Beste bankschroeven kopen en beoordeling


Of u nu in een werkplaats aan het lassen bent of thuis in uw garage hout aan het snijden bent, het is van vitaal belang dat u de beste bankschroef hebt voor het werk dat u doet. Deze goedkope, multifunctionele gereedschappen zullen u tijd besparen en zelfs als een helpende hand werken om de klus te klaren. Het vinden van een topkwaliteit bankschroef kan echter tijdrovend zijn. Gelukkig hebben we het gemakkelijk gemaakt om de juiste bankschroef voor u te kiezen. We hebben topmerken als Wilton, Yost en Tekton met elkaar vergeleken en hebben de beschikbare specificaties, waaronder keeldiepte, kaakopening en kaakbreedte, zo laag mogelijk gehouden.

Er zijn vele opties beschikbaar en het kan moeilijk zijn om grip te krijgen op wat de beste keuze is, vooral wanneer een bankschroef geen hulpmiddel is dat u van tevoren kunt uitproberen. Wat zijn de criteria die een bankschroef moet hebben om een kanshebber te zijn voor de beste bankschroef van 2020? Om te beginnen moet een goede bankschroef gemakkelijk te installeren zijn, hetzij direct aan de bovenkant van de bankschroef, hetzij via een klem of staander. Een bankschroef van goede kwaliteit zal ook geen stempel drukken op uw werkstuk tijdens het gebruik.

Bekijk de Beste Bankschroef

STANLEY Bankschroef – 1-83-069

STANLEY Bankschroef - 1-83-069

Bekijk de dagprijs

Gegoten aluminium. Vergrendelbaar kniegewricht, draait 360 graden. Veelvoudige posities. Verwijderbare beschermkappen. Basis kan worden bevestigd op werkbank voor extra stabiliteit.

Bellson Bankschroef met aambeeld 100 mm

Bellson Bankschroef met aambeeld 100 mm

Bekijk de dagprijs

Deze robuuste bankschroef van Benson Tools is een onmisbaar hulpmiddel voor elke klusser. Door je werkstuk tussen de 100 mm brede kaken vast te klemmen kan deze onmogelijk verschuiven. Zo bereik je gemakkelijk de meest nauwkeurige resultaten! De bankschroef is volledig gemaakt van gietijzer. Dit biedt zowel stevigheid als stabiliteit.

Parallelbankschroef voor grote en kleine werkstukken
De bankschroef is voorzien van een vaste en een beweegbare bek, die je met de wringstaaf los- en vastdraait. De spanwijdte van de kaken is instelbaar van 0 tot 110 mm. Daarmee is deze bankschroef dus geschikt voor zowel kleine als grote werkstukken. Beide bekken zijn voorzien van een reliëf, waardoor de grip op het werkstuk nog beter is. Daarnaast is de bankschroef voorzien van een klein aambeeld (6.5×4.5 cm) voor lichte hamerwerkzaamheden.

wolfcraft Hoekspanners ES 22 2 st 3051000

wolfcraft Hoekspanners ES 22 2 st 3051000

Bekijk de dagprijs

Deze twee ES 22 hoekspanners van wolfcraft zijn erg handig tijdens het vastschroeven of lijmen van planken. De hoekklemmen hebben het voordeel dat ze planken en frames snel en gemakkelijk samen kunnen houden onder een hoek van 90°. Dit is vooral handig bij het monteren van planken, kleine kasten en frames. Ze zijn geschikt voor hoek- en T-verbindingen, zelfs als de platen een andere dikte hebben. Je taak zal veel eenvoudiger worden met deze hoekspanners, omdat ze met slechts één hand gebruikt kunnen worden. De levering bevat 2 hoekspanners.

MANNESMANN draaibare bankschroef (713-50)

MANNESMANN draaibare bankschroef

Bekijk de dagprijs

Bruder Mannesmann draaibare bankschroef (artikelnummer 713-50) met de volgende kenmerken:

 • Handig te klemmen op elke tafel
 • Stabiele uitvoering
 • Draaibaar
 • Bankschroef bekkenbreedte 50mm
 • Bankschroef spanbreedte 55mm
 • Uit de ActieLine-serie van Mannesmann
 • 2 jaar fabrieksgarantie

FERM Machineklem – Voor tafelboormachines

FERM Machineklem – Voor tafelboormachines

Bekijk de dagprijs

Machineklem, geschikt voor de TDM1025 tafelboormachine van FERM.

60 mm. Bankschroef met tafelklem

60 mm. Bankschroef met tafelklem

Bekijk de dagprijs

 • Bekbreedte 50 mm
 • Maximale opening van de bekken 60 mm
 • Maximale opening van de tafelklem 50 mm

STANLEY 150mm/6″ Heavy Duty Bankschroef

STANLEY 150mm-6 Heavy Duty Bankschroef

Bekijk de dagprijs

 • 1-83-068 150Mm/6 Heavy Duty Bankschroef
 • Duurzame gietijzeren constructie voor sterkte
 • Schroefdraad voor vlot gebruik en duurzaamheid
 • Basis kan worden bevestigd op een werkbank voor stabiliteit
 • Basis draait voor veelzijdig gebruik
 • Chroom handgrepen en schroef tegen corrosie

HBM 40 mm. Bankschroef met Tafelklem

HBM 40 mm. Bankschroef met Tafelklem

Bekijk de dagprijs

Zeer mooi afgewerkt handig tafelbankscrhoefje. Technische gegevens van de HBM 40 mm. Bankschroef met Tafelklem Bekbreedte 40 mm. Maximale opening van de bekken 50 mm. Maximale opening van de tafelklem 30 mm. Verpakkingsafmetingen 100 x 100 x 50 mm. Gewicht 650 Gram.

STANLEY Snelspan Bankschroef

STANLEY Snelspan Bankschroef

Bekijk de dagprijs

Dankzij het snelspansysteem kun je de STANLEY Snelspan Bankschroef moeiteloos verplaatsen. De éénhands hefboom zorgt ervoor dat de bekken gemakkelijk te openen en te sluiten zijn.

Kreator – Draaibare bankschroef – 150MM

Kreator - Draaibare bankschroef - 150MM

Bekijk de dagprijs

Met deze 360° draaibare bankschroef klem je je werkstuk stevig vast op je werkbank. Zo kan je veilig en zorgeloos klussen. Omdat je de bankschroef 360° kan draaien, vind je altijd eenvoudig de beste positie om in te werken.

Arrow Tech Mini Bankschroef 25 mm

Arrow Tech Mini Bankschroef 25 mm

Bekijk de dagprijs

Bankschroef 25 mm, Mini-bankschroef met bekken van 25 mm. Hulp voor fijne mechanica. Handige bankschroef in een mini uitvoering. Kan bij sommige klussen goed van pas komen! De bek kan maximaal ca. 25mm open. De breedte van de bek is ca. 28mm.

Bankschroef Staal 75mm – Draaibaar – Donkerblauw

Bankschroef Staal 75mm - Draaibaar - Donkerblauw

Bekijk de dagprijs

Zwaar uitgevoerde bankschroef van staal. Perfect geschikt voor ook de gevorderde doe-het-zelver vanwege de draaibare bovenkant.

 • Bankschroef
 • Staal
 • 75mm klem
 • Draaibare bovenkant voor meer flexibiliteit
 • Kleur Blauw

VOREL Bankschroef Vaste Voet 125 mm 36033

VOREL Bankschroef Vaste Voet 125 mm 36033

Bekijk de dagprijs

Deze VOREL bankschroef is een essentieel werktuig dat in geen enkele werkruimte mag ontbreken. Het is ideaal om onderdelen vast te houden tijdens het boren, vijlen, solderen, monteren of lassen. De bankschroef is gemaakt van robuust metaal wat bijdraagt tot de stevigheid ervan, en het een langere levensduur geeft. De bek opent met een stalen draadstang tot een maximum van 125 mm. De bekwijdte is 125 mm. De bankschroef beschikt over montagegaten zodat het veilig kan worden bevestigd aan een werkbank of enig ander oppervlak. De bankschroef is een professioneel werktuig geschikt voor zowel ingenieurs als enthousiaste ‘doe-het-zelvers’.

Kreator – Draaibare bankschroef – 100MM

Kreator - Draaibare bankschroef - 100MM

Bekijk de dagprijs

Deze draaibare bankschroef klemt je werkstuk stevig vast op de werkbank, waardoor je veilig en zorgeloos kunt klussen. Een buis in tweeën zagen? Nauwkeurig boren of schroeven? Het gaat allemaal zonder dat er iets verschuift.

Voor extra stabiliteit kan je de basis van de bankschroef op je werkbank bevestigen. De bankschroef zelf kan 360° draaien zodat je gemakkelijk de juiste positie vindt om vlot te werken, maar je kan hem evengoed ook stevig vastzetten zodat hij niet meer draait.

Vragen voor kopers

Hoe werkt een bankschroef?

Een bankschroef is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om wat je ook aan het werk bent stil te houden, want laten we eerlijk zijn, niemand wil een bewegend doelwit boren! De bankschroef is natuurlijk een visaat dat direct aan de werkbank wordt bevestigd en het werkstuk vasthoudt, zodat u uw handen vrij hebt om te boren, te vijlen, te schuren of te schaven. Een belangrijk gereedschap om in elke werkplaats te hebben.

Kaakopening, kaakbreedte, keeldiepteDe vizieren zelf zijn natuurlijk ontworpen om uw werk vast te houden. Ze maken gebruik van instelbare kaken, die het mogelijk maken om te klemmen wat u ook aan het werk bent. De kaken zijn bevestigd aan een grote hoofdschroef die door de bankschroef loopt. Als u de handgreep draait, bewegen de kaken verder naar elkaar toe of verder weg door langs de hoofdschroef te bewegen.
bankschroef afbeelding

Waarvoor worden Bankschroeven gebruikt?

De toepassingen van de bankschroef zijn praktisch eindeloos. Ze worden zowel in werkplaatsen als thuisgarages gebruikt en geven mensen de veelzijdigheid om elk project aan te pakken dat ze nodig hebben. Van houtbewerking tot metaalbewerking en zelfs loodgieterij, de bankzijden kunnen alles aan. De sleutel is om een bankschroef te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Bijvoorbeeld, mini vises zijn van vitaal belang in gebieden zoals het maken van sieraden en elektronica zijn ze geweldig voor het vasthouden van kleine stukken zonder markering terwijl u de stukken op hun plaats soldeert. Het gebruik van een grotere, zware bankschroef in deze omstandigheid loopt het risico om niet alleen het oppervlak van iets delicaat te beschadigen, maar zelfs om het geheel te breken.
stalen bankschroef

Wie maakt de beste bankschroef?

In deze recensies zijn er een paar bedrijven die als marktleider kunnen worden beschouwd, zoals Stanley en Bellson, maar Stanley is een koploper in de productie van de bankschroef. Hun visies zijn er in vele soorten en maten, en ze hebben dit jaar in 2020 een scala aan behoeften. De prijzen zijn meestal altijd concurrerend, wat altijd de belangrijkste factor is, zelfs als we soms wensen dat het niet zo was.

Ze leveren kwaliteit tegen een prijs die de meeste mensen zich kunnen veroorloven. Yost maken goed gevormde visies die goed werken met een verscheidenheid aan materialen, of het nu gaat om metaal of hout. Kenmerken zoals de draaivoet en de pijpbekken lijken standaard te zijn, terwijl andere makers ze nog steeds van de kleinere of de redelijk geprijsde bankvensters af laten.

werkbank met bankschroef

Hoe installeer je een bankschroef?

Een bankschroef werkt door deze aan uw werkbank te bevestigen. Dit kan op twee manieren gebeuren, de eerste is een klem op de bankschroef. De eerste is een klem op de bankschroef. Deze heeft een verstelbare klem die onder en boven de bovenkant van de bankschroef klemt om de bankschroef op zijn plaats te houden. Hoewel deze manier van bevestigen van een bankschroef eenvoudiger is, heeft het niet de algemene voorkeur omdat het minder veilig kan voelen.

Een voordeel van deze methode is dat u de bankschroef kunt verplaatsen en de plaatsing ervan op de werkbank kunt blijven veranderen. De andere methode is om de bankschroef direct op de bovenkant van de werkbank te bevestigen met behulp van goede oude bouten en moeren. Dit heeft meestal de voorkeur omdat het u meer zekerheid biedt en er weinig tot geen kans is dat de bankschroef eraf vliegt terwijl u op een stuk metaal staat te knallen.

Er zijn ook standaards en grondplaatjes beschikbaar, die de hoogte van uw bankschroef kunnen verhogen. Deze zijn vooral nuttig als u gedetailleerd werk verricht, d.w.z. als u afmetingen markeert of soldeerbouten markeert en zit. Mini-vensters worden meestal geïnstalleerd op een standaard, omdat ze vooral zittend worden gebruikt. De visussen moeten stilstaan, zodat elk gereedschap of gereedschap veilig kan worden gebruikt.

Conclusie

Wat het gereedschap betreft, is de bankschroef misschien niet iets wat meteen in het oog springt, maar het is wel een zeer noodzakelijk hulpmiddel. De bankschroef lijkt misschien een eenvoudig hulpmiddel, en het is heel goed mogelijk dat u niet van plan was om zoveel aandacht te besteden aan de aankoop van een bankschroef, maar het is de moeite waard. Het oude adagium is ‘een werkman is maar zo goed als zijn gereedschap’, en het is waar! Een bankschroef van slechte kwaliteit en vakmanschap leidt alleen maar tot problemen.

Een bankschroef, maar ook geschikt voor uw projecten en uw portemonnee. De kwaliteit en de prijzen van de bankschroeven variëren drastisch in de markt, maar hoe weet u dat u krijgt wat u nodig heeft? Of zelfs waar u voor betaalt? De duurste gereedschappen betekenen niet automatisch de beste kwaliteit en in een werkplaats met veel gevaren zoals elektrisch gereedschap en menselijke fouten, weten we dat u vertrouwen moet hebben in wat u koopt.

Een bankschroef wordt niet alleen het beste gebruikt bij doe-het-zelf- of fabricageprojecten, maar is ook nuttig voor vele andere toepassingen. Zoals het vastzetten van messen bij het slijpen, d.w.z. grasmaaimessen of blaasgereedschap. Een bankschroef moet ook wat misbruik kunnen maken, want hij zal worden geklopt en geband als de items waar u aan werkt worden verwijderd en opnieuw geplaatst en moet ook in staat zijn om de trillingen van een boormachine en andere gereedschappen, meestal een hamer, op te vangen.

Of het nu gaat om het buigen van metaal of gewoon om het wegnemen van je frustraties, dat is prima. Dus de handgrepen op de kaken van de bankschroef moeten strak zijn en niet gevoelig voor beweging of uitglijden. Een bankschroef is niet alleen nuttig bij doe-het-zelf- of fabricageprojecten, maar ook voor vele andere toepassingen. Zoals het vastzetten van messen bij het slijpen, d.w.z. grasmaaierbladen of bladgereedschap.

Een bankschroef moet ook wat misbruik kunnen maken van het feit dat hij wordt geklopt en geband als de voorwerpen die u bewerkt worden verwijderd en opnieuw aangebracht en moet ook de trillingen van een boormachine en andere gereedschappen, meestal een hamer, kunnen opvangen. Of het nu gaat om het buigen van metaal of gewoon om het wegnemen van je frustraties, dat is prima.

Deze beoordelingsgids heeft de 10 beste bankvisies op de markt in detail beschreven om u te helpen bij uw aankoop, maar de keuze is onvermijdelijk aan u en wat het beste bij u past. Een persoon’s idee van ‘beste’, is niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als uw idee van wat het beste is. Dus ga verder, en kies de beste bankschroef voor u.

Recent Content