6 Soorten tafelzagen die u moet kennen


soorten tafelzagen
Een van de meest gebruikte elektrische gereedschappen voor timmerlieden is een tafelzaag. Er zijn allerlei soorten zagen op de markt. Over het algemeen zijn er 7 soorten tafelzagen die compact zijn, Tafel, Werkplaats, aannemer, hybride, kast- en schuiftafelzagen. We zullen elk van hen hieronder in detail bespreken.

Tafelcirkelzaag

tafelcirkelzaag
De tafelcirkelzaag is klein en licht van gewicht. U kunt ervoor kiezen om het te gebruiken op uw tafel of een werkbank. Aangezien het een kleine zaag is, wordt hij alleen gebruikt door huiseigenaren en doe-het-zelvers. Omdat hij klein is, past hij ook perfect in uw kleine werkplaats. U kunt hem alleen dragen en overbrengen naar de ene werklocatie naar de andere.

Hun zaagblad wordt direct aangedreven door een universele motor die zeer krachtig is en niet veel trillingen veroorzaakt. Deze zagen zijn zeer goed gebouwd en gemaakt van staal, aluminium en kunststof.

Weet u dat het beste van tafelzagen is dat ze het minst duur zijn en dat u er een kunt kopen tussen de €100 en €200? Hoewel ze niet zo veelzijdig zijn als andere tafelzagen, kunnen ze voldoende scheurcapaciteit en nauwkeurig snijden voor de meeste taken bieden.

Als u het vergelijkt met aannemers en kastzagen, is de bovenkant veel smaller, zodat de breedte van het materiaal dat u wilt snijden wordt gereduceerd. Ook wordt de bovenkant smaller vanaf de voorkant van de zaag naar de achterkant toe. Door de smalle bovenkant is zijn scheurvaste hek kort, waardoor het moeilijk wordt om duidelijke en rechte zaagsneden te maken.

Omdat de tafelzagen klein zijn en minder gewicht hebben, veroorzaakt hij meer trillingen in vergelijking met andere zagen.

Werkplaats tafelzaag – Draagbaar


Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het gebruikt door timmerlieden, aannemers en ambachtslieden op de Werkplaats en is het gemakkelijk mee te nemen. Hij is iets groter dan de tafelzaag. U kunt hem tijdens het werk op een opvouwbare of stilstaande standaard plaatsen. De wielen op de standaard maken het eenvoudig om de zaag van de ene naar de andere locatie te vervoeren.

Deze zagen zijn een beetje duurder dan de tafelcirkelzaag en kosten u tussen de 300 en 600 euro. Zelfs nadat ze klein zijn, hebben de meeste van deze zagen een krachtige universele motor van 15 ampère. Ze zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk door één persoon van de ene naar de andere werkplek worden getransporteerd.

De meeste Werkplaats tafelzagen hebben een goede scheurcapaciteit en zijn nauwkeuriger te zagen dan Tafel zagen. Dit zijn meer stijve en goed gebouwde zagen, omdat ze bestand zijn tegen het misbruik van bouwplaatsen.

Door de grotere verstekgroeven tot 3/4, betere hekken en uitlijning, verschuifbare verlengtafels, grotere scheurcapaciteit en opklapbare statieven met wielen, zijn Werkplaats zagen beter dan de instapmodellen van de Tafel.

Compacte tafelzaag

compacte tafelzaag
Deze zagen zijn groter dan draagbare modellen en kunnen daarom alleen worden gebruikt op een stilstaande standaard. Ze hebben dezelfde universele motor, lijken veel op aannemerszagen maar zijn meestal kleiner en licht van gewicht. Sommige hebben een gietijzeren bovenblad en schuifbare verstektafels om onder verschillende hoeken te kunnen zagen.

Aannemerszagen

aannemerszagen
Aan de naam van deze zaag kun je zien dat hij zwaar is. Het wordt ook wel een open-stand zaag genoemd. De aannemerszaag is meestal bevestigd aan een standaard met grote en zware wielen.

De aannemerszaag wordt geleverd met een motor. De motor levert 1 tot 2 pk en scharniert ook aan de achterkant van de zaag op een draaibare beugel.

De motor van de aannemerszaag helpt het blad aan te drijven met één of twee rubberen v-snaren. Het is een perfecte go-to voor huiseigenaren en hobbyisten.

De aannemerszaag wordt ook geleverd met standaard elektrische circuits die helpen om genoeg vermogen te leveren om hem te laten draaien. Ook, in vergelijking met andere grotere zagen, heeft het een lage kostprijs.

De aannemerszaag is voor grotere projecten, dankzij het vermogen en de grote afmetingen. Maar deze zaag is problematisch als het gaat om het opvangen van stof. Dat komt omdat de motor aan de achterkant van de zaag hangt.

Hybride Zaag

hybride Zaag
De hybride zaag is gemaakt voor één ding: concurrentie. Het is ontworpen om te concurreren met high-end aannemerszagen op de markt.

De hybride zaag is een betere optie dan de high-end aannemerszagen, omdat het voor een lagere prijs gaat in vergelijking met de traditionele kastzagen. Het heeft een gesloten kast die de stofafscheiding verbetert. En hij wordt ook geleverd met een tafel- of cabinet cabinet cabinet cabinet.

Ongetwijfeld zijn hybride zagen zwaarder dan aannemerszagen. Maar hij is lichter dan kastzagen. De aandrijvingsmechanismen van de hybride zagen variëren meer dan die van de kast- en aannemerszagen.

Het aandrijfmechanisme van de hybride zaag kan een enkele v-snaar zijn. Het kan ook meerdere v-snaren zijn of een kronkelende riem.

Het goede nieuws is dat de Hybrid zagen kunnen draaien op een standaard 15 of 20 amp 120 volt circuit. De reden hiervoor is dat de hybride zaag een 1,5 of 2pk motor heeft.

Kastzaag

Kastzaag
De kastzaag is meestal zwaar. Het is zwaar omdat er grote hoeveelheden gietijzer worden gebruikt om deze zaag te produceren. Het gietijzer en het staal helpen de trillingen te verminderen en de nauwkeurigheid te verhogen.

Dit type zaag heeft een gesloten basis. Hij wordt geleverd met een eenfasige inductiemotor die 3 tot 5 pk produceert. Hij wordt ook geleverd met driefasige inductiemotoren die 5 tot 7 pk leveren. De driefaseninductiemotor is typisch voor commerciële sites.

De motor heeft een 240-volt aansluiting nodig voor thuisgebruik. U kunt ook gebruik maken van een speciale aftakking of harde bekabeling.

Aangezien de zaag een gesloten kast heeft, verbetert hij de stofafzuiging. Hij heeft ook een vervangbaar inzetstuk rond het blad. De vervangbare inzetstukken verminderen de scheurvorming aan de onderkant van het werkstuk.

FAQ

Draagbare tafelzaag of stationaire tafelzaag: Welke is beter?

Het antwoord ligt in twee dingen: de grootte van uw werkplaats en het soort project dat u heeft. Een kleine werkplaats doet het beter met een mini tafelcirkelzaag. Een stationaire zaag is het beste voor een grote werkplaats.

Voor een groot en complex project is een stationaire zaag nodig. Een compacte tafelcirkelzaag is perfect voor kleine projecten.

Recent Content