Beste dyson stofzuigers kopen en beoordeling 2020


Bereid u voor op de wervelwind van ranglijsten voor de beste Dyson stofzuigers; deze superieure zuigsystemen van Europese afkomst kunnen de meeste huishoudelijke toepassingen aan. Er is een Dyson voor zowat elk scenario, van het verwijderen van deeltjes uit auto’s tot het reinigen van de vloer van het hele huis met meerdere oppervlakken.

Er kan worden genoten van lange stroomkabels en een langere levensduur van de batterij, waardoor gebruikers een groter reinigingsbereik en een grotere veelzijdigheid van de stofzuiger krijgen. Hulpstukken bieden extra functionaliteit en helpen bij het aanvallen van specifieke rommel en toepassingen die onbereikbaar zijn voor een typische traditionele stofzuiger.

Binnen deze blustery lineup zijn de filters in HEPA-stijl, wasbaar en herbruikbaar. En filtervrij gaan is een reële mogelijkheid, waardoor het onderhoud en de terugkerende vervangingskosten van de filters verder worden geminimaliseerd. Houd het haar van uw hond vast; de dingen staan op het punt om Dyson-y te krijgen.

Beste dyson stofzuiger kopen in 2020

De complete Dyson stofzuigerkopers handleiding

Wat te zoeken in een Dyson stofzuiger

stofzuigers binnen het Dyson assortiment hebben doorgaans dezelfde ontwerpkenmerken, zuigtechnologie en filtratiesystemen. Met een van deze agressieve deeltjesverwijderende machines kunnen gebruikers genieten van opmerkelijke zuigcapaciteiten, een verscheidenheid aan gereedschappen en hulpstukken en gemakkelijk te legen vuilnisbakken.

De meeste Dyson stofzuigers zijn voorzien van zakloze, HEPA-achtige filtratie, waardoor er geen vervangende zakken meer nodig zijn. Filters moeten nog steeds maandelijks worden gewassen en af en toe worden vervangen. Het cinetische filtratiesysteem van Dyson elimineert zelfs de noodzaak van elk type afwasbaar filter, zodat gebruikers deze kunnen verwijderen met minimaal extra onderhoud.

Er zijn nogal wat modellen die het Dyson stofzuigerspectrum overspannen, en er is een vacature voor vrijwel elke toepassing. De consument kan het nodig hebben om zijn eigen behoeften te bepalen en de functies te prioriteren om echt in te zoomen op de beste Dyson stofzuiger voor hem of haar.

Gewicht

stofzuigergewichten variëren binnen de Dyson line-up. De lichte en luchtige stokzuigers hebben de neiging om minder dan zeven pond te wegen, terwijl staanders en bussen de neiging hebben om twee tot drie keer zo veel te wegen, dichter bij de 15-pond markering. In combinatie met een krachtige zuigkracht kunnen deze zware staanders een zekere manoeuvreerinspanning leveren, vooral als ze door meerdere niveaus van een huis bewegen.

Stokstofzuigers kunnen uiterst handig zijn voor snelle pick-ups en kleine dagelijkse onderhoudsklussen. Hoe lichter de staketselvacature, hoe groter de kans dat gebruikers regelmatig gebruik maken van de zuigkracht.

Lichaamsstijl

De lichaamsstijl van een stofzuiger kan een enorme factor zijn bij het bepalen van de juiste Dyson voor de klus. Stickzuigers zijn mobiel, veelzijdig en de meeste kunnen met een paar klikken worden omgebouwd tot handheld systemen. Hun vuilnisbakcapaciteiten zijn meestal klein en moeten vaak worden geleegd om de juiste zuigkracht te behouden.

Een rechtopstaande stofzuiger kan bijna elke vuilverwijderingssituatie overwinnen en kan ideaal zijn voor zwaar verkeer en huisdiervriendelijke huishoudens. De vuilnisbakken zijn groter in deze traditionele stofzuigers, dus in gevallen waar veel vuil en puin moet worden verwijderd, kunnen gebruikers de sessie verlengen zonder te hoeven pauzeren om het vuil te dumpen.

De stofzuiger combineert de voordelen van een rechtopstaande stofzuiger, zoals de grootte van de vuilnisbak en de zware reinigingscapaciteit, met de lichte bediening die u met een stokzuiger kunt uitvoeren. Hoewel deze stofzuigers zwaar zijn, kunnen gebruikers, als ze eenmaal in positie zijn, bijna gewichtloos met de stofzuiger werken.

Krachtbron

Er is geen goede of verkeerde voedingsbron als het gaat om het opzuigen van een Dyson. Accu’s bieden een bevrijdende zuigervaring, waarbij reinigingsmiddelen met een grenzeloos bewegingsbereik worden losgesneden. Er is enige extra aandacht nodig bij het gebruik van een batterijgevoed systeem, omdat de reinigingstijd wordt bepaald door de gebruikte zuiginstellingen.

De meeste Dyson stofzuigers met snoer worden geleverd met lange lijnen die zijn ontworpen om gebruikers een groot bewegingsbereik te geven tijdens het schoonmaken. In combinatie met afneembare slangen aan boord kunnen gebruikers hun zuighorizon verbreden en bijna elke toepassing bereiken, zowel hoog als laag. Deze uitgebreide snoeren kunnen wat extra bulk toevoegen aan de zuiger en kunnen soms vervelend zijn om te beheren.

Extra eigenschappen en functies

In de meeste Dyson stofzuigers zijn enkele extra functies opgenomen, waardoor gebruikers hun reinigingservaring kunnen aanpassen. Deze fantastische reinigingskaders omvatten afneembare slangen, en gereedschappen en hulpstukken die zijn ontworpen voor probleemgebieden zoals trappen, spleten en hoeken, en stofferingstoepassingen.

De stickzuigers breiden hun mogelijkheden uit door ze om te zetten naar handheld-indelingen, die in staat zijn om te mobiliseren naar verreikende gebieden die aandacht nodig hebben. Voertuigen kunnen worden gereinigd, trappen zijn niet langer een onderneming en spinnenwebben in de hoeken kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd.

Borstelstangen, zachte rollen en instelbare zuiginstellingen zijn de sleutel tot een prettige zuigervaring. Door de mogelijkheid om te wisselen tussen rollen en zuigkracht kunnen alle terreinen in één keer worden betreden en effectief worden gereinigd.

Hoe we de beste Dyson-zuigers hebben gerangschikt

Het op nul zetten van de beste Dyson voor verschillende toepassingen kwam neer op enkele primaire variabelen. De line-up is robuust, en er zijn nogal wat variaties van elk stofzuiger gerangschikt. De lijst met toppers won hun punten op basis van hun capaciteiten om het meest uitgebreide afzuigsysteem binnen elke categorie te leveren.

De overwegingen zijn onder andere de prijs, zowel binnen het merk als binnen de markt, consumentenbeoordelingen, het vermogen om de klus te klaren en het gebruiksgemak, vooral als het gaat om veelzijdigheid en mobiliteit. Ook de kwaliteit en de constructie werden meegenomen in de vergelijking, en ook de onderdelen- en servicegerelateerde kwesties werden onder de loep genomen.

Gewicht en mobiliteit

Het manoeuvreren van een door een cycloon aangedreven stofzuiger klinkt alsof het een uitdaging kan zijn. Het vermogen van een stofzuiger om in krappe ruimtes te passen, om over meerdere vloeroppervlakken te glijden en de algemene manier waarop je hem beweegt zijn allemaal belangrijke details om in overweging te nemen.

Het vinden van een balans tussen hanteerbaar gewicht en mobiliteit en de functie van het product is essentieel, dus als een stofzuiger een paar kilo kan afschaven met behoud van grote vuilnisbakcapaciteiten en lange stroomkabels, is dat een bonus.

De grote ronde bal op sommige Dyson ontwerpen kan nuttig of onbetaalbaar zijn, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Deze bal herbergt de motor van de vacature en biedt een vloeiende hoeknavigatie en een stevige, stevige basis. Deze ronde behuizing kan echter een groot probleem vormen bij het schoonmaken in krappe ruimtes of onder laaggelegen meubilair.

Prijs

De prijs van een product is altijd belangrijk. Als een stofzuiger nuttige functies kan leveren terwijl het prijskaartje laag blijft, stijgt het in de gelederen. Vakanties aan de hogere kant van het kostenspectrum zijn niet altijd een home run (zie hoe budgetvriendelijke Shark-stofzuigers zich verhouden tot Dyson); klokken en fluitjes kunnen de moeite waard zijn op de dollarschaal, maar dat is niet altijd het geval. Soms kunnen deze opgewaardeerde opties daadwerkelijk voorkomen dat een product de primaire taak waarvoor het is ontworpen, efficiënt uitvoert.

We hebben extra variabelen zoals garantie, onderhoudsgemak en levensduur in aanmerking genomen om te bepalen of een product al dan niet een prijs heeft die overeenkomt met het aanbod.

Effectiviteit en veelzijdigheid

Het vermogen van een vac om zijn kernfunctie uit te voeren is van vitaal belang, dus als hij voorzien is van functies om zijn vermogen om dit te doen te maximaliseren, is hij van grote waarde. Hoewel sommige toepassingen eenvoudig zijn en voor één oppervlak, hebben de meeste scenario’s betrekking op meerdere vloerbekledingen en andere reinigingssituaties. Zuiginstellingen, borstelrollen en zelfnivellerende vloerkoppen zijn enkele van de functies die een vacature kunnen helpen bij het succesvol afronden van zijn werk.

Aan de andere kant van het spectrum is ook veelzijdigheid belangrijk. Wanneer een stofzuiger de capaciteit heeft om taken op zich te nemen boven en buiten de grenzen van zijn mogelijkheden, voegt hij letterlijk een enorme waarde toe. Handheld-vacatureconvertibiliteit, gereedschappen en hulpstukken, en lange stroomkabels of een lange levensduur van de accu’s kunnen de plaatsing van een vacature op de ranglijst echt in de war schoppen.

Reinigingsbereik (levensduur van de batterij/lengte van het snoer)

Beperkingen tijdens het schoonmaken zijn demoraliserend en kunnen het enthousiasme voor het werk snel doen afnemen. Er is niets erger dan een uitstapje te maken naar de werkelijkheid wanneer de lengte van het snoer zijn limiet bereikt of de batterij leeg is.

Bij het opstellen van het klassement hebben we rekening gehouden met lange stroomkabels en de levensduur van de batterij. Een lang snoer kan veel gemak bieden, maar heeft ook de potentie om bulk en extra gedoe toe te voegen tijdens het afzuigproces.

Er zijn ook enkele voorbehouden als het gaat om snoerloze accu-aangedreven zuigers. Hoewel het snoerloze karakter van de stroombron vrije beweging en meer veelzijdigheid biedt, telt elke veegbeurt en kan, afhankelijk van de instelling van de zuigkracht, een behoorlijke tol eisen aan de reinigingstijden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe werkt een Dyson?

Deeltjes in het pad van een Dyson zijn in voor een wilde rit. De centrifugale kracht die ontstaat door lucht die door minikegelvormige luchtkokers wordt getrokken, veroorzaakt een zelf-onttrekkend effect. Dat dwingt zelfs de kleinste deeltjes rond de cilindrische binnenbuizen en schiet ze in de opvangbak.

Het neemt meerdere filters in het proces op, waardoor kleine deeltjes worden opgevangen en niet meer in de ruimte kunnen worden teruggeblazen. De meeste van deze filters zijn verwijderbaar, wasbaar en herbruikbaar. Hun vermogen om te ademen zal een dramatische invloed hebben op de prestaties van de stofzuiger.

Dyson’s Cinetic modellen maken geen gebruik van een voorfilter, waardoor het niet nodig is om er een te wassen of te vervangen. Dit ontwerp integreert kleine vibrerende basen aan de uiteinden van elke kleine luchtcycloon, waardoor kleine deeltjes net zo effectief worden opgevangen als een filter. Er zijn nog steeds filters in de Cinetic vacs, maar ze hebben de primaire geëlimineerd met dit unieke ontwerp.

Wat voor onderhoud is er nodig voor een zakloos stofzuigersysteem?

Terwijl een zakloos stofzuigersysteem gebruikers in staat stelt om afscheid te nemen van vervangende zakken, is er nog steeds wat onderhoud nodig.

Verzameld vuil zal moeten worden gedumpt, wat soms een beetje rommelig kan zijn. Gebruikers met allergieën of stofgevoeligheid kunnen handschoenen en een grote vuilniszak in hun proces willen opnemen. Stofdeeltjes kunnen zich ophopen in de container en af en toe kan er vuil in het bovenste gedeelte van de bak (in de buurt van het filter) terechtkomen.

De meeste HEPA-achtige filtratiesystemen gebruiken meerdere filters die de luchtstroom van de stofzuiger volgen, vanaf het aanzuigpunt tot aan de uitlaatuitgang. Het is belangrijk om het voorfilter en het HEPA-filter één keer per maand te spoelen en te drogen om er zeker van te zijn dat de zuigkracht optimaal is. Als u deze filters niet onderhoudt, zal het verlies van de afzuiging de prestaties van het allergiestofzuiger gaan beïnvloeden.

Wat zijn de voordelen van HEPA-filtratie?

HEPA-filtratie (High Efficiency Particulate Air) kan zorgen voor een merkbare verbetering van de luchtkwaliteit, terwijl het ook microscopische indringers van oppervlakken rondom het huis kan opvangen.

Het strak geweven gaasachtige materiaal van het filter maakt gebruik van een drietrapsproces om 99,97% van de deeltjes die 0,3 micron of groter zijn, op te vangen. Dit betekent dat het rookdeeltjes, bepaalde bacteriën en fijne allergenen zoals huidschilfers kan opvangen. Huizen met huisdieren zijn de belangrijkste toepassingen voor dit deeltjesvergrendelingssysteem, omdat het deeltjes en geuren in één keer vangt.

Er is geen tijd dat HEPA-filtratie niet gunstig is, hoewel vervangingsfilters meestal meer kosten dan de gemiddelde papieropties. De meeste HEPA-filters zijn wasbaar en herbruikbaar, hoewel het geen kwaad kan om een of twee extra filters bij de hand te hebben, zodat men in gebruik kan zijn terwijl men de andere wast en aan de lucht droogt.

Welke functies zijn het overwegen waard?

Als het gaat om een aantal van de functies binnen de Dyson line-up, zijn er een paar die het overwegen waard zijn. Er worden verschillende gereedschappen en hulpstukken aangeboden, waarvan de meeste van vac tot vac uitwisselbaar zijn. Er is een attachment-adapter beschikbaar, waarmee gebruikers de opties kunnen uitbreiden en zich kunnen verdiepen in het scala aan tools.

Huisdiereigenaren zullen de knoopvrije stofferingsborstel waarderen, en er zijn andere unieke hulpmiddelen die gebruikers kunnen helpen het vuil echt in te graven en te decimeren. Andere opmerkelijke opties zijn afstofborstels in verschillende vormen en maten, waaronder een borstel die de hardnekkige vuilborstel wordt genoemd.

De plamuurstofzuigers kunnen de meest veelzijdige productlijn bieden, met draagbare handstofzuigers en lange toverstokken die ontworpen zijn om plafonds, trapleuningen en zelfs plafondwaaierbladen te bereiken.

De functie voor het terugspoelen van het snoer is opgenomen in enkele Dyson stofzuigers, voornamelijk in de canister-stijl. Met een druk op het pedaal wordt het koord van de stofzuiger in het lichaam getrokken, met een minimale interactie die de gebruiker nodig heeft. Deze handige interne koordbehuizingsfunctie helpt ook om een beetje ruimte te besparen bij het opslaan van het stofzuiger.

Recent Content