12 Huisonderhoudsfouten die u moet vermijden


Wist je dat een scheur van een achtste inch in een pijp 250 liter water per dag uitspuwt?

Wat dacht u van de helft van de rookmelders die niet werken tijdens een brand, vanwege losgekoppelde of oude batterijen?

De waarheid is dat het onderhoud van een huis belangrijk is. We kunnen ons deel doen om rampen te voorkomen. Of het hebben van een noodplan als er een plaatsvindt.

Om dit te doen, moet je deze 12 huisonderhoudsfouten kennen.

In dit artikel leer je het:

  • Wanneer je een brandalarm moet vervangen…
  • De ins en outs van waterschade
  • Waarom het aandrijven van metselaars in de buurt een slecht idee is…
  • Plus een verrassend gevolg van het aanbrengen van tape op muren
  • Dat, en meer!

Lees verder om erachter te komen…

1. Water in de leidingen tijdens de winter

Alles wat te maken heeft met water tijdens koude temperaturen kan bevriezen.

Leidingen zijn geen uitzondering.

Het achterlaten van water in de leidingen tijdens vriestemperaturen kan de leidingen doen scheuren. U heeft niet alleen de kosten van het repareren van de pijp, maar ook de kosten van de waterschade.

Weet je nog hoe een scheur van een achtste inch 250 liter water eruit gutst?

Nou, stel je de schade voor die een enorme pijpscheur (of scheuren!) kan veroorzaken.

Om dit te voorkomen…
Zet een paar kachels aan bij de leidingen. Zet ook uw keukenkraan op een warme druppel. Op die manier, wanneer je water nodig hebt, zal er geen drastische verandering zijn van koud naar warm.

2. Onderhoud van het huis? Het kan wachten…

Het doen van huisonderhoudsbeurten kan vervelend zijn als je al enkele uren aan het werk bent.

Vaak leidt dit tot uitstel.

Terwijl je misschien een leuke tijd hebt in Disneyland of naar dat heerlijke restaurant gaat, is het niet leuk als er waterschade is. Of er zit een scheur in je fundering.

In de meeste gevallen zorgt uitstel ervoor dat u op de lange termijn meer kwijt bent dan het repareren van het huis-onderhoudsgedoe in de eerste plaats.

Om dit te voorkomen…
Verplichting om één huisonderhoudsapparaat per week te repareren. Op die manier kunt u nog steeds uw plezier hebben. En weet dat je leidingen niet gaan barsten. Of je toilet lekt niet.

3. Niet het dichten van scheuren in ramen en deuren

Het maakt niet uit hoe dicht je ramen en deuren zijn, met de tijd zal er hier en daar een barst zijn.

Als je deze scheuren niet dichtmaakt, wordt je huis kouder.

Om dit te voorkomen…
Blijf op de hoogte van deze huishoudelijke taak door deuren en ramen af te dichten met breeuwen of ander weerbestendig materiaal.

Dit zorgt ervoor dat er geen kou in huis komt (minder verkoudheid?).

Dit zou ook uw energierekening moeten verlagen. Omdat u uw kachel niet meer zult gebruiken vanwege de betere warmtehuishouding.

4. Stroomwassing in de buurt van metselwerk

Power-washing is een geweldig hulpmiddel om zich te ontdoen van schimmel, vuil en stof van oppervlakken.

Als u het echter te dicht bij het metselwerk doet, zullen er minerale afzettingen naar buiten komen. Dit veroorzaakt witte strepen op de stenen, die er moeilijk (zo niet onmogelijk) af zullen komen.

Om dit te voorkomen…
Zorg ervoor dat je de stroom wegspoelt van het metselwerk. Om zich te ontdoen van schimmel en meeldauw op bakstenen, gebruikt u een liter warm water gemengd met 1 kwart bleekmiddel. En schrob met een harde borstel.

Zorg ervoor dat u het water-bloemmengsel daarna afspoelt.

5. Bladeren en puin in dakgoten

Goten met vuil, vuil en bladeren is een waterschade (en schimmel) die op zich laat wachten.

Hoezo?

Als de goten niet regelmatig worden schoongemaakt, zal het water van een regenachtige dag daar zitten. Als je het niet weet, gedijt schimmel in vocht (vandaar water). Stilstaand water en organisch materiaal is een schimmelparadijs.

Niet alleen dit, maar als uw goten extreem verstopt zijn, kan het water er overheen gaan. Dit zou uw landschapsarchitectuur en fundering in gevaar brengen voor waterschade.

En als u toevallig in een koud klimaat leeft, kan het water bevriezen. Dat maakt het moeilijk om de goten uit te schrapen.

Om dit te voorkomen…
Eenvoudig. Maak uw goten minstens twee keer per jaar schoon, voornamelijk in de herfst en het voorjaar.

6. Niet elektrisch bedienbare ramen en zijpanelen

Het gebruik van een emmer water en zeep voor het wassen van de ramen en de zijpanelen neemt de hele dag in beslag.

Dit moedigt uitstel aan. Wat, zoals we al eerder zeiden, leidt tot het niet doen van huisonderhoudsbeurten, waardoor er rampen ontstaan.

Om dit te voorkomen…
Hoewel we de power-washing in de buurt van metselwerk niet aanraden, moet de power-washing toch worden gedaan op de ramen en (niet-metselarij) zijpanelen. Waarom?

Omdat het veel sneller en efficiënter is dan het gebruik van een spons, emmer water en zeep.

Zelfs als u een tuinslang gebruikt (die 50 pond per vierkante inch besproeit), gebruikt een hogedrukreiniger 1.500 tot 4.000 psi. Dat is 30 tot 80 keer de hoeveelheid druk in vergelijking met uw typische tuinslang.

7. Lekken niet meteen verhelpen

Het niet repareren van dit huis-onderhoudswerk op het moment dat het begint, riskeert waterschade en schimmel.

Om dit te voorkomen…
Repareer ze! Weet je niet zeker of je een lek hebt? Probeer deze huis-onderhoud trucjes.

Doe een paar druppels kleurstof in de toilettank. Als je in minder dan 15 minuten de kleur van het voedsel in de pot ziet, heb je een toiletlek.

Zet ook de badkamerkraan aan. Houd die kraan aan terwijl je de keukenkraan aanzet.

Als de stroom van een van de kranen minder is, betekent dit dat er een drukprobleem is. Dit kan het gevolg zijn van een mogelijk lek.

Lees daarnaast uw watermeter af en neem deze op. Schakel dan uw watertoevoer uit, en gebruik gedurende 2 uur geen water.

Lees uw meter opnieuw af. Als er een verandering is, weet je dat je een lek hebt.

8. Niet periodiek controleren van rookmelders

Als u dit niet doet, neemt het risico op ongelukken en verwondingen bij brand toe.

Helaas vielen 3 van de 5 doden als gevolg van een brand op plaatsen waar geen rookalarm was.

Om dit te voorkomen…
Vervang de rookmelders om de 5-10 jaar. Merk op dat er een rookmelder moet zijn binnen en buiten elke slaapkamer en op elk niveau.

Stofzuig en reinig de melders ook minstens één keer per jaar. U wilt niet dat puin de geluidskwaliteit of de functionaliteit beïnvloedt.

Test bovendien de rookmelders (en koolmonoxidemelders) meerdere malen per jaar. Zo bent u er zeker van dat de batterijen op hun plaats zitten en dat er geen duds zijn.

Dit geeft ook aan of alle alarmen samen zijn aangesloten (men zou ze allemaal moeten waarschuwen). Zo niet, huur dan een professional in om de alarmen opnieuw te bedraden en zorg ervoor dat ze synchroon lopen.

Vervang dan de batterijen. Zoals we al eerder zeiden, had de helft van de locaties die een brand hadden een brandalarm dat de verbinding had verbroken of defecte batterijen had.

9. Het niet vervangen van teruggeroepen huishoudelijke apparaten

Slecht functionerende huishoudelijke apparaten hebben de afgelopen 3 jaar in Groot-Brittannië bijna 12.000 branden veroorzaakt.

Volgens dit BBC-artikel zijn de meest voorkomende apparaten die in brand vliegen wasmachines, drogers en vaatwassers.

Een aantal van de redenen waarom huishoudelijke apparaten ernstige schade aan huizen veroorzaken, is omdat mensen er niet in slagen om ze te vervangen als er eenmaal een terugroepactie is geweest.

Dit kan zijn omdat niet veel mensen op de hoogte zijn van de terugroeping. Of sommigen vergeten te kijken op de terugroepingswebsite van de overheid.

Om dit te voorkomen…
Controleer regelmatig bij de Amerikaanse commissie voor de veiligheid van consumentenproducten voor de laatste terugroepingen.

Registreer ook uw toestellen bij de fabrikant. Op die manier hebben de fabrikanten, als dat apparaat wordt teruggeroepen, een manier om u dat te laten weten.

Als u erachter komt dat een van uw huishoudelijke onderhoudsapparaten is teruggeroepen, gebruik deze dan niet meer.

Volg de instructies van de fabrikant. (Normaal gesproken moet u het apparaat kunnen ruilen voor de bijgewerkte versie).

10. Het hebben van tape op de muren

Tape beschadigt je muren. Het is niet het plaatsen van de tape. Het scheurt hem alleen maar af. Als het eraf gescheurd wordt, kan de gipsmuur beschadigd raken.

Om dit te voorkomen…
Voorkom dat jonge kinderen tape op de muren plakken. Als u tape op uw muren moet gebruiken, trek deze dan voorzichtig en langzaam omhoog onder een steile hoek.

11. De open haard niet controleren

Volgens een artikel in de Washington Times heeft 60% van de nieuwe woningen ten minste één open haard.

Open haarden voegen warmte toe aan een huis. Maar als je het niet één keer per jaar professioneel laat controleren, verhoog je het risico op huisbrand.

Om dit te voorkomen…
Huur een professional in om uw open haard te inspecteren. De technicus zal de buitenkant controleren, waarbij hij eventuele structurele schade opmerkt. Hij of zij zal dan de gasontsteking en de warmteafgifte aan de binnenkant inspecteren.

12. Geen noodplan

Onze lichamen hebben een gevechts- of vluchtmechanisme, dat tijdens een noodgeval aangaat. In de meeste gevallen zal deze adrenalinestoot ons ervan weerhouden om logische gedachten te maken.

Dat betekent dat we tijdens een noodsituatie belangrijke stappen kunnen missen.

Om dit te voorkomen…
Hebben een noodplan voor de gemeenschappelijke ongelukken. Leer elke persoon in huis hoe de waterafsluiter te gebruiken. (Deze klep regelt de hoofdwatertoevoer naar de kranen, toiletten en de wasmachine).

Dit geldt ook voor de gasafsluiter. (Iedereen moet ook weten hoe hij of zij een meterstang moet gebruiken en waar hij of zij zich in het huis bevindt).

Ook moet men weten waar en hoe men de elektrische zekeringkast moet gebruiken. En begrijpen hoe de elektrische kast werkt…en wanneer hij gebruikt moet worden. (Kom niet in de buurt van de zekeringkast en gebruik geen elektrische apparaten als er plassen water zijn).

Recent Content