Beste hamers voor timmerwerk en doe-het-zelf in 2020


Als u in de bouw of een soortgelijke sector werkt, bent u zich waarschijnlijk bewust geworden van het belang van het hebben van de beste hamer op de markt. Als u echter niet gewend bent om een hamer te gebruiken als een essentieel onderdeel van uw werkdag, kunt u een beetje sceptisch zijn. Want werken niet alle hamers hetzelfde? Het antwoord is nee. Je zou verbaasd zijn om te zien hoeveel verschil het kan maken om de juiste hamer te hebben.

Zelfs een paar ons op de kop kan een verschil maken in prestaties – en dan heb je het nog niet eens over andere specificaties zoals het handvatmateriaal en het type grip waar je mee werkt. Het kiezen van de beste timmerman of doe-het-zelf hamer uit de massa kan soms een lang en vermoeiend proces zijn. Timmerlui kunnen ook geïnteresseerd zijn in; Houtdraaibanken.

U moet talloze verschillende gereedschappen sorteren om te proberen een gereedschap te vinden dat het beste bij uw behoeften past, zonder uw budget te overschrijden. Gelukkig hebben we het beenwerk voor u gedaan en een gids samengesteld van de top tien van beste hamers van 2020.

Bekijk de beste hamer op de markt, hieronder.

Stanley STHT51304


Stanley STHT51304

De StanleySTHT51304 20 oz Rip Claw Fiberglass Hammer is een uitstekend gereedschap met vele uitzonderlijke eigenschappen die het de beste overall hamer op de markt maken voor iedereen om in te investeren. De zwaardere kopmaat maakt hem ideaal voor het zware aannemingswerk. Het kan echter nog steeds worden gebruikt door mensen die slechts af en toe een gereedschap nodig hebben voor kleine reparaties in huis – en we raden u ten zeerste aan dit te doen. Met de Stanley STHT51304 20 oz Rip Claw Fiberglass Hammer kunt u elke uitdaging aangaan dankzij de indrukwekkende grip en stevige constructie – een van de beste op de markt.

De Stanley STHT51304 20 oz Fiberglass Rip Claw Hammer is samengesteld uit een krachtige stalen kop en een fiberglas handvat. Dit is beter dan het traditionele houten handvat, omdat het steviger is en het makkelijker is om stevige materialen aan te nemen zonder dat het gevoel van trillingen door de slagen ontstaat. Het is ook makkelijker vast te houden zonder het gevoel te hebben dat je je grip op het gereedschap halverwege het proces verliest.

Om er echter voor te zorgen dat u nooit uw grip verliest, hebben de fabrikanten van de Stanley STHT51304 20 oz Rip Claw Fiberglass Hammer een geribbeld oppervlak aan het gereedschap toegevoegd om ervoor te zorgen dat u altijd een strakke en stevige grip op uw gereedschap behoudt. Het uiteinde van de handgreep is ook uitgewaaierd om ervoor te zorgen dat u uw grip niet verliest.

Het handvat heeft ook een van de beste ergonomische ontwerpen op de markt die we hebben gezien, waardoor het ideaal is voor werkzaamheden waarbij u langdurig moet werken. U zult meer kunnen doen zonder dat u zich moe of moe voelt en u kunt op koers blijven. Het is een van de beste investeringen die je kunt doen – we raden het ten zeerste aan.

Waarom we deze leuk vinden

 • Uitgeklapte zijde vermindert uitglijden
 • Geribbelde handgreep voor een betere grip
 • Ergonomisch ontwerp

Onze beoordeling

De Stanley STHT51304 oz Rip Claw Fiberglass Hammer is een uitstekend gereedschap dat het gemakkelijker maakt om uw taken snel en effectief uit te voeren. Het gereedschap heeft een stevige constructie die zeer geschikt is voor het uitvoeren van zware projecten zoals framing en constructie. Met de 20 ounce kop bent u meer dan in staat om uw taken met gemak af te ronden dankzij dit gereedschap. Een van de beste eigenschappen van dit gereedschap is de handgreep van glasvezel. De glasvezel heeft een geribbelde afwerking die het makkelijker maakt om het gereedschap vast te pakken en tegelijkertijd de trillingen te dempen die je voelt als je je doelwit met een houten handvat raakt.

De glasvezel is ook veel duurzamer en maakt het makkelijker om uitdagende contracten aan te gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het beschadigen van je gereedschap. Al deze eigenschappen samen maken de Stanley STHT51304 20 oz Rip Claw Fiberglass Hammer tot een van de beste algemene gereedschappen op de markt.

Bekijk de dagprijs

Estwing E3-16S


Estwing E3-16S

De Estwing E3-16S 16 oz Straight Claw Hammer is een indrukwekkend stuk vakmanschap dat uw werk aanzienlijk kan verbeteren. De hamer is gesmeed uit één massief stuk staal dat de mogelijkheid heeft om een indrukwekkende kracht te produceren achter elke schommel op uw doel. Dit betekent dat de hamer ook minder snel beschadigd of gebroken zal raken omdat hij niet verbonden is met een wig zoals de meeste hamers.

Bovendien is de Estwing E3-16S 16 oz Straight Claw Hammer in staat om het probleem van trillingen die aannemers en andere gebruikers pijn in hun armen en ellebogen laten ervaren na een lange periode van tijd te overwinnen. Hoewel staal de trillingen geleidt in plaats van ze te dempen zoals andere materialen, waren de fabrikanten in staat om dit probleem te voorkomen door een schokdempende grip te implementeren.

Deze gespecialiseerde greep verspreidt de trillingen die de gebruikers normaal gesproken zouden overweldigen en vermoeidheid veroorzaken, waardoor het gemakkelijker wordt om langere tijd te werken zonder te hoeven stoppen en rusten. Het is echt een indrukwekkende hamer en heeft een van de beste ontwerpen op de markt. Het zou een ideale investering zijn voor elke ambachtsman om te maken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gesmeed uit één stuk
 • Heeft een schokdempende grip
 • Krachtig maar makkelijk om mee te werken

Onze beoordeling

De Estwing E3-16S 16 oz Straight Claw Hammer is een uitstekend apparaat dat het voor aannemers gemakkelijk maakt om snel en efficiënt werk te verrichten. Terwijl mensen genieten van stalen hamers voor hun kracht, maar een hekel hebben aan de neiging om trillingen over te brengen, is het Estwing team erin geslaagd om dit probleem te overwinnen door een schokdempende grip in het ontwerp van het gereedschap op te nemen. Als u op zoek bent naar een topkwaliteit gereedschap dat u kan helpen uw werk snel en effectief af te maken, dan is de Estwing E3-16S 16 oz Straight Claw Hammer de beste hamer waarin u kunt investeren.

Bekijk de dagprijs

Stanley hamer 51-106


Stanley 51-106

De Stanley 51-106 13 Houthamer is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die wat basis-houtwerk in huis moet verzorgen. Het gereedschap heeft een kop van 13 ounce die het beste is voor kleine klussen of snelle bevestigingen rond het huis en een stevig houten handvat dat zal helpen om het grootste deel van de schokken en trillingen te absorberen die worden opgewekt wanneer u met de hamer zwaait.

Naast het hebben van een ontwerp dat licht in gewicht is, vermindert de rand temperament dat werd opgenomen in het ontwerp de waarschijnlijkheid van chippen of spalken terwijl u werkt. Het oppervlak van de hamer is ook volledig warmtebehandeld en gepolijst om de beste resultaten te garanderen terwijl u werkt. Het is een geweldig hulpmiddel met een vertrouwd traditioneel ontwerp dat iedereen goed zal dienen voor het dagelijkse werk.

Waarom we deze leuk vinden

 • Houten handvat absorbeert trillingen
 • Robuust en betrouwbaar
 • De velgtemperaturen verminderen het afschilferen en afsplitsen.

Onze beoordeling

De Stanley 51-106 13 Wood Hammer is de beste hamer voor kleine klussen en snelle reparaties in huis. De hamer is met uitstekend vakmanschap vervaardigd en heeft een stevig frame dat zeer geschikt is voor het uitvoeren van zware projecten. De Stanley 51-106 13 Houthamer is ontworpen met een traditioneel houten handvat dat trillingen en feedback absorbeert die ontstaan als u met de hamer zwaait. De hamer heeft ook een rand die helpt bij het verminderen van de hak- en spatelvorming tijdens het werk. Het is een geweldige aanvulling op ieders gereedschapscollectie – we raden het ten zeerste aan.

Bekijk de dagprijs

Estwing E16C hamer


Estwing E16C

De Estwing E16 Klauwhamer is een van de beste stukken vakmanschap die u kan helpen om uw werk snel en effectief uit te voeren. De hamer heeft een stevige kop van 16 ounce die u helpt om zelfs de meest stevige materialen in te slaan. De hamer is gebouwd met een strikte naleving van een standaard van uitmuntendheid die het Estwing-gereedschap definieert. U zult in staat zijn om een indrukwekkende hoeveelheid werk te doen zonder al te moe of vermoeid te worden in het begin van uw werk.

Bovendien kunt u erop vertrouwen dat het gereedschap sterk en consistent is dankzij het feit dat de Estwing E16 Klauwhamer uit één massief stuk metaal is gesmeed. De hamer is niet alleen steviger dan de meeste hamers op de markt, hij is ook evenwichtiger en getemperd. Hij kan u enkele van de beste resultaten geven die u kunt verwachten van een gereedschap van zijn kaliber en zal u helpen om het hoge kwaliteitswerk te blijven leveren waar u aan gewend bent geraakt.

Het is een van de beste investeringen die u kunt doen – vooral omdat het zelfs in staat is om de meerderheid van de trillingen die de neiging hebben om problematisch te zijn met stalen gesmede hamers te dempen. U zult in staat zijn om voor langere tijd te werken zonder dat uw armen of ellebogen pijn doen of vermoeid raken. Dit is grotendeels te wijten aan de lederen greep die het onderste gedeelte van het handvat bedekt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Heeft een leren handvat dat de trillingen dempt
 • Gesmeed in één stuk staal
 • Uitstekende balans

Onze beoordeling

De Estwing E16 Klauwhamer is een uitstekend gereedschap dat u kan helpen uw nagels zonder problemen in zelfs de stevigste materialen te slaan. Het gereedschap wordt geleverd met een indrukwekkende kop van 16 ounce die in hetzelfde stuk staal als het handvat wordt gesmeed. Dit maakt het makkelijker om te werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het gereedschap losraakt en geeft u ook een beter algeheel evenwicht. U kunt ook langer werken zonder moe of vermoeid te worden dankzij de leren handgreep die helpt de trillingen te dempen die de aannemers die met stalen gesmede gereedschappen werken de neiging hebben om te overwinnen.

Bekijk de dagprijs

Gedore Nylonhamer 40 mm


Gedore Nylonhamer 40 mm

Gedore Nylonhamer met een diameter van 40 mm. De steel van de nylonhamer is gemaakt van essen hout en voorzien van een slagvaste en verwisselbare nylon kop.

Waarom we deze leuk vinden

 • Verwisselbare en slagvaste Nylon kop.
 • Pluspunten Hamer veert nagenoeg niet terug.

Bekijk de dagprijs

Hofftech Hamer Klauwhamer


Hofftech Hamer Klauwhamer

De klauwhamer Fiber 450gr heeft een getemperde stalen kop voor stevigheid, duurzaamheid en veiligheid. De hamer heeft een ergonomisch gevormde handgreep voor comfortable greep en meer veiligheid en een verbinding van kop en handgreep die een slag van…

Waarom we deze leuk vinden

 • hoge kwaliteit
 • sterk
 • praktisch in gebruik

Onze beoordeling

Bekijk de dagprijs

Kopers Gids Vragen

Wat is het nut van een hamer?

Er zijn veel verschillende functies voor hamers, afhankelijk van het type hamer waarmee u werkt en in welk veld u zich bevindt. Echter, het belangrijkste gebruik van een hamer is om te rijden in bevestigingsmiddelen zoals spijkers, als alternatief kunt u kijken naar de boorhamer. Dit wordt meestal gedaan met een klauwhamer. Ze zijn het meest gebruikte type hamer vanwege hun veelzijdigheid. Ze zijn in staat om zowel in spijkers te rijden als om spijkers uit hout te trekken en zelfs om oude vloerdelen te wrikken.

Hoewel klauwhamers het meest populaire type hamer zijn dat wordt gebruikt, zijn er ook verschillende andere hamertypes die vrij vaak op de werkplek te vinden zijn. Veel houtbewerkers en andere ambachtslieden of handelaars gebruiken bijvoorbeeld hamers bij hun werk. Hamers zijn ontworpen voor zachter, meer gecontroleerd werk, waardoor u uw gereedschap zorgvuldig kunt begeleiden. Ze bestaan uit houten blokken die op een handvat worden bevestigd (meestal ook van hout).

Ze worden meestal gebruikt wanneer u een gereedschap moet hameren in plaats van een sluiting. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is een beitel. Wanneer een hamer wordt gebruikt om een beitel te hameren, maakt dit het gemakkelijker om de hoeveelheid materiaal die wordt verwijderd van het blok dat wordt bewerkt te begeleiden. Een ander veel voorkomend type gereedschap is een moker. Mokerhamers zijn gemaakt van dichte metalen die bij correct gebruik een extreme hoeveelheid kracht en kracht kunnen leveren.

Deze typen hamers worden meestal gebruikt om beton, steen en andere soorten metselwerk te breken. U zult in staat zijn om door bijna elk materiaal heen te breken dat u tegenkomt met deze krachtige hamer – vooral als u het volledige potentieel ervan benut. Zwaai hiervoor met de voorhamer op dezelfde manier als met een bijl. Dit helpt je een indrukwekkende hoeveelheid kracht te genereren en laat je je werk sneller afmaken dan langzamere en kleinere klappen zouden doen.

Hoe hou je een hamer vast?

Hoe u een hamer vasthoudt, hangt af van het type hamer dat u gebruikt. Voor kleinere hamers hoeft u alleen maar het handvat naar het midden of het einde toe vast te pakken. U kunt deze aanpassingen maken op basis van uw oordeel en hoeveel kracht u moet genereren. Probeer een stevige, maar ontspannen grip te houden. Als u de handgreep te losjes vasthoudt, kan deze uit uw hand vliegen en letsel of schade veroorzaken.

Als u hem echter te stevig vasthoudt, zullen uw hand en arm het grootste deel van de stuiterkracht absorberen en zult u al vroeg in uw werk moe en vermoeid raken. Het werken met groter gereedschap zoals een voorhamer betekent dat u uw werkhouding moet veranderen.

U zult met uw voeten op schouderbreedte moeten staan en met de voorhamer moeten zwaaien, net zoals u met een bijl zou zwaaien. Dit zal je helpen om de meeste kracht en kracht achter je slagen te genereren. Het zal ook helpen om de tijd die nodig is om door je materiaal heen te breken te verminderen en je in staat te stellen om consistente en indrukwekkende vooruitgang te boeken.

Wat zijn de verschillende onderdelen van een hamer?

Een hamer bestaat uit verschillende onderdelen die helpen om er een simplistisch maar effectief hulpmiddel van te maken. Een van de meest bekende onderdelen van het gereedschap – de kop van de hamer – is ook een van de eenvoudigste om te begrijpen. De kop van de hamer bestaat meestal uit verschillende onderdelen – de namen van deze onderdelen zijn echter afhankelijk van het type hamer waarmee u werkt. Aangezien de klauwhamer echter de meest gebruikte en meest herkenbare hamer is, zullen we de structuur ervan gebruiken voor informatieve doeleinden.

De kop van de klauwhamer bestaat uit drie hoofdonderdelen; de kop van de hamer, de klauw van de hamer en het adze-oog. Hoewel er andere kenmerken op een hamer zijn die gemakkelijk kunnen worden aangegeven, dienen deze echter niet zoveel functies – als er al zijn – dat deze kenmerken dienen. Het meest bekende onderdeel van de hamer is de kop, omdat dit het onderdeel is van het gereedschap waarmee je in spijkers rijdt.

Sommige mensen die niet regelmatig met hamers werken, kunnen in de verleiding komen om soms de zijkant van een hamer te gebruiken om hun nagels in te slaan, maar dit soort techniek moet altijd worden vermeden. Dit kan uw hamer beschadigen en zelfs het metaal dat het handvat op zijn plaats houdt. Het metaal is niet zo gehard in dit gebied en is niet ontworpen om zulke harde stoten aan te kunnen.

De klauw van de hamer is misschien minder bekend bij degenen die niet regelmatig hamers gebruiken voor hun werk, maar het blijkt vooral nuttig te zijn. De klauw heeft ruimte tussen de twee delen die het mogelijk maken om te worden gebruikt als een hefboom die kan grijpen op dingen als het prys. Dit wordt meestal gebruikt om oude spijkers uit hout te trekken of spijkers die verkeerd in hout zijn geslagen. Deze klauwen zijn echter krachtig en kunnen zelfs worden gebruikt om vloerplanken omhoog te trekken.

Het adze-oog is niet zo herkenbaar als andere delen van de hamerhaak, maar het dient een zeer belangrijk doel. Het adze-oog is het onderdeel van het gereedschap waarmee de hamer aan het handvat kan worden bevestigd. Door dit deel van de kop wordt een houten wig in de spleet aan de bovenkant van het handvat gedreven en dwingt de bovenkant van het handvat uit te zetten, waardoor de hamerkop goed aansluit op de hamer. Dit zorgt voor een hamer die duurzaam is en bestand tegen een indrukwekkende hoeveelheid gebruik.

Vergeet echter niet het adze-oog te controleren. Het is mogelijk om de wig los te maken en het hoofdloos vast te zetten op het handvat. Frequente controles moeten u helpen om vast te stellen dat uw hamer nog steeds in topconditie is. Het volgende deel van de hamer is het handvat. De handgrepen zijn meestal uit hout gesneden en gemaakt om aan de exacte specificaties van de opening van de hamerkop te voldoen.

Nadat is vastgesteld dat de hamer precies past, wordt er in de bovenkant van het handvat een spleet gezaagd onder een diagonale hoek. Deze spleet wordt vervolgens in het adze-oog geplaatst en er wordt een houten wig in gedreven om het uit te zetten. Als de hamer eenmaal is uitgedraaid, past de kop van de hamer goed boven op het apparaat en bent u klaar om het gereedschap te gebruiken.

Wat is het beste gewicht voor een hamer?

Het gewicht dat u nodig heeft hangt af van het type hamer waarin u investeert en wat uw prioriteiten zijn. Als algemene regel geldt echter dat u zich moet kunnen redden met een gewicht dat in het gemiddelde gewichtsbereik ligt voor het type hamer waarmee u werkt, als u het item alleen gebruikt als universeel gereedschap voor algemeen gebruik. Als u het gereedschap minder vaak gebruikt dan een gereedschap voor algemeen gebruik (alleen voor taken zo nu en dan zoals doe-het-zelf werk) kunt u zich waarschijnlijk redden met een gereedschap dat lichter is gemaakt.

Als u echter gespecialiseerd werk doet of de neiging heeft om opdrachten te doen die zwaarder tillen en meer inspanning vergen, moet u investeren in een hamer die aan de zwaardere kant van zijn klasse weegt. Als u kijkt naar een klauwhamer, zou u in staat zijn om af te breken wie welk gewicht moet gebruiken door deze zelfde methode.

Als u alleen een klauwhamer nodig heeft voor doe-het-zelf werk of kleine reparaties in de buurt van uw huis, moet u een hamer met een kop van 16 ounce krijgen. Als u een hamer nodig heeft voor algemene doeleinden en de neiging heeft om veel werk te doen, dan wilt u een 17 ons of 18 ons kop. Als u meer gespecialiseerd werk moet doen en een gereedschap nodig hebt dat een zware werklast aankan, moet u investeren in een hamerkop die minstens 19 ons of 20 ons weegt.

Gerelateerde berichten

Recent Content