Beste grasmaaiers voor kleine tuinen


Het maaien van uw gazon is zelden een leuke ervaring, vooral als u een kleine tuin heeft die vol zit met lastige hoeken en moeilijk te verplaatsen meubilair. Veel van de problemen komen echter voort uit de maaier zelf – er zijn zoveel verschillende soorten en merken dat het gemakkelijk is om te eindigen met iets dat slecht geschikt is voor uw tuin.

Het kiezen van de beste grasmaaier voor kleine tuinruimtes of tuin lijkt in het begin misschien overweldigend, maar het is vrij eenvoudig om alle verschillende functies en ontwerpen te versmallen tot de functies die u eigenlijk nodig hebt – proberen te sorteren door middel van tientallen verschillende functie lijsten om een maaier die perfect lijkt te vinden kan een lange tijd duren als je niet weet wat je zou moeten zoeken.

Hieronder vindt u tien verschillende maaiers die we hebben gevonden en die uw grasproblemen voor eens en altijd kunnen oplossen, evenals een paar redenen waarom we deze maaier zouden aanbevelen boven andere, vergelijkbare grasmaaiers.

Gerelateerde review: beste grasmaaiers kopen in 2020

Bekijk de Beste gazonmaaier voor de kleine tuin, hieronder.

Greenworks 25022 grasmaaier

Greenworks 25022 grasmaaier

Deze duurzame maaier van Greenworks maakt gebruik van een sterke elektromotor en een veelzijdige reeks van verschillende instellingen om met gras om te gaan in bijna elke situatie, ongeacht hoeveel er is of hoe hoog hij is gegroeid. Met de zeven ingebouwde hoogteregeling kunt u het hele lichaam omhoog of omlaag brengen om het gras op een andere lengte te trimmen, wat betekent dat u het gras van uw tuin tot het absolute minimum kunt maaien of toch nog genoeg overhoudt om het sneller terug te laten groeien.

De beste gazonmaaier voor het maaien van gras in een kleine tuin moet iets kleins zijn, en het redelijk compacte ontwerp van deze grasmaaier maakt hem ideaal voor krappe ruimtes. Zelfs als u deze elektrische grasmaaier met snoer niet gebruikt, kunt u de handgrepen eenvoudig inklappen en de achterste zak verwijderen om deze maaier op te bergen – u kunt niet alleen de zak verwijderen, maar u kunt ook overschakelen op zijwaarts weggooien en mulchen om de manier waarop u uw maaisel weggooit te veranderen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Compacte
 • Duurzaam
 • Verstelbare hoogte
 • Opvouwbare handgrepen
 • Sterke 12 ampère motor

Onze beoordeling

Deze compacte, draadgebonden maaier is ideaal voor kleine werven, vooral als u iets nodig hebt dat korte stukjes gras kan bereiken waar de meeste maaiers meteen overheen scheren.

Worx WG794 Landroid

Worx WG794 Landroid

Deze voorgeprogrammeerde, volledig gerobotiseerde maaier is ontworpen om uw gras helemaal zelf te maaien, waarbij hij om obstakels en muren heen navigeert en er tegelijkertijd voor zorgt dat hij zo weinig mogelijk gras mist. Dankzij het robuuste en stabiele ontwerp kan hij met gemak ondiepe hellingen en hellingen beklimmen, waarbij hij met behulp van zijn schoksensorsysteem uitwerkt waar hij wel en niet kan gaan zonder dat hij van tevoren geprogrammeerd hoeft te worden. De maaiapparatuur aan de onderzijde kan veel gras in één keer verwerken, wat betekent dat hij als boter door hoge klonten kan snijden.

De maaier wordt geleverd met zijn eigen oplaadbasis, waar hij automatisch naartoe zal lopen als de batterij begint af te sterven of als hij begint te regenen, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de bescherming van de maaier, tenzij hij echt ver van zijn startpunt verwijderd is. In kleinere tuinen kunt u hem gewoon gebruiken als ‘vuur en vergeet’ gereedschap, zodat hij het gras kan maaien terwijl u ontspant of verder gaat met uw dag.

Waarom we deze leuk vinden

 • Volledig geautomatiseerd
 • In staat om zichzelf te beschermen
 • Antidiefstalalarm
 • Rustig en milieuvriendelijk
 • Uiterst compact

Onze beoordeling

Deze kleine robotmaaier past in allerlei smalle doorgangen en krappe hoeken en laat het gras onder banken en achter struiken maaien zonder dat het vast komt te zitten.

Greenworks MO40B410 Draadloze grasmaaier

Greenworks MO40B410 Draadloze grasmaaier

Deze accuaangedreven accu-maaier is ideaal voor kleine werven met veel gras, omdat hij een enorme zakcapaciteit biedt en een 14-inch dek dat gras van bijna elke hoogte kan trimmen. Het op hendel gebaseerde hoogteverstelsysteem laat u toe om in te schakelen, wat betekent dat u natuurlijk uitziende paden kunt trimmen of bepaalde gebieden van uw werf duidelijker kunt laten dan andere om te passen bij uw esthetische voorkeuren.

De 4.0 AH-accu’s die in deze maaier worden gebruikt, houden een lading voor een lange tijd vast, en u zult in staat zijn om kleinere werven meerdere malen te ontruimen voordat u deze weer moet opladen. Dankzij het lichtgewicht ontwerp hoeft u zich geen zorgen te maken over het uitvoeren van de maaier naar de werf telkens als u het gras moet maaien – u kunt hem gemakkelijk naar buiten tillen, de klus klaren en hem dan weer naar binnen dragen zonder te zweten, vooral als u de opvangzak op de rug losmaakt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Biedt zowel het verpakken als het mulchen aan
 • Hoogteverstelhendel
 • 14-inch dek voor bredere maairijen
 • Langdurige lading
 • Lichtgewicht

Onze beoordeling

Dit kan misschien wel de beste maaier zijn voor kleine werven die geen schuur of veranda hebben om materiaal in op te slaan, omdat het licht genoeg is om een heel huis (en zelfs een trap op of af) te dragen zonder dat het voelt als een karwei.

BLACK+DECKER MM2000

BLACK+DECKER MM2000

De twintig-inch maaipad van deze elektrische maaier geeft het een zeer breed ontwerp, maar dit kan helpen bij het trimmen van grote stroken van uw tuin of tuin in een keer, waardoor u veel tijd bespaart en u een veel lagere kans heeft om per ongeluk een plekje te missen. De draagbeugel aan de voorzijde van het frame van de maaier maakt het gemakkelijker om te dragen dan vele anderen, waardoor het gemakkelijk is om hem uit te nemen waar u hem ook opslaat zonder dat u hem onhandig in evenwicht moet brengen tussen twee mensen, en de verwijderbare 13-gallon zak laat u enorme hoeveelheden grasmaaisel vasthouden zonder dat u hem halverwege hoeft te stoppen en te ledigen.

Met de zeven verschillende hoogte-instellingen die in het ontwerp van de maaier zijn ingebouwd, kunt u maaien op alles van 1-1/2 inch tot een hele 4 inch boven de grond, waardoor u veel opties hebt als het gaat om de manier waarop uw gemaaid gras eruit zal zien en aanvoelen als het eenmaal klaar is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Brede bezuinigingen
 • Verstelbare hoogte
 • Draaghandvat
 • EdgeMax dek voor een betere hoek en randafwerking
 • Grote grasopvangzak

Onze beoordeling

Deze maaier is geweldig voor het omgaan met grote gebieden van gras, die het ongelooflijk nuttig kan maken als uw tuin is meestal natuurlijke grond.

Bosch Rotak 32 Li Batterij grasmaaier

Bosch Rotak 32 Li Batterij grasmaaier

De Bosch grasmaaier 32 Li werkt op een Lithium-Ion-batterij waardoor je geen verlengsnoer meer nodig hebt. De grasmaaier is voorzien van het “Efficient Energy Management” systeem en hierdoor heeft de Lithium-Ion-batterij een langere looptijd. De Lithium-Ion-batterij’s van Bosch zijn extreem snel opgeladen en altijd klaar voor gebruik. De Rotak 32 Li is een innovatieve grasmaaier omdat de grasmaaier gebruik maakt van een innovatieve graskam om te knippen langs de rand. De Bosch grasmaaier is licht van gewicht en heeft daarom een hoog gebruiksgemak.

Waarom we deze leuk vinden

 • Draadloze vrijheid: gering gewicht voor optimale bediening. Geen kabelwirwar waarin men vast kan raken en geen benzine-uitlaatgassen.
 • Lichtgewicht: heel licht met geïntegreerde draaggrepen voor praktische transportoplossing.
 • Moeiteloze bediening: het nieuwe „Ergoflex-systeem” maakt het makkelijker sturen en een gezondere lichaamshouding mogelijk.
 • Geringe geluidsontwikkeling: een stille maaier die voor het stadsleven geschikt is.
 • Precies randen knippen: de unieke graskammen zorgen voor een perfect resultaat tot aan de rand en de motor met Lithium-Ion-batterij kan zelfs hoog en vochtig gras de baas.
 • Draadloze kracht: „Efficient Energy Management” verlengt de looptijd tot 15%.
 • Opklapbare greep voor compacte opberging.
 • 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze beoordeling

Dit Bosch gereedschap is voorzien van een intelligente Syneon chip. De Syneon chip zorgt voor de perfecte interactie tussen de smart Li-Ion batterij, de sterke motor en de robuuste versnelling. De Syneon chip controleert op een intelligente manier de energie die het gereedschap nodig heeft voor de beste prestaties bij elke toepassing.

BLACK+DECKER 54V Dualvolt grasmaaier CLM5448PC2

BLACK+DECKER 54V Dualvolt grasmaaier CLM5448PC2

De BLACK+DECKER CLM5448PC-QW accu grasmaaier zit vol met de laatste technische innovaties van BLACK+DECKER. Twee duurzame 54V batterijen zorgen voor een krachtig maaibereik tot 800m². Door zijn 3IN1 functionaliteit kan je, naargelang je behoefte, kiezen voor mulching, zijdelings uitwerpen of het gemaaide gras opvangen. De mulching functie zorgt ervoor dat het gras fijngesnipperd wordt en zo tussen de grassprieten terecht komt. Op deze manier krijgt het gras natuurlijke voedingstoffen voor een nog groener gazon en verminder je aanzienlijk jouw tuinafval.

Waarom we deze leuk vinden

 • POWERCOMMAND – Wissel snel en zonder moeite met 1 schakelaar van de ene accu naar de andere zonder deze te verwijderen.
 • AUTOSENSE- Analyseert de druk op de motor en past de snelheid van het mes aan voor een optimale werktijd.
 • 3IN1: Mulching, zijdelings uitwerpen of het gemaaide gras opvangen in de 50L opvangzak.
 • 7 in te stellen maaihoogtes via een centrale hendel: van 38 en 100mm.
 • EdgeMax: maai zeer dicht tot bij de rand voor een perfecte afwerking.
 • Gebruik de 54V DUALVOLT accu bij een 54V machine voor meer kracht, bij een 18V machine voor een langere werktijd.
 • De 54V Lithium-ion accu’s zijn ook compatibel met alle BLACK+DECKER 18V tuin- en elektrische gereedschappen.

Onze beoordeling

Fijn dat de accu’s te wisselen zijn met andere Dual Volt machines, waardoor je nooit zonder een volle accu zit (mits je meerdere machines hebt).

Bosch Rotak 43 Li Batterij grasmaaier

Bosch Rotak 43 Li Batterij grasmaaier

De Rotak 43 Li Gen.4 grasmaaier van Bosch is de eenvoudigste en makkelijkste weg naar een perfect gazon.

Waarom we deze leuk vinden

 • Uitstekend snijvermogen en snijgoedopname door gehard stalen mes en innovatieve luchtstroomtechnologie.
 • Perfecte afwerking: het nieuwe systeem Powerdrive LI + levert constant hoog draaimoment in alle omstandigheden.
 • Ergonomisch gevormde en verstelbare handgrepen om de lichaamshouding te verbeteren en de belasting van de spieren te verminderen bij het maaien van het gazon.
 • Uitstekende ergonomie dankzij de Ergoflex-grepen met AGR-certificaat.
 • Ergonomische grepen voor makkelijke bediening.
 • 50-liter-grasopvangbak voor grotere capaciteit en minder werkonderbrekingen om te legen.
 • Het nieuwe greepsysteem QuickClick voor heel eenvoudige eerste montage zonder gereedschap.
 • Uitstekende loopeigenschappen door lichtlopende en rubberen wielen.
 • De graskam maait het gras perfect tot aan de rand.
 • De LeafCollect-functie knapt heel wat werk op bij het verzamelen van loof en bladeren.
 • 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze beoordeling

De grasmaaier is geschikt voor mijn gazon van ongeveer 200 m². Er zijn hier veel hoeken en kanten en het is hier waar het toestel makkelijk in gebruik is: Geen draad en erg handzaam (laag gewicht).

Powerplus One Fits All POWEBG7566 Grasmaaier

Powerplus One Fits All POWEBG7566 Grasmaaier

Deze grasmaaier uit het One Fits All assortiment heeft een maaibreedte van 40 cm en garandeert een netjes en egaal gazon.

Waarom we deze leuk vinden

 • Voor je 2 accu’s kies je zelf of je gaat voor de 1,5 Ah of de accu’s van 3,0 Ah. Het resultaat is lang of dubbel zo lang maaien in alle vrijheid.
 • De grasmaaier hoort tot het ‘All Fits One’-accuplatform, waarbij je eenzelfde accu kan gebruiken voor een hele reeks doe-het-zelfgereedschap.
 • opvangzak van 40 liter heeft een waarschuwingsklepje. Als dat niet meer omhoog staat, is het tijd om de bak te legen.
 • Met één hendel kies je voor één van de 5 maaihoogtes tussen 20 en 57,5 mm en garandeer je een mooi en egaal maairesultaat.
 • De grasmaaier is licht en gemakkelijk manoeuvreerbaar dankzij het handvat bovenop de motor en de lichte duwarm.
 • Dit toestel start enkel als de dubbele beveiliging in orde is: de sleutel moet in het sleutelcontact zitten en ‘easy start button’ moet ingedrukt zijn. Dat is veilig, vooral als er kinderen in de buurt zijn.
 • Je kiest zelf of je gaat voor mulchen (dan vermaal je het gras fijn om het dan als voedsel te laten liggen op het gazon) of voor het opvangen van het gemaaide gras in de bak.
 • Na het maaien berg je het toestel compact op dankzij de inklapbare duwarm.

Onze beoordeling

Zeer goede grasmaaier. Makkelijk zonder kabel. Vooral de mulching functie vind ik zeer interessant!

Grasmaaimachine voor kleine tuin de kopershandleiding

Het kiezen van een maaier is moeilijk, dus het is belangrijk om te weten wat voor soort functies u het meest nodig hebt voordat u een aankoop doet. Het is onmogelijk om elke functie, elk element, elk aspect van elk type grasmaaier uit te splitsen, maar er zijn er een paar die zeker meer opvallen dan andere.

Hoe het werkt

Verschillende motoren en vermogenstypes hebben invloed op de werking van uw maaier, omdat ze elk hun eigen grillen en functionele verschillen hebben waar u aan moet wennen. Zo moeten gasmaaiers bijvoorbeeld handmatig worden bijgevuld, terwijl robot elektrische grasmaaiers vaak automatisch worden aangesloten op hun oplaadstation als ze zonder lading komen te zitten en de snoerloze modellen alleen werken zolang ze zijn aangesloten.

Handmatige maaiers hebben niets anders nodig dan uw fysieke kracht om te werken, maar dit maakt ze niet altijd de superieure optie.

Snijbreedte

De breedte van uw gazonmaaier kan een groot verschil maken in de manier waarop u uw gras maait – u zou kunnen aannemen dat de beste grasmaaier voor kleine tuinen iets dun en smal zal zijn, maar er zijn ook enkele gevallen waarin het hebben van een groter bereik veel nuttiger zal zijn. Het belangrijkste verschil tussen de twee, afgezien van hoe makkelijk ze te hanteren zijn, zal zijn hoeveel gras ze daadwerkelijk kunnen maaien met elke “strook” die u in uw tuin maakt.

Wie heeft de grasmaaier uitgevonden?

De oorspronkelijke grasmaaier werd uitgevonden in 1830 door een Engelse man genaamd Edwin Budding als een manier om het gras op sportvelden te maaien, ter vervanging van de zeis als het primaire grasmaaigereedschap van die tijd. De allereerste stoommaaier werd gemaakt in 1893 en in 1914 werden de benzinemodellen officieel uitgevonden in de Verenigde Staten.

Hoe verwijder ik een grasmaaierblad?

Hoewel de exacte methode varieert op basis van het ontwerp, moet u over het algemeen een bout of moer losmaken om het mes van de basis van de maaier los te maken. Het wordt meestal aanbevolen dat u het mes vastzet of blokkeert met iets om te voorkomen dat het gaat draaien – zelfs als het mes is uitgeschakeld, kunt u per ongeluk een van de grasmaaimessen in uw handen zwaaien.

Bij duwmaaiers moet u het mes vaak optillen en van onderaf verwijderen, omdat ze veel minder stabiel zijn en niet altijd stil kunnen worden gehouden als ze zijwaarts worden gedraaid.

Hoe verander ik de olie in mijn grasmaaier?

Het verversen van de olie in uw maaier kan vrij eenvoudig zijn, omdat het een relatief eenvoudig proces is. Om te beginnen moet u de stekker uit het stopcontact halen om er zeker van te zijn dat er niets per ongeluk wordt aangezet, en vervolgens met een hevelbuis de olie naar een andere container trekken om deze op te slaan of in de toekomst af te voeren.

U kunt het ook kantelen om de olie normaal in de container te laten stromen, maar dit kan meer oefening vergen – bepaalde modellen kunnen ook een oliestop gebruiken, wat een meer gecontroleerde stroom mogelijk maakt. Als de oude olie eenmaal op is, hoeft u deze alleen nog maar te vullen met verse olie, met welk gereedschap of welke methode dan ook, en vervolgens alles weer af te dichten.

Deskundige tip

Als u uw tuin in stroken maait, zorg er dan voor dat u elke keer een beetje overlapt, zodat u geen dunne, ongesneden stroken laat liggen tussen de lijnen van getrimd gras die u hebt gemaakt.

Wist u dat?

Als u uw gras te dicht bij de grond maait, kan dat ‘scalping’ veroorzaken, wat de groei van onkruid bevordert – verhoog de hoogte als het te veel van het gras lijkt af te snijden.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “Beste grasmaaiers voor kleine werven”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content