Beste gazon meststoffen in 2020


Om de beste tuin in uw buurt te hebben, moet u de natuur soms een beetje helpen. Zelfs als uw tuin de voedingsstoffen heeft die hij nodig heeft, kan het nodig zijn dat u wordt aangemoedigd om levendiger of sneller te groeien. Als u dat nog niet hebt gedaan, kan het overwegen van tuinmest om uw gazon te verlevendigen precies zijn wat u zoekt om het de extra voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om er op zijn best uit te zien, vooral tijdens de koudere maanden wanneer de natuur een helpende hand nodig heeft.

Het vinden van de juiste tuinmeststof voor u kan ontmoedigend zijn met zo veel mensen op de markt. Deze beoordelingsgids zal u helpen om te beslissen welke tuinmeststof het beste bij u past.

Uw gazon opruimen? Pak een blad hakselaar!

Bekijk de Best beoordeelde gazonmeststof, hieronder.

ECOstyle Gazon-AZ – 10 kg – gazonmeststof voor 100 m2

ECOstyle Gazon-AZ - 10 kg - gazonmeststof voor 100 m2

ECOstyle Gazon-AZ – 10 kg – gazonmeststof voor 100 m2 is verrijkt met het gepatenteerde ProtoPlus voor een optimale snelle werking en een prachtig groen gazon. De voedingsstoffen komen snel vrij en werken 4 maanden lang.

De ProtoPlus toevoeging staat voor het micro-organisme protozoa. Protozoa’s zijn zeer essentieel voor het snel beschikbaar maken van voedingsstoffen, het wortelstelsel en de weerbaarheid van uw bodem!

Onze beoordeling

Omdat het gras door de droogte wat was vergeeld ecostyle gazonmest besteld.
Fantastisch het gazon ziet er weer als nieuw uit.

ECOstyle AZ-Kalk – 5 kg – kalk voor 50 m2

ECOstyle AZ-Kalk - 5 kg - kalk voor 50 m2

ECOstyle AZ-Kalk – 5 kg heeft een langdurige nawerking. Bij een zure bodem zal AZ-Kalk een directe werking geven; tot wel 4 maanden lang. Bij een minder zure bodem zal de AZ-Kalk als buffer in de bodem blijven en de zuurgraad geleidelijk bijsturen. Hierdoor speelt AZ-Kalk in op de behoefte van de bodem in jouw tuin. ECOstyle AZ-Kalk is op dezelfde dag toepasbaar met een organische gazon meststof.

Waarom we deze leuk vinden

 • 100% stuifvrij
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Werk indirect tegen mos
 • Microkorrel met neutrale kleur

Onze beoordeling

Helpt goed om de hoeveelheid mos op mijn gazon te verminderen en “roest” (schimmel) te laten verdwijnen.

WOLF-Garten Zon en Schaduw Premium Gazon LP50

WOLF-Garten Zon & Schaduw Premium Gazon LP50

Met de WOLF-Garten Premium-Gazon kies je voor een gazon wat zowel in de schaduw als ook in de zon goed groeit. Het groeit zo goed dicht dat zelfs mos en onkruid geen kans hebben. Met een mooie groene kleur wil iedereen wel zo’n mooie “weide”

Premium-Gazon is aangenaam verend en kenmerkt zich behalve daardoor ook door bijzonder hoge belastbaarheid. Het groeit op alle bodemsoorten, ontkiemt snel en is al na enkele weken dicht en belastbaar. De WOLF-Garten Premium-Gazon bevat het hoogwaardige Poa-Supina, het enige gazongras dat zowel schaduw als ook zon verdraagt. De kwaliteit van het zaaigoed is de belangrijkste factor voor de cultivering van een gazon. Ga op zeker met het zaaigoed van WOLF-Garten. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van geselecteerde en gecertificeerde soorten die vrij zijn van vreemde grassoorten en in de optimale mengselverhouding worden samengesteld.

Waarom we deze leuk vinden

 • goed verpakt
 • hoge kwaliteit
 • handig in gebruik

Gazonmeststof | Moowy | Easy Mow | Langwerkende Gazon Meststof/h3>
Gazonmeststof van Moowy en Easy Mow

Geef je gras alles wat het nodig heeft zonder de extreme groei die daar vaak bij gepaard gaat. De Easy Mow meststof werkt meer dan 90 dagen en geeft snel resultaat. Ideaal voor de zomer & herfst.

Waarom we deze leuk vinden

 • Snel resultaat, groene kleur
 • Makkelijk hersluitbare verpakking
 • Perfecte zomer & herfst meststof
 • Geurloos na applicatie
 • Wordt niet opgezogen door de maaier

Onze beoordeling

Prachtige en goed hersluitbare verpakking! Maar het allerbelangrijkste is natuurijk de werking van het product! Een mooie korrel die zich goed laat verdelen over het gazon en snel resultaat geeft. Bij ons was het al na 7 dagen goed zichtbaar.

DCM Bemesting Gazon-pur tegen mos

DCM Bemesting Gazon-pur tegen mos

De allerbeste organische oplossing voor een gazon met mos is DCM Meststof Gazon Pur®. Deze voeding voor uw gazon pakt tegelijkertijd het mos tot in zijn diepste wortels aan. En na een paar dagen ziet u al dat het mos verkleurt en afsterft. De praktijk bewijst het! Gebruik DCM Organische Meststof Gazon Pur® en geniet binnen no-time van een groen gazon zonder mos. Lees hier meer.

Waarom we deze leuk vinden

 • bevat geen ijzerproducten en maakt zodoende géén vlekken op tegels en kleding
 • dankzij de lange werking (100 dagen) zal er ook na het verticuteren nog voldoende voeding zijn voor een goede hergroei van het gras voor de vorming van een sterke, dichte zode waarin mos geen kans meer krijgt
 • hoog gehalte aan kalium voor een sterke grasmat, beter bestand tegen betreding, droogte en vorst
 • Zowel in het voorjaar als het najaar uitstekend toe te passen

Onze beoordeling

Ons gras wordt er stukken beter van. Wel de juiste hoeveelheid aanhouden

Compo Herstellingsmix zaad & meststof,

Compo Herstellingsmix zaad & meststof,

Compo 2in1, een kant-en-klare mix van graszaad en gazonbemesting. Het hoge kwaliteit Compo graszaad zorgt weer voor een mooi groen en sterk gazon. De graszaden stimuleren de kieming in een korte tijd dankzij de unieke BIO-behuizing. De BIO-behuizing zijn micro-organismen die zich hechten aan de wortelwortels. De micro-organismen zorgen ervoor dat de wortels zich beter ontwikkelen zodat het gras sterker wordt en minder vatbaar is voor ziekten. Technische specificaties: * Gazonzaad en NPK (MgO) meststof met crotonylidenediurea en isobutylidenediurea, 16 + 7 + 15 (+2) met sporenelementen. 2,2 kg voor 100 m².

Waarom we deze leuk vinden

 • mooi
 • hoge kwaliteit
 • weinig onderhoud

Onze beoordeling

Mooi, hoge kwaliteit, weinig onderhoud, wij zijn enthousiast!

Pokon Kunstmest voor gazon Mosweg

Pokon Kunstmest voor gazon Mosweg

Mosbestrijder tegen mos in het gazon. tevens voeding voor het gazon met langdurig werkend dankzij een speciale coating die de meststof geleidelijk afgeeft. Vernietigt in één toepassing alle breedbladige onkruiden zoals paardebloem, klavers, weegbree, madeliefjes, muur, enz. De meststof komt geleidelijk vrij en geeft een krachtig en donkergroen gazon. Perfect strooibaar zonder verbrandingsgevaar bij correct gebruik.

Waarom we deze leuk vinden

 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit

Onze beoordeling

Ideaal voor bestrijding van mos, handig in gebruik en na een week al goed resultaat

Viano Kalk 25 Kg – gekorrelde zeewierkalk voor zowel gazon als (moes)tuin

Viano Kalk 25 Kg - gekorrelde zeewierkalk voor zowel gazon als (moes)tuin

Fossiele zeewierkalk // Gekorrelde zeewierkalk

Waarom we deze leuk vinden

 • optimaliseert de werking van de meststoffen
 • voor het bekalken van de moestuin en de gazon
 • mag het hele jaar door gebruikt worden

Evergreen Gazon zichtbaar groener in 3 dagen

Evergreen Gazon zichtbaar groener in 3 dagen

Dankzij de snelle werking van deze meststof wordt jouw gazon zichtbaar groener na amper drie dagen. De diepgroene kleur krijgt het gazon door het ijzer en de essentiële micro-nutriënten.

Kopersgids

Tuinmeststof is perfect om uw gazon een boost te geven. Ongeacht het seizoen kunt u het hele jaar door perfect gras hebben. Wanneer u kunstmest voor uw gazon koopt, zijn er bepaalde dingen die u moet overwegen, zodat u het product vindt dat het beste is voor u en uw tuin. We hebben de beste tuinmeststoffen op de markt opgesomd, nu is het tijd om te beslissen welke het beste voor u zal werken. Elke soort meststof biedt verschillende voordelen die het moeilijk kunnen maken om een keuze te maken. Deze gids zal u helpen beslissen welke meststof u nodig heeft voor uw tuin.

Organische tuinbemesting

De voordelen van organische tuinmeststoffen zijn dat u ze op elk deel van uw tuin kunt gebruiken, ook op uw groenten. U kunt er ook zeker van zijn dat het veilig is voor kinderen en huisdieren. Omdat ze gemaakt zijn van volledig natuurlijke ingrediënten, kan het langer duren voordat deze meststoffen werken dan synthetische versies. Ze zijn echter milieuvriendelijk, ze hebben een beter effect op de lange termijn, en ze vereisen meestal minder toepassingen dan synthetische meststoffen.

Er is minder kans op overbemesting van uw tuin met organische meststoffen, wat betekent dat het vriendelijker is allround. Het kost meer dan synthetische meststof, wat een factor kan zijn bij de beslissing om te kopen als u op een budget zit.

Synthetische tuinmeststof

Meststoffen gemaakt van chemicaliën zijn veel sneller werkend, wat geweldig is als u weinig tijd heeft om uw tuin er op zijn best uit te laten zien. Het kan ook goedkoper zijn, wat geweldig is voor mensen met een budget. Ze kunnen sterker zijn en werken tegen meer robuuste elementen, waardoor onkruid en insecten worden gedood. In tegenstelling tot organische meststoffen, die eigenlijk meer insecten kunnen aantrekken.

synthetische tuinmeststof

Omdat de synthetische meststoffen zijn gemaakt van chemicaliën, bevatten ze de exacte hoeveelheden voedingsstoffen die nodig zijn voor uw tuin. Deze chemicaliën kunnen echter giftig zijn, wat niet goed is voor tuinen waar kinderen en huisdieren spelen.

Het is gemakkelijk om te veel kunstmest te gebruiken bij het gebruik van chemische meststoffen die uw tuin erger kunnen maken dan voorheen. Als uw tuin wat meer zorg nodig heeft of problemen heeft met insecten of onkruid, zijn de hardere, synthetische meststoffen het beste.

Korrelige meststof

Het gebruik van korrelige meststoffen maakt het gemakkelijker om een gelijkmatige toepassing te creëren, omdat u kunt zien waar u ze verspreidt. Ze zijn er in twee verschillende soorten:

 • Snelle afgifte, waardoor uw gazon meteen van stikstof wordt voorzien. Dit duurt tussen 3 en 4 weken voor de noodzaak om opnieuw aan te brengen, afhankelijk van de temperatuur en de regenval. Deze meststof is oplosbaar in water.
 • De andere soort korrelige meststof is onoplosbaar in water. Deze versie kan veel langer meegaan, tot 12 weken, wat het makkelijker maakt om uw tuin te onderhouden via deze methode. Hoewel de tijdsinschatting kan variëren afhankelijk van de regenval, hoeft u dit soort korrelige meststof niet zo vaak toe te passen. Omdat ze langzamer vrijkomen, produceren ze ook een gelijkmatigere groei, en de verbranding die kan worden veroorzaakt door stikstof is minder waarschijnlijk met deze methode. Deze optie is het beste voor de lange termijn.

Vloeibare meststof

Vloeibare meststoffen zijn de meest snelwerkende soorten meststoffen. Ze zijn handig omdat ze vaak als een concentraat komen dat zich mengt met water, wat betekent dat u de toediening kunt integreren in uw gebruikelijke bewateringsroutine, waardoor u beide klussen niet meer afzonderlijk hoeft te doen. Planten nemen dit soort meststoffen ook veel sneller op, waardoor ze er sneller beter uitzien, maar dit betekent dat u ze vaker opnieuw moet aanbrengen. Meestal elke 2-3 weken.

meststof gazon

Dit kan een goede optie zijn als je haast hebt, maar het betekent dat je moet onthouden om regelmatig te blijven aanbrengen. Dit soort meststof is geweldig voor planten in containers en voor het werken op gazons. Deze optie is uitstekend geschikt voor een snelle oplossing. Bijkomende voordelen zijn dat doordat ze zo snel worden opgenomen, de planten sneller reageren op de voedingsstoffen.

Dit kan ze een extra stimulans geven om ze op gang te brengen, waardoor het een goede meststof is om aan het begin van een nieuw groeiseizoen te gebruiken. Vloeibare meststof kan worden gebruikt als aanvulling op de korrelige meststof, vooral in het regenseizoen, omdat water de concentratie aan voedingsstoffen in de grond verdunt.

Meststof voor alle doeleinden vs. Specifieke meststof

Het kan om voor de hand liggende redenen nuttig zijn om slechts één soort meststof te kopen voor alle delen van uw tuin in alle seizoenen. Als u een grote selectie van verschillende planten heeft, dan is dit misschien niet de juiste optie voor u, omdat verschillende planten verschillende voedingsstoffen nodig hebben. Groenten hebben bijvoorbeeld kalium en fosfor nodig, wat anders is dan gewoon gras.

Dit betekent dat je misschien niet het beste uit al je planten haalt als je één meststof gebruikt die niet speciaal voor dit doel is ontworpen. Als je de meststof voor groenten gebruikt, moet je er ook voor zorgen dat de meststof speciaal is ontworpen voor gebruik op eetbare planten.

Door de aankoop van specifieke meststoffen voor elk gebied, kunt u er zeker van zijn dat u het beste uit uw tuin haalt en deze helpt om zijn volledige potentieel te bereiken. Als u zich alleen maar zorgen maakt over uw gazon, dan is een universele meststof prima geschikt.

Meststof voor alle seizoenen Vs. Seizoengebonden meststof

Net als kunstmest voor alle doeleinden, is kunstmest voor alle seizoenen zeer geschikt voor het gemak, aangezien u slechts één soort het hele jaar door hoeft te gebruiken. Echter, seizoensgebonden meststoffen zijn speciaal ontworpen om uw tuin uit te rusten met de beste hulp die ze nodig hebben in dat gegeven klimaat. Meststoffen voor gebruik in warmere seizoenen hebben bijvoorbeeld vaak het voordeel dat ze het water in de wortels vasthouden, wat betekent dat er minder water hoeft te worden gegeven.

Ze bereiden de planten ook voor op warm weer en droogte. Een andere mogelijkheid is dat de meststoffen voor gebruik in de herfst of winter worden gebruikt om de planten voor te bereiden op de lente.

Vragen voor kopers

Wat is gazonmeststof?

Gazonbemesting zorgt voor gezond gras en vermindert de groei van onkruid en ongedierte door de bodem te verrijken met de juiste voedingsstoffen die worden opgenomen via de wortels die de planten nodig hebben om te groeien. Er zijn veel verschillende soorten meststoffen, maar in wezen helpen ze allemaal om uw tuin veerkrachtiger te maken en er levendiger uit te zien.

gazon bemesting

Wat betekenen de getallen op gazonbemesting?

De getallen verklaren het aantal voedingsstoffen in de meststof. Het eerste getal is altijd de hoeveelheid stikstof die de meststof bevat, het tweede getal is de hoeveelheid fosfaat en het derde getal is potas. Dit zijn de primaire voedingsstoffen in alle meststoffen, hoewel sommige extra ingrediënten bevatten voor specifieke toepassingen zoals ijzer.

Hoe kan ik gazonmeststof aanbrengen met een strooier?

Strooiers zijn de meest efficiënte manier om uw meststof aan te brengen. Bekijk deze video om te leren hoe u er een kunt gebruiken.

Conclusie

Meststoffen zijn geweldig om u te voorzien van de beste kwaliteit tuin. Er zijn veel soorten meststoffen voor alle verschillende behoeften om uw tuin er beter uit te laten zien en gezonder te maken. Of u nu tijd wilt besteden aan het kweken van bloemen en groenten, of u wilt gewoon een geweldig gazon voor de kinderen om het hele jaar door op te spelen, er is vast en zeker een meststof die past bij uw behoeften.

Deze gids heeft alle feiten uitgesplitst, waarbij alle verschillende voordelen van meststoffen en hun werking worden uitgelegd. Met onze productbeoordeling kunt u eenvoudig bepalen welke meststof het beste is voor u en uw tuin.

Recent Content