Beste goedkope grasmaaiers kopen in 2020


We houden allemaal van onze tuinen en buitenruimtes, hoewel het onderhouden van het gazon en het verwijderen van onkruid en overwoekerde gebieden een moeilijk te vermijden taak kan worden. Als u echter gewapend bent met het beste gereedschap en de beste uitrusting, dan kan het manicuren van uw buitenruimte een eenvoudige taak worden, en misschien zelfs een plezier om te voltooien. Het beste gereedschap hoeft niet de duurste te zijn, want veel apparatuur, zoals grasmaaiers, is gemakkelijk verkrijgbaar op de markt tegen zeer redelijke en goedkope prijzen, maar bereikt toch hoge prestaties en geweldige resultaten.

We hebben tien van de beste goedkope gazonmaaiers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, bekeken, om u te helpen beslissen welke goedkope gazonmaaier perfect is voor u en uw wensen.

Bekijk de Beste Goedkope grasmaaier, hieronder.

Ferm Elektrische Grasmaaier


Ferm Elektrische Grasmaaier

De Ferm LMM1012 grasmaaier heeft een hoog vermogen van 1300W en een maaibreedte van 32cm waardoor het maaien van jouw gazon een eitje is! Het lichte gewicht van 8.1kg in combinatie met de transporthendel maakt dat de grasmaaier gemakkelijk op te tillen is en prettig vervoerbaar. Ook is het mogelijk de grasmaaier op te bergen zonder dat deze al teveel ruimte in je schuur in beslag neemt dankzij de inklapbare handgreep. De grasmaaier is voorzien van een kabeltrekontlasting, zo wordt voorkomen dat tijdens het maaien de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken.

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWEG63703 Grasmaaier


Powerplus POWEG63703 Grasmaaier

Heb je een kleine tuin en zoek je een compacte, lichte grasmaaier? Dan is deze flexibele elektrische grasmaaier iets voor jou. Dit instapmodel heeft een vermogen van 1000W en een maaibreedte van 32 cm.

Bekijk de dagprijs

Grasmaaier Rss Sf7A109 Elektrisch


Grasmaaier Rss Sf7A109 Elektrisch

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoogwaardig kunststof maaidek
 • Ruime windtunnel voor betere grasopvang
 • 1000 watt vermogen

Bekijk de dagprijs

Einhell Kooimesmaaier


Einhell Kooimesmaaier

De Einhell GC-HM 30 Kooimesmaaier is een functionele machine, waarmee kleine gazons schoon, stil en milieuvriendelijk kunnen worden gemaaid. De grasmaaier heeft een lichtlopende, kogel gelagerde maaispil met messen uit een hoogwaardige kwaliteit staal en maakt dankzij traploze maaihoogteverstelling een exacte instelling van de gewenste maaihoogte mogelijk. Aanbevolen voor gazons tot 150 .

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER BEMWH551 Zweefmaaier


BLACK+DECKER BEMWH551 Zweefmaaier

De stille BLACK+DECKER BEMWH551-QS elektrische zweefmaaier met een maaidiameter van 30 cm beweegt op een luchtkussen in plaats van op wielen en is ideaal voor kleine tuinen tot 250m². Deze 1200W lichtgewicht zweefmaaier kan probleemloos grasmaaien op hellingen en hobbelige, oneffen oppervlakken waar traditionele grasmaaiers moeite hebben. Door zijn ultieme wendbaarheid kan je heel gemakkelijk in alle richtingen maaien.

Door de instelbare maaihoogte van 20, 30 en 40 mm kan je de maaier in hoogte aanpassen naargelang jouw gazonconditie. De maaier is heel onderhoudsvriendelijk en wordt geleverd met 10 vervangenmessen in kunststof waardoor je bij onderhoud deze niet tussendoor hoeft te slijpen. De inklapbare handgreep en het compacte design zorgen voor een ruimtebesparende opslag.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige 1200W motor
 • 30cm maaibreedte
 • Ultieme wendbaarheid voor maaien in alle richtingen
 • Ideaal voor oneffen tuinen met hindernissen
 • Ideaal voor kleine tuinen tot 250m² (1.2 tennisvelden)
 • Eenvoudig en compact opbergen dankzij de inklapbare handgreep

Bekijk de dagprijs

EINHELL GC-HM 40 Handgazonmaaier


EINHELL GC-HM 40 Handgazonmaaier

De Kooimesmaaier GC-HM 40 is een robuuste, functionele machine, waarmee kleine gazons schoon, stil en milieuvriendelijk gemaaid kunnen worden. De machine bezit een licht lopende, kogel gelagerde maaispil met messen uit een hoogwaardige kwaliteit staal en maakt dankzij een 4-traps maaihoogteverstelling een exacte instelling van de gewenste maaihoogte mogelijk. Aanbevolen voor gazons tot 250 m².

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWXG6211T Grasmaaier


Powerplus POWXG6211T Grasmaaier

Heb je een kleine tuin en wil je vooral een kleine, compacte grasmaaier waarmee je snel en beweeglijk kan manoeuvreren? Dan is deze grasmaaier zeker iets voor jou. Nog een extra argument nodig? Bij aankoop van de grasmaaier ontvang je een grastrimmer!

Waarom we deze leuk vinden

 • Het SHARPP-mes garandeert de beste snijresultaten. Door zijn hardheid gaat dit mes extra lang mee en blijft het langer scherp.
 • Je kan het gras opvangen in de opvangbak van 30 L. Een waarschuwingsklepje laat je weten wanneer het tijd is om de grasbak te ledigen.
 • Dankzij de contactknop start de maaier enkel als jij het wilt. Zo geef je prioriteit aan veiligheid, zeker met kinderen in de buurt.
 • De verlengkabel klik je vast in de trekontlasting. Zo trek je nooit per ongeluk de stroomkabel los.
 • De duwarm is inklapbaar zodat je de grasmaaier compact kan opbergen.
 • Je kiest de perfecte stand van de maaihoogte uit 3 volgende mogelijkheden: 25, 45 of 65 mm. Jij bepaalt of je het gras kort maait of wat langer laat staan.

Bekijk de dagprijs

Hyundai elektrische grasmaaier


Hyundai elektrische grasmaaier

Uw gazon maaien ging nog nooit zo eenvoudig. Deze elektrische grasmaaier maait snel, effectief en zonder poespas. Hij is ideaal voor droge én vochtige gazons tot zo’n 300m2. Deze Hyundai grasmaaier heeft een maximaal knipvermogen tot wel 320mm en is zeer krachtig door de 1,2kW elektromotor. Ondanks de imponerende snijkracht is het energieverbruik van de motor zeer laag en geluid minimaal. Een milieubewuste grasmaaier en weinig overlast voor omwonenden.

Bekijk de dagprijs

MTD elektrische grasmaaier


MTD elektrische grasmaaier

De Smart 32 E elektrische grasmaaier van MTD is het best geschikt voor het maaien van kleine gazons tot 150m² als je met een half uur grasmaaien tevreden bent. De uitvoering is basic maar daardoor wel gemakkelijk in het gebruik. Met de drievoudige maaihoogte instelling maai je het gras van 25 tot 65 mm korter. De kunststof opvangbox heeft een inhoud van 27 liter en is eenvoudig te ledigen. Met een maaibreedte van 32 cm en een gewicht van slechts 7,5 kg is de maaier compact en wendbaar. Ook fijn met het opbergen ervan!

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier


WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier

Hoge kwaliteit, goede functionaliteit, duurzaam en betrouwbaar. Dat is wat deze WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier kenmerkt. Met een gewicht van 12 kg is deze maaier ideaal voor tuinen tot 150 m². 3-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom.

Bekijk de dagprijs

Goedkope gazonmaaier Kopersgids

Veel huiseigenaren bezitten een buitenruimte die in het zomerseizoen zeer gewaardeerd is, hoewel deze in de herfst en de winter misschien verwaarloosd is. De aankoop van een hoogwaardige en toch goedkope grasmaaier kan u helpen om ervoor te zorgen dat uw buitenruimte er goed uitziet en het hele jaar door bruikbaar is.

Kenmerken van een grasmaaier

Een grasmaaier kan worden aangedreven door elektriciteit, een lithiumbatterij of brandstof, of het kan gewoon gebruik maken van mankracht. Het type grasmaaier dat u koopt, hangt volledig af van uw voorkeuren. Brandstof–aangedreven grasmaaiers kunnen de reputatie hebben een sterker en krachtiger hulpmiddel te zijn voor uw gazon, hoewel de vervuiling die ze loslaten enigszins overbodig is.

Het is mogelijk om een vergelijkbaar niveau van kracht te krijgen met de modellen die beschikbaar zijn op de huidige markt door gebruik te maken van elektriciteit of door het gebruik van een accu-maaier met snoerloze Lithium. Ook de vandaag de dag beschikbare mankrachtmaaiers zijn sterk en nauwkeurig, hoewel ze misschien alleen geschikt zijn voor kleine gazonoppervlakken.

goedkope grasmaaier

Een gazonmaaier kan beweren dat hij in staat is om te zakken of te mulchen. Dit beschrijft de manier waarop het maaisel wordt verzameld. Een grasmaaier die het maaisel in zakken verpakt, verzamelt het gras voor u om het later te legen, terwijl een mulchmaaier het maaisel verzamelt en fijn hakt, waarbij het maaisel snel wordt afgebroken door bodemmicro-organismen om voedingsstoffen uit het mulch maaisel weer in de grond te laten terechtkomen.

Veel grasmaaiers hebben de mogelijkheid om de hoogte van de gazonmaaiergreep te verstellen, meestal met een hoogteverstelbereik van ongeveer 3 inch. Dit zorgt ervoor dat kortere of langere gebruikers de grasmaaier effectief kunnen gebruiken en comfortabel blijven tijdens het gebruik.

Hoe kan ik de gazonmaaierbladen slijpen?

Na veelvuldig gebruik kunnen de messen in uw gazonmaaier hun scherpte verliezen. Normaal gesproken moeten de grasmaaiers na ongeveer 25 uur maaien mogelijk worden geslepen, zodat u het beste uit uw maaier kunt halen en het beste resultaat voor uw gazon kunt krijgen. Om uw grasmaaierbladen te slijpen, moet u eerst de stroombron en de bougie loskoppelen, zodat de veiligheid optimaal is.

Draai vervolgens uw grasmaaier naar de zijkant om ervoor te zorgen dat de carburateur naar boven gericht is. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de motorolie of andere vloeistoffen van uw maaier niet uitlekken wanneer u dit doet. Plaats een markering op de naar beneden gerichte kant van het mes, zodat u de maaier weer volledig in elkaar kunt zetten als u klaar bent met het slijpen van de messen. U kunt hiervoor een stift, spuitverf of zelfs een stuk afplaktape gebruiken.

Wig een stevig stuk hout tussen het maaidek en het mes, om het mes op zijn plaats te houden, en maak de betreffende moer of bout los. Haal het mes eruit en reinig het mes vervolgens volledig van eventuele grasresten of roestvorming. Zet het mes vast met behulp van een klem in uw werkstation en slijp het mes vervolgens met een vijl, waarbij u de hoek van de fabrieksafschuining volgt terwijl u slijpt.

Monteer het mes weer in de grasmaaier, draai de bout of moer vast en spuit wat WD-40 over de bout om roestvorming te voorkomen.

grasmaaier starten

Hoe start ik een grasmaaier?

De manier waarop u uw grasmaaier moet starten is afhankelijk van het merk en model, dus controleer altijd eerst de instructies van de fabrikant. In het algemeen zijn er echter enkele richtlijnen waar u rekening mee moet houden voordat u uw gazonmaaier gebruikt. Plaats uw gazonmaaier eerst in een open, met gras begroeide ruimte, uit de buurt van rotsen of andere voorwerpen.

Controleer de stroombron, of dat nu gas, olie of elektriciteit is. Zorg ervoor dat alle olie en gas van het juiste niveau zijn en van het juiste type, en zorg ervoor dat elke elektriciteitsbron veilig is. Controleer de bougie en de carburator om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn en open vervolgens het gaspedaal. Druk of trek aan de startknop of het koord.

Gerelateerd; Elektrische maaiers met snoer.

Welk type olie is geschikt voor een grasmaaier?

Voor een grasmaaier moet u kleine motorolie gebruiken, zoals SAE 30 voor warmere temperaturen van 40 graden Fahrenheit en hoger, of SAE 10W-30 voor een variërend bereik van 0 graden tot 100 graden Fahrenheit.

Deskundige tip

U denkt misschien dat het zo kort mogelijk maaien van uw gazon het ultieme doel is bij het maaien van uw gazon. Deskundigen proberen er echter voor te zorgen dat alleen ⅓ van de graslengte op een bepaald moment wordt gemaaid. Door uw gazon licht te maaien en toch regelmatig te maaien, bereikt u de beste resultaten en voorkomt u dat het gras in een ‘schok’ terechtkomt.

Wist je dat?

Sommige mensen denken dat het niet veilig is om het gazon te maaien als het gras vochtig is. In feite is het volkomen veilig om vochtig gras te maaien, en er kunnen goede resultaten worden bereikt. Maai het gazon langzaam en voorzichtig.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “Beste Goedkope gazonmaaiers”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content