Beste gehoorbescherming voor grasmaaiers


Het maaien van het gazon kan een luidruchtig karwei zijn, en het is gemakkelijk om te onderschatten hoeveel gehoorbescherming u wilt gebruiken. Zelfs als u zich op uw gemak voelt bij het geluidsniveau van uw gereedschap, kan het nog steeds schade aan uw oren veroorzaken, en het dempen van het geluid kan het veel gemakkelijker maken om u te concentreren op het volgen van een juiste maaitechniek die uw tuin er netjes en opgeruimd laat uitzien. Sommige kunnen zelfs andere nuttige functies hebben die uw maaiervaring kunnen verbeteren, zoals de mogelijkheid om witte ruis af te spelen of muziek te streamen van een ander apparaat, maar ook andere die de spraak duidelijker maken en tegelijkertijd het achtergrondgeluid verminderen.

Bekijk hieronder de Beste gehoorbescherming voor gazonmaaien.

Walker’s Razor Slim Elektronische Geluiddemper


Walker's Razor Slim Elektronische Geluiddemper

Dit elektronische oordopje maakt gebruik van een zeer slank, gemakkelijk te dragen ontwerp met rubberen oorschelpen en een zachte hoofdbandvulling voor maximaal comfort en geluidsreductie. De ruisonderdrukking (NRR) van 23dB wordt bereikt door twee AAA-batterijen, die twee omni-directionele microfoons voeden die spraak kunnen opvangen terwijl ze het geluid van uw maaiwerk dempen.

Deze bescherming wordt automatisch geactiveerd binnen 0,02 seconden nadat u over 89dB bent gegaan, zodat u niet zelf hoeft te schakelen. Dankzij de 3,5 mm audio-aansluiting kunt u zelfs uw eigen apparaten aansluiten om muziek af te spelen en kunt u zelf het volume regelen met een verhoogde, geribbelde volumeknop.

Waarom we deze leuk vinden

 • Slank profiel dat onder hoofddeksels past.
 • Uitstekende gehoorbeschermer.
 • Kan worden aangesloten op audioapparatuur.
 • Wordt automatisch geactiveerd.
 • Ingebouwde volumeknop.

Onze beoordeling

Deze oorbeschermers zijn comfortabel, gemakkelijk te dragen en bieden een uitstekend niveau van gehoorbescherming, waardoor ze perfect zijn voor bijna elke klus die gepaard gaat met harde geluiden. Omdat ze alleen worden geactiveerd, kunt u ze gebruiken als een handsfree optie voor het maaien van complexe gebieden van uw gazon.

Bekijk de dagprijs

Peltor Sport Tactical 100 Elektronische Gehoorbeschermer


Peltor Sport Tactical 100 Elektronische Gehoorbeschermer

Deze elektronische gehoorbescherming heeft een verstelbare hoofdband die u kunt gebruiken om de pasvorm te verbeteren, zodat u zoveel mogelijk comfort uit het ontwerp kunt halen. De speciale verzonken microfoons zijn in staat om spraak en andere belangrijke geluiden op te vangen en tegelijkertijd windgeruis te vermijden en omgevingsgeluiden te blokkeren, zodat u zich kunt concentreren op het maaien.

Dankzij het twee uur durende uitschakelingssysteem worden ze automatisch uitgeschakeld als u vergeet ze uit te schakelen, waardoor de batterij wordt gespaard en u toch voldoende bescherming krijgt om grote oppervlakken in één sessie te maaien. De geluidsreductie van 22dB zorgt voor een behoorlijke geluidsdemping zonder dat deze volledig wordt geblokkeerd.

Waarom we deze leuk vinden

 • Automatische uitschakeling.
 • Maakt kleine aanpassingen mogelijk.
 • Goede geluiddemping.
 • Blokkeert windgeruis.
 • Verzonken duurzame microfoons.

Onze beoordeling

Een goede set ruisonderdrukkende koptelefoons moet in staat zijn om wind en andere achtergrondgeluiden op te vangen, en dit paar kan dat extreem goed doen, door alleen de geluiden door te laten die je moet horen en alle omgevingsgeluiden te verminderen.

Bekijk de dagprijs

Mpow 035 Geluidsdempende veiligheids oorbeschermers


Mpow 035 Geluidsdempende veiligheids oorbeschermers

Deze geluidsreducerende gehoorbescherming maakt gebruik van twee lagen schuim om een goed passende, goed gesloten dubbele schil te creëren die het geluidsniveau tot 34 dB reduceert terwijl je toch kunt bijhouden wat er om je heen gebeurt. Niet alleen dat, maar ze zijn ook ontworpen om zo comfortabel en draagbaar mogelijk te zijn, zodat u ze naast uw maaier kunt gebruiken terwijl u aan het werk bent, of zelfs terwijl u met het openbaar vervoer bent en alleen maar luidruchtige geluiden wilt afstellen.

De hoofdband kan worden aangepast om de druk op verschillende hoofdmaten aan te passen, waardoor ze veel beter geschikt zijn voor mensen met een groter hoofd of die andere soorten hoofddeksels onder hun gehoorbescherming dragen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoge mate van geluidsreductie.
 • Biedt goede gehoorbescherming.
 • Perfect voor meer dan alleen maaien.
 • Comfortabel ontwerp.
 • Verstelbare dubbellaagse oorschelpen.

Onze beoordeling

Deze oorkappen zijn ideaal voor het veilig houden van uw oren en het verminderen van achtergrondgeluiden zonder dat u zich ongemakkelijk voelt, vooral als u andere beschermende kleding naast de oorkappen draagt.

Bekijk de dagprijs

3M WorkTunes Connect Gehoorbeschermer


3M WorkTunes Connect Gehoorbeschermer

Het duidelijke stemsysteem op deze hoofdtelefoon maakt ze geweldige gehoorbeschermers voor mensen die nog steeds moeten luisteren voor spraak, en ze kunnen ook audio streamen via Bluetooth om u te helpen het geluid van uw maaier te overstemmen terwijl u naar muziek of podcasts luistert.

De extra gehoorbescherming van het comfortabele ontwerp wordt ondersteund door hoogwaardige 40mm-luidsprekers en een oplaadbare lithiumbatterij, waardoor het een zeer betrouwbare optie is voor mensen die veel tijd besteden aan het maaien en het doen van andere luide klussen of karweitjes. Nog beter, het ontwerp heeft vereenvoudigde knoppen waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn zonder dat u ze uit uw oren hoeft te halen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Volledige Bluetooth-compatibiliteit.
 • Versterkt luidruchtige geluiden goed.
 • Gebruikt een oplaadbare USB-batterij.
 • Automatische uitschakeling.
 • Ingebouwde aansluiting voor MP3–apparaten.

Onze beoordeling

Het is altijd handig om audio te kunnen streamen en tegelijkertijd de buitenwereld te blokkeren, en in dit geval wordt het beter gemaakt door het uitstekende comfort en het eenvoudige, gebruiksvriendelijke ontwerp van deze gehoorbeschermers.

Bekijk de dagprijs

Howard Leight Impact Sport gehoorbeschermer


Howard Leight Impact Sport gehoorbeschermer

Deze oorbeschermers zijn oorspronkelijk ontworpen voor het schieten, maar hun vermogen om het geluidsniveau te verminderen om gehoorverlies te voorkomen maakt ze nuttig voor het maaien, de bouw, en tientallen andere luide klussen. Ze volgen automatisch het huidige geluidsniveau en schakelen hun audioversterkingshulpmiddelen uit wanneer ze een geluid van meer dan 82 decibel opvangen, waardoor ze alleen bescherming tegen lawaai bieden wanneer dit relevant is.

Als het stil is, gedragen ze zich als gewone werk oorkappen, versterken ze stemmen en dempen ze achtergrondgeluiden, zodat alles veel makkelijker te horen is. Met de ingebouwde AUX- en 3,5mm-ingangen kunt u uw favoriete apparaat aansluiten en muziek afspelen, zodat ze ook als hoofdtelefoon kunnen worden gebruikt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Geweldige bescherming tegen ruis.
 • Wordt automatisch geactiveerd wanneer er harde geluiden worden gedetecteerd.
 • Versterkte stemmen.
 • Sluit af na 4 uur om de levensduur van de batterij te verlengen.
 • Kan bijna 350 uur werken op een volle batterij.

Onze beoordeling

Deze oorkappen zijn het perfecte type gehoorbescherming voor mensen die vaak gebruik maken van luidruchtig gereedschap zoals een grasmaaier, waardoor het volume van geluiden in de buurt wordt verminderd zonder dat de stemmen volledig worden afgesneden.

Bekijk de dagprijs

DECIBEL DEFENSE Professionele Veiligheid gehoorbeschermers


DECIBEL DEFENSE Professionele Veiligheid gehoorbeschermers

Deze oorbeschermers kunnen tot 37 decibel bescherming bieden, waardoor u schade aan het oor kunt voorkomen en u zich langer comfortabel kunt voelen. Het lichtgewicht ontwerp en de zachte hoofdband maken het veel gemakkelijker om ze voor langere tijd te dragen, zoals het gebruik van een maaier of het repareren van iets met doe-het-zelf gereedschap.

Door de eenvoudige constructie heeft Decibel Defense geen ingewikkelde opties: u trekt ze gewoon aan en ze beginnen te werken. Omdat ze oorspronkelijk ontworpen zijn voor het schieten, geldt hetzelfde niveau van gehoorbeschadiging, waardoor zowel uw gehoorgang als de huid onder de bekers veilig zijn voor irritatie en schade.

Waarom we deze leuk vinden

 • Dit verkleint de kans op gehoorbeschadiging.
 • Hoge NRR-waarde.
 • Goede gehoorbescherming voor het maaien van het gazon.
 • Zacht en gemakkelijk te dragen.
 • Eenvoudig, no-gimmick ontwerp.

Onze beoordeling

Soms is eenvoud alles wat u nodig hebt, en deze oorkappen zijn niet afhankelijk van over-the-top functies om u veilig en comfortabel te houden terwijl u te maken hebt met luide apparatuur of achtergrondgeluiden.

Bekijk de dagprijs

3M H10A Peltor Optime 105 Over de hoofdbeschermer


3M H10A Peltor Optime 105 Over de hoofdbeschermer

Deze over-the-head, gestroomlijnde oorbeschermers zijn gebouwd voor comfort en nut, met behulp van een twin-cup ontwerp om maximale gehoorbescherming te bieden, terwijl het toch een vrij flexibele gewatteerde hoofdband heeft die zich kan aanpassen aan de vorm van uw hoofd.

De NRR-waarde van 30 decibel betekent dat ze een betere geluidsdemping bieden dan veel andere modellen oorkappen, en het roestvrijstaal dat als intern frame wordt gebruikt, zorgt ervoor dat ze niet vervormen of buigen na verloop van tijd, waardoor ze comfortabel en goed blijven zitten zonder dat ze daardoor zwakker worden. Bovendien zijn de kussens gevuld met een vloeistof- en schuimmengsel dat geluiden extreem goed afdicht, waardoor het geluid moeilijk naar binnen kan glijden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Duurzaam roestvrijstalen interieur.
 • Zacht, betrouwbaar ontwerp van de oorschelpen.
 • Effectieve gehoorbeschermers.
 • Lage-drukpassing.
 • Zeer comfortabel ontwerp.

Onze beoordeling

Deze oorbeschermers zijn zacht, duurzaam en zeer gebruiksvriendelijk, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die veilig en gelukkig wil blijven terwijl hij of zij zijn grasmaaier gebruikt of klussen uitvoert waarvoor veel luidruchtig gereedschap nodig is.

Bekijk de dagprijs

Mpow Foam Oordopjes


Mpow Foam Oordopjes

De hoge NRR-waarde van deze oordopjes – ongeveer 34dB – maakt ze ongelooflijk nuttig voor taken met een korte boodschap, zodat u ze snel en eenvoudig in uw oren kunt stoppen om direct gehoorbeschermers te krijgen. Ze zijn gemaakt van schuim, zodat ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan uw gehoorgang, zelfs als dit een gevoelig gebied is.

Ze zijn ontworpen voor een maximaal ademend vermogen en comfort om ze geschikt te houden voor bijna alle situaties. U kunt ze zelfs tijdens het slapen gebruiken om harde achtergrondgeluiden op te vangen, en ze worden geleverd in kuipen van 60 paar om ervoor te zorgen dat u altijd meer oordopjes klaar hebt staan.

Waarom we deze leuk vinden

 • Eenvoudige, veilige pasvorm.
 • Gemaakt van een ademend en lagedrukschuim.
 • Goed te gebruiken voor elke situatie, zelfs als u slaapt.
 • Geweldige gehoorbescherming voor het maaien van het gazon.
 • Zo compact als alle normale oordopjes.

Onze beoordeling

Deze oordopjes zijn een ideale keuze voor iemand die altijd betrouwbare gehoorbescherming nodig heeft, ether voor gecompliceerde taken op het werk of gewoon het maaien van het gazon thuis.

Bekijk de dagprijs

ClearArmor 141001 Schutters Gehoorbescherming


ClearArmor 141001 Schutters Gehoorbescherming

Deze oorbeschermers maken gebruik van een speciale opvouwbare hoofdband die gewatteerd is voor maximaal comfort, zodat u veilig en beschermd blijft terwijl u de oorbeschermers ook kunt inklappen om ze gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Als gehoorbeschermers maken ze gebruik van hoogwaardige materialen en geweldige oorkapontwerpen die u helpen om achtergrondgeluiden te dempen, zonder druk op uw hoofd uit te oefenen.

Er is geen enkel speciaal kenmerk dat gebaseerd is op lastige technologie – het zijn gewoon goede materialen en een geweldig ontwerp die samenkomen als een enkel product, waardoor er geen elektrische stroom of een constante toevoer van batterijen nodig is om u de juiste bescherming te bieden voor veel langer dan andere oorbeschermers.

Waarom we deze leuk vinden

 • Eenvoudige, niet-elektrische constructie.
 • Vermindert de blootstelling aan harde geluiden.
 • Geweldig voor het overstemmen van gazonmaaiers.
 • Zeer comfortabele oorbeschermers.
 • Werkt goed als algemene gehoorbescherming.

Onze beoordeling

Als gehoorbescherming zijn deze oorkappen perfect om gehoorverlies te voorkomen en het volume van elk geluid om u heen te verminderen, of het nu gaat om een luide maaier of gewoon om het omgevingsgeluid van regen en wind.

Bekijk de dagprijs

Husqvarna 531300089 Professionele Gehoorbeschermers


Husqvarna 531300089 Professionele Gehoorbeschermers

Deze gehoorbeschermers zijn licht van gewicht en goed gepolsterd, bieden veel comfort en bescherming terwijl ze toch effectief zijn in het voorkomen van gehoorverlies en het verminderen van het volume van geluiden in de buurt. De eenvoudige constructie maakt ze perfect voor een groot aantal verschillende situaties, zodat u ze kunt dragen terwijl u uw eigen grasmaaier buitenshuis gebruikt, moeilijke klussen op het werk aanneemt of iets in huis doet.

Omdat de oorbeschermers zo eenvoudig zijn in het ontwerp, kunnen ze werken op bijna elke vorm en grootte van het hoofd en hebben ze niet veel aanpassing nodig om goed te passen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemakkelijk te dragen.
 • Eenvoudig ontwerp van de oorkappen zonder extra trucs.
 • Geweldig voor gebruik met een grasmaaier.
 • Biedt uitstekende gehoorbescherming.
 • Geweldig voor algemeen gebruik.

Onze beoordeling

Deze oorkappen doen niets extreems en bieden een goede gehoorbescherming zonder dat ze te moeilijk te gebruiken zijn in de dagelijkse praktijk. Dit betekent dat ze een van de beste opties zijn voor mensen die graag hun werk doen, zoals het maaien van het gazon in alle rust.

Bekijk de dagprijs

Gehoorbescherming voor gazonmaaiers Kopersgids

Het kopen van gehoorbescherming voor jezelf is lastig omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Gelukkig kan zelfs de meest elementaire optie gehoorverlies en -schade voorkomen als u de basisfuncties goed krijgt. Het vinden van de beste gehoorbescherming voor het maaien van het gazon is niet zo moeilijk als u weet waar u op moet letten.

Oorbeschermers vs. Oordopjes

Oordopjes zijn kleine voorwerpen die in uw gehoorgang passen, terwijl oorbeschermers (of koptelefoons) uw hele oor bedekken. Deze dienen hetzelfde doel, maar werken anders. Om te beginnen zijn oorbeschermers over het algemeen comfortabeler om te dragen voor beginnende gebruikers, omdat u niets in uw oor steekt, waardoor ze veel bekender zijn. Ze hebben ook het beste niveau van algemene oorbescherming, omdat veel van hen zijn ontworpen om fysiek duurzaam te zijn op een manier die schadelijke effecten of andere problemen kan stoppen.

Het nadeel is dat ze vaak op één enkel ontwerp zijn gebaseerd, zodat je ze misschien niet onder (of over) je helm kunt passen als je op een grote bouwplaats bent. Ze kunnen soms ook te klein zijn of onder hoge druk staan voor bepaalde mensen, en als ze elektrisch zijn of bedrading in zich hebben, kun je ze niet zomaar weer in elkaar zetten op een groter formaat.

Oordopjes zijn veel mobieler, omdat het in feite gewoon kleine blokkades zijn die in je oor zitten. Ze zijn de beste optie om te gebruiken in een informele omgeving, zoals slapen of proberen te werken met een luide constructie in de buurt. Echter, ze zijn zeer beperkt in omvang, omdat ze niet echt iets bijzonders kunnen opscheppen zoals een koptelefoon.

U zult niet echt in staat zijn om uw eigen muziek te horen, te filteren in stemmen terwijl u omgevingsgeluiden blokkeert, of ze zelfs heel erg aan te passen: ze zijn een zeer statische, alles-of-niets-oplossing. Dit kan ze in sommige situaties nog steeds de beste keuze maken, maar ze hebben een heleboel beperkingen.

Ruisonderdrukking

Het kan verleidelijk zijn om te gaan voor de hoogst mogelijke geluidsreductie, maar dat hoeft niet altijd. Tenzij u zich in zeer specifieke situaties bevindt, kunt u het zich vaak veroorloven om een paar dB te verliezen in ruil voor beter comfort, meer functies of compatibiliteit met Bluetooth- of USB-audiospelers. Als u niet voorzichtig bent, kan een hogere ruisonderdrukking het zelfs moeilijker maken om geluiden te horen die u wilt horen, zoals spraak of noodalarmen. Er is altijd een kans dat u te veel van het goede krijgt, en NRR is geen uitzondering.

Aan de andere kant, als u de best mogelijke bescherming wilt, dan is het krijgen van de hoogste NRR die u kunt vinden altijd de juiste manier om te gaan. Meer NRR betekent minder lawaai in het algemeen, en een paar dB kan soms het verschil zijn tussen flauw hoorbaar verkeer in de buurt in vergelijking met helemaal niet horen. Het komt echt aan op uw persoonlijke voorkeuren, maar ook op de situaties waarin u uw nieuwe gehoorbescherming verwacht te gebruiken. Sommige mensen hebben NRR meer nodig dan andere functies, terwijl andere mensen in ruil voor iets anders met plezier een lagere NRR kunnen kiezen.

Mogelijk kunt u bepaalde bekabelde oorkappen vinden die een regelbare volume-optie bieden, die u helpt bij het aanpassen van het geluid dat de aangesloten omnidirectionele microfoons opvangen. Deze zijn geweldig als ze iets zijn wat u bereid bent te gebruiken, omdat ze u kunnen helpen de hoeveelheid geluid aan te passen aan uw voorkeuren en het op de vlieg aan te passen, afhankelijk van wat u probeert te doen.

Kunnen grasmaaiers schade aan het gehoor veroorzaken?

Gazonmaaiers zijn eigenlijk een veel voorkomende bron van gehoorbeschadiging, een die zeer vaak over het hoofd wordt gezien. In feite ontwikkelen sommige mensen zelfs eerder gehoorverlies dan normaal in hun leven, simpelweg omdat ze hun gazon zijn gaan maaien zonder enige vorm van bescherming: hoe meer gazon u moet maaien, hoe meer schade het kan aanrichten omdat u langer aan het geluid van de maaier wordt blootgesteld.

Het lijkt misschien dom, maar bekijk het zo: sommige grasmaaiers kunnen geluid produceren tot 90dB, wat hetzelfde is als een Boeing 737 op een mijl afstand, meer dan een voorbijrijdende goederentrein, en minder dan een jet die opstijgt van op slechts ongeveer 300 meter afstand.

Als u vaak grasmaait, moet u zeker een soort gehoorbescherming krijgen. Zelfs als het alleen maar basis oorwarmers zijn, kan het een enorm verschil maken in de loop van je leven, vooral als je ouder wordt.

Wat is de hoogste NRR-rating voor oorbeschermers?

Hoewel het per merk verschilt, zullen de meeste oorkappen moeite hebben om een NRR te bereiken die hoger is dan rond de 34dB. Er kunnen uitzonderingen zijn, maar vergeet niet dat er soms een paar decibel van die waarde worden gehaald als “vangnet” – de echte limiet kan hoger zijn, maar het wordt lager als er fluctuaties zijn.

Het hangt ook af van wat ze bieden – als je met sommige oorkappen verbinding kunt maken met radiostations of audio kunt streamen, kan de NRR technisch gezien hoger zijn, maar alleen omdat je de achtergrondgeluiden overstemt met andere soorten ruis.

Hoeveel Decibels maakt een grasmaaier?

De meeste grasmaaiers produceren ongeveer 90dB aan ruis terwijl ze worden gebruikt, hoewel sommige hoger (en sommige, lager) zullen zijn, afhankelijk van hoe ze zijn gemaakt. 90 is een goede plek om te beginnen, omdat het net onder geluiden is die directe oorzaken van gehoorverlies kunnen zijn, zoals vliegtuigmotoren en kettingzagen.

Wat is het geluidsverminderingspercentage?

Lawaaiclassificatie (NRR) is de waarde, in decibel, dat de oordopjes of oorkappen in staat zijn het volume van een geluid te verminderen. De beste soorten gehoorbescherming hebben een NRR van minstens 25, misschien zelfs 30. Hoewel NRR niet altijd exact is, is het over het algemeen de beste manier om te vertellen hoe effectief de bescherming voor u zal zijn, en het vinden van de beste gehoorbescherming voor het maaien van het gazon zal zeker een aantal NRR-vergelijkingen vereisen.

Deskundige tip

Je kunt soms oordopjes en oorwarmers samen gebruiken, zolang ze maar niet te veel druk op je oren zetten. Dit geeft je veel meer geluidsreductie, wat handig kan zijn voor echt harde geluiden die maar kort duren. Als het een langdurig probleem is, doe dit dan niet als je er iets aan kunt doen: ze kunnen je oren op de lange termijn beschadigen.

Wist u dat?

Sommige oorkappen worden geleverd met ingebouwde radio’s die net als een normale draagbare radio werken en rechtstreeks in uw oren audio afspelen. Deze zijn niet zo gebruikelijk, maar kunnen goed werken voor mensen die niet van Bluetooth-apparaten houden of die de noodzaak van een tweede apparaat willen wegnemen.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over 10 Best Hearing Protection for Lawn Mowing, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Content