Beste drukspuit kopen in 2020


Nieuwe tuiniers worden er vaak aan herinnerd dat ze hun tuinen moeten besproeien om onkruid en invasieve planten te doden, maar ze krijgen meestal niet te horen hoe. Terwijl het zeker mogelijk is om een hele tuin te besproeien met niets meer dan een spuitfles, bieden drukspuiten een veel handigere manier om met onkruid om te gaan over een groot grasveld. Het maakt niet uit waar u de ruimte voor gebruikt, of hoe groot deze is, ze zullen ongelooflijk nuttig zijn als het gaat om het doden van uw onkruid en het verlaten van uw tuin op zoek naar gelukkig en gezond.

Natuurlijk, zoals de meeste tuingereedschappen, zullen geen twee ontwerpen en merken hetzelfde zijn. De PSI, de capaciteit, de grootte van de toverstaf en het ontwerp van uw drukspuit kunnen een enorme impact hebben op de manier waarop u hem zult gebruiken. Hieronder staan tien drukspuiten die zich volgens ons onderscheiden van de rest, of het nu gaat om hun extra functies of om hun ontwerp als geheel.

Beste drukspuiten die je kan kopen in 2020

Hier is een lijst van de beste drukspuiten die we gevonden hebben:

Kreator KRTGR6805 Drukspuit – 5 liter

Kreator KRTGR6805 Drukspuit - 5 liter

Bekijk de dagprijs

Hij is geschikt voor het besproeien van planten en onkruid in kleine tuinen. Je kunt de drukspuit gebruiken met water, maar ook met vloeibare meststoffen en onkruidverdelgers. De druksproeier is niet geschikt voor bijtende middelen zoals benzine, diesel, oliën enzovoorts.

  • De druksproeier en de lans zijn gemaakt van stevig kunstof.
  • De inhoud is gemakkelijk en duidelijk afleesbaar.
  • De drukspuit bevat een comfortabale handgreep.
  • Wordt geleverd met schouderriem waardoor je hem op je schouder je kunt dragen.
  • Je stelt zelf de druk in met de regelbare hendel.
  • De drukspuit bevat een instelbare en kantelbare sproeikop.
  • Met kunststof lans en overdrukbeveiligingsklep.

Silverline Rugsproeier, 20 liter

Silverline Rugsproeier, 20 liter

Bekijk de dagprijs

Comfortabele rugspuit, compleet met draag harnas en sterk handvat voor transport. Grote vulopening met geïntegreerde filter om verstoppingen te minimaliseren. Compleet met extra mondstukken en onderdelen kit. Vergrendelknop voor continu sproeien. Overdruk ventiel/veiligheidsventiel. Ideaal voor het sprayen van water en verdunde bestrijdingsmiddelen en verdelgingsmiddelen.

Gloria Drukspuit Prima 5 PLUS – Zuurbestendig – 5 Liter

Gloria Drukspuit Prima 5 PLUS - Zuurbestendig - 5 Liter

Bekijk de dagprijs

Gloria Drukspuit Prima 5 Plus is in het bijzonder geschikt voor onkruidbestrijdingsmiddelen op zuurbasis, die tegenwoordig steeds meer gebruikt worden. De Prima 5 Plus kan ook tegen schoonmaakazijn, iets waar andere drukspuiten vaak niet tegen bestand zijn. De Plus wel, doordat deze EPDM afdichtingen, een gewapende slang en een kunststof spuitstok heeft. Er wordt een kunststof verlengstuk meegeleverd zodat je rechtopstaand kan werken om het gebruikscomfort te vergroten.

Talen Tools Drukspuit 5 liter professioneel

Talen Tools Drukspuit 5 liter professioneel

Bekijk de dagprijs

Drukspuit professioneel 5 liter. De spuit is bestand tegen zuren zoals azijn. Handig bij schoonmaakwerk. Met verstelbare spuitmond van fijne nevel tot harde straal.

GARDENA Drukspuit – 5 Liter

GARDENA Drukspuit - 5 Liter

Bekijk de dagprijs

Gardena drukspuit 5 l. Voor het verzorgen van planten in de tuin. Met veiligheidsoverdrukventiel en zichtbaar vloeistofpeil. Gehoekte sproeikop traploos verstelbaar van volle straal tot fijne sproeinevel. Ergonomische D-greep voor comfortabel op druk pompen. Impulshandgreep met vastzetknop. Met schouderdraagriem.

Hozelock DrukSpuit STANDARD 7 liter

HozelockDrukSpuit STANDARD 7 liter

Bekijk de dagprijs

Standard 5, 7 en 10 liter handdrukspuit, effectieve inhoud 3, 5 en 8 liter. Voorzien van een doorzichtige container met brede vulopening. Het unieke “last drop systeem” zorgt ervoor dat u de hand drukspuit slechts 1 keer op druk hoeft te brengen om daarna zonder onderbrekingen de gehele inhoud te kunnen verspuiten, zonder residu.

Deze handdrukspuit is uitgerust met een sproeilans met aan / uit schakelaar en traploos verstelbare spuitkop van straal tot nevel. 1 jaar garantie. Optioneel met onkruidkap verkrijgbaar.

Euromac Onkruidspuit 16 liter

Euromac Onkruidspuit 16 liter

Bekijk de dagprijs

Deze degelijke, professionele (druk) spuit is voorzien van een handige pomphendel.
De trolleysprayer van Eurom heeft stevige wielen, een 16 liter reservoir en hij levert een werkdruk van 3bar.
De drukspuit is uitermate geschikt voor het gebruik in de garage, want hij is goed in het verwijderen van vuil op lastig te bereiken plekken.
De Eurom trolleysprayer heeft een wielset en handgreep, een slang van 2 meter en een lange spuitlans.

GARDENA Drukspuit – 12 Liter

GARDENA Drukspuit - 12 Liter

Bekijk de dagprijs

Gardena Comfort rugspuit 12 l. Voor het comfortabel spuiten van grotere hoeveelheden vloeistoffen. Ideaal voor de verzorging van planten in grote tuinen, van fruitbomen en druiven. Uitstekend draagcomfort door ergonomische vormgeving en draagriem met schouderkussens. Groot werkbereik door telescopische sproeilans met verstelbare metalen sproeikop. Gebruikscomfort verbetert door geïntegreerde draaggreep, de grote vulopening met reinigingszeef, eenvoudig wisselen van pompsysteem en sproeilanshouder. Voor rechts• en linkshandigen.

Kibani Motor Rugspuit / Vernevelaar – 41.5 cc / 2.9 PK 2-takt Benzine Motor

Kibani Motor Rugspuit - Vernevelaar - 41.5 cc - 2.9 PK 2-takt Benzine Motor

Bekijk de dagprijs

Wanneer je een flinke moestuin, boom- of wijngaard hebt, is deze motor rugspuit/vernevelaar van Kibani® een onmisbaar hulpmiddel. De rugspuit met 2-takt benzinemotor vernevelt en verspreidt moeiteloos meststoffen en bestrijdings- en plantenbeschermingsmiddelen, zowel vloeibaar als vast (in poeder- of korrelvorm). Zo ga je gemakkelijk onkruid te lijf en kun je gegarandeerd zijn van een goede en gezonde oogst. De 2-taktmotor heeft een vermogen van 41.5 cc/2.1 kW/2.9 pk en verspreidt maximaal 3 liter vloeibare middelen en 6 kg vaste middelen per minuut. Het maximumbereik van deze motor rugspuit is maar liefst 12 meter. De rugspuit is uitgerust met een flink spuitmiddelreservoir van 20 liter. Mengsmering aanmaken voor de Kibani® rugspuit De motor rugspuit/vernevelaar loopt op een mengsmering in een mengverhouding van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 95 benzine). Let op! Je kunt ook Aspen 4 gebruiken.

Birchmeier Flox 10L AR1: professionele tuinsproeier

Birchmeier Flox 10L AR1 professionele tuinsproeier

Bekijk de dagprijs

Deze rugsproeier is zowat de bekendste rugsproeier bij de tuinaanemers. Deze rugsproeier is uitgerust met een uitwendige pomp die gemakkelijk bereikbaar is. De sproeier is uitgerust met stevige en comfortabele riemen om op de schouders te nemen. Birchmeier bied een service aan waarbij elk onderdeel van deze sproeier te bestellen is dus steeds te vervangen.

drukspuit Kopersgids

Ondanks dat het een eenvoudig idee op papier is, hebben drukspuiten veel verschillende componenten die invloed kunnen hebben op hoe ze presteren en wat ze daadwerkelijk kunnen doen. Sommige zullen beter zijn voor bepaalde chemicaliën, terwijl andere een universele sproeier zullen zijn die alles in één enkel ontwerp probeert te verwerken.

Uw tuingrootte

Hoewel u technisch gezien elke soort sproeier in elke tuin kunt gebruiken, zullen de beperkingen op het gebied van de grootte nog steeds het werk vertragen of bespoedigen. Een sproeier met een kleine tank en/of accu zal het moeilijk hebben met enorme open ruimtes, terwijl een overmaatse sproeier moeilijker te gebruiken is in zeer compacte tuinen met veel architectuur om tegenaan te botsen. Het kiezen van een veldspuit met de juiste afmetingen zal bijna resulteren in een veel betere ervaring, dus het is de moeite waard om er rekening mee te houden.

Vergeet niet dat opslag ook belangrijk is. Als u uiteindelijk de slang of de tank doorboort, moet u deze laten repareren, en onjuiste opslag kan dit veel sneller doen dan u zou verwachten. Als uw huis (of voertuig, als u de spuit voor uw werk gebruikt) niet veel opbergruimte heeft, probeer dan voor een kleiner model te kiezen, voor het geval dat.

Het doel

Niet alle sproeiers zijn ontworpen om alles te doen, en sommige zullen veel beter zijn in het leveren van bepaalde chemicaliën of het spuiten op bepaalde manieren. Zorg ervoor dat u weet wat voor soort gereedschap u koopt voordat u de aankoop doet, omdat u uiteindelijk een drukspuit kunt breken of beschadigen als u deze op een onbedoelde manier gebruikt.

In een verwante ader, zullen sommige drukspuiten lage druk en PSI niveaus hebben, wat betekent dat ze zeer zwak en zacht spuiten voor het verzadigen van kleinere gebieden in een langzamer tempo. Hoe hoger de PSI, hoe heviger de spuit zal zijn, wat uitstekend is voor werk op lange afstand, maar het gras van dichtbij kan beschadigen.

Zelfs modellen met instelbare drukniveaus zullen over het algemeen nog steeds een “aanbevolen” hoeveelheid druk hebben waarop ze moeten worden gebruikt, wat het soort ontwerpkeuzes en functies die ze bieden kan dicteren.

Comfort

Een van de meest in het oog springende kenmerken van een drukspuit is het feit dat je hem, zoals de naam al aangeeft, op je rug kunt dragen. Echter, niet elk ontwerp is erop gericht om dit goed te bereiken, en een model van slechte kwaliteit kan zelfs worden ontworpen op een manier die fysieke pijn of kneuzingen veroorzaakt na lange perioden van gebruik. Zwakke banden van dunne materialen kunnen ook gemakkelijk breken, vooral als de tank vol is, wat blijvende schade aan de interne structuur van het apparaat kan veroorzaken of zelfs helemaal kan breken.

Er is ook het veel ernstigere probleem van de lendensteun. Als u uw drukspuit regelmatig gebruikt, of dat nu bij u thuis is of als onderdeel van uw werk, heeft u de best mogelijke fysieke ondersteuning nodig om ervoor te zorgen dat uw lichaam geen langdurige houdingschade of andere soorten fysieke schade oploopt. Hoe groter de tank, hoe meer gewicht u op uw rug legt, dus zwakkere of fysiek zwakke gebruikers moeten altijd proberen een model te vinden dat een comfortabel gewicht heeft.

Vergeet niet dat u de tank niet noodzakelijkerwijs volledig hoeft te vullen. Als u moeite heeft om te beoordelen hoeveel water u daadwerkelijk in de sproeier heeft gedaan, kan een doorzichtige tank makkelijker te gebruiken zijn, omdat u gemakkelijk door de buitenste laag heen kunt kijken in plaats van door de mond van de tank te moeten kijken.

Deskundige tip

Als u probeert een oude sproeier te kalibreren of opnieuw te gebruiken, zorg er dan voor dat u deze eerst grondig reinigt – dit geeft u een mooie, gelijkmatige spray en zorgt ervoor dat u zich ontdoet van obstructief afval.

Wist u dat?

Sproeistokjes minder snel zullen lekken: ze hebben vaak een langere levensduur dan slangen, en kunnen over het algemeen meer straf krijgen van het spuiten van water onder hoge druk.

Recent Content