Beste Bandschuurmachines kopen in 2020


Het vinden van de beste bandschuurmachine (tafelschuurmachine) voor het werk is een belangrijk onderdeel van elk schuurwerk.

Bandschuurmachines zijn ongelooflijk nuttig voor het voorbereiden en afschuren of afschuinen van houtoppervlakken voor het schilderen of lakken. Ze worden soms ook gebruikt op verschillende oppervlakken om ze terug te strippen of om ongewenste of slecht versleten lagen glad te strijken.

Ze zijn briljant in het besparen van tijd en elleboogvet en iedereen die het hout handmatig heeft geschuurd voor perioden van tijd zal u vertellen dat het hard, langzaam en moeizaam werk is.

Maar het is het belangrijkste onderdeel van het bereiken van een goede kwaliteit afwerking op uw project, de prep werk van de materialen voordat je schilderen of vernis ze is de nummer 1 beslissingsbevoegdheid over de vraag of uw werkstuk zal uiteindelijk worden tijd goed besteed of terug naar de vierkante een weer, want als je dit niet goed dan maakt niet uit hoe goed je doet de volgende fase zal je niet afmaken met de kwaliteit die u wilde.

De belangrijkste kwaliteit die een bandschuurmachine moet hebben is gewoon kracht zonder dat je teleurgesteld zult zijn in de tijd en moeite die je moet doen en je zult nog steeds niet zo’n goede afwerking krijgen als je zou kunnen hebben als je een goed presterende krachtige schuurmachine had.

Er zijn veel bandschuurmachines om uit te kiezen en ze beweren allemaal dat ze krachtig zijn en van hoge kwaliteit, maar helaas is dat niet de waarheid en veel van hen zijn totaal nutteloos en missen gewoon de oomph om te gaan met het harde werk van het schuren van een taai oppervlak of het verwijderen van hardnekkige lagen verf of vernis.

We hebben deze lijst samengesteld op basis van de best presterende bandschuurmachines die tegen de taak opgewassen zijn en die aan hun eisen voldoen.

We hebben honderden van deze elektrische gereedschappen onderzocht, waarbij we goed hebben gekeken naar de kracht, de eigenschappen en de ervaringen van duizenden eerdere gebruikers om u het grote plaatje te geven en een eerlijke analyse te maken van welke machines uw geld waard zijn, waarna we alle ondermaatse gebruikers buiten beschouwing laten, zodat alleen het beste van het stel overblijft.

Met een schaafmachine kan je dieper en zwaarder schuren dan met een bandschuurmachine en dat is het enigste verschil.
beste bandschuurmachines

Wat is de beste bandschuurmachine?

Powerplus POWE40040 Bandschuurmachine – 1010 W – Incl. schuurband en stofzak

Powerplus POWE40040 Bandschuurmachine - 1010 W - Incl. schuurband en stofzak

Bekijk de dagprijs

Met deze bandschuurmachine schuur je grote oppervlakken heel wat eenvoudiger. Met een vermogen van 1010 W schuurmachine en een snelheid van 380m/min is hij perfect voor het ruwere werk. Je vloeren, muren en tegels zijn in een handomdraai geschuurd of gepolijst, eens te meer omdat je kan rekenen op een brede schuurband van 533 x 76 mm. De snelheid van het schuren stel je daarbij eenvoudig zelf af op het soort schuurwerk. Ook de schuurband stel je zeer precies af met de bandcentreerknop.

Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine- 750 W – Set, incl. parallel- en verstekgeleider

Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine- 750 W - Set, incl. parallel- en verstekgeleider

Bekijk de dagprijs

De Bosch PBS 75 AE bandschuurmachine set is een krachtige bandschuurmachine met een perfecte geleiding dankzij het compacte design. Bovendien is de bandschuurmachine zeer robuust dankzij de aluminium onderdelen. Daarnaast is de bandsnelheid in te stellen om aangepast te kunnen werken. Deze bandschuurmachine is zeer geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken. Dankzij de meegeleverde accessoires is de bandschuurmachine ook geschikt voor het afschuinen van werkstukken. De Bosch PBS 75 AE bandschuurmachine wordt geleverd met 1 schuurband, kunststof koffer, en parallel- en verstekgeleider.

 • Krachtige en robuuste bandschuurmachine – voor een hoge afname op grote oppervlakken
 • Perfecte bediening – eenvoudige geleiding dankzij verbeterde ergonomie en compact design
 • Robuuste behuizing – hoge kwaliteit en stabiliteit door aluminiumcomponenten
 • Automatisch bandsysteem – houdt de band bij het schuren in de juiste positie
 • Schuurbandspansysteem – voor comfortabel en eenvoudig wisselen van de schuurband
 • Bosch Electronic – traploze toerentalinstelling voor aangepast werken – regeling van de bandsnelheid via drukschakelaar met geïntegreerd stelwiel
 • Bosch-microfiltersysteem – het ingebouwde stofzuigerelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox
 • Stationair bruikbaar – eenvoudige bevestiging door inspanmogelijkheid in het onderstel, met parallel- en hoekaanslag, bijv. voor het afschuinen van werkstukken

Silverline 260 W elektrische bandschuurmachine, 13 mm

Silverline 260 W elektrische bandschuurmachine, 13 mm

Bekijk de dagprijs

Elektrische bandschuurmachine met smalle, vijlachtige schuurband, verstelbare armhoek en variabele snelheid. Snelspan-systeem voor snelle en gemakkelijke schuurband wissels. Geschikt voor nauwkeurig schuurwerk op verschillende materialen. Ideaal voor het schuren en polijsten van lasnaden, ontbramen, het vormen van verbindingen en andere specifieke schuurtaken.

Skil 1210 AA Bandschuurmachine – 650 Watt – 76 x 130 mm schuuroppervlak

Skil 1210 AA Bandschuurmachine - 650 Watt - 76 x 130 mm schuuroppervlak

Bekijk de dagprijs

De Skil 1210AA bandschuurmachine is een sterke (650 Watt) lichtgewicht bandschuurmachine geschikt voor het afschuren van grote hoeveelheden materiaal. Deze bandschuurmachine is geschikt voor zwaar schuurwerk, zoals het verwijderen van grote hoeveelheden verf, het vlak maken van balken of grof gezaagd hout en het modelleren van grote vlakken. Ideaal is de automatische bandspoorcontrole (ABC) omdat de schuurband automatisch op de juiste positie blijft en hierdoor rolt de band nooit meer van de machine af. Met een ‘clic’ hendel kan verder gemakkelijk van schuurband worden gewisseld. De 1210AA bandschuurmachine wordt geleverd inclusief stofzak en schuurband.

 • Hoge bandsnelheid om grote hoeveelheden materiaal te verwijderen
 • Automatische bandspoorcontrole (ABC) voorkomt dat de schuurband loskomt
 • Compact en ergonomisch ontwerp voor perfecte grip bij bediening met 2 handen

Bosch PBS 75 A Bandschuurmachine – 710 W – 76 x 165 mm schuuroppervlak

Bosch PBS 75 A Bandschuurmachine - 710 W - 76 x 165 mm schuuroppervlak

Bekijk de dagprijs

De Bosch PBS 75 A bandschuurmachine is een krachtige bandschuurmachine met een perfecte geleiding dankzij het compacte design. Bovendien is de bandschuurmachine zeer robuust dankzij de aluminium onderdelen. Deze bandschuurmachine is zeer geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken. De Bosch PBS 75 A bandschuurmachine wordt geleverd met 1 schuurband.

 • Krachtige en robuuste bandschuurmachine – voor een hoge afname op grote oppervlakken
 • Perfecte bediening – eenvoudige geleiding dankzij verbeterde ergonomie en compact design
 • Robuuste behuizing – hoge kwaliteit en stabiliteit door aluminiumcomponenten
 • Automatisch bandsysteem – houdt de band bij het schuren in de juiste positie
 • Schuurbandspansysteem – voor comfortabel en eenvoudig wisselen van de schuurband
 • Bosch-microfiltersysteem – het ingebouwde stofzuigerelement zuigt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox

Einhell Bandschuurmachine 850 W – 140 x 75 mm – Met schuurband

Einhell Bandschuurmachine 850 W – 140 x 75 mm – Met schuurband

Bekijk de dagprijs

De Einhell TE-BS 8540 is een krachtige, hoogwaardige bandschuurmachine, die met zijn hoge mate van afname een handig stuk gereedschap is voor klussers. De machine is te gebruiken bij uiteenlopende bandschuurwerkzaamheden in huis, in de garage of op een werkplaats en is geschikt voor het schuren van grotere oppervlakten en werkzaamheden zoals het schuren van deuren en meubels, lak op- en afschuren. Met de elektronische snelheidsregulatie is het heel eenvoudig om de machine af te stellen bij het materiaal waarmee gewerkt wordt. Zo bereik je een optimaal resultaat.

 • Geïntegreerde stofafzuiging & Stofzuigadapter
 • Softgrip
 • Schuurband inbegrepen
 • Voorkant kan worden weg geklapt voor precies schuren

Powerplus POWX139 Bandschuurmachine – 400 W

Powerplus POWX139 Bandschuurmachine – 400 W

Bekijk de dagprijs

Met deze bandschuurmachine kun je renoveren, restaureren, schuren en afbramen van hout , kunststof en metalen voorwerpen. De smalle schuurbanden zorgen ervoor dat je ook de moeilijkst bereikbare plekjes kan bewerken. Afbramen of verwijderen van oude verflagen op tralie/-hekwerk is een koud kunstje.

 • De bandschuurmachine beschikt over een traploze snelheidsregeling en krachtige 400W motor.
 • Een ingebouwd stofzuigelement voert het schuurstof af via de stofzak.
 • Vervangen of wisselen van de schuurbandjes gaat snel en eenvoudig dankzij het snelspansysteem.
 • De bandschuurmachine beschikt over een 3 meter lang netsnoer, waardoor je beschikt over veel bewegingsvrijheid.
 • Je kunt de aan-uit schakelaar vastzetten zodat je deze niet continu hoeft in te drukken.

Skil 1215 AA Bandschuurmachine – 650 Watt – 76 x 130 mm schuuroppervlak – Inclusief schuurraam

Skil 1215 AA Bandschuurmachine - 650 Watt - 76 x 130 mm schuuroppervlak - Inclusief schuurraam

Bekijk de dagprijs

De Skil 1215AA bandschuurmachine is de ideale bandschuurmachine voor een DHZ’er met iets minder kluservaring. De machine wordt namelijk geleverd met een schuurraam, wat ervoor zorgt dat ingraven van de machine, bij bijvoorbeeld schuren van een houten vloer, wordt voorkomen! Deze bandschuurmachine is geschikt voor zwaar schuurwerk, zoals het verwijderen van grote hoeveelheden verf, het vlak maken van balken of grof gezaagd hout en het modelleren van grote vlakken. Ideaal is de automatische bandspoorcontrole (ABC) want de schuurband blijft hierdoor automatisch op de juiste positie en rolt dus nooit meer van de machine af. Met een ‘clic’ hendel kan je verder gemakkelijk een schuurband verwisselen. De 1215AA bandschuurmachine wordt geleverd met een stoffilterbox, schuurraam, stofzuigeradapter en een schuurband.

 • Hoge bandsnelheid om grote hoeveelheden materiaal te verwijderen
 • Automatische bandspoorcontrole (ABC) voorkomt dat de schuurband loskomt
 • Compact en ergonomisch ontwerp voor perfecte grip bij bediening met 2 handen

TROTEC Bandschuurmachine PBSS 10-600

TROTEC Bandschuurmachine PBSS 10-600

Bekijk de dagprijs

De krachtige 600-Watt motor zorgt voor een goede stofafvoer, waardoor u met de
bandschuurmachine PBSS 10-600 zeer efficient kunt werken. Ook bij grotere oppervlakken.
De bandsnelheid kan naar behoefte traploos worden aangepast.
De lichte en compacte constructie is zeer geschikt voor slijpen, verscherpen, glad maken, schoon schuren, ontbramen en ontroesten van hout, kunststof, metaal en staal. De schuurband kan eenvoudig worden vervangen dankzij het toolloze klemsysteem.

De slanke frontrol is bijzonder geschikt voor slijpen dicht aan de rand.
De bandschuurmachine kan zowel mobiel als stationair ingezet worden en zorgt door middel van de stofopvangbox of een adapter voor de externe stofafvoer en kunt u schoon werken.

 • krachtvolle 600 W bandschuurmachine voor een grote verwijdering van grote oppervlakken
 • Ideal voor slijpen, schuren, glad maken, ontbramen en ontroesten van hout, kunststof, metaal en staal
 • Slanke voorzijde voor schuren langs randen
 • Voor mobiel en stationair gebruik
 • Vergrendelknop voor continubedrijf
 • Stationair bedrijf speciaal bij veelvuldig en langdurig gebruik
 • Toolloos klemsysteem voor eenvoudig wisselen van schuurpapier
 • Traploos snelheid voor materiaalbesparend werken
 • Schuurband kan met een instelschroef fijn worden afgesteld
 • Rubberen softgrip inlays in de behuizing voor extra veel grip
 • Schoon werken door de stofopvangbox of adapter voor externe sforafzuiging
 • Bandschuurmachine voor standaard schuurbanden in de grootte 75 x 457 mm

Makita M9400 230 V Bandschuurmachine 100 mm

Makita M9400 230 V Bandschuurmachine 100 mm

Bekijk de dagprijs

Sterke afzuiging in de stofzak of externe aansluiting mogelijk, er wordt standaard bij deze machine een linnen stofzak geleverd. Wat is Makita MT? Makita MT is een speciale lijn van Makita, bedoeld voor vakmensen die gewoon goed gereedschap nodig hebben. Zonder extra lampjes, technologieën en innovaties. Voor de momenten en toepassingen dat ‘gewoon goed’ genoeg is en je een gunstige prijs wilt hebben. Deze lijn is voor iedereen die gelooft in de kracht van eenvoud; die houdt van helder en overzichtelijk. De machines zijn geschikt voor regelmatig, professioneel gebruik en zijn zeer scherp geprijsd. Verwacht van Makita MT de adequate kwaliteit die je gewend bent van Makita, maar zonder de extra’s die je bij de blauwe Makita’s aantreft

FERM Tafel Schijf – bandschuurmachine – 350W – Incl. 2 schuurbanden (K80 & K120)

FERM Tafel Schijf – bandschuurmachine – 350W – Incl. 2 schuurbanden (K80 & K120)

Bekijk de dagprijs

Deze stationaire band- schijfschuurmachine van FERM heeft een vermogen van 350W. De bandschuurmachine heeft een ronde 150mm schuurschijf voor het schuren van kleine werkstukken en details. De werktafel en de schuurband posities zijn verstelbaar zodat de machine multifunctioneel in gebruik is. Sluit een stofzuiger gemakkelijk aan in één van de twee stofzuigeraansluitingen zodat je stofvrij kunt werken.

 • Comfortabel en nauwkeurig werken dankzij de verstelbare en multifunctionele werktafel
 • Goede stabiliteit dankzij de rubberen voeten
 • 2 haakse stofzuigeraansluitingen zodat de stofzuiger zonder problemen is aan te sluiten
 • Flexibel in gebruik dankzij de verstelbare schuurbandpositie
 • Stofvrije schakelaar voor extra lange levensduur

Scheppach BTS900 – Band- en schijfschuurmachine – 370W

Scheppach BTS900 - Band- en schijfschuurmachine - 370W

Bekijk de dagprijs

Scheppach bandschuurmachine en schijfschuurmachine in één. Hiermee is het een multifunctioneel apparaat met hoge resultaten. Perfect voor in iedere werkplaats!

 • Inductiemotor met een krachtig, stil en betrouwbaar resultaat
 • De bandschuurunit kan 90° versteld worden van verticaal naar horizontaal
 • De schuurtabel, die 45° verstelbaar is, kan zowel voor bandschuren als schijfschuren gebruikt worden
 • De solide, ijzeren behuizing zorgt ervoor dat de schuurmachine stabiel staat tijdens gebruik, zodat je zoveel druk kunt uitoefenen als nodig
 • De schuurschijven zijn eenvoudig te bevestigen dankzij het klittenbandsysteem
 • De bandsnelheid bedraagt 7,3 meter per seconde
 • De afmeting van de schuurband bedraagt 915 x 100 mm

Einhell TC-US 400 Werkbank-, Schijf- en Bandschuurmachine – 375 W – Schuurschijf: Ø150 mm – Schuurband: 915 x 100 mm – Inclusief 1x schuurschijf (K80) & 1x schuurband (K80)

Einhell TC-US 400 Werkbank-, Schijf- en Bandschuurmachine

Bekijk de dagprijs

De Einhell TC-US 400 is een Werkbank-, Schijf- en Bandschuurmachine die bij een breed scala aan werkzaamheden kan worden ingezet. Gebruik de machine bijvoorbeeld voor schuurwerkzaamheden in de modelbouw, het na bewerken van ruw afgezaagde kanten bij schrijnwerkerij, en soortgelijke werkzaamheden in huis, in de garage of op een werkplaats.

Silverline 260 Watt. Elektrische Bandschuurmachine, 13 mm

Silverline 260 Watt. Elektrische Bandschuurmachine, 13 mm

Bekijk de dagprijs

Variabele snelheid. Verstelbare vijl armhoek en smalle schuurband. Snelspan-systeem. Geschikt voor nauwkeurig schuurwerk op verschillende materialen. Ideaal voor schuren en polijsten, ontbramen en het vormen van verbindingen.

BLACK+DECKER KA902EK-QS Powerfile Bandschuurmachine – 400W – met 12 accessoires

BLACK+DECKER KA902EK-QS Powerfile Bandschuurmachine - 400W - met 12 accessoires

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een allround schuurmachine? Dan is de BLACK+DECKER KA902EK Powerfile bandschuurmachine zeker wat voor jou! De schuurmachine met 12 meegeleverde accessoires is geschikt voor elke schuurklus in kleine ruimtes

De schuurmachine beschikt over een krachtige 400W motor, waardoor schuurklussen in een mum van tijd zijn gedaan. Een hekel aan het schoonmaken na het doe het zelf? Door het Cyclonic Action stofopvangreservoir wordt stof efficiënt opgevangen. Ook hiermee bespaar je dus tijd.

Scheppach BTS800 schuurmachine 6″ 4903302901

Scheppach BTS800 schuurmachine 6- 4903302901

Bekijk de dagprijs

Scheppach BTS800 bandschuurmachine en schijfschuurmachine in één. Hiermee is het een multifunctioneel apparaat met hoge resultaten. Inductiemotor met een krachtig, stil en betrouwbaar resultaat. De schuurtafel die 45° verstelbaar is, kan zowel voor bandschuren als schijfschuren gebruikt worden. De bandschuurunit kan 90° versteld worden van verticaal naar horizontaal. De ijzeren behuizing zorgt ervoor dat de schuurmachine stabiel staat tijdens gebruik, zodat u zoveel druk kunt uitoefenen als nodig. De bandsnelheid bedraagt 7.5 meter per seconden. De schuurschijven zijn eenvoudig bevestigd dankzij het Velcro systeem. De afmetingen van de schuurband bedragen 915 x 100 mm. De schuurschijf heeft een diameter van 150 mm. Stof kan afgezogen worden door een stofzuiger aan te sluiten op de 62 mm afzuigingsaansluiting.

Makita bandschuurmachine 9403 – 100mm – 230V

Makita bandschuurmachine 9403 - 100mm - 230V

Bekijk de dagprijs

Geschikt voor 230 Volt wisselstroom. Dubbel geïsoleerd. Enkel-toerige mechanische aandrijving. – kabelaansluiting aan de bovenzijde, – schuren direct langs de wand mogelijk, – laag geluidsniveau, – geringe stofontwikkeling door hoog geplaatste, 360° draaibare stofzak. Compleet met schuurband en stofzak. Garantie 12 maanden.

Slijpschuurmachine HU 150 BGS-2 Topline

Slijpschuurmachine HU 150 BGS-2 Topline

Bekijk de dagprijs

Universele slijp- schuurmachine van absolute industriekwaliteit. Sterke motor, trillingsvrij door uitgekiende balancering. Zwaar uitgevoerde leunspanen en beschermkappen. Met extra polijstschijf en staalborstel. Complete machine. Geluidsarm, leunspanen verstelbaar. Met hoogwaardig oogschild. Voet optioneel te bestellen.

 • noodstop met nullastschakeling
 • verstelbare leunspaan
 • met oogschild
 • met afzuigmond
 • wordt geleverd met staalborstel, schuurband, slijpsteen en polijstschijf

Evolution 280W multifunctionele mini bandschuurmachine – mini belt sander

Evolution 280W multifunctionele mini bandschuurmachine - mini belt sander

Bekijk de dagprijs

Bosch Vlakschuurmach.PSS 250AE met koffer microfilt 0603340200

Bosch Vlakschuurmach.PSS 250AE met koffer microfilt 0603340200

Bekijk de dagprijs

Holzmann BT203-914 bandschuurmachine

Holzmann BT203-914 bandschuurmachine

Bekijk de dagprijs

Accu Bandschuurmachine Robust Plus BSMRBP-0001 18V Zonder Batterij

Accu Bandschuurmachine Robust Plus BSMRBP-0001 18V Zonder Batterij

Bekijk de dagprijs

750W Telescopische schuurmachine voor gipsplaten

750W Telescopische schuurmachine voor gipsplaten

Bekijk de dagprijs

HBM 100 Band-Schijfschuurmachine

HBM 100 Band-Schijfschuurmachine

Bekijk de dagprijs

Technische gegevens van de HBM 100 Band en Schijfschuurmachine. Motorvermogen 350 watt. Toerental 2860 O/min. Afmetingen van de schuurband 100 x 915 mm. Afmetingen van de schuurschijf 150 mm. Werktafelafmetingen 225 x 155 mm. Diameter van de rollen 61 mm. Tafel kantelbaar 0 – 45 graden. Schuurband kantelbaar 0 – 90 graden. Verpakkingsafmeting 560 x 260 x 300 mm. Gewicht Ca. 16 Kg. Deze schuurmachine wordt standaard geleverd inclusief: Verstekgeleider. 1x Schuurband. 1x Schuurschijf. Bijbehorende gereedschappen. Overige Specificaties. Geschikt voor het schuren van hout.

Gids voor het kopen van bandschuurmachines

Bandschuurmachines zijn het ideale gereedschap voor het schuren van grote, vlakke oppervlakken. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor het afwerken van deuren, grote meubels en zelfs voor het schuren van terrassen en vloeren. Een bandschuurmachine is ook veel goedkoper dan een vloerschuurmachine en loopt minder mee. Een bandschuurmachine kan ook nuttig zijn om tuinmeubelen over te schuren, verf te verwijderen en een vastzittende deur te bevestigen.

Er gaat niets boven de kracht van een bandschuurmachine als u grote oppervlakken moet schuren, vooral als ze erg ruw zijn of als u oude verf en lak wilt verwijderen.

Bandschuurmachines gebruiken schuurbanden die over twee cilindervormige trommels zijn gemonteerd. De motor op uw schuurmachine drijft de achterste trommel aan en draait het schuurpapier, waardoor dit een zeer snelle en effectieve manier is om een gladde afwerking van grote oppervlakken te bereiken.

Bij de keuze van de beste bandschuurmachine is de motormaat van groot belang. Hoe groter de motor, hoe krachtiger de schuurmachine. Door de hogere snelheden (gemeten in meter per minuut (m/min) kan de trommel sneller draaien en werkt de schuurmachine effectiever.

Een ander kenmerk waar u naar moet zoeken is een autotracking-bandsysteem. Dit houdt de schuurband uitgelijnd en bespaart u het gedoe om te stoppen met het opnieuw uitlijnen van de schuurband als deze wegglijdt.

Een variabele motor is een andere nuttige optie. Als u vloeren en dekken schuurt, dan is één snelheid prima. Maar voor kleinere klussen zoals tafels, deuren en werkoppervlakken biedt een variabele snelheid meer controle en zorgt ervoor dat u het artikel niet beschadigt.

Als u vloeren of vlonders schuurt die tegen een muur aanlopen, kies dan voor een bandschuurmachine met een schuin ontwerp waarmee u tot aan de randen kunt komen. Zo hoeft u niet over te stappen op een kleinere, minder krachtige schuurmachine om het werk af te maken.

Een effectieve stofafzuiging is een belangrijk kenmerk van een bandschuurmachine, vooral als deze binnenshuis of in een werkplaats wordt gebruikt. Bandschuurmachines veroorzaken veel stof en kunnen een puinhoop van het hele huis maken als ze niet over een efficiënt stofafzuigsysteem beschikken. U kunt kiezen voor een bandschuurmachine met een stofbak of -zak, of een die kan worden aangesloten op een bouwstofzuiger of stofafzuiger.

Voor het schuren van kleinere artikelen in de werkplaats, of voor het grof slijpgereedschap, is de beste bandschuurmachine er een die ondersteboven aan een workmate kan worden bevestigd.

FAQ’s

Ik wil een bandschuurmachine gebruiken om een vloer te schuren. Wat moet ik weten om dit goed te kunnen doen?

Bij het schuren van houten oppervlakken moet u altijd evenwijdig aan de nerf schuren om krassen te voorkomen. Begin met een ruwe korrel, zoals 60 korrel, en ga geleidelijk over op fijnere korrels zoals 80 en 120 korrel om een gladde afwerking te verkrijgen. We raden het gebruik van ruwer dan 60 korrelig schuurpapier af, omdat dit gemakkelijk hout kan gutsen en krassen kan veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn.

Een gevaar van het gebruik van een krachtige bandschuurmachine is dat deze het hout eruit kan gutsen als het uit de hand loopt. Wij raden u aan een schuurmachine met variabele snelheidsregeling te kopen, zodat u de snelheid kunt kiezen waarmee u het meest comfortabel bent en de volledige controle over de machine kunt behouden.

Ik ben van plan een bandschuurmachine te kopen om mijn keukenwerkbladen te veredelen. Voor welke andere klussen zou het daarna gebruikt kunnen worden?

Bandschuurmachines zijn geweldig voor het gladstrijken van vlakke oppervlakken, maar ze zijn ook uitstekend geschikt voor het schrijven van een lijn in materialen om een perfecte pasvorm te maken. Ze kunnen worden gebruikt om overtollig hout van deuren te verwijderen, zodat ze niet blijven plakken. U kunt ook een bandschuurmachine gebruiken om hout af te ronden en scherpe randen te verwijderen. Bovendien kunt u met een bandschuurmachine op een werkbank op kleinere voorwerpen werken en zelfs ruw gereedschap slijpen.

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van een bandschuurmachine?

Bandschuurmachines veroorzaken veel stof, dus zelfs met een goede stofafzuiging moet u een masker dragen. Dit is vooral belangrijk als u met vezelplaten zoals MDF werkt, omdat deze fijn stof veroorzaken dat uw longen kan beschadigen.

Controleer of de trekker in de uit-stand staat en niet geblokkeerd is voordat u het gereedschap in het stopcontact steekt en haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u de riem verwisselt of afstelt.

Maak de stofzak of -doos regelmatig schoon en verwijder deze voordat u metaal schuurt. Het schuren van metaal kan vonken veroorzaken die het zaagsel in uw opvangzak in brand kunnen steken.

Inhoudsopgave

Recent Content