Beste bosmaaiers kopen en reviews


Degenen die veel landruimte hebben, weten dat het gebruik van een grasmaaier of een onkruidverdelger het grootste deel van het land gewoon niet maaien. Bosmaaiers zijn ongelooflijk veelzijdige handgereedschappen die zijn gemaakt om zelfs de zwaarste begroeiing te doorbreken. Ze kunnen moeiteloos door de meeste tuinklussen heenkomen die regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Bosmaaiers zijn ongelooflijk duurzaam, robuust en sterk tuingereedschap dat een grote investering kan zijn. Als u een grote buitenruimte heeft die veel aandacht nodig heeft, is de investering van een bosmaaier essentieel voor u. Als u een grote investering doet, wilt u er zeker van zijn dat u de beste bosmaaier krijgt voor uw landschap, tuin of boerderij.

Met behulp van klantenreviews, gerenommeerde merken en enige technische kennis hebben we de tien beste bosmaaiers gevonden om elk landschap in de buitenlucht te behandelen.

Bekijk de Beste bosmaaier, hieronder.

TIMBERPRO – 5-in-1 – Multitool – Benzine – Kettingzaag – Bosmaaier -Kantenmaaier – Haagschaar – Verlengstuk – 52 cc.

TIMBERPRO - 5-in-1 – Multitool – Benzine - Kettingzaag - Bosmaaier -Kantenmaaier - Haagschaar - Verlengstuk - 52 cc.

Bekijk de dagprijs

Multitool 5-in-1 Kettingzaag Bosmaaier heggenschaar. De messen van de haagschaar zijn regelbaar onder de gewenste hoek: horizontale en verticale snoei. De bosmaaier wordt geleverd met dubbele snijdraad van 2.4 mm en slagmes met 3 snijkanten.

 • Motor: 1 cilinder, 2-takt, luchtgekoeld
 • Cilinderinhoud 52 cm³
 • Vermogen : 3.0 pk
 • Blad kettingzaag : 30 cm
 • Messen Haagschaar : 450 mm
 • Maximale diameter van de takken: 19 mm
 • Kettingzaag –> Totale lengte : 3m27 (met verlengstuk)
 • Haagschaar –> Totale lengte : 3m44 (met verlengstuk)
 • Bosmaaier –> Totale lengte: 1m86
 • Mengverhouding brandstof: 40:1
 • Tankinhoud : 700 ml
 • Noodstopknop
 • Zeer eenvoudig opstartsysteem
 • Gewicht : 5.9 kg zonder toebehoren

Timberpro Bosmaaier 2-in-1 – benzine – draad en mes – 52 cm³ – 3,0 PK

Timberpro Bosmaaier 2-in-1 - benzine - draad en mes - 52 cm³ - 3,0 PK

Bekijk de dagprijs

De Timberpro bosmaaier baant zich gemakkelijk door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een 3.0 pk 2-takt benzinemotor. Hij werkt met een maaikop met snijdraad 2.4 mm. 3 x Slagmessen (3/8/40 tanden). Of je nu onkruid, gras of riet wilt snoeien, met deze Timberpro bosmaaier is het klusje zo geklaard.

Bosmaaier 2-in-1 op benzine 52 cm³ 3,0 PK draad en mes

Stihl FSA 45 Accu kantenmaaier -18V

Stihl FSA 45 Accu kantenmaaier -18V

Bekijk de dagprijs

Deze handige grastrimmer van Stihl zorgt er met zijn compactheid voor dat je deze makkelijk gebruikt in je tuin of aan de randen van je terras. Ook als onkruidbestrijder kun je deze grastrimmer gebruiken. Je kunt met deze Stihl wisselen tussen de PolyCut-messen en de maaidraden, zonder dat je daarvoor de maaikop wisselt. Wil je deze grasmaaier op een andere manier gebruiken? Door de beugelgreep- en steelverstelling kun je bijvoorbeeld ook makkelijk gras aan de kanten wegmaaien. De grasmaaier kan in 4 posities worden versteld, tot een hoek van 68 graden.

De grastrimmer is aan te passen aan de lichaamslengte door de telescopische steel, waardoor je altijd met genoeg comfort in de tuin kunt werken. Het verstellen lukt zonder gereedschap. Om er voor te zorgen dat je veilig werkt, kan de grastrimmer alleen met een activeringssleutel gebruikt worden. Wanneer je deze er uittrekt, krijgt de machine geen stroom. Zo maak je hem veilig schoon en berg je hem zonder zorgen op.

Powerplus POWXG3041 Benzine bosmaaier 32,6cc | Trimmer 900W 2-in-1

Powerplus POWXG3041 Benzine bosmaaier 32,6cc - Trimmer 900W 2-in-1

Bekijk de dagprijs

Deze bosmaaier van Powerplus is, afhankelijk van het gemonteerde snijgereedschap, geschikt voor het maaien van gazons of weiden, voor het snoeien van struikgewas, heesters, struiken en zeer kleine bomen.

Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine – 52 cc / 1.9 pk 2-takt Motor

Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine - 52 cc - 1.9 pk 2-takt Motor

Bekijk de dagprijs

De Kibani® bosmaaier 52 cc baant zich met gemak een weg door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een 1.9 pk 2-takt benzinemotor en werkt met een draadkop of vlijmscherp 3-tands mes. Dáág onkruid, gras en riet! De draadkop is geschikt voor het maaien van gras(kanten) en minder stug onkruid. De draadkop is voorzien van het Tap & Go-systeem. Het maaidraad slijt tijdens gebruik af. Om nieuw maaidraad aan te voeren, tik je de draadkop tijdens het maaien op de grond. Het draad zal langer worden en wordt afgesneden tot de juiste lengte door een mesje op de beschermkap. Zo hoef je niet steeds te stoppen met maaien om de draadkop te corrigeren. Omdat het maaidraad slijt dien je na enige tijd de draadkop opnieuw te vullen met maaidraad of de gehele draadkop te vervangen.

Ga je stevig onkruid en ander stevig/houtachtig gewas te lijf? Gebruik dan het 3-tands mes. Om de klus nóg sneller te klaren kun je het beste het meegeleverde 40-tands zaagblad gebruiken. Dit zaagblad gaat moeiteloos door dikkere takken en struiken heen.

Powerplus POWDPG7551 – Bosmaaier – 40V LI 255mm – Zonder accu en lader

Powerplus POWDPG7551 - Bosmaaier - 40V LI 255mm - Zonder accu en lader

Bekijk de dagprijs

Powerplus Dual Power POWDPG7551 Bosmaaier – 40V – 255mm maaibreedte – brushless motor – exclusief accu en lader

Deze krachtige bosmaaier van Dual Power met borstelloze motor is de krachtige alleskunner om je tuin weer opgeruimd en netjes te krijgen. Aangezien je zonder hinderlijke verlengkabels aan de slag gaat, kan je zelfs de meest afgelegen hoeken van je tuin onder handen nemen.

 • De borstelloze motor zorgt voor meer maaikracht en een langere levensduur, terwijl hij minder onderhoud vergt.
 • Het toestel beschikt zowel over een maaischijf als een trimmerdraad, zodat je het voor al je trim en maaiklussen kunt inschakelen.
 • Ergonomisch werken zonder je rug te belasten, de draagriem en het fietshandvat maken het mogelijk.
 • Geniet van ongelimiteerde bewegingsvrijheid dankzij de accuaandrijving.
 • De trillingsreductie zorgt ervoor dat je minder last ondervindt van storende vibraties tijdens het werken.
 • De trimmerspoel beschikt over een Tap & Go systeem, waarmee je de trimmerdraad in een handomdraai verlengt met een zachte tik op de grond.

Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine – 31cc / 1.09 pk 4-takt Motor – Incl. 3-tands Mes, Draagriem & Draadkop

Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine – 31cc - 1.09 pk 4-takt Motor – Incl. 3-tands Mes, Draagriem & Draadkop

Bekijk de dagprijs

Maai gras, struiken, riet en onkruid in een handomdraai met de Kibani® 4-takt bosmaaier. Doordat je gemakkelijk kunt wisselen tussen de draadkop en het vlijmscherpe 3-tandsmes is de bosmaaier geschikt voor het maaien van zowel gras als stevigere gewassen. Comfortabel en gemakkelijk te gebruiken De machine is makkelijk te hanteren dankzij de comfortabele draagriem en ergonomische handgrepen. De motor is eenvoudig te bedienen met de gashendel op de handgreep, welke voor extra gebruiksgemak voorzien is van een vergrendelknop. Een groot voordeel van de 4-taktmotor is dat deze een stuk rustiger loopt dan een 2-takt motor. Dat betekent dat een 4-taktmotor minder vibratie en geluid produceert. Hierdoor is het werken met de 4-taktmotor comfortabeler en beter vol te houden. De krachtige 4-taktmotor is bovendien voorzien van een benzinetank en apart oliereservoir, waardoor je je niet bezig hoeft te houden met het aanmaken van mengsmering in de juiste verhouding. Vul de benzinetank met 700 ml Euro 95 loodvrije benzine. De olietank vul je met 80 ml 10W30 4-taktolie. Agealube 10W30 4-taktolie is speciaal ontwikkeld voor tuinmachines en zorgt voor een goede werking en optimaal onderhoud van de motor. Controleer het oliepeil voor elk gebruik en vul het oliereservoir op tijd bij om schade aan de motor te voorkomen. Een echte alleskunner Gras maaien doe je met de draadkop. Deze wordt geleverd met circa 3 meter nylon maaidraad. Dit draad slijt terwijl je met de bosmaaier werkt. Door met de draadkop op de grond te duwen wordt het draad automatisch langer. Het mesje op de beschermkap snijdt het draad automatisch op de juiste lengte af. Zo hoef je niet steeds te stoppen om het maaidraad langer te maken. Wanneer je taaie grassen, onkruid, riet of struiken wilt maaien bevestig je het 3-tandsmes op de bosmaaier. Dit stevige en scherpe mes snijdt takken en planten moeiteloos af. Wanneer je nog sneller wilt werken kun je het 40-tands zaagblad meebestellen. Deze is het meest geschikt voor het afsnijden van dikkere takken en struiken. Vergeet de juiste accessoires niet De bosmaaier wordt standaard geleverd met een draagriem, trechter, 3-tands mes en een draadkop gevuld met 3 meter maaidraad. Daarnaast krijg je een handige gereedschapsset met daarin een bougiesleutel, inbussleutel (2x) en moersleutel. Naast het meegeleverde toebehoren, bieden we veel andere accessoires aan die je bij de bosmaaier kunt gebruiken.

Powertech 5 in 1 multitool , bosmaaier , haagschaar , kettingzaag,snoeizaag +draadspoel en 3 maaimessen

Powertech 5 in 1 multitool , bosmaaier , haagschaar , kettingzaag,snoeizaag +draadspoel en 3 maaimessen

Bekijk de dagprijs

Met deze multifunctionele combitool haalt u een eenvoudig te gebruiken all in machine in huis , zeer geschikt voor alle tuinwerken /onderhoud. Dankzij de krachtige 2-takt motor en de eenvoudig en snel te wisselen van de bijgeleverde accessoires maakt u er in enkele seconden een bosmaaier , haagschaar of takkenzaag van
met zijn totale lengte van 2.30 meter kan u moeiteloos en veilig van op de grond uw bomen /haag snoeien tot wel 3meter hoog

Midori Japan Grasmaaier – Benzine Grastrimmer – Inclusief 3 Zaagmessen – Inclusief 4 Stuks Accessoires

Midori Japan Grasmaaier - Benzine Grastrimmer - Inclusief 3 Zaagmessen - Inclusief 4 Stuks Accessoires

Bekijk de dagprijs

De grastrimmer is een professioneel apparaat voor het maaien van gras, struiken en bosjes. Door het hoge vermogen zal deze grastrimmer geen enkel probleem hebben met het allerdikst gras.

De aandrijving van deze grastrimmer is gemaakt van een stalen staaf afgesloten met een meervoudige wig, wat belangrijk is bij hogere belastingen. Kabelaandrijvingen die tot nu toe in andere modellen zijn gebruikt, hebben geleid tot kabelbreuk na langdurig gebruik. De hier gebruikte kop is gemaakt van zacht rubber. Dankzij de speciale gedeelde as is de grastrimmer ideaal voor vervoer met de auto.

Modori grastrimmer is bedoeld voor zowel professionals als voor amateurgebruik. Het relatief lage gewicht en het comfortabele ontwerp zorgen voor lange, probleemloos en moeiteloos werken.

 • De grasmaaier beschikt over een soft start waardoor het apparaat gemakkelijk te starten is.
 • Het gebruik van 2-ringen op de zuiger zorgt voor extra afdichting en verbetert ook de motorprestaties
 • Antitrillingssysteem – Nauwkeurig berekende handgreepzones verminderen de overdracht van zware trillingen die worden gegenereerd door de motor en het roterende snijgereedschap. Het aantal trillingen dat op de handvatten wordt overgebracht wordt aanzienlijk vermindert, wat kracht bespaart en het confort verhoogt

Midori Japan Grasmaaier – Benzine Grastrimmer – Met Beschermhelm – Inclusief Accessoires

Midori Japan Grasmaaier - Benzine Grastrimmer - Met Beschermhelm - Inclusief Accessoires

Bekijk de dagprijs

Bosch AFS 23-37 met mes en draad

Bosch AFS 23-37 met mes en draad

Bekijk de dagprijs

De Bosch AFS 23-37 bosmaaier is een krachtige 1000 Watt bosmaaier met uitstekende snijprestaties.

 • Eenvoudig wisselen tussen extra sterke draadspoel of mes
 • Een vermogen van 1,3 pk levert uitstekende snoeiprestaties
 • Ontwerp met verstelbare schouderriem en handgreep voor een optimale balans van het gereedschap voor verschillende gebruikers
 • Gemakkelijk opbergen van extra sterke draad in veiligheidsvoorziening

Powertech PT-550 kantenmaaier 55cc 2 in 1 bosmaaier

Powertech PT-550 kantenmaaier 55cc 2 in 1 bosmaaier

Bekijk de dagprijs

De Powertech PT-550 is een krachtige benzine bosmaaier met een 55cc 2-takt motor die 8000 toeren per minuut levert. De kantenmaaier PT-550 wordt geleverd met een vast mes en maaikoord die geschikt zijn voor diverse doeleinde. De nylondraad is geschikt voor het bijhouden van graskanten of om lang gras te maaien en het metalen mes voor het zwaardere werk, zoals onkruid. De machine weegt 3,5 Kg (zonder brandstof) en heeft een brandstoftank met een inhoud van 1,2 liter.

4-IN-1-COMBI GROOT BEREIK 42.7cc

4-IN-1-COMBI GROOT BEREIK 42.7cc

Bekijk de dagprijs

Elektrische Multitool 4 in 1 1400Watt

Elektrische Multitool 4 in 1 1400Watt

Bekijk de dagprijs

 • 4-in-1 multitool
 • Krachtige 1400W elektromotor
 • Gelagerde aandrijfas

Powerplus POWXG3025 Benzine combi bosmaaier | Trimmer 3-in-1 33cc

Powerplus POWXG3025 Benzine combi bosmaaier - Trimmer 3-in-1 33cc

Bekijk de dagprijs

De bosmaaier is geschikt voor het maaien van onkruid en klimplanten, maar niet voor het zagen van hout. Hij is niet te gebruiken voor het doorsnijden van materialen met een doorsnede van meer dan 13 mm.

De grastrimmer is, wanneer deze is uitgerust met de snijkop met nylon draad, geschikt voor het trimmen van gras.

De heggenschaar is, wanneer uitgerust met recipro- zaagbladen, geschikt voor het trimmen van heggen en struikgewas met takjes met een doorsnede van minder dan 24 mm.

De POWXG3025 heeft alle drie de functies ondergebracht in één machine.

Timberpro Bosmaaier benzine 4-takt – draad en mes – 31 cm³ – 2,0 PK

Timberpro Bosmaaier benzine 4-takt - draad en mes - 31 cm³ - 2,0 PK

Bekijk de dagprijs

 • Motortype: 4-takt, luchtgekoeld.
 • CE-Gekeurd, TUV, Safety Net.
 • Motorolie: SAE30.
 • Cilinderinhoud: 31 cm³.
 • Vermogen: 0,7 kW / 6500 tpm.
 • 1 x maaikop met dubbele snijdraad : 2,4 mm.
 • 3 x slagmessen (3/4/8 tanden).
 • Tankinhoud: 600 ml.
 • Verstelbaar draagharnas.
 • Robuuste beschermkap rondom mes.
 • Noodstopknop.

Makita DUR368LZ accu-bosmaaier

Makita DUR368LZ accu-bosmaaier

Bekijk de dagprijs

 • Zonder accu’s en lader, in doos
 • De 18 V LXT Makita accu past op ruim 160 machines.
 • Optimaal vermogen door plaatsing van de koolborstelloze motor direct boven de maaikop.
 • Professionele accubosmaaier met lage trillingen, lage geluidsproductie, laag gewicht en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.
 • Dubbel accu systeem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V.
 • Zeer geschikt voor het maaien van graskanten, licht onkruid en fijner materiaal.
 • Geschikt voor meerdere draadkoppen en andere snijgarnituren. Omdat de machine tegen de klok in draait, geen specifieke draadkop nodig.
 • Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.
 • Universele beschermkap voor snijmessen en draadkoppen.
 • Koolborstelloze motor voor minder vermogensverlies.
 • Indicator voor overbelasting en accucapaciteit.
 • Uitwisselbaar met en zonder sterbeveiligde accu’s en met een combinatie van de twee.
 • Uitgerust met acculading waarschuwingssysteem: één voor elke accu.

Benzine Bosmaaier bermmaaier kanten maaier grastrimmers

Benzine Bosmaaier bermmaaier kanten maaier grastrimmers

Bekijk de dagprijs

De bosmaaier heeft een compact, modulair en licht ontwerp dat een perfect comfort garandeert terwijl de krachtige motor weinig werk in uw gazon en tuin. Of je nu trimt of kantelt, deze bosmaaier zorgt ervoor dat het lijkt alsof het door een professional is gedaan. Op basis van een betrouwbare luchtgekoelde tweetaktmotor is deze multi-tool voor landscaping zowel efficiënt als vol met voldoende kracht om zelfs de meest veeleisende projecten een fluitje van een cent te maken. Eenvoudig starten en onderhouden van een langetermijnoplossing voor verschillende trimwerkzaamheden.

 • Lichtgewicht om vermoeidheid en stabiliteit te minimaliseren
 • Een uitgebalanceerd aluminium antivibratie handvat zorgt voor maximale controle en verhoogt de stabiliteit
 • De krachtige 2-takt 52cc-motor is ontworpen om door extreme bodembedekkingsomstandigheden te snijden
 • Geavanceerde beschermingsplaat voor betere gebruikersbescherming
 • Veilige en comfortabele handgreep
 • Goede thermische prestaties
 • Stabiel en eenvoudig te gebruiken opstartsysteem
 • Slijtvaste legering aandrijfas voor een soepele werking
 • Effectief luchtfiltersysteem voor een langere levensduur van de motor
 • Laag geluidsniveau en laag energieverbruik

Maxx Bosmaaier 2-in-1 – benzine – draad en mes – 32 cm³ – 4-takt

Maxx Bosmaaier 2-in-1 - benzine - draad en mes - 32 cm³ - 4-takt

Bekijk de dagprijs

De Maxx bosmaaier baant zich gemakkelijk door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een 2.5 pk 2-takt benzinemotor. Hij werkt met een maaikop met snijdraad 2.4 mm. 3 x Slagmessen (3/8/40 tanden). Of je nu onkruid, gras of riet wilt snoeien, met deze bosmaaier is het klusje zo geklaard.

Bosmaaier 2-in-1 op benzine 43 cm³ 2.5 PK draad en mes

Powerplus Dual Power POWDPGSET32 Bosmaaier – 40V – incl. 40V accu en oplader

Powerplus Dual Power POWDPGSET32 Bosmaaier - 40V - incl. 40V accu en oplader

Bekijk de dagprijs

Deze 2-in-1 40V bosmaaier kan je ook tot grastrimmer omvormen. Je kan dus zowel taai gras en struiken maaien als de graskanten na het maaien netjes bijwerken en trimmen. Het enige wat je moet doen is de maaischijf vervangen door de 4m lange spoel (allebei inbegrepen).

 • Bij de snoerloze Powerplus POWDPGSET32 krijg je een 40V Li-ionaccu en een 20V/40V lader meegeleverd.
 • Dankzij de accu kan je maaien of trimmen zonder gedoe met verlengsnoeren, in alle vrijheid.
 • Deze 2-in-1 40V bosmaaier kan je ook tot grastrimmer omvormen. Het enige wat je moet doen is de maaischijf vervangen door de 4m lange spoel (allebei inbegrepen).
 • De dubbele spoel heeft een tap & go bediening. Na een zachte tik op de grond verlengt de draad automatisch.
 • De POWDPG7550 met fietshandgreep kan je inschakelen met lage of hoge snelheid. Wisselen tussen de twee snelheden gaat snel en eenvoudig.
 • Met de handige draagriem is een ergonomische werkhouding verzekerd en ontlast je zowel rug als spieren.

Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine – 52 cc / 1.9 pk 2-takt Motor – Incl. 3-tands Mes, Werkhandschoenen, Beschermbril & Gehoorbeschermers

Kibani Kantenmaaier – Bosmaaier Benzine - 52 cc - 1.9 pk 2-takt Motor – Incl. 3-tands Mes, Werkhandschoenen, Beschermbril & Gehoorbeschermers

Bekijk de dagprijs

TIMBERPRO – 5-in-1 – Multitool – Benzine – Kettingzaag – Bosmaaier -Kantenmaaier – Haagschaar – Verlengstuk – 52 cc

TIMBERPRO - 5-in-1 – Multitool – Benzine - Kettingzaag - Bosmaaier -Kantenmaaier - Haagschaar - Verlengstuk - 52 cc

Bekijk de dagprijs

MTD benzine bosmaaier Smart BC 33 420 mm 1.05 KW

MTD benzine bosmaaier Smart BC 33 420 mm 1.05 KW

Bekijk de dagprijs

Onze MTD benzine bosmaaier SMART BC 33 is uitgerust met een automatische tip-technologie. U kunt de centrale knop naar beneden duwen om de lengte van de snijdraad aan te passen. De ergonomisch ontworpen handgreep zorgt voor comfort tijdens het werken. De SMART BC 33 bevat extra snijbladen en heeft een “full crank” MTD-motor met een tankcapaciteit van 0,9 L. De machine heeft een werkbreedte van 42 cm en weegt 6,8 kg. Met de deelbare schacht kunt u de trimmer omzetten met het Trimmer Plus-systeem. U kunt kiezen tussen een paalzaag, een blazer, een haagschaar en een verticuteermachine.

Bos/Kantenmaaier Simka KMSMK-0001 550Watt

Bos-Kantenmaaier Simka KMSMK-0001 550Watt

Bekijk de dagprijs

De Elektrische Grastrimmer KMSMK-0001 is een praktische en zeer krachtige trimmer die er voor zorgt dat uw tuin er netjes uit komt te zien. Met deze machine is het mogelijk om zelfs op de moeilijk bereikbare plaatsen in uw tuin te trimmen en de robuuste krachtige motor zorgt voor voldoende kracht. De behuizing en extra handgreep zijn gemaakt van slagvast kunststof. Door het plantenbeschermingsschild zijn de planten beschermt tijdens het trimmen.
Draaibare motorkop
De motorkop is 90° draaibaar naar links/rechts en daarnaast kantelbaar in 4 verschillende standen. Dit zorgt er voor dat de machine veelzijdig toepasbaar is op de verticale vlakken en zeer gebruiksvriendelijk is.

Bosmaaier Kopersgids

Bosmaaiers zijn het enige gereedschap waarop u moet vertrouwen als al het andere in uw tuin is mislukt, want ze zijn ongelooflijk sterk en kunnen door alles heen snijden. Deze apparaten zijn meestal een vrij grote investering, vanwege de kracht die ze hebben. Dat betekent dat het voor u van vitaal belang is om de juiste keuze te maken voor uw tuin om de beste bosmaaier te krijgen.

Er zijn zoveel verschillende soorten bosmaaiers beschikbaar, die allemaal beweren net zo krachtig te zijn als de volgende. Als u een residentieel of commercieel aangelegd perceel heeft dat wat extra zorg nodig heeft, dan moet een bosmaaier bovenaan uw boodschappenlijstje staan.

Wat is een bosmaaier?

Een bosmaaier is een aangedreven tuingereedschap dat doorgaans wordt gebruikt voor het algemene onderhoud van landbouwgebieden. Ze kunnen worden gebruikt om gras te maaien, onkruid te verwijderen, bomen te verzorgen en elk ander gebladerte dat een grasmaaier of een typische onkruidmaaier kan missen. Deze apparaten kunnen zelfs worden gebruikt om bomen en struiken rond uw tuin vorm te geven. Bosmaaiers worden meestal aangedreven door een gasmotor of werken op batterijen, wat betekent dat ze u meer vermogen kunnen geven dan elk ander tuingereedschap.

Ze hebben lange schachten die zijn ontworpen om alle gebieden van uw tuin te bereiken en kunnen het verzorgen en onderhouden van uw landschap veel gemakkelijker maken. Veel van de bosmaaiers in deze review, zoals de SUNSEEKER Multi-Tool met String Trimmer, worden geleverd met verschillende opzetstukken. Dit betekent dat ze voor meer dan één klus in de tuin kunnen worden gebruikt, omdat deze meestal populairder zijn bij residentiële gebruikers omdat ze beter gewaardeerd worden.

Heb ik een Bosmaaier nodig?

Als u een dikke, overvolle en onderbehandelde tuin of landbouwruimte heeft, dan kunt u serieus profiteren van een bosmaaier. Bosmaaiers zijn gemaakt om de moeilijke karweitjes te klaren die doorgaans over het hoofd worden gezien of die niet kunnen worden geklaard met gewone grasmaaiers of onkruidmaaiers. Omdat ze door een motor worden aangedreven, of dat nu met een accu is of met gas, hebben ze een grote krachtige beweging en kunnen ze moeiteloos door overwoekerde gazons, dik gebladerte snijden en onkruid verwijderen.

Als u al een schuur vol met aangedreven tuingereedschap hebt, dan is het mogelijk dat u niet graag uw portemonnee voor een andere opent. Een bosmaaier is echter anders. Dit zijn multifunctionele, krachtige en efficiënte tuingereedschappen die eigenlijk de meeste andere tuingereedschappen die u al bezit kunnen vervangen. Bosmaaiers kunnen duurder zijn dan uw typische onkruidverdelger of zelfs grasmaaier, maar dit komt omdat ze beter en harder werken.

Bosmaaiers zijn zeker een investering, maar ze maken de rest van uw tuinkarweitjes gemakkelijk. Deze apparaten zullen blijven werken lang nadat uw oude strimmer op is! Als u het onderhoud van uw tuin of grote landschap wilt bijhouden, dan moet u overwegen om een motor aangedreven bosmaaier te kopen. Ze zullen uw tuin veel gemakkelijker te voltooien en verder te gaan.

Wat zoekt u in een bosmaaier?

Om de beste bosmaaier voor uw tuin of landschapsarchitectuur te vinden, moet u op bepaalde aspecten van het apparaat letten. Kijk bij het winkelen voor bosmaaiers in:

Duurzaamheid

Zoals we al besproken hebben, zijn bosmaaiers een investeringsstuk dat al uw tuin- en landschapsklussen vanaf nu gemakkelijker kan maken. Als u echter veel geld op één apparaat wilt gooien, wilt u er zeker van zijn dat het apparaat meegaat en dat het ook echt kan omgaan met wat u moet doen.

Kijk bij het controleren van de duurzaamheid van bosmaaiers naar het materiaal van de messen en de vorming van de schacht. Die van sterke, duurzame metalen materialen moeten tijdens alle taken overleven. Bosmaaiers zijn gemaakt om dik en taai gebladerte te verwerken, dus het zou niet al te moeilijk moeten zijn om er een te vinden die lang meegaat.

Multifunctionele functies

Bosmaaiers kunnen in wezen al het andere tuingereedschap dat u al heeft vervangen. De meeste bosmaaiers in deze review hebben een of andere multifunctionele functie – of ze nu al met opzetstukken zijn uitgerust, zoals de CHIKARA Multi-GasBosmaaier, of dat er later nog extra opzetstukken kunnen worden aangeschaft, zoals bij de Troy-Bilt TB42 BC gasBosmaaier.

Om het maximale uit uw aankoop te halen en uzelf later tijd te besparen, kiest u een apparaat dat geschikt is voor verschillende terreinen. Dit zorgt ervoor dat u slechts één bosmaaier nodig heeft voor uw hele tuin of landschapsruimte.

Universele hulpstukken

Ter bevordering van de multifunctionele functies, als u nog meer voor uw bok wilt krijgen, zorg dan dat u een apparaat hebt gekozen dat een universele aansluiting heeft. De meeste van de genoemde bosmaaiers kunnen worden gebruikt met andere merkvoorzetapparatuur, waardoor ze een grote waarde hebben. Dit is met name relevant als u op zoek bent naar een bosmaaier voor persoonlijk gebruik, omdat u thuis waarschijnlijk meer geld wilt besparen.

Nu u de basis van een bosmaaier kent en waarschijnlijk enig idee heeft wat voor soort apparaat u nodig heeft voor uw huis of professionele tuinarchitectuur, zult u waarschijnlijk wat vragen hebben over het onderhoud. De aankoop van een bosmaaier lijkt misschien het einde van de weg, maar vanaf hier moet u ervoor zorgen dat u voor uw apparaat zorgt en het onderhoudt. Een goede verzorging van uw bosmaaier bepaalt hoe lang hij meegaat en hoe goed hij werkt. Hier zijn de vragen die de meeste klanten hebben over bosmaaiers:

Hoe gebruik je een bosmaaier?

Als u eenmaal de juiste bosmaaier voor uw tuin hebt gekocht, moet u leren hoe u hem goed kunt gebruiken om uw tuin te onderhouden. Hoewel bosmaaiers verschillen afhankelijk van het merk, de grootte en het motorvermogen, hebben ze allemaal een zeer gelijkaardige manier van werken. De praktijk maakt het perfect, en dat is zeker het geval met bosmaaiers! Het kan een paar keer duren voordat u zich volledig vertrouwd voelt met uw nieuwe apparaat, maar u zult er op tijd zijn. Er zijn vier manieren waarop een bosmaaier kan worden gebruikt:

Maaien: Bosmaaiers kunnen worden gebruikt om het gazon te behandelen, te onderhouden en schoon te maken – dit is vergelijkbaar met een grasmaaier of grastrimmer.

Taps toelopend: Bosmaaiers kunnen worden gebruikt rond objecten, zoals hekken of bomen, om het gazon te trimmen en te voorkomen dat het overgroeid raakt in bepaalde gebieden.

Onkruid wieden: Bosmaaiers zijn zeer efficiënte en directe tuingereedschappen die onkruid gemakkelijk kunnen verwijderen van verharde gebieden, zoals uw terras of voortuin.

Scything: Bosmaaiers zijn misschien wel het meest bekend omdat ze effectief zijn bij de behandeling van lang onkruid en gazons. Dit is een van de manieren om een Bosmaaier te gebruiken die een vaste hand en veel oefening vereist.

Hoe kan ik een maaiborstelmes slijpen?

Na verloop van tijd zullen de messen van uw bosmaaier bot worden, waardoor het niet meer effectief is bij het wieden, maaien en taps toelopen. Dit betekent niet dat u een ander apparaat moet aanschaffen! Het mes kan thuis nog eens worden geslepen, zonder dat het u iets kost. Zorg zoals altijd voor veiligheidsuitrusting en zorg ervoor dat het apparaat niet wordt ingeschakeld of aangesloten. Om het mes van een bosmaaier te slijpen;

 • moet u het mes eerst wassen met warm zeepwater.
 • Hoek het mes en lijn uw slijpsteen of ander slijpgereedschap uit.
 • Sleep de steen over de kling

Herhaal dit proces van het slepen van het slijpgereedschap langs het mes tot u tevreden bent met het resultaat. Dit proces moet om de paar maanden worden herhaald om uw bosmaaier in topconditie te houden.

Wist u dat?

Bosmaaiers kunnen elk ander tuingereedschap dat u hebt vervangen, omdat ze kunnen worden gebruikt voor het maaien, taps toelopen en algemeen onkruid verwijderen.

Deskundige tip

Slijp het mes van uw bosmaaier om de paar maanden om het in goede staat en klaar voor gebruik te houden.

Inhoudsopgave

Recent Content