mondstukken vind ik dit product voor de prijs erg goed…

Powerplus POWE80040 Heteluchtpistool – 1600 W


Powerplus POWE80040 Heteluchtpistool – 1600 W

Dit 1600W heteluchtpistool heeft twee warmtestanden en wordt geleverd inclusief 4 mondstukken.

Waarom we deze leuk vinden

 • De temperatuur is instelbaar van 380°C tot 500°C. Er zijn twee standen.
 • Je krijgt 4 verschillende mondstukken meegeleverd.
 • Dit lichte heteluchtpistool ligt comfortabel in de hand.
 • De thermische beveiliging zet het verwarmingselement onmiddellijk stop bij oververhitting. Zo kan je in alle veiligheid werken.

Makita Heteluchtpistool


Makita Heteluchtpistool

Aansluiting 230 Volt wisselstroom. Dubbel geïsoleerd.Geschikt voor verf afbranden, ontdooien, drogen, zacht solderen enz. 2 Temperatuurinstellingen en 2 luchtstroominstellingen. Ergonomische softgrip.

Waarom we deze leuk vinden

Onze beoordeling

Dit is een hele fijne verfafbrander. Ik gebruik hem tevens voor het laten krimpen van krimpkousjes na het solderen. De kwaliteit is prima, ook is dit apparaat eenvoudig te bedienen. Een leuk extraatje zijn ook de meegeleverde opzetstukken voor allerlei toepassingen.

Wagner Furno 500 Heteluchtpistool – Heatgun


Wagner Furno 500 Heteluchtpistool - Heatgun

De Furno 500 is een professioneel, elektronisch heteluchtpistool met grafisch LED-display. De 12 temperatuurstanden van 60 °C tot 600 °C zijn hiermee altijd zichtbaar en maken een groot aantal uiteenlopende toepassingen mogelijk. En het beste – de Furno 500 denkt mee: dankzij de geheugenfunctie kunnen de laatste instellingen worden opgeslagen en opnieuw worden weergegeven. Twee blaasstanden en een afkoelmodus zorgen voor een langere levensduur van de verwarmingselementen.

Er is ook veel aandacht aan de veiligheid besteed; het pistool beschikt over een thermische veiligheidssensor voor de regeling van de warmte. Een hitteschild met afstandhouders aan de zijkant voorkomt dat het oppervlak van de hete kop in contact met het werkstuk komt. Het hitteschild kan op moeilijk bereikbare, nauwe plaatsen echter worden verwijderd. Dankzij de stabiele standvlakken aan de achterkant is ook werken met twee handen mogelijk. Meegeleverd worden een afstraalmondstuk voor gevoelige oppervlakken (bijvoorbeeld glas) en een centreermondstuk voor het verwijderen van verf. Na voltooiing van het project kan de Furno 500 heel eenvoudig met behulp van de ophangvoorziening worden opgeborgen.

Waarom we deze leuk vinden

De nieuwe, veelzijdige heteluchttools van Wagner kan je gebruiken voor een breed scala aan projecten. Ze zijn perfect voor klassieke toepassingen zoals verf strippen, vloertegels verwijderen, ramen opknappen, leidingen ontdooien, enz. Daarnaast kan je ze ook gebruiken als oplossing voor meer specifieke projecten zoals smartphone of tablet repareren, buizen krimpen, emblemen verwijderen, enz. Afhankelijk van je wensen, kies je voor het basismodel met 2 temperatuurinstellingen of voor een van de meer geavanceerde modellen met meerdere temperatuurinstellingen en extra snufjes. Alle toestellen zijn gemakkelijk uit te breiden met accessoires.

Onze beoordeling

Perfecte heatgun voor veel verschillende klussen, van telefoonreparatie tot verwijderen van verf. Echt super gemakkelijk in gebruik!

Ferm Heteluchtpistool – Verfbrander – 2x opzetstuk


Ferm Heteluchtpistool - Verfbrander

Onze heteluchtpistool mag niet missen in een klussers huis! Maak gebruik van onze heteluchtpistool bij het lassen , solderen, ontdooien en verwijderen. Inclusief 2 opzetstukken.

Elektronisch geregeld heteluchtpistool met groot prestatievermogen

Onze heteluchtpistool is een krachtig 2000W en is ideaal voor een groot aantal klussen zoals het verwijderen en drogen van verf, het krimpen van krimpmoffen en het solderen. Deze heteluchtpistool wordt geleverd in een stevige koffer met twee mondstukken.

Elektronisch geregeld heteluchtpistool: voorkomt oververhitting

Waarom we deze leuk vinden

 • Opgenomen vermogen: 2000 W
 • Temperatuurbereik: 600 °C
 • Luchtstroom: 250-500 l/min
 • Snoerlengte: 2.75 m
 • Gewicht: 0.7 kg
 • Spanning/frequentie (oplader): 220-240V / 50-60 Hz
 • Krachtig 2000W, elektronisch geregeld heteluchtpistool
 • Het mechanisme voor constante hitteregeling voorkomt dat het gereedschap gaat oververhitten en maakt het mogelijk continu te werken
 • Kan worden gebruikt in combinatie met reductiemondstukken met een kleine uitgangsdiameter voor soldeer-, desoldeer- en lasklussen
 • Softgrip voor optimaal gebruikscomfort
 • Afneembare frontring voor gemakkelijke toegang tot nauwe ruimten
 • Veilig handsfree gebruik bij talrijke klussen dankzij de stabiele stationaire stand

Trotec HyStream 200 Heteluchtpistool


Trotec HyStream 200 Heteluchtpistool

Met een capaciteit van 2.000 watt maakt de HyStream 200 en gebruik voor
vele doeleindes nodig, van solderen, plakken of verwijderen van verf tot
het vervormen van kunststof, het inkrimpen van folie of het drogen van lak.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ontwikkeling,design, fabricatie: 100% Trotec
 • 2.000 watt sterke heteluchtblazer
 • Ergonomisch pistolendesign
 • Luchthoeveelheid en temperatuur tweetraps regelbaar tot max. 550°C bij 500 l/min
 • Ophanghaak aan de kabel als opslagmogelijkheid
 • Dankzij uitgebalanceerde gewichtsverdeling kiepveilig in stationaire stand bij het werken zonder vasthouden
 • Opzetstukken voor vele speciale klusjes reeds inbegrepen in de leveromvang
 • Dankzij weinig gewicht, werken zonder moe te worden
 • Praktijkgeoptimeerd duits industriedesign – beschermd design

Onze beoordeling

Ligt lekker in de hand, prettig in gebruik en komt degelijk over. Wordt snel warm. Warm is te zacht uitgedrukt. Hij wordt heet. Stand 1 is tot 350 graden, stand 2 is tot 550 graden.

Bosch GHG 2366 Hot Air Blower


Bosch GHG 2366 Hot Air Blower

Het warmtepistool behoort tot het Heavy Duty-programma, wat betekent dat het goed werkt in veeleisende professionele toepassingen

Elektronische temperatuurregeling en 10-staps luchtstroomregeling voor optimale prestaties

Met 4 werkprogramma’s met de mogelijkheid van personalisatie kunt u 4 combinaties van luchtstroom en temperatuur opslaan of 4 vooraf opgeslagen instellingen gebruiken

De automatische thermische schakelaar schakelt de stroomtoevoer uit in geval van oververhitting van de motor en beschermt zo het gereedschap tegen beschadiging

De rubberen handgreep zorgt voor een comfortabele plaatsing van het warmtepistool tijdens het werk

Twee verwisselbare werkende spuitmonden inbegrepen: platte spuitmond en beschermglas mondstuk

Waarom we deze leuk vinden

 • Voeding: netvoeding
 • Voltage: 230V
 • Nominaal opgenomen vermogen: 2.300 W
 • Werktemperatuur: 50 – 650°C
 • Luchtstroom: 150 – 500 l/min
 • Afmetingen(bxlxh): 86x245x201mm
 • Gewicht: 0,67kg

Alphacool HardTube Heat Gun Pro / Hittepistool


Alphacool HardTube Heat Gun Pro / Hittepistool

SKIL 8004 AA Heteluchtpistool – 2000 watt


SKIL 8004 AA Heteluchtpistool - 2000 watt

Het Skil 8004 AA heteluchtpistool is een krachtige 2000 Watt heteluchtpistool en is ideaal voor een groot aantal doe het zelf zoals het verwijderen en drogen van verf, het krimpen van krimpmoffen en het solderen. Het heteluchtpistool is voorzien van een handig LCD-display welke precies de gekozen temperatuur en luchtstroom laat zien. Dit heteluchtpistool wordt geleverd in een stevige koffer met vier mondstukken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtig 2000 W, elektronisch geregeld heteluchtpistool
 • LCD-display voor aanduiding van werkelijke en gewenste temperatuur en luchtstroom
 • Geheugenfunctie die de laatst gebruikte temperatuurinstelling bewaart, ook wanneer het gereedschap niet aangesloten is
 • Traploos verstelbare temperatuurinstelling tot 650 ºC voor een breed scala aan toepassingen
 • Variabele luchtstroominstellingen in 5 standen tussen 250 en 500 l/min
 • Het mechanisme voor constante hitteregeling voorkomt dat het gereedschap gaat oververhitten en maakt het mogelijk continu te werken
 • Kan worden gebruikt in combinatie met reductiemondstukken met een kleine uitgangsdiameter voor soldeer-, desoldeer- en lasklussen
 • Softgrip voor optimaal gebruikscomfort
 • Afneembare frontring voor gemakkelijke toegang tot nauwe ruimten
 • Veilig handsfree gebruik bij talrijke doe het zelf dankzij de stabiele stationaire stand
 • Elektronisch geregeld heteluchtpistool met groot prestatievermogen en LCD-display

Onze beoordeling

Dit heteluchtpistool is geschikt voor het verwijderen van verflagen, het vervormen en lassen van kunststof, en het verwarmen van krimpkousen; de machine is eveneens geschikt voor soldeer-en vertinwerk, het losmaken van lijmverbindingen en het ontdooien van waterleidingen.

Warmtepistool Kopersgids

Soorten Heteluchtpistool

Er zijn drie hoofdtypen Heteluchtpistolen op de markt, die alle drie nuttig zijn voor verschillende situaties en toepassingen. De meeste van de meer ongewone stijlen van het Heteluchtpistool worden voornamelijk gebruikt voor bouwwerkzaamheden of andere industriële situaties, maar het is nog steeds de moeite waard om te weten wat de mogelijkheden zijn voordat u een Heteluchtpistool gaat kopen.

De meest voorkomende stijl van het Heteluchtpistool op de markt is het elektrische Heteluchtpistool. Al onze top 10 Heteluchtpistolen hierboven vallen in deze categorie, omdat ze het gemakkelijkst te verkrijgen zijn en over het algemeen krachtig genoeg zijn voor de meeste huishoudelijke taken. Het merendeel van de elektrische Heteluchtpistolen is voorzien van een snoer, maar er zijn ook snoerloze Heteluchtpistolen verkrijgbaar (hoewel deze vaak minder krachtig zijn). Elektrische Heteluchtpistolen zijn snel en krachtig en zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende maten en vermogensniveaus voor verschillende toepassingen.

Er zijn ook gasgestuurde Heteluchtpistolen beschikbaar. Ze zijn krachtiger dan elektrische Heteluchtpistolen met snoer, hoewel ze vaak groter zijn. Deze Heteluchtpistolen worden meestal aangedreven door een butaanbrandstofcel en bieden een hoog niveau van vermogen en draagbaarheid voor gebruik op grotere bouwprojecten waar de toegang tot elektriciteit beperkt of moeilijk is.

De laatste klasse van Heteluchtpistolen is ongebruikelijker en minder bruikbaar voor thuisgebruik, en dit is het industriële Heteluchtpistool. Dit zijn dure en zware Heteluchtpistolen die buiten het bereik van de meeste huishoudelijke gebruikers liggen en veel meer warmte bieden dan nodig is voor doe-het-zelfprojecten thuis. Ze zijn ideaal voor grote professionele projecten, maar de extra beschikbare warmte van deze modellen kan gevaarlijk zijn als je niet voldoende getraind bent in het gebruik ervan.

Sproeiertypes

Zodra uw Heteluchtpistool de luchttoevoer heeft aangezogen en opgewarmd, moet het de lucht uit het mondstuk persen. Verschillende nozzles worden gebruikt voor verschillende patronen, en verspreidt de warmte, variërend van gerichte, smalle balken tot bredere en meer diffuse opties, en weten welk type nozzle te gebruiken voor het werk in kwestie is een belangrijk onderdeel van het gebruik van een Heteluchtpistool.

Er zijn veel verschillende mondstukontwerpen beschikbaar, maar enkele van de meest voorkomende zijn platte en fishtailmondstukken, die de warmte verspreiden over een groter gebied, kegel of verloopstukken, die de warmte concentreren in een kleinere straal voor een nauwkeurigere controle en een hogere concentratie van de warmte, en schraapmondstukken, ontworpen voor het strippen van verf. U kunt ook reflectorsproeiers kopen, ontworpen voor het solderen van pijpen, en glasbeschermersproeiers, die glazen ramen beschermen tegen directe hitte bij het strippen van verf van raamkozijnen.

Sommige Heteluchtpistolen worden geleverd met een reeks meegeleverde nozzles, terwijl andere vereisen dat u ze afzonderlijk te kopen. Sommige van de meer ongewone vormen van nozzles zullen echter bijna altijd apart moeten worden aangeschaft.

Misschien bent u geïnteresseerd in vetspuit beoordeling.

Temperatuurregeling en Luchtstroom

Bij de aanschaf van een Heteluchtpistool is het belangrijk om de temperatuur te regelen, want voor verschillende werkzaamheden zijn verschillende temperaturen nodig voor een veilige en effectieve afwerking. Sommige Heteluchtpistolen bieden slechts een paar verschillende temperaturen, maar sommige van de meer geavanceerde modellen bieden een breed scala aan temperaturen, die variëren van 150 graden tot meer dan 1000 graden Fahrenheit.

De luchtstroom is ook belangrijk, en een hoog niveau van controle over de snelheid van de ventilator geeft een gelijke controle over hoeveel hete lucht uw Heteluchtpistool uitstraalt. Net als bij de temperatuur moet u over het algemeen meer geld uittrekken voor een geavanceerder model van het Heteluchtpistool om een hoog niveau van controle over de luchtstroom van uw Heteluchtpistool te krijgen.

Als je een te lage temperatuur of luchtstroomniveau gebruikt voor wat je huidige taak ook is, kan het zijn dat het niet effectief zal werken en dat je ofwel helemaal geen resultaten zult bereiken ofwel dat het gewoon veel langer zal duren om ergens te komen. Als uw temperatuur of luchtstroom echter te hoog is, loopt u het risico dat de materialen waarop u zich richt smelten of verbranden. Als u uw Heteluchtpistool voor een groot aantal verschillende doeleinden wilt gebruiken, wilt u een Heteluchtpistool dat een nauwkeurige controle van beide mogelijk maakt.

Deskundige tip

Heteluchtpistolen zien er misschien uit als haardrogers, maar ze zijn veel krachtiger en gevaarlijker. U moet altijd heel voorzichtig zijn met het gebruik van een Heteluchtpistool en altijd beschermende handschoenen dragen!

Wist je dat?

Het maakt niet uit hoe geavanceerd en hoogwaardig uw Heteluchtpistool is, alle Heteluchtpistolen werken op dezelfde manier. Ze trekken lucht naar binnen, verwarmen het, en vuren het dan uit door het mondstuk.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “Beste Heteluchtpistolen in 2020”, als dat zo is, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content