Beste haakse slijpmachines in 2020


De veelzijdige gereedschappen zijn gemaakt voor het slijpen van metaal, het doorslijpen van wapening, tegels en stucwerk, het uitfrezen van mortel, polijsten, schuren en slijpen en zijn van onschatbare waarde voor elke werkplaats, servicegarage, autoreparatiewerkplaats of thuishobbyist. Hoewel er enkele veiligheidsrisico’s verbonden zijn aan het gebruik van dit gereedschap, zijn veel modellen ontworpen om de beste veiligheid te garanderen en tegelijkertijd prestaties te leveren. Het hebben van de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan wielen en accessoires aan te passen is wat deze slijpers zo veelzijdig maakt.

Bij de keuze van dit gereedschap voor projecten zal de consument meestal het juiste gereedschap kiezen op basis van de schijfgrootte of de motor, maar er zijn ook andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals een pneumatische of elektrische krachtbron, toerental en de grootte van de as. Gezien deze facetten hebben we onze Top Tien beste haakse Slijpmachines met de hand uitgekozen op basis van prestaties, duurzaamheid en kwaliteit.

Onze keuze voor de beste haakse slijpmachine

Makita 9557PBX1 Haakse Slijpmachine


Makita 9557PBX1 Haakse Slijpmachine

Als onze beste keuze is dit duurzame hulpmiddel ontworpen om aan de behoeften van de consument te voldoen. Met een 7,5 ampère motor gemaakt voor efficiëntie, krijg je een hogere prestatie in een compacter model. De duurzame aluminium behuizing is gemaakt om bestand te zijn tegen ruwe behandeling, waardoor de levensduur van het gereedschap wordt verlengd, en er is een alternatieve voedingsbron die het mogelijk maakt om te wisselen tussen AC- en DC-vermogen met een schakelaar die handig is geplaatst aan de zijkant van de motorbehuizing.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige, middelgrote generator
 • Gemakkelijk te starten en te draaien
 • Betaalbaar
 • Geweldige prestatie

Onze beoordeling

Makita gaat de extra’s door extra slijpschijven en -borstel op te nemen, wat op zich al de kosten waard is. Dit krachtige gereedschap heeft een dik, hoogwaardig koord, dat beschermt tegen slijtage. De kleine diameter van het handvat maakt het niet alleen gemakkelijker te hanteren, maar geeft het ook een betere controle. We hebben met veel plezier met dit gereedschap gewerkt.

Bekijk de dagprijs

Metabo WEV15-125 Haakse Slijpmachine


Metabo WEV15-125 Haakse Slijpmachine

Voor slijp– en afwerkingstoepassingen is deze krachtige haakse slijpmachine onze Premium Choice, die met een 1550 Watt motor als groter dan gemiddeld wordt beschouwd en zeer geschikt is voor slijp– en afwerkingsprojecten. De indrukwekkende Long Life 13,5 amp, 2800-11000 rpm motor heeft een geavanceerd ontwerp dat de luchtstroom optimaliseert voor een koelere loop, waardoor hij een lange levensduur heeft in ruwere omgevingen en tot 50 procent meer koppel biedt. Een motor van dit formaat is ideaal voor de meer veeleisende projecten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Minder trillingen
 • Krachtige
 • Goede veiligheidskenmerken
 • Quick-Change wielen

Onze beoordeling

Naast het verpakken van veel kracht, zijn de gereedschapsloze schijfwisseling en de gereedschapsloze afscherming een mooie aanvulling op deze slijpmachine. Hij wordt beschouwd als zwaarder dan andere, maar hij is superduurzaam en heeft bewezen dat er meer misbruik van kan worden gemaakt dan van andere haakse slijpers – dus als je een slijper nodig hebt voor zwaar werk, kan het niet misgaan met deze.

Bekijk de dagprijs

Black & Decker BDEG400 Haakse Slijpmachine


Black & Decker BDEG400 Haakse Slijpmachine

Deze slanke haakse slijpmachines zijn een veelzijdig gereedschap voor vele verschillende facetten van projecten, en zijn in staat om 10.000 tpm per bewerking te leveren. Inbegrepen is de metalen tandwielkast die zorgt voor meer duurzaamheid en een langere levensduur. De drievoudige zijhandgreep biedt extra comfort en een betere controle bij het werken met verschillende materialen. Voor het eenvoudig omschakelen van accessoires heeft dit gereedschap een handige spilvergrendeling en een handige aan/uit-schakelaar die de prestaties niet hindert.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gebouwd voor een betere duurzaamheid
 • Lichtgewicht
 • Handige functies
 • Betaalbaar

Onze beoordeling

Voor de prijs doen deze Black & Decker slijpmachines hun naam eer aan in kracht en prestatie, en zijn ze bestand tegen het zware werk, keer op keer. Ze gaan gemakkelijk door roestige moeren en hardnekkige bouten heen als een droom en leveren veel koppel, en zijn de beste keuze voor die doe-het-zelfprojecten en kleine bouwprojecten.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DWE402 Paddle Haakse Slijpmachine


DEWALT DWE402 Paddle Haakse Slijpmachine

Met de volgende generatie 11-amp AC/DC 11.000 rpm motor, biedt dit gereedschap een goede balans tussen vermogen en gewicht en grootte. Dit gereedschap bevat een stofafvoersysteem dat schadelijk stof en vuil uitwerpt, en de overmaatse borstels verdubbelen de levensduur van de borstel van het vorige (D28402) model. Naast vele andere functies is er een snelwisselsysteem en een veiligheidsvergrendeling om te voorkomen dat de borstel per ongeluk wordt opgestart.

Waarom we deze leuk vinden

 • Geweldige verhouding tussen vermogen en gewicht
 • Krachtige
 • One-touch guard
 • Gemakkelijk te hanteren

Onze beoordeling

Dit instrument voldoet aan alle verwachtingen van een DeWalt-product en kan goed functioneren in verschillende functies, of het nu door een beginner of een professional wordt bediend. Deze krachtige slijpmachine gaat urenlang mee, zonder oververhitting, zodat u die lange-termijntaken het beste kunt uitvoeren zonder u zorgen te maken en de vaart erin houdt.

Bekijk de dagprijs

Hitachi G12SQ Paddle Haakse Slijpmachine


Hitachi G12SQ Paddle Haakse Slijpmachine

Dit compacte model heeft een indrukwekkende punch met veel duurzaamheid en prestaties. Met een eenvoudig te gebruiken, grote 4 1/2-inch paddelschakelaar slijpmachine voor een betere veiligheid, en ook met een dubbele handgreep en een instelbare wielbeschermer die voor elke gewenste hoek kan worden gebruikt. Met een gewicht van slechts 3,5 pond is dit gereedschap gemakkelijk te manoeuvreren voor elk project.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige
 • Grote peddelschakelaar
 • Wielbeschermer
 • Lichtgewicht

Onze beoordeling

Dit Hitachi-gereedschap doet zijn naam zeker eer aan in het zware werk. Deze slijpt en verwijdert beton en snijdt dan zonder problemen door verroeste metalen bouten. De overbelastingsauto-uitschakeling geeft u de zekerheid dat deze slijpmachine veilig werkt, met verschillende andere functies die een grote waarde bieden tegen een geweldige prijs.

Bekijk de dagprijs

Bosch 1375A Haakse Slijpmachine


Bosch 1375A Haakse Slijpmachine

Dit compacte werkpaardje van 3,75 pond heeft een krachtige motor van 6,0 ampère met een toerental van 11.000 min-1. Er is ook een comfortabele, ergonomische handgreep en een zijhandgreep in twee standen die u helpt om elk project moeiteloos door te komen. Gemaakt voor metaalproductie, het snijden van wapening, tegels en stucwerk, frezen, polijsten en nog veel meer. Er is een vergrendelingsschakelaar aan de zijkant gemonteerd, en Service Minder borstels die deze slijpmachines stoppen als er onderhoud nodig is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Vergrendelingsschakelaar
 • Comfortabel
 • Lichtgewicht
 • Duurzaam

Onze beoordeling

Met een naam als Bosch verwacht u hoge kwaliteit – en dat is wat u krijgt met dit krachtige, duurzame gereedschap dat als boterstokken door betonstaal snijdt en in slechts enkele minuten het beton vermorzelt. Zo gemakkelijk te hanteren en te bedienen met de comfortabele grip en het lichte gewicht dat dit gereedschap voor iedereen de beste keuze maakt.

Bekijk de dagprijs

SKIL 9296-01 Haakse Slijpmachine


SKIL 9296-01 Haakse Slijpmachine

Nieuwe technologie is in overvloed aanwezig in deze slijpmachine met verbeterde veiligheidsfuncties, zoals een niet-vergrendelde peddelschakelaar aan de onderkant die automatisch uitschakelt wanneer hij wordt losgelaten of valt en een trillingreducerende handgreep met drie standen voor een soepeler gebruik. Het 8-voets rubberen snoer is gemaakt voor gemakkelijker manoeuvreren en een langere levensduur. Lichtgewicht bij minder dan 5 pond, en de 7,5 ampère motor met 11.000 tpm is vol vermogen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Innovatieve veiligheidskenmerken
 • Trillingsdemping
 • Lichtgewicht
 • Duurzaam

Onze beoordeling

De algehele kwaliteit van deze 7,5 ampère motor maakt het verschil in deze massief gebouwde slijpmachines die zijn gebouwd om te werken als een paard. Ze zullen urenlang door roestvrij staal snijden en ondanks het misbruik toch goed presteren zonder oververhitting. De peddelschakelaar zorgt voor gemoedsrust van het per ongeluk inschakelen. Het lichte gewicht maakt dit gereedschap het beste om door elk project te manoeuvreren.

Bekijk de dagprijs

Metabo W9-115 Haakse Slijpmachine


Metabo W9-115 Haakse Slijpmachine

Betaalbaar geprijsd en vol vermogen, zal dit gereedschap niet teleurstellen, met een stevige constructie, ontworpen voor hogere draaimomenten. Er is een 8,5 Ampère motor die tot 10.500 tpm bedrijfstoerental levert, een vergrendelingsschakelaar voor langere projecten en een instelbare afscherming met een gereedschapsloze werking. De handgreep is in tonvorm met een extra handgreep aan de voorkant, en het innovatieve ontwerp van de ontluchting helpt stof en vuil weg te houden voor betere prestaties.

Waarom we deze leuk vinden

 • 90 graden draaiing van de versnelling
 • AC/DC-werking
 • Compact ontwerp
 • Comfortabel

Onze beoordeling

Voor betrouwbaarheid, comfort, prestaties en duurzaamheid kunt u de Metabo W9-115 niet verslaan. Aannemers gebruiken deze boormachine simpelweg omdat hij goed presteert voor hun werk. Net als een fijn afgestelde machine slijpt dit gereedschap glad en consistent door een verscheidenheid aan materiaal, met veel innovatieve en slimme veiligheidsfuncties om de beste kwaliteit werk te garanderen.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DW840 Haakse Slijpmachine


DEWALT DW840 Haakse Slijpmachine

Als middelgrote slijpmachine voor 7-inch toepassingen is dit gereedschap 13 Ampère met een 8000 tpm motor, geschikt voor het moeiteloos verwerken van slijpprojecten. De machine is voorzien van een instelbare beschermkap zonder sleutel en zonder gereedschap voor het gemak, plus een achterste handgreep voor extra controle en comfort tijdens het langer doorwerken. De externe borstelkappen zijn voor eenvoudiger onderhoud en de afgedichte kogel- en rollagers helpen het vuil weg te houden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoog vermogen en snelheid
 • Beter comfort
 • 3 jaar beperkte garantie
 • Gemakkelijk onderhoud

Onze beoordeling

Zelfs in de slechtste omgevingen is deze tool ontworpen om goed stand te houden bij elk project dat er voor wordt geplaatst. DeWalt doet zijn naam eer aan met de hoogwaardige afwerking van de DW840, die veel handige en veilige functies biedt, waaronder afgedichte kogel- en rollagers om de levensduur van de motor te verlengen, en een lage vermoeidheidsgraad.

Bekijk de dagprijs

VONROC Haakse Slijper


VONROC Haakse Slijper

Deze slijpmachine van VONROC is geschikt voor simpele slijpklussen. De machine heeft een compact formaat en een licht gewicht (1.69kg). Geen poespas. Een kleine, praktische slijper die doet wat hij moet doen.

Voor welke klussen is dit gereedschap geschikt?

 • Het afbramen van lasnaden
 • Roest verwijderen
 • Leidingen doorslijpen
 • Doorslijpen van metaal
 • Doorslijpen in steen en beton met een diamand doorslijpschijf
 • Afbramen van metaal
 • Met een lamellenschijf metaal schuren.
 • Gaas door slijpen

Wat is het?

Met een vermogen van 650 Watt en een schijfdiameter van 125mm is deze haakse slijper geschikt voor het slijpen van materialen op moeilijk te bereiken plekken. Aan de veiligheid is gedacht, want de AG502AC heeft een beschermkap die je met een schroef kunt verstellen zodat vonken jou niet zullen raken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Lage prijs – Voor een mooie prijs een mooi instap model, geen poespas.
 • Compact – De machine heeft een compact formaat en een licht gewicht (1.69kg).
 • Allround – Deze ‘kleine’ instap haakseslijper is zeer geschikt voor allround slijp klussen en hobby metaal bewerking.
 • Asblokkering – Door de asblokkering (de knop voorop de slijper) en de bijgeleverde spansleutel kun je snel en eenvoudig slijpschijven verwisselen
 • Verstelbaar – Dankzij de verstelbare zijhandgreep die op 2 posities is te monteren kan de haakse slijper gebruikt worden voor zowel links- als rechtshandigen.

Onze beoordeling

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWE20030 Haakse slijper


Powerplus POWE20030 Haakse slijper

Deze haakse slijper heeft een grote slijpschijf van Ø230 mm, waardoor hij zich perfect leent tot zwaardere slijpklussen. Je kan daarbij rekenen op zijn krachtig vermogen van 2200 W om metaal of steen door te slijpen of af te bramen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Vermogen: 2200 W
 • Diameter slijpschijf: Ø230 mm
 • Toerental: 6500 min-1
 • Asmaat: M14
 • Kabellengte: 2 m
 • Spanning/Frequentie: 230-240 V/50 Hz
 • 3 posities hoofdhandgreep: standaard, 90° links & 90° rechts
 • 3 posities hulphandgreep: links, bovenaan & rechts
 • Zaagbladklem met snelle ontgrendeling (SDS type)
 • Asvergrendeling

Bekijk de dagprijs

FERM AGM1087 Haakse Slijper


FERM AGM1087 Haakse Slijper

De krachtige FERM AGM1087 haakse slijper heeft een vermogen van 850 watt en is geschikt voor slijpschijven met een diameter van 125mm. Gebruik deze krachtpatser voor het (door)slijpen en afbramen van metaal (o.a. staal, aluminium) en steensoorten.

Door de softgrip handgreep en verstelbare zijhandgreep heb je als gebruiker altijd optimale controle. Dankzij de spindelblokkering wissel je snel en eenvoudig van schijf. De extra lange stroomkabel van 3 meter zorgt voor extra bewegingsvrijheid en gebruikersgemak.

Waarom we deze leuk vinden

 • Comfortabel: Dankzij de softgrip handgreep, het ergonomische design en de op twee plaatsen verstelbare handgreep is het een zeer handzame machine
 • Veilig: Met de verstelbare beschermkap op de machine kun je altijd veilig aan het werk.
 • Gemakkelijk: Snel en eenvoudig wisselen van slijpschijven doormiddel van de spindelblokkering en bijgeleverde spansleutel.
 • Bewegingsvrijheid: Ultiem gebruikersgemak dankzij de 3 meter kabel.

Bekijk de dagprijs

Einhell Haakse Slijper


Einhell Haakse Slijper

De Einhell TE-AG 125/750 Kit is een hoogwaardige Haakse Slijper, die gebruikt kan worden bij zeer uiteenlopende werkzaamheden. Gebruik de machine bijvoorbeeld bij het uitvoeren van snij-, slijp- en afbraamwerkzaamheden in huis, in de garage of op een werkplaats. De haakse slijper kan je gebruiken voor het slijpen, schuren, afbramen of ontroesten van metaal en steen. Bijvoorbeeld voor het uitslijpen van voegen uitslijpen, tegels op maat snijden, leidingen doorslijpen, enz. Door de softgrip handgreep van deze haakse slijper, wordt je een optimaal bedieningscomfort geboden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Herstartbeveiliging
 • Extra handgreep met Softgrip
 • Slijpschijfbescherming met snelinstelling
 • Inclusief opbergkoffer
 • Inclusief slijpschijf + schijfbescherming

Bekijk de dagprijs

Vragen van de kopersgids

Wat is het nut van een slijpmachine?

Een slijpmachine, ook wel bekend als een haakse slijper of zij- of schijfslijpmachine, is een veelgebruikt gereedschap in autoreparatiebedrijven, werkplaatsen en bouwplaatsen, en is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan afmetingen en motorvermogens. Ontworpen voor het slijpen van metaal en steen, de messen (slijpschijven) variëren afhankelijk van het materiaal waarop het wordt gebruikt.

Deze slijpers worden zowel gebruikt voor het doorslijpen van het materiaal als voor het slijpen van bijvoorbeeld de ruwe randen van metselwerk. Bij de keuze van dit gereedschap voor projecten zal de consument meestal het juiste gereedschap kiezen op basis van de schijfgrootte of de motor, maar andere factoren kunnen ook een pneumatische of elektrische krachtbron, toerental en de grootte van de prieel zijn.

welke soort haakse slijpmachine moet ik gebruiken

Het veilig bedienen van een Slijpmachines wordt een nummer één kwestie, en er zijn een aantal risico’s die serieus genomen moeten worden, vooral voor beginnende gebruikers of niet-professionele gebruikers.

Haakse slijpmachines worden gecategoriseerd op basis van hun schijfgrootte (van 4 tot 12 inch), wielgrootte en stroomsterkte. Voor de meeste doe-het-zelfprojecten zijn schijven van 4 tot 4,5 inch voldoende voor algemene taken. Volg bij het gebruik van dit gereedschap deze veiligheidsmaatregelen:

 • Draag een gelaatsscherm en veilige werkhandschoenen.
 • Trek de stekker van de slijper uit het stopcontact bij het wisselen van de wielen.
 • Zorg ervoor dat de handgreep is bevestigd en houd deze stevig vast.
 • Gebruik de beschermkap, indien mogelijk.
 • Laat het apparaat bij nieuwe wielen ongeveer een minuut draaien in een beschermde ruimte voordat u het gebruikt, om er zeker van te zijn dat er geen defecten zijn.
 • Plaats het werk zo dat het puin naar beneden vliegt en het wiel van de scherpe kanten af draait, niet in de scherpe kanten. De wielen kunnen op een rand vast komen te zitten en ervoor zorgen dat het voorwerp wordt weggeslingerd of teruggeschopt.
 • Houd vonken uit de buurt van brandbare voorwerpen.
 • Zet het werkstuk altijd vast.
 • Houd iedereen uit de buurt van uw project tijdens het werken.

Wat kunt u doen met een haakse slijper?

Het leuke aan haakse slijpmachines is hoe veelzijdig ze zijn. Er zijn veel verschillende maten, maar de meeste taken kunnen worden uitgevoerd met de populaire 4-inch tot 4 1/2-inch slijper. Deze gereedschappen zijn gemaakt voor het slijpen van metaal, het doorslijpen van wapening, tegels en stucwerk, het uitfrezen van de mortel, voor het polijsten, schuren en slijpen en zijn van onschatbare waarde voor elke werkplaats, servicegarage, autoreparatiewerkplaats of thuishobbyist. Hoewel er enkele veiligheidsrisico’s verbonden zijn aan het gebruik van dit gereedschap, zijn veel modellen ontworpen om optimale veiligheid te garanderen en tegelijkertijd prestaties te leveren. Hier zijn een paar hoofddoelen van een slijper:

Schoonmaken

Haakse slijpmachines zijn een geweldig hulpmiddel voor het reinigen van aangekoekt cement en roest van gereedschap door het aanbrengen van een draadbeker. Zorg ervoor dat de borstel van de rand van het gereedschap af draait, anders kunt u een terugslag krijgen.

Snijrooster

Voor het doorslijpen van taai betonijzer, bevestigt u een metalen doorslijpschijf en zorgt u ervoor dat uw gereedschap goed vastzit. Laat de doorslijpschijf dwars door het metaal vallen, zodat het gewicht van het gereedschap de val kan beheersen. Het gebruik van hoekslijpmachines in plaats van ijzerzagen is veel sneller en gemakkelijker, waardoor dit veelzijdige gereedschap moeilijk te verslaan is. U kunt ook een hoogwaardige metaalzaag gebruiken voor het doorslijpen, dus lees onze recensie en bekijk meer.

Tegels

Met behulp van een diamantschijf kunt u dwars door het midden van een steen scoren – bijvoorbeeld om een gat voor een uitgang te snijden – door eerst de omtrek van het gat te markeren en de steen vervolgens vast te zetten op uw werkbank met een klem. Scoor ongeveer 1/8 inch diep op de voorkant van de steen met uw slijpmachine, wat veel gemakkelijker is dan met een tegelzaag.

Bladen slijpen

Voor het slijpen van uw andere gereedschappen is een haakse slijpmachine niet te verslaan vanwege het gebruiksgemak en de kracht. Zet het mes vast in een bankschroef of met handklemmen, plaats het gereedschap en stel de mesbeschermer in om de vonken van uw gezicht en lichaam af te wenden. Vervolgens het slijpschijfje uitlijnen met de hoek van het mes, de slijper starten en het schijfje over het mesje bewegen terwijl u lichte druk uitoefent.

Uitslijpmortel

Met een instelwiel kunt u gemakkelijk oude, losse mortel uitslijpen door twee – drie 1/2-inch diepe boren te maken om de voeg volledig vrij te maken, waarbij u ongeveer 1/8-inch van de baksteen weghoudt.

Welke is de beste haakse slijpmachine ?

Haakse slijpmachines , voor degenen die ermee gewerkt hebben, zijn een onmisbaar gereedschap om die snij- en slijpprojecten zo veel sneller en gemakkelijker te laten verlopen dan met andere gereedschappen. En degenen die meer ervaring hebben met de bediening van dit gereedschap weten waar ze op moeten letten – dat is kracht, duurzaamheid en kwaliteit. In onze uitgebreide beoordelingen hebben we de selectie beperkt tot de top drie van de beste op de markt, op basis van deze kenmerken.

 • De Makita 9557PBX1 haakse slijpmachine is ontworpen om te voldoen aan de veeleisende behoeften van de consument met een 7,5 ampère motor gemaakt voor efficiëntie, en een hogere prestatie in een compacter model. De duurzame aluminium behuizing is gemaakt om bestand te zijn tegen ruwe behandeling, waardoor de levensduur van het gereedschap wordt verlengd, en er is een alternatieve voedingsbron die het mogelijk maakt om te wisselen tussen AC- en DC-vermogen met een schakelaar die handig is geplaatst aan de zijkant van de motorbehuizing.
 • De Metabo WEV15-125 haakse slijpmachine wordt beschouwd als groter dan gemiddeld met een krachtige, 1550 watt motor, dit gereedschap is zeer geschikt voor slijp- en afwerkingstoepassingen en heeft een indrukwekkende Long Life 13,5 amp, 2800-11000 rpm motor die een geavanceerd ontwerp bevat, waardoor de luchtstroom wordt geoptimaliseerd voor een koelere werking, en die een langere levensduur biedt in ruwere omgevingen. Dit gereedschap biedt tot 50 procent meer koppel. Een motor van dit formaat is ideaal voor veeleisendere werkzaamheden zoals het snijden van cement, stucwerk of rotsen.
 • De Black & Decker BDEG400 Haakse Slijpmachine is slank, en een slank gereedschap dat betaalbaar is en een mooie, veelzijdige optie is voor vele verschillende facetten van projecten, waaronder het slijpen, oppervlaktevoorbereiding, slijpen, en het verwijderen van roest. Dit gereedschap is in staat om 10.000 rpm per bewerking te leveren en bevat een metalen tandwielkast die zorgt voor meer duurzaamheid en een langere levensduur. Er is een zijhandgreep met drie posities die extra comfort en een betere controle biedt bij het werken met verschillende materialen en hoeken. Voor het eenvoudig omschakelen van accessoires is dit gereedschap voorzien van een handige spilvergrendeling.

Kan je een haakse slijpmachine gebruiken om metaal te snijden?

Als veelzijdig gereedschap zijn haakse slijpmachines gemaakt voor het snijden van wapening, tegels en stucwerk, het uitfrezen van de mortel, en voor het polijsten, reinigen, schuren en slijpen. Maar als het gaat om het doorslijpen van metaal, dan schittert dit veelzijdige kleine gereedschap hier echt.

Bij het werken met metaal zijn er veel verschillende soorten wielen (of schijven) die u kunt gebruiken, afhankelijk van het soort werk dat u doet. Maar voor het doorslijpen van metaal moet u een doorslijpschijf gebruiken. Deze schijven zijn in principe een zeer dunne versie van de slijpschijf, speciaal gemaakt voor het doorslijpen van metaal, pijp, plaatwerk, en zelfs voor het doorslijpen van dimensionaal staal.

Hoe verwijder ik een haakse slijpschijf?

Een haakse slijpschijf kan met een beetje knowhow in enkele minuten worden verwijderd. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de voorkeur en het beschikbare gereedschap. Ten eerste: Draai de krachtbron. Zorg er altijd voor dat het vermogen van uw slijper volledig is uitgeschakeld voordat u probeert een schijf te verwijderen.

Voor een gereedschap met snoer haalt u de stekker uit het stopcontact. Voor een snoerloos gereedschap verwijdert u de batterij uit het apparaat – dit maakt het apparaat ook lichter en maakt het veel gemakkelijker te hanteren wanneer u de schijf verwisselt.

Hoe verwijder ik de schijf met een sleutel?

Als uw slijpmachine twee fabriekssleutels heeft die er uitzien als afgeplatte sleutels – de ene lijkt op een normale sleutel en de andere lijkt meer op een tweevoudige vork – dan kunt u deze gebruiken om uw schijven gemakkelijk te verwijderen. Steek de stekkers in de twee gaten die in de aandrijfbout zitten, die zich tussen de schijf en de motor van het gereedschap bevindt. Gebruik vervolgens de moersleutel om de bout aan de onderkant van de schijf vast te zetten.

Terwijl u de moersleutel op zijn plaats houdt, draait u de geprononceerde moersleutel in de tegenovergestelde richting van de pijl van de schijf. Merk op dat er ook een knop op uw molen kan zitten die de schijf op zijn plaats houdt. Draai de moer tot de schijf uit het gereedschap is verwijderd.

Gerelateerd overzicht: Momentsleutel.

Hoe verwijder ik de schijf uit de handgrepen van de bankschroef?

Bevestig de bankschroefgrepen stevig aan de bout die de schijf aan het station vasthoudt. Steek een draadloze schroevendraaier in een van de gaten tussen de schijf en de motor met de bankschroefgrepen op zijn plaats om te voorkomen dat de schijf gaat draaien. Trek de schroevendraaier in de tegenovergestelde richting van de pijl van de schijf. Als de schroevendraaier niet meteen loskomt, kan de schroevendraaierset met een hamer worden geforceerd om te draaien.

Hoe de schijf verwijderen zonder gereedschap?

Sla met de palm van uw hand de schijf in de tegenovergestelde richting van de schijfpijl. Deze handeling moet de moer voldoende losmaken om hem met de vingers te verwijderen.

Kan de haakse slijpmachine gebruikt worden als een polijstmachine?

Haakse slijpmachines zijn een veelzijdig gereedschap dat kan worden gebruikt voor een groot aantal projecten, waaronder het snijden en slijpen van metaal, het schoonmaken van gereedschap, het snijden en scoren, tegels, steen of beton, het opruimen van mortel voor het plooien van wijzen, en geloof het of niet, het werkt ook geweldig voor het gladstrijken en polijsten.

Om metaal te polijsten, gebruikt u een polijstschijf of een polijstschijf om het materiaal terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glans. Als het echt gemarkeerd is, gebruik dan een hoge slijpschijf om het eerst glad te strijken. Er zijn ook veel polijstpasta’s op de markt die alleen voor deze slijpers zijn gemaakt en die krassen verwijderen en het materiaal voorbereiden op het polijsten tot een glanzende spiegelglans.

Hoe kan ik de haakse slijpmachine veilig gebruiken?

Het veilig gebruiken van een haakse slijpmachine wordt een nummer één kwestie, en er zijn een aantal risico’s die serieus genomen moeten worden, vooral voor beginnende gebruikers of niet-professionele gebruikers. De veiligheidskenmerken van dit Black & Decker BDEG400 gereedschap zijn een S-Automatic veiligheidsslipkoppeling die terugslag van een wiel of schijfblokkering voorkomt, wat de veiligheid ten goede komt.

Black en Decker BDEG400 Haakse Slijpmachine

De elektronische overbelastingsbeveiliging die met dit gereedschap is ingebouwd, voorkomt dat de slijpmachine oververhit raakt bij langdurige en zwaardere werkzaamheden door de motor uit te schakelen in geval van overbelasting, of als het toerental plotseling daalt. Deze beveiliging dient om het risico op het doorbranden van de motor en het uitvallen van de besturing te verminderen.

Bij het gebruik van dit gereedschap moet u altijd de veiligheidsmaatregelen in acht nemen, zoals: Draag altijd een gelaatsscherm en handschoenen, trek de stekker uit het stopcontact bij het wisselen van de wielen, plaats het werk zo dat het puin naar beneden vliegt en het wiel niet in scherpe randen draait, zet het stuk waar u aan werkt altijd vast en houd vooral iedereen uit de buurt van uw project terwijl u aan het werk bent.

Andere veiligheidstips om uw werkomgeving veilig te maken, zijn onder andere het ontruimen van uw werkruimte – zorg ervoor dat de vloer waar u werkt vrij is van verstrooid gereedschap, hout en stroomkabels die struikelen en vallen kunnen veroorzaken. Een goede verlichting en voldoende ventilatie is ook van het grootste belang voor een veilige werking in uw werkplaats.

En verwijder ten slotte alle brandbare materialen, inclusief papier en olieachtige doeken. Zorg ervoor dat u een brandblusser bij de hand hebt voor het geval er brand uitbreekt. Sommige taken kunnen beter met ander gereedschap worden uitgevoerd. Voor het doorslijpen van grotere objecten kunt u bijvoorbeeld kijken naar en investeren in een kwaliteitsvolle elektrische kettingzaag.

Top keuze

Makita 9557PBX1 Haakse Slijpmachine

Deze Makita 9557PBX1 is een geweldige optie voor zijn krachtige prestaties, duurzaamheid en een veiligere zaagervaring. Met een 7,5 ampère motor gemaakt voor efficiëntie, krijg je een hogere prestatie in een compacter model. Er is een spilvergrendeling om het verwisselen van het wiel te vergemakkelijken en een handige zijhandgreep die aan beide zijden van de slijpmachine kan worden geïnstalleerd voor een eenvoudigere bediening. De duurzame aluminium behuizing is gemaakt om bestand te zijn tegen ruwe behandeling, waardoor de levensduur van het gereedschap wordt verlengd, en heeft een alternatieve voedingsbron die het mogelijk maakt om te wisselen tussen AC- en DC-vermogen met een schakelaar, handig geplaatst aan de zijkant van de motorbehuizing.

Met een gewicht van slechts 4,5 pond biedt dit gereedschap een gemakkelijke hantering voor projecten op langere termijn met een kleine diameter van slechts tweeënhalve centimeter met een stevigere hantering die ervoor zorgt dat alles op zijn plaats blijft tijdens een klus. Makita viert 100 jaar innovatie en is een gevestigde waarde op het gebied van gereedschap, accessoires en elektrische apparatuur, en biedt een beperkte garantie van een jaar op dit product.

Premium Keuze

Metabo WEV15-125 Haakse Slijpmachine

Met een perfecte vijf uit vijf sterren score op Amazon, zijn klanten enthousiast over de vele geweldige eigenschappen van deze hoekslijpmachines. Zo vinden ze het bijvoorbeeld mooi hoe indrukwekkend het vermogen is en hoe de variabele snelheid het gebruik van niet-geweven afwerkingswielen mogelijk maakt, en ook bij slechts 6,5 pond, hoe dit gereedschap nog steeds licht genoeg is om langdurig vast te houden en te werken zonder vermoeidheid te ervaren. Naast de slimme veiligheidskenmerken is er nog een aantal andere grote kwaliteiten van het WEV15-125-model: het Quick-Change-wielsysteem dat is gemaakt om snel en moeiteloos van wiel te wisselen, een gereedschapsloze snelsluiter die is gemaakt voor het snel omschakelen van snijden naar slijpen, en een aan de zijkant gemonteerde schuifbare vergrendelingsschakelaar.

De zijhandgreep biedt een antivibratievoorziening voor beter comfort en de indrukwekkende Long Life 13,5 amp, met een motor die 2800 -11000 rpm produceert, bevat een geavanceerd ontwerp dat de luchtstroom optimaliseert voor een koelere loop, wat een langere levensduur biedt in ruwere omgevingen en tot 50 procent meer koppel biedt.

Grote waarde

Black en Decker BDEG400 Haakse Slijpmachine

Deze Black and Decker BDEG400 slijpmachine presteert zoals verwacht, en de metalen slijpschijf snijdt als een droom. U kunt gemakkelijk dwars door betonstaal, bouten en kettingschakels heen snijden, bijna zoals bij het snijden door boter. Met een metalen tandwielkast voor extra duurzaamheid en een langere levensduur, heeft het ook een drievoudige zijhandgreep voor extra comfort tijdens het gebruik met verschillende materialen en strakke hoeken – klik hier als u op zoek bent naar rechte hoeken, in het bijzonder.

De prijs is betaalbaar en biedt een perfecte pasvorm voor doe-het-zelfprojecten. Het is een ideaal hulpmiddel dat het overwegen waard is om toe te voegen aan uw collectie voor al uw polijstschuren, of slijpbehoeften. Dit is inclusief een gemakkelijk te lezen handleiding. Een gelukkige klant merkte op dat deze slijpmachine “hetzelfde voelt als een drama op steroïden” – En hij heeft gelijk – Niet alleen is dit gereedschap licht van gewicht, maar het is ook een indrukwekkend werkpaard dat zeer geschikt is voor zowel beginners als experts.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “De 10 beste haakse slijpmachines”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Inhoudsopgave

Recent Content