Beste grasscharen kopen en review in 2020


Als u wilt dat uw gazon goed wordt onderhouden met een nette en opgeruimde rand, dan zult u ongetwijfeld een grasschaar van onschatbare waarde vinden. Grasscharen zijn ideaal voor het opruimen van moeilijk bereikbare plaatsen die niet toegankelijk zijn voor maaiers, zoals randen van bloembedden, tegen hekken en muren en rond de voet van bomen.

Als u op zoek bent naar de perfecte grasschaar voor uw tuin, dan maakt onze handige recensie het beste wat er op dit moment beschikbaar is.
beste grasschaar

Beste grasschaar kopen in 2020 overzicht

GARDENA Comfort grasschaar

Bekijk de dagprijs

Met de GARDENA Comfort grasschaar kunt u de graskanten van het gazon gemakkelijk en precies bijwerken. Voor het nauwkeurig bijwerken van de graskanten van uw gazon.

De ergonomisch gevormde handgreep met elementen van zachte kunststof maakt snoeien gemakkelijk. De messen met antikleefcoating en golfsnede zorgen dat u nauwkeurig en op een consistente hoogte kunt snoeien. Dankzij de speciale gelagerde messen kunt u gelijkmatig en krachtig snoeien over de volledige lengte van het mes. De geleiders zorgen voor gemakkelijke begeleiding en een consistente snoeihoogte. U kunt de grasschaar snel en eenvoudig vergrendelen met de praktische enkelhandige vergrendeling. Met 25 jaar Gardena garantie.

 • Rechte slijping
 • Geharde en gegalvaniseerde messen
 • Ergonomische handgreep met zachte onderdelen
 • Eénhandvergrendeling

Powerplus POWXG2032 Grasschaar en heggenschaar – 7,2V – 80 mm gras – 120 mm heg

Bekijk de dagprijs

De POWXG2032 is ideaal voor het knippen van gras of kleine struiken. Hij beschikt voor beide functies over een aangepast mes, dat je erg makkelijk vastklikt. De POWXG2032 is erg compact en licht, waardoor hij erg soepel in de hand ligt. Hij is uiterst manoeuvreerbaar: geen enkel grassprietje of uitstekend takje ontgaat hem.

 • Deze accu grasschaar en heggenschaar werkt op een 7,2 V Lithium-Ion-batterij. Je hebt dus geen last van in de weg liggende (verleng)snoeren, een benzinegeur of hels lawaai.
 • Met een volle accu kan je er 50 minuten non-stop mee werken.
 • Een handig led-lichtje geeft het accuniveau aan.
 • Je kan beide messen handig opbergen in een beschermhoes.
 • De POWXG2032 wordt geleverd in een metalen doos, waarin je hem netjes op kunt bergen.
 • De heggenschaar heeft een compact formaat.

WOLF-Garten Grasschaar Classic Ri-T – 180⁰ draaibare schaarbladen – antikleeflaag – gebogen bladen – 2 zijdig geslepen

Bekijk de dagprijs

Met de Ri-T Handgrasschaar van Wolf-Garten kunt u makkelijker gras knippen op moeilijk bereikbare plekken. Deze grasschaar heeft 180graden draaibare schaarbladen met anti-kleeflaag. De bladen zijn licht gebogen en precisiegeslepen aan beide zijden. Deze schaar is vooral handig voor het knippen van gras langs bijvoorbeeld muren.

WOLF-Garten grasschaar Basic RJ-ZL – 180 draaibare schaarbladen – 20% minder krachtinspanning

Bekijk de dagprijs

Met de RJ-ZL Handgrasschaar van Wolf-Garten kunt u makkelijker gras knippen op moeilijk bereikbare plekken en heeft u tot 20 procent minder kracht inspanning nodig dankzij de verbeterde mechanica. Deze grasschaar heeft 180� draaibare schaarbladen met anti-kleeflaag. De bladen zijn licht gebogen en precisiegeslepen aan beide zijden. Deze schaar is vooral handig voor het knippen van gras langs bijvoorbeeld muren.

GARDENA Comfort grasschaar – draaibaar

Bekijk de dagprijs

De GARDENA Comfort is de flexibele grasschaar voor rechtshandige en linkshandige mensen. Met de draaibare GARDENA Comfort grasschaar kunt u de graskanten van het gazon gemakkelijk en precies bijwerken.

Met de draaibare GARDENA Comfort grasschaar kunt u de graskanten van het gazon gemakkelijk en precies bijwerken. Ook niet-toegankelijk plekken in de tuin zijn bereikbaar. Door het draaimechanisme van 360° kunnen zowel linkshandige als rechtshandige mensen comfortabel werken. De ergonomisch gevormde handgreep met elementen van zachte kunststof maakt snoeien gemakkelijk. De messen met antikleefcoating en golfsnede zorgen dat u nauwkeurig en op een consistente hoogte kunt snoeien. Dankzij de speciale gelagerde messen kunt u gelijkmatig en krachtig snoeien over de volledige lengte van het mes. De geleiders zorgen voor gemakkelijke begeleiding en een consistente snoeihoogte. U kunt de grasschaar snel en eenvoudig vergrendelen met de praktische enkelhandige vergrendeling. Met 25 jaar Gardena garantie.

BLACK+DECKER GSL200-QW Grasschaar – 3,6V – 10cm – inclusief accu en lader

Bekijk de dagprijs

De BLACK+DECKER GSL200-QW Grasschaar is de ideale snoerloze oplossing voor het knippen van graskanten en de gebieden rondom objecten in de tuin. De goede ergonomie van de grasschaar zorgt voor een lichtgewicht en eenvoudig te hanteren machine. De schaar wordt aangedreven door Lithium accutechnologie wat zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van de accu. Met het meegeleverde laadstation en de losse lader is de grasschaar flexibel qua oplaadlocatie. De geïntegreerde LED-indicator geeft de laadstatus aan waardoor je precies kunt zien wanneer de grasschaar klaar is voor gebruik.

 • Goede ergonomie: lichtgewicht en eenvoudig te hanteren
 • Aangedreven door Lithium accutechnologie. Betere prestaties en een langere levensduur van de accu. Altijd klaar voor gebruik.
 • Laadstation en losse lader voor maximale flexibiliteit qua laadlocatie
 • Geïntegreerde LED-indicator geeft de laadstatus aan

Talen Tools graskantelschaar horizontaal lang

Bekijk de dagprijs

Deze graskantschaar met verlengbare armen is geschikt voor het knippen van gazonranden op de horizontale manier. Het bovenblad is gemaakt van middel hard koolstofstaal. Het onderblad is gemaakt van verchroomd middel hard koolstofstaal.

De messen hebben een tefloncoating wat het snijden en reinigen makkelijker maakt. De armen zijn verlengbaar van 55 tot 96cm.

Fiskars Graskantenschaar Op Steel GS46 – Lang – 112 cm

Bekijk de dagprijs

Fiskars graskantenscharen zijn handig en comfortabel in gebruik doordat de messen 360° kunnen draaien. Hiermee kun je heel precies en efficiënt graskanten of haagjes knippen. De graskantenscharen beschikken over het gepatenteerde Servo-System, dat het verkleven van de messen verhindert en gelijkmatig knippen mogelijk maakt. De Fiskars graskantenscharen zijn ontwikkeld volgens de Fiskars designfilosofie: duurzaam en ergonomisch tuingereedschap ontwikkelen, waarmee tuinieren makkelijker, lichter, efficiënter en eenvoudigweg leuker wordt. En dat is toch uiteindelijk de bedoeling van tuinieren.

 • Langdurig, zonder vermoeidheid werken in een rechte lichaamshouding
 • Perfecte knip door het gepatenteerde Servo-System
 • De flexibele snoeikop is 360° draaibaar
 • De grip en steel zijn gemaakt van van FiberComp: uit glasvezel versterkt kunststof dat heel licht en extreem duurzaam is
 • De ergonomisch gevormde grepen bestaan uit onverwoestbaar glasvezel versterkt met Polyamid
 • De messen bestaan uit gehard, roestvrij staal
 • De Fiskars graskantenschaar is bekroond met de red dot design award 2006

GARDENA Classic grasschaar draaibaar 360°

Bekijk de dagprijs

Gardena Comfort grasschaar draaibaar 12100-20

Bekijk de dagprijs

Graskanten knippen wordt een simpel klusje met de draaibare GARDENA Comfort Grasschaar op steel. De set is ideaal voor het comfortabel en snoerloos knippen van het gras. Door de draaisteel zijn de moeilijkste plekjes met gemak te bereiken. De lange aluminium handgreep maakt het mogelijk om te knippen vanuit een rechtopstaande houding – zonder te bukken. De telescopische steel kan eenvoudig aan de lengte van de gebruiker worden aangepast. De grote, lichtlopende wielen zorgen ervoor dat de schaar eenvoudig te sturen is. Het ergonomische handvat zorgt voor een prettige positie van de hand. Voor een nauwkeurige afwerking en gelijkmatige kniphoogte, is de grasschaar uitgerust met knipmessen met antikleefcoating. De knipmessen met coating kunnen 90° naar links en rechts gedraaid worden. Dit zorgt voor een flexibele instelling van de snijhoek. De speciale meslager zorgt voor constant, krachtig knippen over de gehele meslengte. De grasschaar heeft een praktische eenhands veiligheidsvergrendeling voor veilige opslag. De garantieperiode is 25 jaar.

 • Geschikt voor zowel links- als rechtshandigen
 • Nauwkeurige afwerking en gelijke kniphoogte
 • Roterende mesunit
 • Comfortabel in gebruik

GARDENA Classic grasschaar vast model

Bekijk de dagprijs

Einhell Accu Heggenschaar 1500 mAh – Met telescopische geleidesteel

Bekijk de dagprijs

Met de Einhell GC-CG 3.6 Li heeft u een gras- en buxusschaar waarmee u kunt werken zonder een storende stroomkabel dankzij de werking op accu. Het is een praktisch en hoogwaardige machine voor knip- en snoeiwerkzaamheden aan o.a. gazonranden, heesters en struiken.

 • Gereedschapsloze wissel heggen-/grasschaar
 • Wielen voor eenvoudige handeling
 • Inclusief telescopische geleidesteel

Garden Touch gras- haagschaar 7.2V LI-ION inl.lader+acc

Bekijk de dagprijs

 • Inclusief oplader en extra zaagbladen
 • Voorzien van LI-ION accu
 • Voor multifunctioneel gebruik

GARDENA AccuCut Li grasschaar

Bekijk de dagprijs

Graskanten kunnen perfect worden vormgegeven met behulp van deze compacte grasschaar. De ergonomische handgreep maakt eenvoudige bediening en begeleiding van de batterij-aangedreven gereedschap makkelijk. Een grote vergrendelknop en schakelaar op het handvat maakt de toepassing bijzonder veilig.

EINHELL Accu Gras- en Heggenschaar GE-CG 18 Li Solo – Power-X-Change – 18 V – Knip-/Snoeibreedte: 100/200 mm – Zonder accu & lader

Bekijk de dagprijs

De Einhell GE-CG 18 Li SOLO Accu Gras- en Heggenschaar is een ideale machine voor het onderhouden van je tuin. Gebruik de machine onder meer voor het bijwerken van kleine struiken en heggetjes, knip het gazon aan de zijkant kort of onderhoud het gazon op lastig te bereiken plekken voor een grasmaaier. Deze machine maakt deel uit van de Power-X-Change productlijn van Einhell.

 • Soft-Grip handgreep.
 • Laser en diamant geslepen snijbladen.

Graskantschaar

Bekijk de dagprijs

Deze grasschaar is geschikt voor het knippen van gazonranden. Het bovenblad is gemaakt van middel hard koolstofstaal. Het onderblad is gemaakt van verchroomd middel hard koolstofstaal. De messen hebben een tefloncoating wat het snijden en reinigen makkelijker maakt. De gegolfde messen zorgen ervoor dat u nauwkeurig kunt knippen. Deze grasschaar is verstelbaar tot 360 graden.

Green Arrow grasschaar draaibaar

Bekijk de dagprijs

Met de Green Arrow grasschaar knip je zeer eenvoudig het gazon bij, met name op plekken waar je met de grasmaaier niet goed bij komt. Maar ook bij het vormsnoeien van de buxus of andere kleine struiken komt deze schaar goed van pas. Door het softgrip handvat ligt de schaar comfortabel in de hand. De grasschaar is 360 graden draaibaar, waardoor je op een comfortabele manier ook de moeilijk bereikbare plekken bereikt.

Talen Tools graskantelschaar verticaal lang verlengbaar

Bekijk de dagprijs

Deze graskantschaar met verlengbare armen is geschikt voor het knippen van gazonranden op de verticale manier.

Het bovenblad is gemaakt van middel hard koolstofstaal. Het onderblad is gemaakt van verchroomd middel hard koolstofstaal. De messen hebben een tefloncoating wat het snijden en reinigen makkelijker maakt.

De armen zijn verlengbaar van 55 tot 96cm.

GARDENA Comfort Plus grasschaar

Bekijk de dagprijs

Gardena ComfortCut accu-grasschaar Li 09856-20

Bekijk de dagprijs

Door gebruik te maken van de GARDENA Accu-grasschaar ComfortCut Li, kunnen gazonranden gemakkelijk en nauwkeurig worden afgesneden. De accugrasschaar ligt goed in de hand dankzij hun ergonomische handgreep. Het handvat kan ook worden gebogen en dus worden aangepast aan de natuurlijke positie van de hand. De kwaliteitsmessen behalen perfecte knipresultaten en kunnen met één druk op de knop worden losgemaakt en vervangen zonder gereedschap. Op deze manier kan de grasschaar eenvoudig worden omgezet in een buxusschaar. Met geïntegreerde, gemakkelijk te onderhouden lithium-ionaccu. De accu kan op elk moment snel worden opgeladen zonder geheugeneffect. Compleet met mesbescherming en oplader. De schaar kan achteraf worden uitgerust met een telescopisch handvat voor gemakkelijk snijden van graskanten (niet inbegrepen, accessoire artikel 9859).

Hendrik Jan grasschaar kunststof draaibaar 90 graden

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten accu grasschaar LI-ION POWER Accu 60 Set – looptijd 75 min. – werkbreedte 80 mm

Bekijk de dagprijs

De Wolf-Garten Accugrasschaar accu 60 is een praktisch en compact gereedschap die kleine knipwerkzaamheden op graskanten eenvoudig maakt. De grasschaar heeft wielen voor constante snijhoogte en biedt door het handvat een uitstekende en comfortabele grip.

BLACK+DECKER GSL700-QW Gras- en struikschaar – 7V – 15cm – inclusief accu en lader

Bekijk de dagprijs

De BLACK+DECKER GSL700-QW Gras- en struikschaar combiverpakking met Li-ion accu is een 2IN1 gereedschap. De machine wordt gevoed door een Lithium Ion accu wat zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van de accu. Met de snoerloze vrijheid en goede ergonomie is de combimachine licht van gewicht en eenvoudig te hanteren. Met één druk op de knop kunnen de bladen worden gewisseld van trimstand naar kantmaaistand en het laadstation en losse lader maken opladen op verschillende plaatsen mogelijk. De machine heeft een geïntegreerde laadindicator om de acculading te controleren. Zo weet je precies wanneer de schaar klaar is voor gebruik.

Talen Tools loopgraskantschaar verstelbaar

Bekijk de dagprijs

Deze graskantschaar met verlengbare armen is geschikt voor het knippen van gazonranden op de horizontale manier. Het bovenblad is gemaakt van middel hard koolstofstaal. Het onderblad is gemaakt van verchroomd middel hard koolstofstaal.

De messen hebben een tefloncoating wat het snijden en reinigen makkelijker maakt. De armen zijn verlengbaar van 55 tot 96cm.

Koopgids

Hoe te gebruiken

Grasscharen zijn te gebruiken rond de randen van uw gazon, langs bloemperken, paden, rond de voet van bomen, of waar uw grasmaaier maar moeilijk te bereiken is. Grasschaar is een onderdeel van uw gazononderhoud door een nette en gemanicuurde uitstraling te geven aan een gazon door te zorgen voor een uniforme lijn rond de randen van een gazon. Sommige mensen gebruiken een onkruidverdelger om de randen van een gazon te trimmen, maar dit geeft u minder controle en resulteert in een meer lukrake uitstraling. Grasscharen kunnen ook worden gebruikt om kleine struiken te trimmen.

Hoe u een grasschaar gebruikt, hangt af van het type dat u kiest. Sommige werken in een schaarbeweging, andere hebben roterende messen en weer andere werken op batterijen. De grasschaar moet een gemakkelijk te bedienen apparaat zijn, maar lees uw instructies voor begeleiding.

Voordelen

Veelzijdig

Grasscharen zijn een veelzijdig tuingereedschap. Ze kunnen worden gebruikt voor het snoeien van planten en struiken en het gras waarvoor ze bestemd zijn. Grasscharen zijn typisch zeer scherp en kunnen met gemak en nauwkeurigheid door kleine stengels snijden.

Gebruiksgemak

Grasscharen zijn over het algemeen zeer eenvoudig te bedienen en vereisen geen onderhoud dat gepaard gaat met onkruidvangers, zoals het verwisselen van de snaar. Grasscharen hoeven niet een tijdje te worden ingeplugd, waardoor het ongemak van een achtergebleven snoer wordt geëlimineerd en u ze niet hoeft te voorzien van benzine.

Overal bereiken

Het belangrijkste voordeel van een grasschaar is dat hij zelfs op de moeilijkst bereikbare plaatsen gras kan trimmen. Alle smalle plekken die niet toegankelijk zijn voor uw gazonmaaier zijn gemakkelijk te maaien met een grasschaar, evenals gras dat tegen muren en hekken groeit, in de buurt van bloemperken of rond de voet van bomen. Doordat u het gras dat u niet kunt bereiken met een maaier kunt trimmen, ziet uw gazon er goed onderhouden en gemanicuurd uit.

Bespaart geld

Grasscharen kunnen voor een lage prijs worden aangeschaft en het gebruik ervan is zeer eenvoudig en kan zelfs ontspannend en plezierig zijn. Door uw eigen grasschaar te kopen en te gebruiken, bespaart u geld doordat u geen tuinman hoeft te betalen om het gazon voor u te trimmen.

Verbeter de aantrekkingskracht van stoep

Het trimmen van uw gazon met een grasschaar geeft een zeer professionele afwerking en zal de indruk geven dat uw eigendom goed onderhouden is. Een gemanicuurd gazon kan de aantrekkingskracht van het gazon inperken en zelfs uw kansen om uw eigendom te verkopen verbeteren.

Waar moet u op letten?

Voordat u op zoek gaat naar een grasschaar, moet u eerst beoordelen wat u van uw scharen wilt, zodat u de juiste beslissing voor u kunt nemen. Hier zijn enkele dingen om te overwegen.

Batterij of handleiding?

Zowel een batterij- als een handmatige grasschaar heeft voordelen en nadelen. Batterijscharen hebben een grotere kans op fouten, omdat oplaadbare batterijen niet altijd betrouwbaar zijn. Ze bieden echter wel een grotere efficiëntie dan de handmatige scharen. Handmatige scharen bieden meer precisie, maar bij langdurig gebruik kan de handbeweging blaren of handpijnlijke plekken veroorzaken. Handmatige scharen zijn doorgaans goedkoper in aanschaf en hebben een langere levensduur.

Handheld of staand?

Of u nu een handheld schaar wilt of een schaar die staand gebruikt kan worden, het hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Staande scharen verminderen de druk op de knieën als gevolg van het knielen en de rugpijn die gepaard gaat met het tuinieren terwijl u voorovergebogen bent. Met een handschaar kunt u dichter bij de grond komen om beter te zien wat u doet.

Kwaliteit, constructie en prijs

De kwaliteit en de materialen die gebruikt worden om de scharen te bouwen zullen beïnvloed worden door uw budget. Om uzelf uit te rusten met scharen die lang meegaan, moet u verwachten dat u iets meer geld uitgeeft, hoewel een goede grasschaar haalbaar is voor een redelijke prijs. Kijk uit naar stalen messen die duurzaam zijn en kunnen worden geslepen, maar ook naar handgrepen met grijpers voor comfort en gebruiksgemak.

Wat zijn grasscharen?

Grasscharen, in hun meest rudimentaire vorm, zijn in wezen scharen voor gras- of licht onkruidsnoeiwerkzaamheden. Er zijn twee basiscategorieën van handmatige grasscharen: kantscharen en toppingsscharen. Er zijn ook draaibare grasscharen die zowel als kantensnijder als topper kunnen worden gebruikt.

Kantscharen lijken erg op een standaard schaar en zijn bedoeld om langs de rand van een bed, stoep, etcetera te gaan. Deze grasschaar knipt overhangend gras netjes af en houdt de rand mooi netjes.

Ze zijn heel handig als u op lastige plekken moet komen waar uw normale gazonrand niet mee om kan gaan.

De toppingsschaar is bedoeld om het gras gelijkmatig te trimmen tot een bepaalde hoogte. Als u een aantal lastige plekken hebt waar de grasmaaier gewoon niet past, en het te moeilijk is om er een snoeischaar in te krijgen, dan zal een snoeischaar uw beste kans zijn.

Zwenkscharen hebben een mechanisme waarmee ze kunnen worden gezwenkt, zodat het mes ofwel verticaal (zoals een gewone schaar) of vlak (om het gras gelijkmatig af te snijden) is.

Deze kunnen een paar posities hebben waar ze vastzitten of kunnen 180 graden draaien met een vergrendeling die overal kan stoppen. Als u maar één grasschaar wilt, dan is dat uw beste kans.

Inhoudsopgave

Recent Content