Beste figuurzaagmachine kopen en beoordeling


Om de figuurzaagmachine markt te helpen begrijpen, hebben we een lijst gemaakt van onze top van de markt. Onder de lijst met figuurzaagmachine beoordelingen vindt u een handige koopgids die u alles leert over het kopen van een figuurzaagmachine. Door deze twee samen te voegen kunt u een weloverwogen beslissing nemen bij de aankoop van uw eigen figuurzaagmachine.
beste figuurzaagmachine

Beste figuurzagen die je kan kopen in 2020

Hier is een lijst van de beste figuurzaagmachines die we gevonden hebben:

Einhell Figuurzaag 120 W – Met stofzuigadapter Ø36 mm

Einhell Figuurzaag 120 W – Met stofzuigadapter Ø36 mm

Bekijk de dagprijs

De Einhell TC-SS 405 E Figuurzaag is een nuttige hulp bij modelbouw en andere precisie-werkzaamheden waarbij hout, plastic, aluminium, plexiglas moet worden bewerkt. Dankzij de elektronische regeling van het aantal slagen kan de zaagsnelheid precies worden gestuurd om daarmee een hoge nauwkeurigheid te bereiken.

 • Neerdrukarm voor werkstukken
 • Aansluiting stofafzuiging
 • Snelspansysteem
 • Geschikt voor T-schaft en ronde zaagbladen

vidaXL Figuurzaagmachine elektrisch met voetpedaal en LED-lampje 125 W

vidaXL Figuurzaagmachine elektrisch met voetpedaal en LED-lampje

Bekijk de dagprijs

Deze gebruiksvriendelijke figuurzaagmachine is een ideaal hulpmiddel dat perfect is voor je werkbank. De snelheid van de figuurzaag is variabel van 550 tot 1.600 rpm, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de machine en je helpt om gemakkelijk door hardhout, kunststof en metaal te zagen. Hij is uitgerust met een voetpedaalschakelaar, zodat de gebruiker te allen tijde beide handen op het werkstuk kan houden. De werktafel is gemaakt van duurzaam aluminium en kan naar beneden worden gekanteld in een hoek van 0 tot 45° voor nauwkeurigheid en precisie. Bovendien wordt de figuurzaag geleverd met 60 extra zaagbladen voor het zagen van verschillende harde materialen.

Variabele Figuurzaagmachine

Variabele Figuurzaagmachine

Bekijk de dagprijs

 • Uitlading: 405 mm
 • Lengte van het zaagblad: 127 mm.
 • Zaaghoogte: 50mm.
 • Slag: 19mm.
 • Voltage: 230 volt.
 • Motorvermogen: 120 watt
 • Gewicht 17 kg
 • Zaagtafel 0 – 45 Graden kantelbaar.
 • Regelbaar toerental waardoor hij ook geschikt is voor het zagen van kunststoffen.
 • Incl blaassysteem voor het verwijderen van stof op uw zaaglijn
 • Zeer mooie en degelijke figuurzaagmachine.

Figuurzaag Dsh Met 2 Snelheden

Figuurzaag Dsh Met 2 Snelheden

Bekijk de dagprijs

Zaagvermogen in hout 50mm, kunststof 30mm, non-ferro metalen 10 mm. Voor het zagen van plexiglas, GFK, piepschuim, rubber, leer en kurk. Zaagarm uit gegoten aluminium. Smal, voor een vrij zicht van bovenaf. Blaasbalg met verstelbare sproeier. Stabiele tafel uit gegoten aluminium (360 x 180 mm), voor versteksnede tot 45° kantelbaar. Basisbehuizing uit gegoten staal voor standvastigheid en werken zonder vibratie. Incl. 2×5 zaagbladen grof en fijn.

vidaXL Figuurzaagmachineset 125 W 252 mm 108-delig

vidaXL Figuurzaagmachineset 125 W 252 mm 108-delig

Bekijk de dagprijs

Deze praktische figuurzaagmachine is een ideaal hulpmiddel dat perfect is voor je werkbank. De snelheid van de figuurzaag is variabel van 550 tot 1.600 rpm, terwijl de snelheid van de flexibele as variabel is van 1.650 tot 4.800, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de machine en waardoor je gemakkelijk door hardhout, kunststof en metaal kunt zagen. De werktafel is gemaakt van duurzaam aluminium en kan onder een hoek van 0 tot 45° naar beneden worden gekanteld om nauwkeurigheid en precisie te garanderen. De zaag wordt geleverd met 4 extra zaagbladen voor het zagen van verschillende harde materialen. Alle kleine accessoires worden geleverd in een handige polypropyleen container om ze op één plek bij elkaar te houden. Montage is eenvoudig.

Figuurzaagmachine elektrisch met voetpedaal en LED-lampje 125 W

Figuurzaagmachine elektrisch met voetpedaal en LED-lampje 125 W

Bekijk de dagprijs

Deze gebruiksvriendelijke figuurzaagmachine is een ideaal hulpmiddel dat perfect is voor je werkbank. De snelheid van de figuurzaag is variabel van 550 tot 1.600 rpm, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de machine en je helpt om gemakkelijk door hardhout, kunststof en metaal te zagen. Hij is uitgerust met een voetpedaalschakelaar, zodat de gebruiker te allen tijde beide handen op het werkstuk kan houden. De werktafel is gemaakt van duurzaam aluminium en kan naar beneden worden gekanteld in een hoek van 0 tot 45° voor nauwkeurigheid en precisie. Bovendien wordt de figuurzaag geleverd met 60 extra zaagbladen voor het zagen van verschillende harde materialen..

Scheppach SD1600V figuurzaagmachine 5901403903

Scheppach SD1600V figuurzaagmachine 5901403903

Bekijk de dagprijs

Scheppach SD1600V figuurzaagmachine 16″. Ideaal voor de beginnende en gemiddelde houtbewerker om ingewikkelde patronen uit te zagen. Zaaghoogte/diepte: 50 – 406 mm. Tafel afmeting: 255 x 415 mm. De tafel is 45° verstelbaar. Inclusief led lamp. De snelheid is variabel in te stellen tussen 500 en 1700 omwentelingen per minuut. Gemakkelijk zaagbladen vervangen door middel Quick change systeem. Blazer om het werkstuk stofvrij te houden. Bijna vibratievrij, zodat zo precies mogelijk gewerkt kan worden. De zaagmachine heeft een stofafzuigingsaansluitnig met een diameter van 35 mm en kan aangesloten worden op 220 – 240 Volt.

vidaXL Figuurzaagmachine met verlichting zaagdiepte 406 mm

vidaXL Figuurzaagmachine met verlichting zaagdiepte 406 mm

Bekijk de dagprijs

Onze figuurzaagmachine met verlichting heeft een lang, scherp mes, ideaal voor snel en nauwkeurig zagen in zowel hard- als zachthout. Deze figuurzaag heeft een maximale zaaghoogte van 57 mm en een diepte tot 406 mm. Hij beschikt over een kantelbare tafel, instelbaar van 0° tot 45° voor een hoge zaagflexibiliteit. De stevige stalen constructie draagt bij aan de stabiliteit en duurzaamheid van deze zaagmachine. De levering bevat 60 zaagbladen in 5 verschillende groottes.

Powerplus POWX190 Figuurzaagmachine – 85 watt

Powerplus POWX190 Figuurzaagmachine - 85 watt

Bekijk de dagprijs

Deze Figuurzaagmachine heeft een haast ongelooflijke zaagcapaciteit in hout. Met de mogelijkheid gebruik te maken van ultra fijne zaagjes, geeft ook het zagen van uiterst dunne materialen zoals fineer uitstekende resultaten. Met flexibele luchtblaaspijp voor continu vrij zicht op de werkruimte. Het werkblad is tot 45° kantelbaar.

 • Netspanning: 230V~ netspanning
 • Motor vermogen: 85 W
 • Toerental: 1440 min-1 onbelast
 • Zaagdiepte: 50 mm max. zaagdiepte
 • Zaagbreedte: 410 mm max.
 • Zaagbladafmetingen: 133 x 2,6 mm
 • Zaagtafel afmetingen: 375 x 250 mm zaagtafel afmetingen
 • Verstek: 0°- 45°
 • Kabellengte: 2,1 meter

FERM Figuurzaagmachine – 120W

FERM Figuurzaagmachine – 120W

Bekijk de dagprijs

Ontdek de SSM1007 Figuurzaagmachine met voetpedaalschakelaar van FERM! Deze figuurzaagmachine heeft een vermogen van 120 Watt en zaagt moeiteloos de mooiste contouren in o.a. hout en plexiglas. De voetpedaalschakelaar reageert snel op gegeven instructies voor het aan- en uitschakelen van de machine, maar kan ook uitgeschakeld worden voor een continue bedieningsmodus. Het is een allround tafeldecoupeerzaag die ideaal te gebruiken is voor de doe-het-zelver thuis!

 • Makkelijke besturing van de machineloop door het drukken of loslaten van de voetschakelaar.
 • De werktafel is 45° verstelbaar waardoor verstek zagen mogelijk is.
 • Snelspanhendel voor het eenvoudig wisselen van zaagblad.
 • rillingsarm voor een optimaal werkcomfort.

Skandia Figuurzaagset 7-delig Karton

Skandia Figuurzaagset 7-delig Karton

Bekijk de dagprijs

Een 7- delige Skandia figuurzaagset. Met een figuurzaag kun je heel precies zagen door dun plaatmateriaal van hout (triplex), metaal en kunststof. Door het dunne zaagblad is het mogelijk om allerlei complexe vormen en bochten te zagen. Het zaagje wordt onder spanning in de beugel gespannen, niet te slap en niet te strak.Figuurzagen worden professioneel gebruikt door goud- en zilversmeden bij het maken van sieraden.

 • CE gekeurd
 • In kartonnen geschenkverpakking
 • Complete set

Güde GDS 16 E Figuurzaagmachine figuurzaag voor 2 blad types

Güde GDS 16 E Figuurzaagmachine figuurzaag voor 2 blad types

Bekijk de dagprijs

Gude GDS 16E profi figuurzaag, onderstel gemaakt van massief staal, geschikt voor hout en kunststof enz. De snelheid is elektronisch regelbaar. Uitgevoerd met nul-spanning schakelaar. 45 ° draaibaar plateau. Ook een stofblaas inrichting en een afzuig mogelijkheid ontbreekt niet. Deze GDS16E is ideaal voor iedere modelbouwer.

Skandia Figuurzaagbeugel – 300 mm

Skandia Figuurzaagbeugel - 300 mm

Bekijk de dagprijs

Extra kwaliteit. Buismodel diameter 13 mm. Zwart gelakte beugel met oranje gelakt hecht.

Factoren om te overwegen bij het kopen van een figuurzaagmachine

Laten we eens kijken naar de dingen waar je naar moet kijken als je een figuurzaagmachine gaat kopen. We zullen de beschikbare functies en eventuele vragen die moeten worden beantwoord om een diepere kennis van het onderwerp te krijgen, doornemen.

Welke soorten bladen zijn er?

In tegenstelling tot andere zagen zijn er geen verschillende soorten zaagbladen als het gaat om de figuurzaagmachines zelf. In plaats daarvan is er een grote verscheidenheid aan zaagbladen om uit te kiezen. Deze omvatten:

 • Standaard zaagbladen
 • Tandbladen overslaan
 • Dubbele-tandbladen
 • Precisie geslepen zaagbladen
 • Omgekeerde overslaande tandmessen
 • Ultra omgekeerde messen
 • Spiraalvormige bladen
 • Stift-eindmessen
 • Kroonmessen

Dat zijn een heleboel messen! Laten we ze een voor een bekijken.

Standaard bladen

De tanden op deze bladen zijn gelijk in grootte en afstand van elkaar. Standaard figuurzaagmachine blades zijn er in metalen en houten versies met verschillende doeleinden.

De houten zaagbladen hebben iets grotere tanden en zijn ideaal voor het verwijderen van zaagsel uit uw stuk. Aan de andere kant hebben de metalen zaagbladen tanden die dichter bij elkaar staan en beter geschikt zijn om het hout daadwerkelijk in te snijden en te zagen. Uiteraard zijn metalen bladen duurzamer, en ze zijn ook luider dan houten bladen.

Tandbladen overslaan

De afstand tussen deze zaagbladen lijkt op een standaard zaagblad als je elke andere tand overslaat. Deze spaties worden over het algemeen aangeduid als slokdarmen. Dit houdt het zaagblad veel koeler tijdens het werken en beschermt het hout tegen schroeiplekken. Zoals de naam al aangeeft, hebben ze ongeveer de helft meer tanden dan de standaard zaagbladen.

Dit zijn enkele van de beste zaagbladen om te gebruiken als je geen of slechts matige ervaring hebt met houtwerk en scrollwerk omdat ze zeer vergevingsgezind zijn.

Dubbele-tandbladen

Dit is zo’n beetje het tegenovergestelde van overslaande tandzaagbladen. Stel je voor dat je met een dubbel tandzaagblad een standaard zaagblad hebt met twee keer zoveel tanden. Dankzij de fijnere tanden geven deze zagen de gebruiker een gladde, gelijkmatige snede in plaats van gekartelde randen. De afweging is echter dat deze zaagbladen langzamer zagen, dus verwacht dat het werk langer duurt als u een van deze zaagbladen gebruikt.

Omgekeerde tandbladen voor overslagtanden

Deze zijn bijna precies hetzelfde als overslagtanden. Het enige grote verschil tussen de overslagtanden en de omgekeerde overslagtanden is dat de omgekeerde overslagtanden de laatste paar tanden aan de onderkant hebben.

Hierdoor kunt u uw hout zagen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over splinters of scheuren in het onderste deel van uw zaagsnede. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat slechts een paar van deze gespecialiseerde tanden boven de tafel wijzen. Deze meting wordt gedaan wanneer uw zaagarm in de hoogst mogelijke positie staat.

Als u het zaagblad moet afstellen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het komt vaak voor dat u het zaagblad een beetje moet afknippen om de perfecte lengte voor uw figuurzaagmachine te krijgen. Helaas hebben deze zaagbladen de neiging om eerder te vervagen en ze maken het zaagsel zeer inefficiënt vrij.

Ultra omgekeerde zaagbladen

Dit zijn de nieuwe en verbeterde versie van het omgekeerd overslaande tandblad. Ultra reverse blades zijn een upgrade op het gebied van het snel verwijderen van zaagsel van de werkplek.

Precisie geslepen bladen

Precisiegrond betekent dat de tanden van deze bladen anders worden gevormd dan bij andere bladen. Andere bladen worden meestal in vorm geslepen, terwijl precisiegeslepen bladen, zoals de naam al doet vermoeden, in vorm worden geslepen. Anders dan dit, zien deze bladen er precies uit als overslaande tandbladen.

Wat is het over het in vorm slijpen van de tanden dat ze anders maakt? Nou, ze zijn veel scherper dan uw standaard skip-tandblad. Deze kunnen zeer soepel snijden waardoor de lijnen bijna perfect recht zijn. Dit is een geavanceerd blad voor gevorderde gebruikers.

Spiraalvormige zaagbladen

Deze zaagbladen zijn precies zoals ze klinken – een paar zaagbladen die om elkaar heen gewikkeld zijn. Er zitten tanden om deze bladen heen, zodat u uw hout in elke richting kunt zagen zonder dat u het stuk hout waar u op dat moment mee bezig bent, hoeft te draaien.

Helaas laten deze zaagbladen een breed, gekarteld oppervlak achter en kunnen ze geen scherpe bochten of bochten maken. Deze bladen hebben ook de neiging om uit elkaar te rekken naarmate ze meer gebruikt worden, waardoor ze het best bewaard blijven voor specifieke klussen waar ze nodig zijn.

Kroonmessen

Deze typen zaagbladen zijn relatief nieuw in de wereld van de houtbewerking en figuurzaagmachine blades. De tanden zijn waar ze hun naam aan te danken hebben, omdat ze de vorm hebben van kronen met slokdarmen tussen elke tand.

Elk van deze zaagbladen kan ook in beide richtingen worden geplaatst, zodat ze elke richting op kunnen gaan die voor u het beste werkt. Ze snijden wel iets langzamer, maar kunnen door plastic en plexiglas heen snijden als u dat nodig heeft. Tanden aan beide zijden van het mes laten u ook toe om het te draaien als een kant saai wordt.

Hoe weet u wat voor soort mes u nodig hebt?

Er zijn een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitzoeken van wat voor soort mes te krijgen:

 • Dikte – hoe dikker je materiaal is, hoe groter een mes je nodig hebt…
 • Hardheid – als het materiaal waarmee je werkt hard is, heb je een mes met grotere tanden nodig.
 • Complexiteit – als het werk uitdagender en moeilijker te doen is dan de meeste, dan zult u een zaagblad met meer tanden moeten gebruiken.

Wat moet je nog meer zoeken in een figuurzaagmachine?

gebruik van een figuurzaag
U moet meer dan alleen zaagbladen overwegen wanneer u uw figuurzaagmachine aankoopbeslissing neemt. Laten we eens kijken naar enkele van de functies die u in gedachten moet houden:

 • Snelheid. Kijk eens hoe snel uw zaagblad zaagt en hoe snel de zaag zelf het zaagblad kan bewegen. Denk eraan, sneller is niet altijd beter en hoe agressiever het zaagblad is, hoe moeilijker het te controleren kan zijn. Dus, voor beginners, zal een langzamer blad meestal beter zijn. Tandbladen overslaan zijn hier goede kandidaten.
 • Lichten. Lichten kunnen je op twee verschillende manieren helpen. De eerste is, natuurlijk, dat ze je werkruimte verlichten. Ten tweede, sommige zagen zijn voorzien van geleidingslampen om u te helpen precieze en nauwkeurige zaagsneden te maken.
 • Blazers. Een blazer is een eenvoudig apparaat met maar één doel: uw werkruimte ontdoen van zaagsel. Dit draagt bij aan het vrijhouden van uw werkruimte en stofvrij houden.
 • Stofafzuiging. Als u een blazer heeft, wilt u ook een stofopvangzak. Deze zak vangt het zaagsel op, zodat het niet zomaar over uw hele werkplaats wordt verspreid als het eenmaal is afgeblazen.
 • Gereedschapsloze zaagbladwissel. Dit is een aantrekkelijke functie waarmee u snel en eenvoudig van zaagblad kunt wisselen zonder dat u extra gereedschap of een sleutel hoeft uit te trekken om bij het zaagsel te komen. Het maakt uw leven een beetje makkelijker, wat altijd goed is.
 • Werkbankgrootte. U moet ervoor zorgen dat de grootte van uw werktafel groot genoeg is voor het soort projecten waar u op dat moment aan werkt. Als u verschillende projectafmetingen doet, probeer dan een zaag te krijgen die uw grootste zaag aankan of uitbreidingen heeft.
 • Houd de voet vast. Dit is het deel van de zaag dat uw hout op zijn plaats houdt terwijl u werkt. U moet ervoor zorgen dat dit stuk betrouwbaar is, want als uw hout uitglijdt terwijl u werkt, kan dit een kostbare fout veroorzaken. Met name bij delicaat schuifwerk is dit een enorm probleem.

Conclusie

Aan het eind van de dag hoeft het vinden van een figuurzaagmachine niet zo moeilijk te zijn. Als u eenmaal weet naar welke functies u moet uitkijken en uit welke grote verscheidenheid aan zaagbladen u moet kiezen, moet u in staat zijn om een figuurzaagmachine te vinden die aan uw behoeften voldoet. We hebben ook vijf figuurzaagmachines gekozen als onze top 5 van de keuzes. Dit is een goed uitgangspunt om een figuurzaagmachine te vinden. U kunt op zijn minst weten welk type u wilt helpen bij uw zoektocht.

Terugkijkend op onze beoordelingen van figuurzaagmachines is de DeWalt DW788 de beste keuze die er is, hoewel deze meer scheefgetrokken is naar de professional, terwijl de Delta Power Tools 40-694 een betrouwbare close runner is. Als u met een budget koopt, kunnen we de WEN 3920 niet hoog genoeg aanbevelen.

Met een van deze opties – de Shop Fox W1713 en de Dremel MS20-01 inbegrepen – vindt u vast en zeker de figuurzaagmachine die u nodig hebt. U kunt ook altijd de koopgids gebruiken om die korte lijst met meer kandidaten uit te werken. In een mum van tijd zult u in staat zijn om prachtig scrollwerk te maken met uw nieuwe figuurzaagmachine.

Recent Content